Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zeon

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Ahogy soha nem titkoltuk, hogy a kockagyárat szabadidőnkben, szerelemből, ráadásul a lehető legamatőrebb módon készítjük, úgy most abból sem csinálunk hiúsági kérdést, hogy egy posztban keressünk új arcokat, új hangokat és új témákat a blogra.  Blogger…..
A héten jelentette be a LEGO, hogy - az amúgy tavaly lejárt szerződését - újabb 10 évvel hosszabbítja meg a Lucasfilm Ltd.-vel. Örömteli fejlemény ez az SW-fanoknak, hiszen az egyik legsikeresebb licensztéma folytatja fényes pályáját a LEGO játékuniverzumában. A sikeres…..
Nehéz lenne elvitatni blogunk enyhe posta-fetisizmusát. Eddig nagyjából ellenálltam, de most már nekem is muszáj ringbe szállnom. Idén ugye a City vonal rányomult az erdei témára. Erdei rendőrök, erdei tűzoltók, kiránduló hollandok, terepmotorosok... Ez mind szép és jó, na de…..
A hanyatló nyugat a messzi keleten kitartóan próbálkozik a béketábor vívmányainak átvételével! Hát nem szemérmetlen lopás az észak-koreai játékipar vívmányát, a mintacsaládok jutalomfalatját csak úgy lemásolni, és a déli kapitalisták által kizsákmányolt tömegek elé,…..
Zeon 2012.02.09 19:41:23
@Funkahoe: A magyar szóhasználatban jótékonyan "védett"-ként egyesül a szabadalom, oltalom, védjegy stb. Megfigyelheted, hogy szép sorban jár le a (20 éves) patent az egyes kockákon, úgy hozzák be a klóngyártók. (Ezért néz ki úgy, mintha (pont) 20 évvel ezelőtti legóból építették volna őket, többek között ezért van még bütykös technic kocka pl.)
Egészen újkeletű a kattanásom van a zombikra. Amennyire ignoráltam régebben a zombis filmeket (egyszerűen nem féltem tőlük, úgy meg mi értelme van?), a The Walking Dead című tévésorozattal annyira nagy híve lettem a témának. (Illetve a Zombieland című mozi is eléggé beütött…..
Zeon 2012.01.30 15:41:59
@Tsingi: Gratulálok :)

Nem lenne példa nélküli, ha már a technicet gyűjtenéd neki :D
Vasárnap szúrták ki a velveten, hogy a Big Bang Theoryben feltűnik az ELTE egy pillanatra. Erről eszembe jutott egy nem is olyan rég látott rész az Azok a 70-es évek showból. (Nagyszerű sorozat, a Comedy Central vetíti, igaz, borzalmas szinkronnal.) Az 5. évad 19. részének elején az…..
Ismét a múltba kalandozunk, az egyik kedvenc témámról írok nektek egy áttekintést, mégpedig a monorail vasúti készletekről. A téma 3 teljes értékű készletet, és 2 kiegészítő szettet vonultat fel, 1988-1994 közötti időszakból, és szokásomtól eltérően most…..
Egy újabb, szintén a ’80-as évekből származó készletet mutatok be nektek, a postai flottám következő tagját.   I. Alapadatok   Neve: Post Office Van/Mail truckSorozatszám: 6651Témakör: Classic TownAltéma: Post OfficeKiadás éve: 1982Kockaszám: 43Minifig: 1Ára:…..
Hát ez: A blogos levlistánkra lőtte fel ezt a képet Greg36. Elkeserítő. Elkeserítő, mert bár nagyon tetszik az új 4431-es mentőautó (kritikánk itt), megvásárlásának vágya szinte feloldhatatlan probléma elé állít. Ha valami, ez a jármű már kompromisszumokkal sem…..
Bár a blogon nem vett agresszív irányt a Friends-készletekről szóló csevej, nem tagadható el, hogy bizony sokaknál kiverte a biztosítékot az új irány (Szexizmussal vádolják a LEGO-t). A LEGO facebook oldalán sem volt napokon át másról szó, mint arról, hogy gáz-e a rózsaszín,…..
Talán már többen vagytok, akiknek nem újdonság: megvásárolhatók a 6. széria gyűjthető legóemberkéi (természetesen már hazai beszerzési helyeken is). Mivel azonban nem mindenki legó-hírekre kiéhezett junkie, talán nem haszontalan szólnunk az új fehér tasakokról pár…..
Zeon 2012.01.12 09:28:19
@Llew: Nem nehéz, ha a 700 elem nem 1x1 round plate, hanem mondjuk átlagban 1x4-es brick, egymásra rakva egy kb 47x47cm-es lapot kapsz. Persze nem mind négyes brick, de vannak nagy ablakok stb.
Dobozok, tartók dögivel: további tárolás- és rendezésügyi posztjaink erre találhatók.  A Legózz tumbli nagyszerű találata ez a tárolóasztal. Óh, bárcsak lehetne nekem is egy ilyenem! Akkor éjjel-nappal legóznék. Már csak plusz 1 szoba, egy rakás pénz, meg egy…..
Zeon 2012.01.11 20:18:29
www.flickr.com/photos/hatalmas/6368783931/

@tío: :)

Amúgy gyerekeknek csinálták, tehát olyan szemmel kell nézni. Gyerekeknek állati, felnőtteknek hamar tele lehet és amilyen az AFOL marhája (marhánk vagy mi), szét se szedjük csak gyűlik gyűlik. Gyerekeknél nincs ilyen gond.
Zeon 2012.01.12 00:48:56
@Brickfan: sáros cipőt mindenki vegye le az előszobában
Még csak január eleje van, és máris birtokunkban van az elmúlt pár hónap két legfontosabb készletének végigjátszása: T1 után itt az Unimog is! (Ráadásul egyből kicsit továbbgondolva.) Bret bemutat és értékel. Először is azzal kell kezdenem, hogy kritikus hozzáállásom…..
Vannak műfajok, mint a forma 1, amelyek nem hoznak lázba. Vannak legó témák, mint a Racers, amelyek nem fogják meg a fantáziámat. Vannak kereskedelmi trükkök, mint a linceszelt készletek, amelyeket fenntartással kezelek. És vannak márkák, mint a Ferrari, amelyek különféle okokból…..
Japán tudósítónk, András / 安德拉希 szíves közlése, hogy a posztban tárgyal nanoblock a blogon már kétszer is emlgetett Diablock játék kisöccse. A kockaméret pontosan a Diablock kockk felének felel meg. A fenti linkre kattintva érdekes műanyag világba botolhatsz, nekem…..
Zeon 2012.01.05 16:08:54
@orangyal007: Fenébe, jövök ide okoskodni, de már megírtátok :) Tehát annyira nem újdonság, a Lego (ahogy az angol mondja) volt ott, megcsinálta (nem jött be). Főleg építészeket céloztak vele, azt gondolták hogy házmodelleket fognak belőle építeni. Van még néhány rajongója a dolognak.

Elnézve ezeket, lehet hogy csak rossz piacra pozícionálták :)
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Zeon 2012.01.02 12:36:20
@Kozi73: Köszi, írtam neked. A fő probléma nem azzal van sajnos, hogy nem találok a BL-en eladó készletet, hanem hogy ki kell gazdálkodni az egyéb hobbi és a család mellett :)
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
Ha már azt mondták, szentháromság van, és rendőrségről meg vasútról esett már szó, akkor nem lehet kihagyni a tűzoltóságokat sem. Újabb sorozatunk első fejezete a Legoland, Town, illetve City tűzoltó állomások immáron négy évtizedesnél is hosszabb történetére tekint…..