Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guzzista

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fotó, amely a Csendes-óceán egyik legvéresebb csatája alatt készült, belépett a történelembe, de az a rajta szereplő hat amerikai tengerészgyalogos azonosítása nem volt egyszerű. 1945.február 23-án a hat katonának sikerült kitűznie az amerikai zászlót a Szuribacsi hegy tetejére. A fotó, amelyet…..
Többször is szó esett már a régi hollywoodi botrányokkal és pletykákkal kapcsolatban arról , hogy hogyan is próbálták mindezeket a maguk idejében rendkívül botrányosnak számító eseteket a különböző filmstúdiók és vezetői eltitkolni annak érdekében, hogy megőrizhessék a sztárjaik – na és persze a…..
57 évvel ezelőtt történt Csehország legborzasztóbb vasúti katasztrófája - máig tisztázatlan körülmények között. 17:45 körül az aprócska vasútállomáson egy kétségbeesett biciklis iramodott az éppen induló vonat után.....
Guzzista 2017.11.15 14:38:09
KELTA VÁNDOR Dunluce vára 2017.03.02 14:14:29
Észak-Írország nyugati partján ezt a bazaltsziklákon magasodó romvárat valószínűleg akkor is láttad már életedben, ha esetleg nem is tudtad volna, hogy ez lenne az. Számos képeslap témája, sokszor északi fénnyel együtt fotózzák. A térség egyik legkedveltebb látnivalója és ha már az Óriások lepcsőjét…..
Lone Wolf kritika Aki a western műfaj kedvelője, annak szinte kikerülhetetlen film John Sturges 1960-as alkotása, az eredeti "Hét mesterlövész". Emlékszem először még kisgyermekként láttam és maga a sztori nagyon megfogott. Hét kemény rosszfiú, akik életükben először (és néhányan utoljára) valami…..
Guzzista 2016.12.24 14:06:05
@STIRLITZ: Véletlenül hozzájuk számoltad a főgonoszt is, Eli Vallach-ot.
  Isten látja lelkemet, én nem akartam a fináléról írni. Már én untam ugyanazt leírni hétről hétre, nem okozott semmmiféle örömöt az, hogy egy középszerű évadot ostoroztam hétről hétre, mert minden ellenkező híreszteléssel ellentétben van nekem sokkal jobb dolgom, mint vasárnap reggel hatkor arról…..
Tizennégy km-re egymástól három templomvár áll Székelyudvarhelytől délre: Homoróddaróc, Kaca és Homoród. Kőhalom várát igyekeztük megnézni, de az útba eső erődítményeket nem lehetett kihagyni. Így olyan helyekre is bejutottunk, ahová a turisták többsége nem...
Kényes kérdésről van szó, hiszen többféle irányból is meg lehet közelíteni ezt a problémakört. Eladások, streamelések, követők? Mindegyik kicsit másként értelmezi a sikert, mint kifejezést. A Teamrock.com szerkesztői ennek megfelelően több szemszögből is nekifutottak a…..
Küzdöttünk, mint disznó azon a bizonyos csúszós jégen, hogy végigszenvedjük ezt a konzervatívnak nevezett, szépségversenybe burkolt bacchanáliát, amivel a közszolgálatinak csúfolt propagandagépezet elkényeztetett egy hűvös, ősziesbe fordult vasárnap estén. A szépség relatív fogalom, meglehetősen…..
Dalt írni bármiről lehet, az ötletek tárháza olyan széles skálán mozog, akárcsak az érzéseink és az általunk megélt pillanatok, de igazán megihletni a fontos dolgok szokták az alkotó embert.Olyan fontos dolgok, mint a hely, ahonnan jöttünk, ahol felnőttünk, ahol szerelmesek lettünk, ahol örökre…..
Székesfehérvár ostroma 1601-ben Székesfehérvárt, a középkori magyar királyok koronázóvárosát 1543. szeptember 4-én I. Szülejmán szultán hadai elfoglalták, és ekkor vált a budai vilajet négy óriásvárának egyikévé, ahol a második legnagyobb őrség állomásozott. Az erősség stratégiai jelentőségét az…..
Vagy legalábbis itt van egy perc belőle. Amúgy tényleg jó buli lehetett, bár azt megnézném mennyire jól szórakozott a 400 ezres tömeg hátsó része, (ezt csak az elkényelmesedett, savanyú énem mondatja velem, nekik tuti nagy élmény volt, meg biztos nekem is az lett volna a hátsó sorokban is). A…..
Ez évben is közeleg február 11., amely egyes széljobb és náci körökben különös ünnepségre ad alkalmat. Én már azt sem értem, mit ünnepelnek ezek a kedves emberek azon, hogy a ruszkik egy borzalmas éjszakán és az azt követő napokban lemészároltak kb. 25 ezer embert. Valami történelmibb sikert kellene…..
A hajó az egyik legősibb utazási eszközünk - az evezősöktől a pazar vitorlásokon és a romantikus gőzhajókon keresztül párezer év alatt elértünk el napjaink úszó palotáihoz. Ebbe a posztba 10 muzeális hajót választottam, melyeken a hajózás fejlődésének egy-egy fontos…..
Orbán Viktor és tettestársai szerda este nyilván pezsgőt bontottak. Nagy nap nekik ez. Sikerült addig hergelniük a menekülőket, amíg azok össze nem csaptak a rendőrökkel. Ronda képeket sugároznak a tévék – lehet ujjal mutogatni, hogy hát tessék! Ezt akartátok? Ezeket, értitek,…..
Kérte: Történelem p A II. világháború szörnyűsége könyvek és filmek tucatjai után is leginkább a leírhatatlan jelzőt váltja ki a leírására vállalkozó…..
A gitáros még 1993 végén hagyta ott végleg a Deep Purple-t, leginkább a személyi ellentétek miatt. A kiválása után csinált azért egy hard rock lemezt a Rainbow-val, de 1997-től feleségével együtt a Blackmore's Night nevű formációban idézte/idézi meg a folk- és reneszánsz –…..
Guzzista 2015.09.09 19:36:51
@macegér: Teljesen egyetértek veled, amennyiben Jimmy Page-t elfogadjuk elsőnek az egyenlők között!
Ez egy elég kemény írás lesz. De meg kell írni a szemforgató magyar migránsgyűlölők miatt, akik maguk is gazdasági bevándorlók Németországban, vagy "életerős magyar fiatalok", akik kalandvágyból mennek Nyugatra, esetleg magukkal mit kezdeni nem tudó hülyék, akik úgy…..
"Az egészben a legszebb... Hogy egy marék mogyoróért dolgoznak." Manapság már minden második filmben feltűnnek CGI segítségével elővarázsolt karakterek, és mi ezt a legnagyobb természetességgel fogadjuk, ám igencsak kevés olyan alkotás látott napvilágot az évtizedek…..
Clifden Castle John D’Arcy, Galway 14 leggazdagabb családjának egyikében látta meg a napvilágot 1785-ben. Óriási, több ezer hektáros birtokot örökölt Írország egy festői vidékén, a vad Connemarában. 26 évesen már 3 gyerek édesapjaként ennek irányításával volt elfoglalva. Ekkor még nem sejtette,…..
Megy itt ez a nagy bevándorlási hisztéria, ami attól kap különös és beteg bukét, hogy nálunk a kormányzat gerjeszti a hisztériát. Egy normális ország kormányzata a problémákat kezelni és tompítani szokta, de mi ebből a szempontból is egy beragadt posztkomcsi ország vagyunk,…..
Ahogy azt már néhány hete megszokhattátok, a hétfői Napi érdekes, már ma - vasárnap - délutántól látható! 1957. Piasecki VZ-8 azaz a repülő dzsip. Nagy reményeket fűztek hozzá a fejlesztésének idején. Hitték, hogy teljesen kiválthatják vele a régi guruló terepjárót...
Guzzista 2015.04.06 09:44:05
@A nick már létezik,válassz másikat !: Ez azért van mert a francia nép ugyanolyan köpönyegforgatő mint a testvérüknek tartott román.
Annyiszor szóba került már Kelet-Berlin egykori büszkesége - és ma is élő jelképe -, az Alexanderplatz melletti tévétorony, hogy úgy érzem, megérdemel egy saját bejegyzést - nem csak építészeti, hanem történelmi szerepe miatt is. Az építmény létrejötte nem volt egyszerű szülés; gyakorlatilag annak…..
A Bermuda-háromszög és a bermudanadrág névadóját már-már belinkeltem a "Karibi körkép" sorozatba, pedig nem is nem tartozik oda. Közigazgatásilag Nagy-Britannia, földrajzilag az Atlanti-óceán északi része: Bermuda 1 030 km-re található az Egyesült Államok keleti partjától -…..