Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CheQue? (törölt)

1 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
CheQue? (törölt) 2010.07.27 16:20:51
Egyszerű,

Betelefonálok rendőrségre, hogy verekedés van a 300-elött / bent vagy 10-15 ember részvételével..

A szokásos 2 záramat rajta hagyom a biciklimen (én egy U zárat és egy sodronyt szoktam használni). Hazasietek másik 2-ért + szerszámért.

Mire viszsaérek a tolvajok nem merték eelopni a gépet a falsra kiérkező rendőrök miatt.

elkezdek leszerelni mindent róla ami mozdítható és fentmaradó vázra meg rárakok én is egy ugyanolyan lakatot vagy ami a háztartásba fellelhető.

De gyszerűbb a lakatba savat önteni ami tönkreteszi így ő sem tudja kinyitni. Vagy eltömni valamivel (fémreszelék, kisebb ködarabok, homok ...bármi. amitől kurvára bepöccen és nem tudja kinyitni egyhamar)

Itt az a helytálló viselkedés, ha már én nem tudom elvinni akkor ő se tudja azt :-))))))

Aztán másnap meg megjelenek egy flexxel és volt nincs lakat.

A normális felvilágosult országban ilynekor az, hoyg rendőrt hívsz. Csak a rendőrök hozzáállása siralmas itthon. méppen e miatt vannak önbíráskodások. A rendőrrel lebontatod a zárat (hív tűzoltót...akárkit) H anem hívja akkro jegyzőkönyvet vetetsz fel vele hoyg megtagadta a segítségnyújtást. Ő erre azt fogja mondani nem tudtad igazolni a kerő a tied. Mire te azt hogy igen, mert papírt (régebbi fotót a gép+te / te+gép) ....ilyet nem tart magánél az ember) mert otthon van. De az eset miatt fel is veheti azt adataidat ha később kiderülne mégis lódítottál akkro te elszel Budapest city elsőszámú körözöttje egy bicikli miatt (nagy karirer) :-)

Szóval így (fals) vagy (valüósan) úgy de rendőröket hívnék. És így vagy úgy de kibasznék a tolvajjal lakatokkal a lakat zárának megrongálásával. A zárakat könnyen meg lehet rongálni egy erősemm penge/némi törmelék elég hozzá.
CheQue? (törölt) 2010.07.27 23:24:21
@Devil: A válasz erer a KRESZ ben keresendő amit ezek szerint semennyire sem ismersz. A mentegetrőzés utólag nem, megoldás. A közéekedésoi viszonyok és pontosan az alapján kell LASSÍTVA megközelíteni egy zebrát (főleg ha az egy sarok-tól nem emssze van) hogy ilyen váratlan eseményekre számítva meg tudj ELÖTTE állni. Ezt írja a KRESZ is! Amit elvileg az autósok jobban ismernek de mégsem... :-) Ugyanezen érvelést hallotam egy taxistól plusz azt hozzátette mi a jó a gyalogosnak abban ha én elütöm azebrán? Mosolyogtam és elmondtam neki hoyg ha így gindolkodik ne menjen forhgalomba mert messze nem így múködik. Szerintem 5 évenként mindenkinek újra kellen evizsgáznia KRESZ-ből. És ah iylen súlyosan megszegi azonnal jogsi bevonás és elölről összes vizsga!Egy ember simán tud futni 20-30-al egy járdán de eg ykisgyerek is 10-15-el. Ha te mint írtad eleve nem készültél arra hoyg zebra elött meg tudsz állni az hibás volt. szerinted ha elütöd egy zebrán akkro a rendőr mit mndott volna? Megveregeti a válad és behúz egy strigulát a kocsid oldalára? Ilyenért ausztriában letöltendő börtön jár! Éppen ezért olyan kúltúrált ott a közlekedés nem azért mert az osztrákok maguktól lennének azok!
Nevetséges!Semmi befektetést nem igényel kábeleket elvágni :-) Nagy hozzáértésről tanuskodik a cikk írója. A routerek az elvágott nemzetközi irányba futó kábeleken átmenő IP kapcsolatokat bontják. Nem kínai subnetek nem leszenk routeolhatók, mivel az összes kimenő kábelt,…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
CheQue? (törölt) 2009.11.10 18:35:39
Pontosan ezt vallom én is mikor elegem lesz polgármester 'Pojáca' Gáborból, hogy Óbuda önjelölt 'megváltója' még rosszabb lenne, mert akkor atán lőttek a 22h utáni söröknek és minden kreatív 5letnek BP-en, ami miatt BP az ami nekünk itt élőknek és a külföldieknek.

Elég csak a tavalyi Gödrös szivatásokra gondolni az V. kerületben és a legutóbbi VI. kerületi korlátozásokra.

Külföldi túristák pont ezt a szabadságot,nyitottságot szeretik, ami egyetlen nyugat európai városban (kivéve talán Spanyol o. Portugália városai) nincsen meg.

Én pont e miatt költöztem vissza anno Londonból. És nem nem mosogattam és nem pincér voltam, jó kereső mérnöki állásom volt kihívásokkal egy jónevű cégnél, de mégis hiányzott valami.

Persze én sem szeretem és érintett is vagyok a Kossuth utcával/Rákóczi út-al, mivel a környéken lakom és 1-2 éjszakai prosti arcról ismer és már köszönnek hazafelé valami bólintásfélével késő este :-)

Valahogy van ebben valami kis közép- európai romantika. Az biztos a környező önkormányzatoknak össze kellene fogniuk és legalább a tulajdonukban lévő lakóházakban némi irányt kellene mutatniuk a Kossuth utca, Rákóczi út vonalon. Nem kell drákói szigor, csak 1-2 normálisabb portál ami beindít valami önszerveződést is. De így ez szélmalomharc!

Nncs összefogás az útvonalon 4 kerületi önkormányzat és BP önkormányzata osztozik. Miért is lenne ez másként hiszen csak politikusok nem?

Civileknek kellen lépnie leginkább persze helyi önk. támogatással. Támogatásnál arra gondolok, hogy ha ezt meg ezt csináljátok nem fogjuk lebontatni csak azért, mert ezt nem mi csináltuk. :-)
CheQue? (törölt) 2009.11.11 00:03:02
Kéreeem szépen....

Nem egyedi a probléma.
Valaki járt már közülletek Londonban a híres Oxford Street-en? A belváros veleje, csak vér cikik az üzletek portáljai és ez LOndon gyakorlati főutcája, ami Pestnek a Váci utca. A végén meg ott egy panel torony (Center Point) a maga 1x emeletével amihez mindenki tájékozódik a belvárosban mert akkora, hogy mindenhonnét látszódik. Lehet nincs annyi graffiti, de a portálok méltatlanság fogalmát simán kimerítik :-)
Ott is van nem 1 Kínai meg arab meg giccshalmazt áruló bolt a nagy divatházak csak megbújnak szinte köztük :-)

Persze ott is az a gond, hogy túl hosszú az utca (5km kb) hogy mindenhol értelmes , hasznos és szép dolgot áruló igényes tőkeerős cégek legyenek. Továbbá ott is keskenyek a járdák a gyalogosoknak és mindent az autók foglalnak el. Emiatt a fene sem akar ott KVzoo-t teázót nyitni ahol teraszon ülnek kint az emberek mert olyna hülye senki sme lesz.

Megoldás? Vissza kell adni a várost a bentlakóknak szélesebb járdákkal ahol közösségi terek jelenhetnek meg. Azok majd vonzani fogják a többit.

A kis utcácskákban lévő kis pince kocsmák, éttermek kétes kis lukak ki tudnának vonulni oda és nem nyavalyokna Kissné sem, hogy éccaka van aki szór akozik is ott.

A masszív forgalomhoz képest pedig sokkal kevésbé zajos pár étterem, kocsma és 20-21h ig nyitva tartó üzlet.

De a fentiek nagyjából minden BP-i (jajj zaj van a kis utcámban) megoldana mindenhol.
Ha a paprikaspray már elég fojtogató, akkor kisebb-nagyobb tömegdemonstrációkon még mindig szokták az ő nevét skandálva hergelni a rendőröket. Az RTL Klub főzőműsorba hívta, a Hot pedig a halott rendőr családjának barátját is felhívta, hogy ne csak egy DJ legyen, aki almás…..
Megjelent egy hír, ami több szempontból is érdekes a napelem-piaci tendenciákat nézve.Önmagában nem túl érdekes első ránézésre: a napelem piac felforgatója és az utóbbi időkben legsikeresebb cége, a First Solar újabb gyárat épít (bár a válság közepén ez is valami,…..
CheQue? (törölt) 2009.08.17 18:24:24
Nincs új a Nap alatt! :-)>

A globalizációban minden így működik. Minden stratégiai dolog még kevesebbek kezébe öszpontosúl, mert nincsenek szabályzók. Vagyis vannak, de azok ezt segítik elő, vagy ha épp nem azokat próbálják kiskapukkal , vagy trükközéssel kikényszeríteni (pl a mostani válság). A politikusok kampányait meg ilyen cégek támogatják. Nyílván ennek megfelelő törvényt is alkotnak.

A vége bábkormányok (EU-n bellüli államok, Orosz föderáció államai, Orosz/USA/Kínai érdek országok), látszat demokráciák lesznek. A vége meg megint valami hülye nagy háború az újraelosztásért(nem európán bellül már... el is indultak ezek a közel-Keleten), vagy szimplán egy manipulatív gazdasági válság ami ugyanazt teszi (újraosztja az erőket, forrásokat... még nagyobb lobbik kontrollját engedélyezi...A vállságban olyan fúziókat engedélyeztek pl. Angliában (bankok) és Németországban (pl.Porsche-Wolkswagen) ami elötte elképzelhetetlen volt, mivel sokkal rosszabb adatokat terjesztettek a gazdaság állapototkról. (ezek ugye most derültek ki:ERSTE, Goldman Sachs, de még lesajnált OTP is 80Mrd nyereség) sosem látott nyeresége. A cégek állapotáról maguk a cégek és tanácsadóik hazudnak, hogy ezt 'túlélésük érdekében' megtehessék. Ráadásul állami milliárdokból vásárolnak. Egyesek tönkremennek mások, akik ezt generálták és készültek rá, fent maradnak, felvásárolják a másik nagyot most már engedéllyel.

A külső könyvvizsgálók, tanácsadók ugye maguk is multinacionális pénzintézetek akik maguk is érintettek. Továbbá ők azok, akik az államoknak is adnak tanácsokat és szolgáltatnak adatokat a a gazdaságuk állapotáról, mert ugye épkézlább pénzügyi szakember ma már pl. Magyarországon nem adja nevét egyetlen állami álláshoz sem. Nincsenek szakemberek már az állami aparátusokban, sokkal inkább politikusok és a lobbijuk eredményei. Emiatt sok munkát nem az államaparátus végez, hanem külső tanácsadók.

Közérdek már nincs sajnos!Így napelemet sem a KKVk-tól, feltalálóktól veszel majd, hanem az EON-tól majd :D
Nagydarab is, taxis is volt, akivel K. G. megismerkedett tavasszal, ez már önmagában is baljós összetétel, meg ugye amúgy is ritka, hogy egy ilyen találkozásnak pozitív vége legyen, ezúttal nem is lett. Nem friss történet,de azóta már történt egy meghallgatás is, ezt és ennek a…..
  És mégis mit gondolt, a mercis megijed, elszégyelli magát és hazáig hüppög? Hát nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
CheQue? (törölt) 2009.04.15 15:28:30
@PUG 607:

"Nem vagyok "helyi menő",csak egy ember aki félti az autóját a legtöbb kerékpáros elől! Ha téged akadályoztatnának az autósok,letörnék a féltett kétkerekűd tükrét,nem figyelnének RÁD, valószínű Te is feszült lennél! Ja és fontos : Azt írtam,hogy a LEGTÖBB nem pedig azt,hogy MINDEGYIK!!!! Na TE biztos a LEGTÖBB kategoriába tartozól! Kerülj is el tesó ha Pesten jársz:)"


LEGTÖBB :) Jó kategória. Sima általánosítás már megint. Nyílván a negatív dolog marad csak meg benned a pozitívat már észre sem veszed.

A haza bölcs tanítóját, megmondóját PUG 607-t elvtársat hallották! :)

Még jó hogy az ilyennek nem adnak hatalmat a kezébe...biztosan 'jól' élnénk :)


"Nem vagyok "helyi menő",csak egy ember aki félti az autóját a legtöbb kerékpáros elől! Ha téged akadályoztatnának az autósok,letörnék a féltett kétkerekűd tükrét,nem figyelnének RÁD, valószínű Te is feszült lennél! Ja és fontos : Azt írtam,hogy a LEGTÖBB nem pedig azt,hogy MINDEGYIK!!!! Na TE biztos a LEGTÖBB kategoriába tartozól! Kerülj is el tesó ha Pesten jársz:)"


LEGTÖBB :) Jó kategória. Sima általánosítás már megint. Nyílván a negatív dolog marad csak meg benned a pozitívat már észre sem veszed.

A haza bölcs tanítóját, megmondóját PUG 607-t elvtársat hallották! :)

Még jó hogy az ilyennek nem adnak hatalmat a kezébe biztosan jól élnénk... :)

e biztosan jól élnénk... :)

CheQue? (törölt) 2009.04.15 16:21:41
@PUG 607:

Na látod, hogy nem látod! :)

Pl: simán lemond a gyalogos / kerékpáros az elsőbségéről mert ez 'idegződött' beléjük. Vaj mér?
Mi ez ha nem pozitívum egy autós szemében? :)

Még zebra nélkül is nekik van elsőbbségük lekanyarodásnál a KRESZ szerint, nemhogy autónak pirosnál zebra és kerékpárút 'védelmében'.

Ennek ellenére sokan lemondanak róla. Sokszor látok olyat, hogy elenged inkább egy kerékpáros, minthogy a tempójával átmenjen a kerékpárút+zebrán.

Több apozitív példa az öszvér kerékpárutakon is ahol gyalogosoktól vettek el egy sávot. Ott is a kerékpáros kerüli ki a lődergőt többségében(mivel ő távolabbról gyorsabban és jobban átlátja...stb) és nem fordítva.

CheQue? (törölt) 2009.04.15 16:24:10
@PUG 607:

még 1..

Láttál te már olyat, hogy egy autós mikor a gyalogosnak/kerékpárútnak piros és neki zöld akkor inkább elengedi a gyalogost + kerékpárost lemondva az elsőbbségéről? Mert amit előzőkben írtam annak az ellenkezője ez lenne kérlek.

Dél-Afrikában kardinális kérdés volt, hogy hordhatnak-e magukkal a zuluk lándzsát a tömegközlekedésben. Budapest zului a jelek szerint a korisok: bérlettel amúgy rendelkező Naiv Ügyfelünket állítása szerint testileg inzultálta két ellenőr, amiért a hátizsákjára kötve vitte…..
A magyar közlekedési vállalatok változatos eszközökkel harcolnak az utasok ellen, de a fizikai megfélemlítés, illetve az utasok vagyontágyainak megsemmisítése, ha nem is ismeretlen, azért aránylag ritka jelenség. Éppen ezért köszöntjük karatés csatakiáltással az Alba Volán…..