Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SomethingWild

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brian Tichy az egyik legtehetségesebb dobos, akit valaha a hátán hordott a Föld. Zenélt Ozzy-val és Billy Idol-lal, Slash-sel, de megfordult a Whitesnake, a Foreigner soraiban is. Kondícióját és ritmusérzékét többek között úgy tartja karban, hogy bokszkörtével, vagy ha így jobb,…..
A Barátok közt egyik legkarizmatikusabb szereplője tegnap szenvedett balesetet - a szemtanúk és más források beszámolója alapján egy figyelmetlen előzés következtében. Rékasi 600 köbcentis robogójával éppen egy előtte haladó autót akart megelőzni a XXII. kerületben (az RTL…..
SomethingWild 2015.07.01 09:21:47
@umleitung: Valószínű ennél bonyolultabb az ügy. Ha tényleg kitette az indexet, és a jelek (azaz az autón látható sérülések, úgy mint: a kocsi bal hátulja tört meg) szerint már a kanyarodást meg is kezdte, akkor nem ő a hibás. Könnyű az ilyenbe belefutni: belenézel a tükörbe, megkezded a kanyarodást, és eltelik mondjuk 3 másodperc. Ezalatt egy 70-nel közlekedő motoros közel 60m-t tesz meg. Te még bőven nem láttad őt a tükörbe nézésnél, mégis kész a baleset.
SomethingWild 2015.07.01 09:32:03
@PonDrow: Ellentmondás a válaszodban. De koncentráljunk a második pontra: ha értelmezed, amit írtam, akkor látod, hogy annyit állítok, hogy hiába nézel a tükörbe a manőver megkezdése előtt, ha a motoros kb 70-nel jön, akkor már vesztett ügyed van. Ráadásul nem ismerjük a többi tényezőt (a forgalom nagysága stb), így hagyjuk a kérdést azokra, akik ezzel foglalkoznak.
Oké, túl szép volt az elképzelés miszerint csak szólnunk kell, hogy kösz, nem kérjük az áremelést, és már meg is van oldva minden. Van akinek igen megvan, és van, akinek nem. Íme a gyakorlat. Életképek telenorosoktól. Kedves Homár! Nem tudom írtak-e már ebben a…..
Hogy a Jófogáson miért lehet árulni 1 üveg 15 éves bort, ha 3000 liter tavalyi vöröset azonnal kitúr a rendszer, azon lehet filózni - vagy szőrözni, mert a különbséget azért nyilván Zsolt is érzi. A mellébeszélés és az utólag módosított működési…..
SomethingWild 2015.06.24 08:14:45
@hobbitroll: Mutatok neked is, és a hozzád hasonló érveléssel pédálódzó embereknek is egy fogalmat, érdemes jól megtanulni:

en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

Ha nem tudsz angolul, kérd meg a trollbarátjaidat, hogy fordítsák le neked, hogy az ilyen gondolkodás mitől értelmetlen és használhatatlan.

A posztolót persze lehet, mert a gondja minimális, és ebben a formában a homárt inkább reklámnak használta fel és nem fórumnak, ami a célja lenne. Ez nem szép, kedves posztoló, de átlátunk a szitán.
A Jófogás pedig... a jófogás.
Mai levélírónk, Egy csalódott vásárló számtalan költői kérdésével remekül körbelövi a témát, a válaszokat hagyjuk is, az Extreme Digitalnak viszont gratulálunk a míves öntökönszúráshoz. Kedves Homár! Egy történetet szeretnék megosztani, hogy miért is érdemes…..
SomethingWild 2015.04.01 11:00:11
Gyulát igen komoly akadálypályán hajtotta végig  a Telekom azért, hogy visszaszerezze a régi telefonszámát. Aztán az út végén tudjátok mi várta? Ühüm, egy nagy fityisz.  Kedves Homár! Szeretném közkincsé tenni a T-Mobillal esett kalandomat. Különösebben nagy…..
SomethingWild 2015.02.17 10:28:01
@Vadászok Őrnyula: És ha mondjuk ezt megmondták volna elsőre neki? Nem kellett volna többször bebattyogni, emailezni, ügyvédi papírt írogatni? Ehhez kell-e komoly rendszermódosítás?
Kérdem mindezt úgy, hogy a Telekom belső IT-rendszerének működtetésében dolgozom, úgyhogy a kérdés költői.
A Citibank rájöhetett, hogy az esetek nagy többségében az ügyfél maga az, aki eltűnteti a pénzt a számlájáról, így aztán fondorlatos cselt eszelt ki a kártékony belépések ellehetetlenítésére. Kedves Homár! Ma sikerült a magyar internetbankok egy gyöngyszemébe…..
Én még nem voltam olyan szabadréti koncerten, ahol ne lett volna óriási buli a kapukon kívül is, pedig már 1990-ben ott álltam sorban a keskeny réshez az MTK stadion falánál, ahonnan csodálatos rálátás nyílt a színpadra és David Bowie-ra hátulról. A rendezők persze…..
Gergelynek elég speciális problémája van: tudja, hogy jön neki egy csomag, de azt nem, hogy honnan, ki, mit, miért és hova küldött neki. Erre a helyzetre a posta sincs felkészülve. Tegnap reggel egy email-t kaptam a postafiókomba EERT_Admin feladóval - ennél sokatmondóbb feladó…..
SomethingWild 2014.09.26 09:31:15
@joska61: Az ilyen kommenteket sosem értette. Idejössz, nem olvasod el, miről van szó, ergo csak trollkodni akarsz, és még büszke is vagy rá? Tyű. Te egy sikeres ember lehetsz.
SomethingWild 2014.09.26 09:43:17
@joska61: Ráéreztél. Örök irigységet érzek lúzer trollok iránt.
Remélem megtalálod a számításod.
Gyé egy szinte mindennapos szivatás részese lett, amikor igent mondott a Citibank által telefonon felajánlott személyi hitelre. Kiderült, hogy mégsem kaphatja meg, de azt, hogy miért, semmilyen formában nem hajlandók elárulni:Lassan másfél éve vagyok többé-kevésbé elégedett…..
SomethingWild 2011.07.28 08:58:04
@Kulics: Nem vitázom veled, látom, nemvagy hajlandó egy pillanatra megállni és gondolkodni. A lakhelyem vidéken van, 200km-re onnan, ahol dogozom (Budapest). Nyilván nem járok naponta haza, ráadásul levelezési címként meg is van adva a budapesti címem. Ne nézd a bankot hülyének, tudják, hogy életvitelszerűen Budapesten élek, tehát a lakhelyem nem hiszem, hogy problémát okozna (hacsak nem Budapest problémás hely eleve).

Kettes pont: személyi hitelnél nem kell, hogy legyen ingatlanod. ezt vagy elfogadod, vagy nem - ha ez alapján akarna a bank hitelt osztani, akkor az előzetes hitelbírálatnál már kibukna, hogy a a levelezési címem nem egyenlő az állandó lakcímemmel, tahát az ingatlan nem az enyém, és könnyes búcsút vennénk egymástól. Ugyanakkor ez már nem személyi-, hanem ingatlanfedezetes szabadfehasználású kölcsön lenne. Ugye világos a különbség?
SomethingWild 2011.07.28 15:16:20
@Kulics: Ezt hívják kockázatkezelésnek. ennyi erővel a munkáltatói sem kell, hiszen holnap kirúghatnak, nemdebár? A személyi kölcsönök jóval magasabb THM-je épp ezt a kockázatot tükrözi. A bank elfogadja, hogy nincs rá fizikai záloga, hogy te visszafizeted a kölcsönt, te meg elfogadod, hogy kb 10-15%-kal magasabb THM-et fizetsz, mint egy jelzálogalapú kölcsön esetén. Szemet szemért alapon :)

Béke.
SomethingWild 2014.07.20 11:29:54
@jweiss: Meglehet... ám hadd tegyem hozzá, hogy kb másfél élvvel a történtek után a Citibank megkeresett, hogy adnának személyi hitelt. Semmi nem változott, se az állandó- se a levelezési címem, se a munkahelyem, SEMMI. Belementem, megadták. A fenti logika alapján ez nem lett volna lehetséges.
A Blikk megalkotta a tökéletes bulvárhírt, mi meg kattintáskimaxoló címet alkottunk hozzá (ismert ember + csöcs + nézett műsor + botrány = WIN), de nem azért, hogy átverjük a kedves nézőt: egy énekesnő tényleg azt állítja, hogy Tóth Gabi azért zavarta el az X-Faktor…..
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
SomethingWild 2014.06.17 15:35:02
@sanyikám: Ez természetesen igaz. A Nagykörúttal inkább az a baj, a veszély, hogy a sávok eleve nagyon szűkek, egy bringás és egy autó nem fér el már egy sávban egymás mellett. Pláne ha a bringás vigyáz a testi épségére, és a jobb oldalon parkoló kocsik mellett tart némi oldaltávolságot (hülye lenne nem így tenni, nehogy rányissanak egy ajtót).
SomethingWild 2014.06.18 11:14:45
@Parmezanidész: Kérlek mutasd meg, ahogy a Nagykörúton elfér egy sávban másfél autó. Segítek: nem fér el.
@Empirikus kritikus: én ebből annyit tapasztalok, hogy autósként csak a forgalom akadályozásával tudok úgy közlekedni, hogy a bringások ne sérüljenek. Márpedig ez nem szabályos.
@fda: amikor feleségemért és gyermekemért megyek a XI. kerületből a IV. vagy a XV. kerületbe, akkor nehezn tudnám megoldani bringával. Természetesen vágom, hogy ez egy bringás blog, és a hozzászólók 90%-a elvakult bringás, ennek fényében értékelem a hozzászólásokat.
@Övönaluli Lali: Szerintem te nem az én hozzászólásomra reagáltál. Én normálisan leírtam azt, hogy szerintem vannak olyan útvonalak, ahol az autósok és a bringások nem férnek meg egymás mellett, biztonságosan. Lehet vértől habzó szájjal bizonygatni, hogy dehogynem, meg az autósoknak a felmenőit szidni (akinek nem inge...), de attól még megoldás nem lesz.
SomethingWild 2014.06.18 12:35:02
@Perillustris: Ugye a KRESZ szerint egynyomon közlekedő járművet a felezővonal átlépése nélkül is lehet előzni. Ettől még állna, amit mondasz, de a Nagykörúthoz hasonló sűrű forgalmú úton legtöbbször nincs lehetőség átmenni a másik sávba az előzéshez. Ilyenkor van tötymörgés egy-egy lassabb biciklista mögött, ami viszont már kimerítheti a forgalom akadályozásának fogalmát.
A Lifetime új reality-sorozata még képernyőre sem került, de az USA-ban máris fejcsóválás fogadja, de nem feltétlenül a premier plánban mutatott, elfolyó magzatvíz miatt. A kábeltévé ugyanis Born in the Wild címmel olyan nőkről forgat műsort, akik nem kórházban vagy otthon,…..
Turbófeltöltőt vásárolna, motort csapágyaztatna, vagy inkább elmenne tíz napra a Balatonhoz a családjával? Érdemes az autó karbantartására odafigyelni, sok pénz múlhat rajta. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
SomethingWild 2014.05.12 11:19:10
@0rdas: Nekem épp egy ilyen említett 1.6 TDCi Focusom van (2009, kombi), és nagyságrendileg egyet tudok érteni a 5,3l/100 km fogyasztással. A fillérbaszással viszont nem: ha 5 ft/km előnyt számolunk, akkor az évi 20.000 km-nél 100.000 Ft.
Évente.
Ha 10 évig használom a gépet, egy millát takarítok meg veled szemben. Neked ez nem pénz? Sokaknak ez egy vagyon.

Ugyanakkor én is tartok az említett hibáktól. Eddig egy 2.0 TDCI Mondeom volt (2002-es), de épp a rengeteg, részben diagnosztizálatlan motorhiba miatt váltam meg tőle. Már úgy vagyok vele, hogy "mindegy, mit veszel, úgyis találsz egy cikket, ami szerint pont az a legszarabb a világon."
SomethingWild 2014.05.12 22:07:22
@0rdas: Ezeket a számításokat úgy végezted, mintha a benzines motoroknak soha nem lenne meghibásodása.
De van. Én az autóim sorát egy Fiat Bravaval, majd egy Skoda Octaviaval kezdtem. MIndkettőben csattogott a hidrotőke, nem is túl sok használat után, és ez csak egy volt a számos hiba közül. Nos, annak a javízása sem 2 forint volt.

Elhiszem, hogy karbantartás szempontjából olcsóbb a benzines, de maradjunk annyiban, hogy a nap végén mindkét motortípussal ugyanoda lyukadsz ki.
SomethingWild 2014.05.13 09:39:55
@petegunn: Én nem akarok senkit rábeszélni a dízelre. Továbbmegyek, nekem az autóvásárlásnál mindegy volt, hogy dízel vagy benzines - egyszerűen a többi, nem túl magas kívánalomnak nem felelt meg egyetlen benzines kocsi sem:
- 2 milla alatt (átíratással)
- 2007-nél fiatalabb
- kombi
- jó állapotú
- nice to have: elektromos ablakok, digitklíma

Körülbelül 60 (nem túlzok) kocsit válogattam ki, eleve alig 10 volt közülük benzines. Így kötöttem ki a dízel Focus mellett, és nem bántam meg.
Ja, általában az üzemanyagon megspórolt pénzt (és egy picit többet) havonta félreteszek a "kocsialapba", ha netán javítani kell. Mert, ezt hangsúlyozom, a benzinest is kell javíttatni (a fent említettem a hidrotőkét, ami csak egy a lehetséges hibaforrások közül).
Ha már megkaptuk a sajtóközleményt, megmutatjuk, milyen képeket készített Éder Krisztián, azaz SP a Jóban Rosszban színésznőjéről új, rövid frizurájában. ..
Naiv ügyfél 9 hónap után azt hitte, választ kap a kérdéseire, de aztán mégsem: 2013. július 15-én írtam a NaviGuru cégnek, érdeklődtem, hogy az autómban lévő navigáció szoftverének frissítésére van-e lehetőség és ha igen, akkor mennyibe kerülne. 9 hónapra rá (!!!)…..
Naiv ügyfél nem érti, miért a következő hónap első napjáig érvényes a hónap bármelyik napján megvásárolható automatás bérlet, és miért nem 30 napig: Tisztelt BKK! Mindenekelőtt ki szeretném fejezni örömömet a 4-es metró elindulásával és az elektronikus jegy- és…..
Szabolcs vonatjegyét elhagyta a német posta, ezért arra kérte a MÁV-ot, hogy engedélyezzék a jegye újranyomtatását, vagy QR-kódos online jeggyel tegyék lehetővé az utazását. A MÁV természetesen az összes kommunikációs csatornán elhajtotta, de együttéreznek vele: Furcsa és…..
Naiv utas nagyon szeretne jegyet nyomtatni, hogy ne miatta alakuljon ki mindig sor becsekkolásnál, de a Wizzair rendszere ezt csak annak teszi lehetővé, aki kifizette a jegyét: Minden évben 4-6 jegyet vesz nekem a barátom Milánóból. Aztán jönnek a bajok. Nem tudok jegyet nyomtatni,…..
SomethingWild 2014.02.17 14:36:10
@andand: Támogatja. Alapból XPS formátumban, ingyenes segédprogikkal simán PDF-be is.

Én inkább azt nem értem, hogy ha többször nem sikerült ez a módszer, akkor miért csinálja még mindig így? Miért nem saját magának foglal jegyet?
Áim a Wizzair hírleveléből értesült a csodálatos fejlesztésről, hogy ezentúl a +350 forintot fizetőket értesítik először a járatuk törléséről. Kérdés, hogy aki nem fizet, az direkt később kap ezután értesítést? Nézd már Homár, mit kaptam! Ha probléma van (késés,…..
Vagy valaki már megint megtréfálta az akcióstábla-készítő kisiparosokat az óbudai Auchanban, különben hogyan jöhetett volna létre ez? Köszönjük a képet Beának...