Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baland

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 76 éves Ronald Lawrence-t 19 rendbeli szexuális visszaélés vádjával tartóztatták le A 76 éves vént kedden tartóztatták le 19 rendbeli szexuális visszaélés gyanújával, miután az oklahomai nyomozók jelentéseket kaptak arról, hogy több mint 30 évvel ezelőtt molesztált…..
baland 2013.12.04 12:51:16
@Eastern Magister: Lehet,hogy ők is itt irogatnak és hasonlóképpen gondolkodnak! :)
Betöltés.....
baland 2013.12.02 11:27:18
@egy rónin: Már egyszer ezt lehetett olvasni itt azthiszem februárban.Sőt "talán" Te is megkaptad e-mailon.Ha nem akkor kérlek olvasd:
1.rész:Az emberi lét legpusztítóbb fegyvere

Pusztítóbb mint az atombomba, pusztítóbb mint bármilyen járvány, pusztítóbb mint az éhínség, a háborúk, az értetlenség, a félreértés, a tévedés, a rosszindulat, a gyűlölködés és a gyűlölet. Mi is az, amire gondolok? Az emberi lét legpusztítóbb fegyvere: az eszme.

Az eszme valójában ezen a bolygón mindennek a mozgatórugója, mely észrevétlenül hálóz be mindent. Az eszmék olyan programok, melyek sokszor már az anyatejjel szívódnak belénk, és láthatatlan módon formálják gondolatainkat, észlelésünket, cselekedeteinket, megnyilvánulásainkat, véleményünket, világlátásunkat és a valósághoz való viszonylásunkat. Az eszme olyan mint a vírus, amint gazdatestre talál, máris elkezdi annak átformálását. A legokosabb vírusok pedig úgy képesek adaptációra és élősködésre, hogy lassan, észrevétlenül pusztítják akár egy életen át a gazdatestet. Az a legravaszabb eszme, amely úgy fertőz meg, hogy közben elhiteti veled, hogy csak ő a valódi, csak ő az igaz, az igazmondó, az igazság egyedüli letéteményese, és minden és mindenki más az ellensége. Az eszme létének alapfeltétele a kizárólagosságra való törekvés, annak az elhitetése, hogy azáltal hogy hordozzuk, többé válunk mint azok akik nem, vagy akiknek nem esik a miénkkel egybe a meggyőződése. Az eszme hordozója számára ugyanakkor létfontosságú, hogy meggyőződését minél szélesebb körben kiterjessze, és jól definiált határvonallal magát elválassza mindazoktól, akik eltérő meggyőződésük okán automatikusan ellenséggé válnak. Az eszme számára kifejezetten káros és hátrányos, mondhatni antivirális hatással bír bármi, ami meggyőződésével ellentétes, vagy akár semleges. A semlegesség is üldözendő a számára, hiszen az eszme olyan vírus, mely terjedése közben mindenkit választásra akar kényszeríteni.

A legnagyobb tévedés, hogy léteznek békés és harcos eszmék, vagyis olyanok amelyek az emberiségnek bőséget és jólétet hoztak, és olyanok melyek pusztulást és romlást. Azért tévedés ez, mert egyik eszmének sem sajátossága a valódi béke. Minden eszme ugyanis megoszt, az egyik oldalon áll annak hordozója, és a másik oldalon az, aki nem hordozója annak. Ez pedig akár tudatosan, akár tudattalanul ellentétet, feszültséget gerjeszt. (Tipikus vallási példa, amikor magát a kereszténység az egyedüli isteni igazság letéteményesének tartja, a többi vallást nem, de ugyanez elmondható a mohamedán hitre, és még sorolhatnánk) Nincs jó vagy rossz eszme a szabad gondolat szempontjából, csak eszme. Az eszme ugyanis mindig egy külső tényező, nem tömegek saját, egyéni útjainak összeadódásából keletkező szintézis. Lefordítva: az eszme mindig egy jól meghatározható forrásból ered, vagyis a forrásból tart a kiszemelt hordozó, hordozók felé, és nem tömegesen a saját egyéni megtapasztalásból, megélésből, gondolkodásmódból szintetizálódik és válik egy közös nevezőben egyesülő meggyőződéssé.

A kiválasztottság, a prófétizmus, a világ jókra és rosszakra, feketékre és fehérekre, hívekre és nem hívekre való osztása minden eszme sajátossága. Ez önmagában, ha az eszme passzív állapotban képes maradni nem jelent veszélyt a környezet számára. A fanatizmus és a fanatizálódás viszont minden eszme hordozója számára reális veszélyforrás. Az eszmével megfertőződött ember ugyanis hajlamos magát kiválasztottnak gondolni, míg ezzel egyidőben automatikusan úgy gondolja, hogy aki más véleményen van mint ő, az nem lehet csakis az ellensége. Aki nincs velem, ellenem van. Fel sem merül ebben a gondolati sémában az, hogy létezik ezen kívül még egy harmadik választás is. A semlegesség elve. Aki nincs velem az miért kell automatikusan ellenem legyen? Azért, mert én, az eszme hordozója ezt így képzelem? Igen, hiszen a világot csak fehérben és feketében érzékelem, és számomra létfontosságú az, hogy az eszme terjedjen, ebből a szempontból viszont a semlegesség számomra megengedhetetlen, sőt valójában az aki semleges akar maradni egy eszmével szemben, az az eszme hordozója számára önkéntelenül ellenséggé, vagy célponttá válik. Az eszme úgy viselkedik mint egy vírus, ami a saját túlélését attól teszi függővé, hogy milyen mértékben képes megfertőzni újabb és újabb egyedeket.
baland 2013.12.02 11:28:52
@egy rónin:

2. rész:Minden vallás egy eszme. Minden dogma az eszme őre. Minden politikai meggyőződés egy vallás. Minden vallás politika és eszme. Minden ami képes kikapcsolni az emberi lényben a kritikus észlelés, megismerés és gondolkodás képességét az gyaníthatóan egy eszme. Minden, ami képes elhitetni az egyénnel, hogy ő meggyőződése folytán kiválasztott, kiválasztottsága pedig alap lehet a mások feletti ítélkezésre, megbélyegzésre és üldözésre. Úgy gondolom, hogy az aki képes megízlelni a gondolat szabadságát, az képes ráérezni annak a súlyára, hogy a Föld nevű bolygón mindnyájan, kivétel nélkül már zsenge korunktól kezdve eszmékkel vagyunk fertőzve, eszmék alakítják ki valóságképünket és valóságérzékelésünket, mélyen befolyásolva ezáltal. Ennek a felismerése vezethet el annak a szükségességéhez, hogy elkezdjük magunkról tudatosan levetkőzni mindazon rétegeket, melyek az eszméktől fertőzött, dogmatikus, fanatikus, prófétikus és kiválasztottságtudatot tápláló gondolatbéklyót jelentik.

Miért ellensége minden eszmének a valódi szabad gondolat, és a benne élő, belőle fakadó szellemi szabadság megélésére törekvő egyén? Azért, mert egyetlen eszme sem tűri meg magával szemben a semlegességet, vagy azt hogy dogmáira a szabad gondolat indulatoktól mentes, kritikus pillantást vessen. Aki nincs velem az ellenem van. Vajon miért kellene ez így legyen? Ha nem tartok a főzelékimádókkal, ugyan miért kellene ellenük lennem? Miért van az, hogy mióta a világ világ, minden eszme, dogma, vallás, társadalmi, politikai és egyéb rendszer pusztán egy valamitől rettegett, mely ellen bármikor, habozás nélkül volt képes alkalmazni a legvéresebb, legbrutálisabb eszközöket? Ez pedig a SZABAD GONDOLAT ÉS GONDOLKODÁS terjedése.

A rabszolgatartó számára mindig ellenség a szabadság gondolata. Minden eszme, dogma, hitelv, vallás, automatikusan átvett meggyőződés pedig rabszolgatartó ilyen értelemben. Minden eszme meggyőződésesen egy "igazság" hirdetője. A maga igazságának a hirdetője. Létezik-e mégis olyan igazság, mely eszmék, dogmák, hitelvek, vallások, politikai és egyéb meggyőződések felett álló, és mindenki számára kötelező? Ha azt mondanám IGEN, létezik, akkor ez azt feltételezné, hogy megismertem ezt, és hatalmamban áll minden kétséget kizáróan kinyilatkoztatni ezt. Vajon végiggondolta-e ezt a kérdést kritikusan, szabadon gondolkozva bármilyen eszme terjesztője? Aligha hiszem. Egy dolog ugyanis hinni egy eszmében, és más dolog minden kétséget kizáróan, a kritikus, szabad gondolkozás útján meggyőződni annak valósága, igazságtartalma és tévedhetetlensége felől.

Miért nem lehet egyetlen eszme sem "Az Igazság" letéteményese? Minden eszme a valóság egy kisebb vagy nagyobb fragmentumát ragadja meg, és teszi azt az egészre nézve kötelezőnek. Egyetlen eszme sem birtokolhatja ilyen értelemben a teljességet, bármit is állít magáról. A hit minden eszme nélkülözhetetlen kelléke, és ez az a kulcs, amely az eszmék működésének megértéséhez elengedhetetlen. A hit ugyanis hajlamos a vakságra, a vakhit és a szabad gondolat pedig nem férnek meg egyazon térben. Nem azért mert a szabad gondolat nem képes megérteni a hit működését és szerepét az emberi lényben, hanem azért, mert az eszme alkalmatlanná teszi annak hordozóját, hogy megértse a szabad gondolat és kritikus gondolkodás lényegét, azt a fajta prekoncepcióktól, előítéletektől és kényszertől mentes szabadságot, mely minden valódi lényegének a megismeréséhez elengedhetetlen.

(A szabad gondolat, és az emberi szabadságnak a szabadossághoz semmi köze, amint ezt bizonyos eszmék terjesztői egybemosni igyekeznek. Egy szabad gondolkodó képes elfogadni a szabadosság jelenségét, azt szabadon vizsgálni és konklúziókra jutni annak eredetével, létével, megnyilvánulásaival stb. kapcsolatban, anélkül, hogy ítéletet, háborút, ellenségeskedést hirdessen. Bizonyos eszmék felől mindezt megközelítve viszont nem lehetséges, hacsak az eszme eleve nem a szabadosság hirdetője.)

Létezik élet az eszméken túl is. A valódi szabadság, a gondolat valódi szabadsága pedig csak addig félelmetes és eretnek, ameddig mindazt eszméken keresztül közelítjük meg. A szabadság eszméje is idetartozik. A szabadság ugyanis mindaddig nem valódi szabadság, ameddig pusztán egy eszme. A szabadság az, amiben minden léte értelmet, megértést nyer. A szabadság a világ valóságának, saját és közös valóságunknak előfeltevések, előítéletek mentes megismerése, a szabad megismerés által pedig lehetségessé válik annak megértése. A valódi kérdés az: készen állok-e erre? Mi a fontosabb számomra, az eszmék akoljának hamis, illuzórikus de minden valóságnál fontosabb melege, vagy a világ, a valóság szabadságban, szabad gondolat általi, eszmék, dogmák, előfeltevések, előítéletek nélküli megismerése.
[ez a cikk 2010.11.27-én már megjelent ezen a blogon] Az Őrtorony társulat nem tagadja az ENSZ tagságát, csak titkolja a tagjai előtt. Az Őrtorony Zrt. tagságával kapcsolatos dokumentumokat az ENSZ hivatalos honlapján bárki megtekintheti (leírás alul). A cikkeket úgy tudod…..
baland 2013.11.08 08:35:57
@Inquisitive Man: nyiván azt,aki nem adta meg a kezelést a betegnek.
baland 2013.11.08 09:21:21
@névtelenül: És tegyük fel mi van akkor,ha valaki a vér tiltása előtt tette le az orvosi esküt?????

Lásd:"1931-től, mikor az Őrtorony Társulat felvette a Jehova Tanúi nevet, a kiadványaik még fenntartották a társulat alapítója, Charles Taze Russell nézetét, amely szerint az arra vonatkozó utalás a Cselekedetek 15:19-29 verseiben olvasható apostoli határozatban, hogy 'tartózkodjatok a vér megevésétől' csupán egy "tanács" volt a pogány (nem zsidó) megtérőknek[1][2]. Az Őrtorony-kiadványok Joseph Franklin Rutherford elnöksége alatt dicsérték és elismerően nyilatkoztak a vér kereskedelemben és vészhelyzetben történő felhasználásáról.[3][4] Az Aranykorszak egyik 1925-ös száma megdicsért egy embert, amiért 45-ször adott vért anélkül, hogy ezért fizettek volna neki[5]. 1940-ben a Vigasz című folyóirat arról tudósított, hogy egy asszony, aki véletlen szíven lőtte magát egy pisztollyal, túlélt egy fontos műtéti beavatkozást, amely során egy orvos odaadta neki a saját vérének az egynegyedét [6]."

jehovatanui.blog.hu/2012/04/27/a_regi_vilagossag_a_verrol
baland 2013.11.08 10:17:57
Közel egy éve töröm a fejem egy érdekes jelenségen.  Próbálom megérteni, megmagyarázni, de csak egy pontig sikerül, utána érthetetlenül állok a kérdés előtt. Miről is van szó? Kezdjük az elejéről. Amikor valaki Jehova Tanúja lesz, a Bibliatanulmányozása során…..
baland 2013.10.10 12:44:19
@sefatias:Engem a döbbenet letaglózott.Utánna kutattam olvastam,olvastam és később próbáltam érvelni,majd beláttam,hogy valóban igaz amit olvastam.
Ezek után "csak ültem és néztem ki a fejemből" egy darabig (szerintem ez mindenkinél más,más idővallum).Majd lassan felmértem a helyzetet és a lehetőségeket,mert a családom nem adom!!!
Most ezen dolgozom.Őket akarom kimenteni.Közben "partizánkodom".
Olyan helyeken is "szórhatom a magvakat"
ahol "kívűlvalóként " nem tudnám.Persze az is lehet,hogy ezt egyesek elitélik,én másként érzem (1Ko 9:26
" ütéseimet úgy irányítom, hogy ne a levegőt üssem;")
Jelenleg itt tartok.Bízom abban,hogy együtt a családommal sikerül lépnem.Na az lesz az igazán nagy bumm.(legalábbis az én életemben :) )
baland 2013.10.11 07:36:28
@sefatias: Nem volt "nyüstölés" ízű a post.Egyszerűen csak kikívánkozott belőlem ez a tapasztalat.Jólesett elmondani.És jólestek a visszajelzések.Főként,hogy hasonló háttérrel rendelkező "tesók" is vannak itt.
Valós problémát feszeget a postod és szükséges róla beszélni!
Vedd úgy mintha te vezetnéd a kérdés-feleletes programot,én pedig hozzászóltam egy személyes tapasztalatot."Mint régen" :D :D :D
Az Őrtorony megpróbálja felkészíteni a Tanúkat a 2014-es év beköszöntével érkező csalódásra, mivel Armageddon még nincs a láthatáron A Tanúknak évtizedeken keresztül azt tanították, hogy az 1914-es év fémjelzi a „rövid idő” kezdetét, mely után Krisztus a mélységbe…..
baland 2013.10.08 15:52:49
@Cogito.: Tetszik a riposzt :)
Akkor én is ide illesztek egy fordítást
( Laci7000-nek is)
Íme:1 Kor. 11,1
Legyetek az én követőim, [utánzóim] mint én is a Krisztusé.[utánzója(követője)vagyok
lásd:
www.scribd.com/doc/47859824/Korintusi-I-level-kapcsolodo-igekkel
És hogy egy kicsit én is "zavarjak",Akkor Krisztus követője és Pál utánzója :)))
Sziasztok, nemrégen pár kommentben írtatok arról, hogy  vadászni kell az előadókat a kongresszusokra.Egy teljesen friss levél érkezett egy olyan dologról, amilyet régen soha nem csináltak.A bevett szokás szerint a körzetfelvigyázó, összehívott 2-3 jó képességű előadót…..
baland 2013.10.01 12:54:09
@kontemplatív: Írtad:Sátán uralta világban élünk, honnan veszed, hogy Istent szolgálni egy sétagalopp, vagy ahogy J. Meyer - mondja: elég hátradőlni egy nyugágyban, azzal "Én most nyaralok!"

Szerinted "hitehagyottnak" (pontosabb kifejezés: valláshagyottnak)lenni sétagalopp??Sátán uralta világban élünk.Akkor ő a legnagyobb hitető.Hamis biztonságérzet vajon nincs a fegyverei között??? ( Nehéz a helyzetem,de én ,biztos megmenekülök,mert jó helyen vagyok)

Írtad:
Először is, amiket olvastam az akkori irodalomból, egyáltalán nem vettem volna készpénznek a beharangozott világvégét, hanem annak ami valójában volt, egy reménységnek, egy fokozott várakozásnak, ami LEHETSÉGES, de korántsem biztos.

Elfelejted,hogy azóta mennyi új információ (módosítás)látott napvilágot,amit te ismersz.Az akkor élt testvérek nem tudták!
Ők úgy tanulták az írásokból,hogy Jehovánál nincs még a változás árnyéka sem!!!Ha akkor éltél volna azzal az ismerettel(dogmával)amit most tudsz,nem lehettél volna testvér.Maximum egy új vallásalapító :)

Írtad:"Tudjátok milyen értékes minden egyes óra ebben a gonosz világrendszerben?
Milyen értékes, hogy kitartasz Isten mellett minden nehézség ellenére?"

Te Isten mellett tartasz ki,vagy egy szervezet mellett?
Hited van vagy vallásod??
Sefatias "A maga kárára" 2013.08.02 12:55:27
„Ember uralkodik emberen, a maga kárára” Mondja a bölcs prédikátor. Ó, hányszor sóhajtunk fel, igazat adva a bölcsnek, mikor látjuk a világ nyomorúságát. Amikor látjuk, hogy az emberi vezetés - akár globálisan, akár egy szűk közösségben- micsoda károkat okoz, akkor arra…..
baland 2013.08.06 12:19:53
@sefatias: toldacuccot anyagod érkezett!!!!!!!!
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
baland 2013.07.31 20:25:23
@szehenza: Budafokon szakállas a koordinátor.
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
baland 2013.07.25 15:17:23
@lone wolf: Jópofa gondolatok,és tetszik az elgondolás,de ez nem több mint egy vélemény (nem tény!).Mégpedig azért mert ehhez hasonlót bármelyik egyházhoz tartozó személy
szintén elmondhat.Konkrét bizonyítékot szeretnék arra vonatkozóan ahol Jehova kijelentette,utasításba adta,törvénybe foglalta stb.,hogy "ez az a szervezet akinek a tanítását kövessétek".
baland 2013.07.30 11:15:48
@lone wolf: Hit vagy vallás szükséges a megmentéshez?
Előre szeretnék figyelmeztetni minden olvasót, hogy ez a poszt nem egy szokványos keresztény szemérmetességgel megírt poszt. Ezért a jobb érzésű szégyenlős keresztények inkább el se olvassák. Elég kendőzetlenül írok a témáról, és még így is önuralmat gyakoroltam :) Pál apostol a Galata 5: 19-21-ben…..
baland 2013.07.18 08:10:29
@reboot: "nemi vágy=fajfenntartás=meghalsz"
Ehhez a gondolathoz semmi közöm.Ilyet nem mondtam.Arra utaltam,hogy amikor valaki éhes és nincs ebéd,addig ,ha bekap egy kekszet csillapítja az éhségét.És mindezt nyugodtan ,lelkiismeret furdalás nélkűl teheti. Ennyi :)
baland 2013.07.18 09:59:28
@reboot: Nehéz kérdés...Fogalmam sincs.
Nem tudom...
Annyira összetett,de megpróbálom:

Szerintem nem a vágyakkal van a gond.Azok természetesek,magától értetődőek.A probléma a "kezeléséből"adódik.Hogyan kezelem egyedűlállóként illetve házasként.

Akit éget a vágy "az házasodjon meg" mondja az Írás.Igen ám,de hogyan válasszon "forró" fejjel az ember????
Nem tudom...
Ebben a témában nagyon hiányos az oktatás,nem igazán beszél róla senki :(
fehér folt a térképen.
Házasként"mindenki adja meg a párjának"
Ezt mondja az Írás. Ebben a témában
már sok használható gyakorlatias tanácsot olvastam 99%-ban "világi" könyvekben.Testvérek között erről a témáról kevés az oktatás,kevés a témába vágó nyilvános, és sok a működési zavarokkal küszködő tönkrement házasság.
baland 2013.07.18 10:14:15
@sefatias: "lájkoljuk" :) :) :)
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
baland 2013.07.15 15:44:22
@Orvosirnok: Volt de beszüntették
Nálunk  a gazdasági válság közepette. Mikor vannak olyan testvér családok akiknek napi 1.500-2.500 Ft-ból  kell megoldaniuk a betevőt. Külön kerti, zárható parkolót építünk Bakos A. körzetfelvigyázó testvérünknek. Nyilván egyszerűbb lett volna, ha a már…..
baland 2013.04.19 07:47:33
@Ismeretlen név: Voltam vele munkálkodni. Nem meggyőzi az embereket,hanem legyőzi.És nem csak a szántóföldön.A tárgyi tudás pedig szerintem csak a felfuvalkodáshoz vezet.Egy ölelés sokszor többet ér ,minden érvnél.( Lásd H.Z.)
baland 2013.06.24 14:16:57
@mjt: Most mégis úgy tűnik megállt a dolog...
Lehet,hogy ciki nekik ,hogy megjelent egy képriport a Kir.terem "csinosításáról" :D
TheBalance1982 első exJT-kritikus videóját itt elemeztük: Az exJT mozgalom kritikája Most 2 új videót tett közzé: Mivel a Tanúktól jól megszokott módon a kommentelést nem engedi, itt lehet rá reagálni (úgyis olvas minket). Szeretném, ha pontról pontra elemeznénk az…..
Sok éve már, hogy nem tartozom közéjük. Megkeresztelkedésem előtt már udvarolt egy kisegítőszolga, de csak azután vett el feleségül, hogy bemerítkeztem. Beköltözött a lakásomba, s azt hittem minden rendben lesz. Szép lassan adagolva elkezdte elszedni a saját jövedelmemet,…..
..
baland 2013.05.08 08:11:21
@picket9: hol lehet letölteni????
Az Őrtorony-zarándoklatTartalomBevezetés1. "Ismeretet szerezni"2. Mit hisznek Jehova Tanúi?3. Élet az "Új Világ Társadalomban"4. Az igazság magvai5. Növekvő kétségek6. A tanulmányozás7. Újjászületés8. Elkülönülés9. Élet Krisztusban10. Felhívás és…..
baland 2013.04.30 08:19:42
Sziasztok! Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkoztam JT közösségén melynek immáron 20 éve vagyok a tagja. Sokat gondolkoztam azon, hogy végül is mi az ami ebben a közösségben tart engem. Barátok? Érdekes ez idő alatt olyan őszinte és igaz barátra nem leltem itt aki tényleg…..
A következő videó fordítását készítettem el nektek, amit most már feliratként olvashattok.  A videó nagyon sok kérdést megválaszol... Használati utasítás az élethez ..
baland 2013.04.15 11:24:11
@Johnny Joker: Szia Johnny! Nem találom a Magyar feliratos változatot. Kérlek segíts!!!
Én hiteles forrásból (sok JT-t ismerek) kijelenthetem, hogy a Tanúk már nagyon utálják ezt az örökös "prédikálásra" való "buzdítást". A "buzdítás" szót azért tettem idézőjelbe, mert a vezetőség még buzdítani sem tud rendesen. Mindenféle pszichológiai ismeret,…..
baland 2013.04.10 13:52:41
@Volt Tanú:már nekik is meg van írva a saját Talmudjuk :)
A Társulat kegyetlen ragaszkodása ahhoz, hogy kerüljék a kiközösített családtagokat, egyre hírhedtebbé teszi őket a külvilág szemében Ausztráliában az Őrtorony egyre inkább a támadások középpontjába kerül, mivel egy szektákkal kapcsolatos ausztrál tanácsadó szolgálat…..
baland 2013.04.01 23:46:29
@Gudrodsson: אפילו לא להיפרד אני סקרן הטיעונים שלך
Kedves Hittársaim!  Gondolom, hogy a nevem már ismerősen hangzik. A.L. vagyok, M.D.-gyülekezet tagja. Az előző levelemre hivatkozva, amit 2012. december 07-i dátummal küldtem, érdemben nem válaszoltatok. Ellenben a véneket és L. Zsolt körzetfelvigyázót tájékoztattátok a…..
baland 2013.04.01 13:58:15
@Gudrodsson: ez a ver akár a kiközösített személyekre is igaz lehet :) :) :)
baland 2013.04.01 14:00:34
baland 2013.04.01 16:18:45
@Gudrodsson: amit te idéztél,erre mondtam,hogy akár a kiközösítettekre is igaz lehet :)

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.
Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.
Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám.
Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt." (Mt 10:32-39)

Szabályra vagy tanításra gondoltam,ami érvényes és nem vonták vissza. Nem versre.
Jehova Tanúi a hivatalos weboldalukon így tájékoztatják a laikus közvéleményt és az irányukban érdeklődőket: Most nézzük meg, hogy Jehova Tanúi a nagyközönség számára nem elérhető kiadványaiban mit olvashatunk erről a kérdésről: „Mindazok, akik szeretnének bejutni…..
baland 2013.03.25 13:05:57
@Valton: "tessék félre tenni a hagyományokat, a dogmákat, az előítéleteket, és tiszta alázatos szívvel olvasni Isten szavát."

A dogma meghatározása:
Dogmák a világ számos vallásában találhatók, a kereszténység és az iszlám a dogmákat a vallás szerves, központi részének tekintik, olyan vallási tételekek, amelyeket mindenki hívőnek el kell fogani. A vallás alapvető részeként a "dogma" megnevezést általában olyan vallási tételekre értik, amelyeket bizonyítottnak, jól alátámasztottnak tartanak, ami azt is jelenti, hogy ha egy hívő valamely dogmának számító tételt kezdi vitatni, akkor lényegében elszakad az adott vallástól. A dogmát a többi teológiai véleménytől az különbözteti meg, hogy a teológiai kutatások, tanulmányok általában kifejthetik, tisztázhatják egy dogma lényegét vagy valamely részletét, de annak nem mondhatnak ellent. Bizonyos vallásokban a dogmák elutasítása eretnekségnek számít és a vallási csoportból való kizárásoz vagy akár súlyosabb büntetésekhez is vezethet.

Tehát kedves Valton ,tessék félre tenni a hagyományokat, a dogmákat, az előítéleteket,és tiszta alázatos szívvel olvasni Isten szavát!!!
A JW.org nemrégiben azt a feladatot adta a Tanú gyermekeknek, hogy állítsák össze a bibliai Lót feleségének halálát bemutató képet Évtizedeken keresztül számos Tanú gyermek rémálmaiban megjelent  a Teremtés könyvének beszámolója Lót feleségéről. A történet…..
baland 2013.03.22 11:08:42
@Inspicio: egy like !!!! :)
baland 2013.03.22 11:25:14
@Valton: Tudtommal nem tanácsos a gyerekeknek háborús,erőszakos filmeket nézni.Kiemelném az olyanokat ahol látványosan mutatják be az erőszakot,kegyetlenkedést stb.
Akkor rajzon miért van erre szükség? Mi a célja?
De képzelj el egy puzzle kirakóst ahol a tömeg gyilkost éppen kivégzik. Megvennéd a gyermekednek,hogy tanúljon belőle vagy ,hogy lássa hogy mi történik ha valaki ilyet tesz?
Vagy inkább a vizözönben elpusztult gonoszok oszló hulláit ábrázolót választanád?
Esetleg esti mesének megtenné Júdás halála ahogyan a teste szétzúzódott??????