Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranynap

153 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy apró matrica, ami világméreteket öltött... ..
A kitüntetésben részesült tanár és oktatási szakértő, John Hunt összegyűjti a világ minden problémáját egy farost lemezen, és hagyja, hogy a negyedikesei megoldják őket. Ebben a TED előadásban elmagyarázza, hogy a Világbéke játék hogyan vonja be a diákokat, és hogy a…..
Van olyasmi, amit mindig meg kellett volna csinálnod, meg akartad csinálni, de aztán valahogy... mégsem? Matt Cutts azt javasolja, próbáld ki 30 napig. Ez a rövid, kedélyes előadás egy ügyes trükköt kínál arra, hogy hogyan gondolkodjunk a célok kitűzéséről és eléréséről.…..
Ez a New York-i általános iskolai énekkar sok gyereknek jelent létfontosságú lehetőséget. Gregg Breinberg, az iskola énektanára 2000-ben alapította a kórust az ötödikesek számára. A folyamatosan cserélődő tagságú kórus azóta világhírűvé nőtte ki magát, van Wikipedia…..
Rajzolj pálcikaembert ezen a szórakoztató kis weboldalon: www.drawastickman.com, ahol egy kedves, interaktív történet alkotójává válsz. Miután megrajzoltad a pálcikaembert, a Done gombra kattintva életre kelted, majd újabb rajzokkal veszel részt a pálcikahős kalandjaiban. Ha kész,…..
Jennifer Gresham gondolatai a szenvedélyről és a karrierválasztásról Neked is sokat segíthetnek, hogy az életed boldogabbá váljon.Passion Webinar: Jen Gresham on Careers from Leo Babauta on Vimeo...
Embernek lenni csodálatos, üzeni ez a finom rezgésű, lírai hangulatú animációs rövidfilm, melyet Frédéric Back alkotott Jean Giono novellája alapján 1987-ben. A díjnyertes film egy nemeslelkű  pásztor megindító története, egy olyan emberé, aki tisztában van a dolgok…..
Az indiai Pranav Mistryről az egész világ szuperlatívuszokban beszél.  Az alábbi TED-előadásban az általa kifejlesztett Hatodik Érzék technológia izgalmas új lehetőségeit ismerteti. Hogy lehet a mindennapi mozdulatokhoz kapcsolódó tudást hasznosítani a digitális világgal…..
Láss csodát! A liba 2011.05.01 22:13:00
A Los Angeles-i Echo Parkban egy liba szokatlanul szoros barátságot kötött a park egyik rendszeres látogatójával, egy nyugdíjas férfivel, Dominic-kal, akihez annyira ragaszkodik, hogy minden nap az út szélén várja az érkezését, az együtt töltött idő alatt  gondosan őrzi…..
Sopronbánfalván a csodálatosan felújított pálos-karmelita kolostorban  tartotta az első ülését a Világszolgálók Alapítványa (World Servers Foundation).  Az alapítvány  szándéka szerint egy világméretű összefogást indít el annak érdekében, hogy…..
Láss csodát! Rajzolj zenét! 2011.03.08 15:29:00
A soytuaire.labuat.com oldalon az egereddel egy festékcsíkot irányítva a képernyőn, a zene intenzitásának váltakozását követve, vizualizálhatod a spanyol Labaut zenekar Soy Tu Aire (A levegőd vagyok) című számát, majd vissza is nézheted az alkotásodat (Reproducir video).…..
Egy elefántmenhelyen Tenessee-ben, ahol egyébként mindegyik elefánt szokott társat választani, akivel az ideje nagy részét tölti, az egyik elefánt, Tara a legjobb barátját egy kutyusban, Bellában találta meg. A furcsa pár egymástól elválaszthatatlan: együtt esznek, isznak,…..
Egy kis nyelvlecke a BBC-től :)  ..
Don Hertzfeldt rajzfilmjeit az élénk fantázia és az elgondolkodtató feketehumor jellemzi; névtelen pálcikaemberkéi rendre abszurd és nevetséges helyzetekbe kerülnek, ahol a képsorok szenvtelensége a mégiscsak-rólunk-szól érzését váltja ki.  Az élet értelmét távlatokba…..
Hans Rosling svéd orvos és kutató élvezetes, statisztikai alapú előadásában bemutatja a világ gazdasági növekedését 1858-tól, és megjósolja, hogy Kína és India mikorra fogja túlszárnyalni az Egyesült Államokat. Rosling weboldalán, a www.gapminder.org -on pedig az egyébként…..
Láss csodát! Delfinek 2010.12.13 14:02:00
Delfinek játszanak maguk alkotta buborék-karikákkal:  ..
A videón az írországi Tory sziget kikötőjében egy labrador és egy delfin együtt játszanak. Az independent.ie cikke szerint a szigetlakók úgy gondolják, hogy a sziget túloldalán partra vetett, elpusztult delfin volt a párja ennek a delfinnek, és mivel a hűséges delfineknek csak egy…..
Egy vadonba visszaszoktató program keretében nevelte Damian Aspinall  természetvédő Kwimbit, a gorillát Angliában. Kwimbi már öt éve élt az afriakai dzsungelben,  amikor Aspinall Gabonban járva, felkutatta  barátját. Aspinall a folyón csónakon haladva hívogatta…..
A TED Talks-ban szereplő Willard Wigant nemcsak mint hihetetlenül parányi mikroszobrok készítője mutatkozik be, hanem személyében egy finom humorú embert is megismerhetünk. Willard így nyilatkozik a kezdetekről: "It was a fantasy world I escaped to where my dyslexia didn't hold me…..
Magyarok újítják fel Kőrösi-Csoma Sándor zanglai lakóhelyét, ahol annak idején az első angol-tibeti szótárt elkezdte összeállítani. Zangla az India-Pakisztán határhoz közeli, a Himalája 4000 m-es magasságaiban meghúzódó település. Az alábbi film Kőrösi-Csoma Sándor…..
Láss csodát! I will find you 2010.09.10 16:11:00
 Az 1992-es amerikai kalandfilm, Az utolsó mohikán (The Last of the Mohikans) filmzenéjéből: Hope is your survival A captive path I lead No matter where you go I will find you If it takes a long long time No matter where you go I will find you If it takes a thousand years…..
A malkhamba vagy mallkhamb a 12. századból eredő, hagyományos indiai sport, ahol a tornász egy függőleges rúdon végez forgásokat, csavarásokat, nyújtáskat, egyensúlygyakorlatokat, akrobatikus és jógaászana elemekkel. Eredetileg a birkózók számára kiegészítő edzésként…..
Láss csodát! I love you 2010.08.23 15:05:00
I love you (Szeretlek) - hangzik el újra meg újra a videón. Hallgasd, nézd és hagyd, hogy átjárjon a szavakon keresztül feléd áramló szeretet:   "Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege:…..