Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moha és sáfrány

137 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az egész úgy kezdődött, hogy megkérdeztem a többi anyukát a játszótéren, hogy ők hogy a picsába tudnak vacsorát főzni a családnak, ha együtt túrjuk a homokot este hétig? Szó szót követett, majd kiderült, hogy az egyiküknek van egy rovata és megkért, hogy szedjem össze, hogy ez nálunk hogy is…..
Ha szeretnél valami különlegeset, mégis egyszerűt kipróbálni, akkor ez a te recepted. A tésztája hagyományos sós kalács tészta, a töltelék pedig intenzíven sajtos és medvehagymás.Az ötletet egy olyan kalács adta, amit a Culinarisban láttam, de csak az elnevezés azonos, a megvalósítás határozottan…..
Nem sok recept van, amiről azt gondolom, hogy változtatás nélkül érdemes megcsinálni, de ez azok közé tartozik. Ottolenghi Plenty című könyvében akadtam rá, és amióta először készült, muszáj újra és újra elővenni, mert elképesztően addiktív. Nagyon furcsa ízvilágú fogás, mégis tökéletes az egyensúly…..
Moha és Sáfrány Babka 2017.04.13 23:05:14
Ez a süti tulajdonképpen egy csokis kalács, ami elképesztően mutatós a formázási módja miatt, de azért ízben és állagban is kicsit több a puritánabb unokatestvéreinél.Egy Kelet-európai eredetű étel, ami aztán izraeliként lett világhírű. Számtalan fajta töltelékkel készül (diós-mazsolás-fahéjas,…..
Tudom, hogy tele van a világinternet sütőtökkrémlevesekkel, de ez annyira csodálatos, hogy muszáj megosztanom a receptjét. Én nagyon rajta vagyok ezen a műfajon, úgyhogy ahol csak tehetem, ezt kérek, majd csalódottan nyugtázom, hogy na nekik sem jött össze. Szerintem nagyon fontos egyensúlyba hozni…..
Moha és Sáfrány Citromtarte 2017.01.21 13:21:10
  A Báló azt mondta, hogy akkor vesz el feleségül, ha csinálok neki olyan citromtortát, amit a Kistücsökben evett. Na ez nem az a torta, amivel konkrétan a férjet fogtam, mert annak elfelejtettem leírni a receptjét, de szerinte finomabb lett, mint az akkori, pedig ő már azért is elvett.Én úgy…..
Moha és Sáfrány Phở chay 2017.01.06 00:05:25
A phở szerintem a világ egyik legjobb levese és bár egész évben szezonja van, most a nagy fagyokban különösen. A legelfogadottabb vélemények szerint észak Vietnámból indult hódító útjára. Számtalan változata létezik, ahány ház, annyi szokás, legelterjedtebb változata a phở bò, ami marhahússal…..
Moha és Sáfrány Sajtos gofri 2015.06.04 12:21:29
Amikor kislány voltam, a szülinapi tortám is spenótos és gombás volt. Azóta már szeretem az édességet, de ha létezik, inkább a sós verziót választom (pl. túrógombóc), és nincs ez másképp a gofrival sem.Ez a recept is nagyon jó barátom, mióta először csináltam, mivel…..
moha és sáfrány 2017.01.05 23:41:00
@jutkibutki: de szuper! <3 és ehető lett?
Moha és Sáfrány Avocado toast 2016.07.04 18:52:38
Ha nagyon meleg van, az embernek általában nincs kedve órákat a tűzhely mellett állni, de azért néha szeretne enni, ha lehet, akkor valami könnyűt. Ez a kaja pont ilyen; azzal együtt, hogy fölforr a víz, kb. 10 perc alatt van kész és csodálatosan finom.Egyébként egy eléggé népszerű ételről van szó,…..
Hát igen, eltelt egy kis idő az előző bejegyzésem óta (cserébe nyitottam egy helyet), de úgy éreztem, hogy nem mehet el 2015 egy új recept nélkül, pláne, hogy Újév előtt nagyon aktuális egy lencse saláta.Egyes helyeken ezen a napon nem szabad halat enni, mert elúszik az ember…..
Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy nagy Gourmet fesztivál rajongó vagyok és minden évben meg szoktam csinálni az egyik kedvenc fogásomat tavalyról. Nincs ez másképp most sem, ebből a paradicsom esszenciából az előző évben mind a 4 nap muszáj volt ennem/innom, annyira…..
Moha és Sáfrány Gyökérkenyér 2015.03.12 21:51:33
Ezt a kenyeret szuper egyszerű megcsinálni, nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz és maximum 8 percet rabol el az ember életéből.Sok fajta típussal kísérleteztem, és sok kedvencem van, de valahogy az elmúlt fél évben ez a befutó. Más fajtákat is szoktam sütni, de nyugodtan…..
moha és sáfrány 2015.04.17 10:42:58
Köszönöm! :)
Igen, nálam is így kezdődött:
mohaessafrany.blog.hu/2010/06/06/a_kenyer_615
És a mai napig csinálom is, de nem árt néha a változatosság ;)
Moha és Sáfrány Miso leves 2015.01.05 14:00:34
A miso talán a legismertebb japán leves, aki evett már sushi étteremben, az biztos találkozott vele. Sajnos itthon a legtöbb helyen instant változatot adnak, ami érthetetlen számomra, hiszem tényleg egy nagyon egyszerű receptről van szó, alig több munka frissen megcsinálni, mint egy…..
moha és sáfrány 2015.01.07 12:57:45
@Leslie Bear: www.azsiabt.hu/ itt mindent megtalálsz!
Van pár süti, ami nálam nélkülözhetetlen a karácsonyhoz, többek között ilyen a rugelach, a spekulatius, és a vaníliás kifli.Idén jutott először eszembe, hogy felturbózzam egy kis narancshéjjal a hagyományos tésztát és nyerő ötletnek bizonyult, határozottan meg fogom tartani ezt az újítást.Sok helyen…..
Moha és Sáfrány Cacio e pepe 2014.12.11 10:30:38
A nagy év végi rohanásban és ünnepi előkészületekben általában kevés ideje van főzni az embernek, ilyenkor a legjobb barát egy ilyen recept, mivel 15 perc alatt kész van.Egy római tésztaételről van szó, ami csodálatos példája az olasz konyha letisztultságának, mivel…..
moha és sáfrány 2014.12.14 12:42:30
@piffpaff: <3
moha és sáfrány 2014.12.14 16:50:40
Én nagyon szeretem ezt a műfajt, mert a variációs lehetőségek száma végtelen attól függően, hogy mihez van kedve az embernek, illetve minek van szezonja. Ez a változat szerintem minden évszakhoz illik, mert egyszerre friss a maracujától és lehet télies a narancstól.Kezdő…..
Moha és Sáfrány Shakshuka 2014.09.03 20:11:59
Rengeteg fajta lecsó létezik a világon, pl. a szerb (balkáni) dzsuvecs, a francia ratatouille, az olasz peperonata, a török menemen és a közel-keleti shakshuka. Én az összeset imádom természetesen (lehet, hogy majd indítok a blogon egy lecsó sorozatot is :) ), de az egyik kedvencem…..
moha és sáfrány 2014.09.04 18:00:25
@Muad\\\'Dib: Azért írtam passatát, mert ha esetleg valaki szeretné megcsinálni, és elmegy bevásárolni, a közértben ezt a feliratot kell keresnie, mivel az itthon forgalomban lévő termékeken ez szerepel, és így tuti nem keveri össze egy a konyhában kevésbé gyakorlott ember sem véletlenül a paradicsom sűrítménnyel, remélem így már nem haragszol érte! :)
moha és sáfrány 2014.09.04 18:02:40
@baggins21: Az eredeti receptben nem szerepel, de ha vágysz rá, szerintem nagyon finom lehet ropogósra sütött kolbász karikákkal a tetején ;)
Moha és Sáfrány Sós perec 2014.08.03 17:13:33
Ezt a receptet egy régi kedves iskolatársamnak küldöm sok szeretettel, akinek még tavaly ígértem meg Instagramon, hogy föl fog kerülni a blogra. Kedves Judit, remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekem!Sok receptet néztem meg és azokból gyúrtam össze a sajátomat, ami…..
moha és sáfrány 2014.08.09 10:02:55
@truczat: azokkal a tésztákkal, amiben zsír (olaj, vaj, tej tejszín, stb.) van, könnyen előfordul, hogy nehezebben kelnek meg, pl. van egy kifli, amit szoktam sütni, és soha nem tudom egyben duplájára keleszteni a tésztát, viszont amikor szétválasztom és kiflit formázok belőle, már tökéletes működik, fura lelkük van ezeknek a kelt tésztáknak! :) nagyon örülök, hogy végül megoldódott és sikerült!
moha és sáfrány 2014.08.22 16:18:49
@Trash: remélem így már menni fog! :)
moha és sáfrány 2014.08.25 13:46:52
@Trash: De szuper, nagyon örülök! <3
Aki figyelemmel kíséri a blogot, az tudja, hogy ilyen tájt rendezik meg a kedvenc gasztro eseményemet, a Gourmet fesztivált, és ennek kapcsán minden évben fölteszem a blogra az előző év kedvencét.Az idei kiszemelt nemcsak az enyém, hanem közönségdíjas is lett desszert…..
Moha és Sáfrány Barchesz 2014.04.19 19:22:46
  Nálam nemcsak ilyenkor, hanem év közben is gyakran készül ez a kalács, mert nem macerás megcsinálni, nagyon finom pirítva és simán is, és egy hétig eláll. Általában mák is kerül a tetejére, de a húsvéthoz nem illik, úgyhogy ez most elmaradt. Tényleg nem túl ördöngös…..
moha és sáfrány 2014.04.22 23:54:37
Szombaton lemezlovas voltam, ami azt jelenti, hogy vasárnap eléggé másnaposan keltem föl, amit gyorsan orvosolni kellett. Zsófinál láttam hasonló sütiket, ami elég gyorsnak tűnt, úgyhogy átszerkesztettem a saját igényeim szerint. Mivel elég jól sikerült, fölraktam róla képet az…..
Tegnap, azaz március 4.-én volt a nemzetközi palacsinta nap, amiből természetesen én sem maradhattam ki. Egész nap gondolkoztam, hogy milyet csináljak, 4 versenyző volt a fejemben: spenótos, gombás hagyományos; krumplis indiai; hortobágyi gombás vagy valami új, végül az utóbbi…..
Szeretek hagyományos magyar ételeket más alapanyagokkal kombinálni, mert egy kis változtatással nagyon izgalmas dolgok tudnak készülni.A hétvégén beakadt ez a kombináció és muszáj volt kipróbálnom, az ítélet pedig az lett, hogy blogra vele. Szuper egyszerű megcsinálni mégis…..
Azzal szeretném kezdeni, hogy már régóta fontolgattam a költözést, ami most végre valóra is vált, amint látjátok. Nyilván lesz még 1-2 változás, de én már most nagyon szeretem az új helyet és designt, remélem nektek is tetszeni fog.Na de térjünk a lényegre, a latkesz. Nem is…..