Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brownfinger

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két nyáron át is terveztük, hogy a svájci-olasz határon fekvő, 4000 méter feletti Grand Combins -t megkerülő útvonalon végigmenjünk. Végül a harmadik nyárra sikerült a dolgot összehozni, "köszönhetően" a pandémia miatt felszabadult nyári hónapoknak. A vonzódásunk oka egyrészt a szinte végig 2000…..
Brownfinger 2020.12.27 17:23:51
@ddefekt09: nem könnyű belátom, főleg mivel olyan vitát nyitottam ami sajnos a teljes magyar újságírást érinti.
A hegyikerékpár kifejezés valóban kissé modoros, én a hegyibringát javasolnám mauntin bájk helyett.
Bájkpekkinget a sátras bringázás kifejezéssel lehetne esetleg helyettesíteni.
A trél szerintem inkább túrautat jelent mint ösvényt. Ez meg is felelhetne helyette.
A flótrél nehezebb, eddig nem is hallottam, de ha jól értem, akkor épített, hullámos, döntött kanyarokkal és ugratókkal tüzdelt pályát jelent. Nem tudom ilyen volt a lejtőzős szakasz, de ha nem, akkor a lejtőzés szót használnám, ha igen, akkor a bringapályát, vagy épített bringapályát, hogy azok is értsék a cikket akik nem bírnak az angol nyelvvel ilyen magas szinten.
A teljesen tájidegen "szpesöliti kávé készítő szett helyett" a kávéspecialitás készítő szett szerintem elfogadható lenne.
Persze jórészt nem a lehetőség, hanem a szándék hiányzik a hazai (nem angol-magyar kettős állampolgár) újságírók részéről...
A bevezetőben említettem már ezt a kifejezést, hogy mi a rendszerváltást követően a csórómilliomosok országa lettünk. Ezt le kéne vezetnem, mert nem hiszem, hogy más is érti, ami nekem evidens. Szóval vagyunk "mi" (ezen értsd a Ratkó korszak gyermekeinek a gyermekei, vagy csak szűken én, a családom…..
Brownfinger 2017.09.04 21:44:08
Egyszerű városi legendának tartottam, amit mindenkinek látott már valakije. Olyan ez, mint egy tábortűz melletti rémmese:- ...és akkor a külső sávban beelőzött egy Transporter, ami húzott egy Sprintert, ami húzott egy trélert, amin volt egy Fiesta. És ilyenkor borzongunk, meg…..
Brownfinger 2013.09.12 16:59:18
Még mielőtt alant indokolnám: nem. Mondom ezt úgy, hogy én -- hegymászó nem lévén -- elfogadom azok objektív értékelését a nyolcezresek természetéről, és hogy miért nem szokták egymást az oda mászók menteni. Elfogadom, hogy az ilyen mentések szinte esélytelenek,…..
Útközben megálltunk kajálni egy autentikus texasi kocsmában, ahol csatlakozott hozzánk egy őrült angol fickó, egy Austin Healey-vel, ami amerikai módra szét lett faragva, és belevarrtak egy 5,7-es Chevy-blokkot. Szentségtörés és überkirályság egyben. Megfelelő állapotú…..
Belsőség Heti merítés 2012.11.04 08:04:44
Egyszerűen csak ennyi: SZERETEM Először is tudni kell, hogy ez az első autóm 19 évesen. Szerintem nem mondok hülyeséget ha azt mondom,hogy inkább egy öregebb autó mint egy új Htp Fabia 3 hengerrel :) Ne aranyat,valutát,Munkácsy-t...Landyt vegyél! A teljesen rendbehozott gép…..
Brownfinger 2012.11.04 09:44:42
Nem csalás, nem ámítás, tessék csak ide ellátogatni, és hüledezni: van olyan jegy, illetve kettő, amit 750 000 dollárért kínálnak, az meg testvérek között is 165 millió forint. Nem tudni, kinek kell majd ennyiért a december 15-i newarki bulira két belépő, mindenesetre a…..
Titokban biciklis számlálót helyezett el a BKK az Andrássy úton. A szerkezetet hírverés nélkül helyezték üzembe még július elején, viszont remek honlapot készítettek neki, így mikor a Kerékpárosklub révén hírt kaptunk róla, már negyedévnyi adatot böngészhettünk. Az…..
Belsőség Unortodox ingatlanos 2012.09.12 21:58:28
Aki feltehetően most csöppent a szakmába, de legalábbis a jogi dolgokkal nincs teljesen tisztában. Például feltehetően titoktartási szerződést sért azzal, hogy kiírja a jutalék mértékét. Ez csak egy dolog. A pontos cím megadása eléggé szokatlan, már csak azért is, mert így…..
Brownfinger 2012.09.13 10:18:00
Két dolog.

Az egyik az, hogy miért nem lehet nagyítható (menthető) képet betenni, ehelyett nekem kell kibogarásznom.

galeria.totalcar.hu/blogok/2012/09/12/ingatlanos/3320354_962d78289ed0970eb5c327fdc877ca1e.jpg

A másik, hogy ez kapkodás eredménye volt. A Ctrl A, Ctrl C, Ctrl V kombináció lehetett, csak rossz helyen volt a kurzor. Meg nem is vette észre. De semmiképp sem szándékos, csak trehány.
Egyik honfitársunk saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy vannak rosszabb helyek autós mentalitás szempontjából, mint a pesti belváros. SingaporeCyclist, aki egy ideje a távol-keleti országban él, ott is megpróbálkozott a kerékpáros közlekedéssel, bár előre is tudhatta, hogy ez…..
"Ennyi volt a TCTV idei 10 epizódja. A jelek szerint leszünk jövőre is, sőt, állítólag talán olyan idősávban, amikor ébren is vagytok. Én szerettem a közös, klubhangulatú virrasztásainkat, de ha nappal kell dolgozni, azt is elviselem valahogy. Ha addig nem találkoznánk,…..
Belsőség Ember, emlékezz! 2012.04.24 17:27:00
Being second is to be the first of the ones who lose. Mögöttünk a hosszú munkahét, jöhet a megérdemelt pihenés, éljen május elseje, satöbbi. Biztosan szép és magasztos ünnep a munka ünnepe, jómagam mindig is hülyeségnek tartottam, reformátusként még vallási alapon sem…..
Jó, nem jó? Kényelmes? Egyáltalán egy Hyundai szóba jöhet egy Ford helyett? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Míg a legismertebb kereskedelmi csatornán egy perc alatt nyerhetsz, itt néhány másodperc elég ahhoz, hogy mindent elveszíts. Ennek ellenére mégis vannak, akik hétvégéről-hétvégére kísértik a szerencséjüket. Mi pedig, egy jó sörrel a kezünkben, kényelmes fotelből -…..
Idejekorán beszélnünk kell a témáról, mert az Astra beindításáról szóló cikk kapcsán érdekes információt kaptunk egy olvasótól. A sztori izgalmas, úgyhogy csapjunk bele. Mai cikkünk blogposztja...
A gazdagsághoz mindig tapad egy jó adag émelygős irigység is. Egészen addig, amíg nem mi vagyunk gazdagok. Ez az autó igazából sose volt még ilyen jó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Brownfinger 2012.02.21 17:00:14
Korábbi részletesebb posztunk után, amely a téli öltözködés elméletéről szólt néhány profi futár tapasztalatait felhasználva, most ráadásnak itt egy videós útmutató, amiben Galád, a Hajtás Pajtás egyik rutinos futára a maga fizikai valójában mutatja be téli…..
Brownfinger 2012.02.09 20:22:43
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
Brownfinger 2012.02.09 10:11:58
@mirabu:

1: nem védem én senkinek a becsületét, csak azon háborodtam fel, h itt náluk Nyomorországban erre a hírre az a reakciók 90%-a, h büdös gazdag gecik, döglöttek volna a tóba. Én csupán mutattam egy másik nézőpontot, de ettől ez az ország nagy átlagban még így is fényévekre marad. Te az USA-ban élsz, a hozzáállásoddal mégis a magyar átlagot képviseled. Idézem, amit mondtál: "Gondolom a draga hummer tulaj lehetsz, vagy legalabbis valamelyik proszto haverja" Ez így látatlanban és nagyon messze az igazságtól. Kár... ;)

2: USA-ban minden államban nulla ezrelék a szabály? Vagy mégsem? ;)

3: kevered a dolgokat, én rendőrről nem beszéltem. USA-ban úgy lenne, ahogy mondtad. Itt 10-20 ropi és már nem is fáj nekik annyira. ;)

4: én nem azt mondtam, hogy ez a sztori mindenkinek poén kell, h legyen. Csak azt mondtam, h nekem az. Én így érzem és lenne, vagy volt, vagy lesz olyan pont az életemben amikor egy hajszálvékony pengeélen, élőben ez, vagy hasonló így belefér. Nem ártottak senkinek. Nem közúton tették. Nem kell őket felakasztani ezért...

5: nem is kell velem egyetértened, nem is akarlak meggyőzni, csak kérlek engedd meg az embereknek, hogy ne pont úgy gondolkodjanak és ne pont úgy éljenek, mint Te. Szép napot Neked is!
Brownfinger 2012.02.09 12:22:04
@huleaks2: ha Te mondod, h nem poén akkor az úgy is van! ;) U.I.: remélem 40 évesen még ilyen laza leszek. Te talán sose voltál az, de attól még előfordulhat, h nem annyira rossz lazának lenni nemde? Vagy ez is olyan, h ha Te nem vagy laza, akkor senkinek sem szabad annak lennie?

A magyar egy észosztó nép, csak az a baj, h a mellékelt ábra szerint (átlagkereset/eladósodottság/közérzeti átlag) már maga az etalon is hibás. És ez után kell kötelezően mennie a többinek is? Nem? De! Na szeva!

2.U.I.: vajh mekkora zseni az, ki néhány, az autóról készült kép és maga az eset alapján ítél meg egy embert, mint személyiséget? Köhömm. Nem kell rajta elgondolkodni, nem volt komoly a kérdés. Na, pláne szeva!
Elérte a gazdasági válság a Barátok köztet is. A Blikk szerint 13 százalékos fizetéscsökkentéssel, a cafeteria megszűntetésével, illetve leépítésekkel próbálják meg a gyártók a költségvetést javítani. A keddi stábülésen jelentették be, hogy leépítések és…..
Brownfinger 2012.02.03 00:26:25
Félelmetesen megy, kényelmes, nem is drága. De sajnos inkább érdekes, mint szép. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Belsőség Hazahoztam a Mercit 2012.01.22 08:00:00
Tudják, az elmúlt négy hónapban – hogy is mondjam, hogy ne tűnjek teljesen őrültnek – afféle küldetéstudatom lett. Lehetetlen dolgot készülök megvalósítani: oldtimerrel szeretnék járni. Persze nem minden nap, hiszen hűséges és szintén öreg Honda Spacy robogóm az…..
Brownfinger 2012.01.25 10:44:00