Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ed Carnby

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Wolfenstein 3D 2012.05.25 15:00:00
Tudom, hogy a rovatban az UFO következne (készül is nagy erőkkel), de beelőz a Wolfenstein 3D, mert a drága májusban (egész pontosan ötödikén) volt húszéves. Döbbenetes, hogy szalad az idő, eliramlik az élet - mintha tegnap lett volna, amikor Krisz barátommal rácsodálkoztunk a…..
Ed Carnby 2012.05.27 22:14:44
@Rihárdó: 18 éve folyamatosan játszok a Panzerekkel, de tömegmészárlásra nem emlékszem.

És van egy sakk nevű játék is, ha látnád, hogy ott mi folyik a táblán...
IDDQD Heti retro: Lords of Midnight 2011.08.19 07:30:00
A ZX Spectrumra készült játékok közül a Lords of Midnight egészen biztosan ott van az első tízben – nemcsak sokrétű kaland/stratégiai játék, de briliáns programozói bravúr is egyben. Nekem mégis olyan volt a viszonyom vele, mint a Tir Na Noggal: amikor megismertem, még…..
Ed Carnby 2011.08.22 21:11:51
@pimpalini: Gratulálok, egyforma ízlésünk van, nekem is a PG1 a kedvencem, tényleg semmi nem hozza azt a játékélményt... A tengeralattjárót melyik játékban fejleszted, Civben? I. világháborús stratégia: volt egy Warfare 1917, de sose játszottam vele.
Ed Carnby 2011.08.22 22:09:01
@pimpalini: Nekem amúgy a PG2 is bejött, bár tényleg nem annyira, mint az első rész. Az egységek fejlődése meg a megszerezhető különleges tulajdonságok azért tetszettek A havazásban is bevethető bombázó a keleti fronton kincset ért... :) A Pacific G viszont valahogy kimaradt. Játszottál vele? Érdemes beszerezni?
Ed Carnby 2011.08.23 08:42:32
@pimpalini: Nekem a Wing Commander II-vel sikerült egyfolytában 15 órát játszani :))) Az Alone In The Dark miatt meg vizsgát halasztottam. De a csúcs az a srác volt, aki évet ismételt, mert vizsgaidőszakban leírás nélkül játszotta végig a Monkey Island 1-et...
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
Ed Carnby 2011.07.16 13:52:49
1. A kommentek jó része személyeskedés - teljesen feleslegesen. Olyat még nem látott a világ, hogy elindul egy kis cég, csupa jóbaráttal, a cég fejlődni kezd, meg tulajdonost vált, és ezek az emberek 20-30 év múlva is ugyanolyan jóbarátok maradnak. Csak a mesében... Minden emberi karrierben és vállalatfejlődésben vannak szakaszok, ahol a fejlődés vagy pusztán a túlélés érdekében kőkemény döntéseket kell meghozni, ami gyakran a barátság rovására mehet. (A megoldás egyszerű: nem barátokkal kell céget alapítani...) Ebben a világban elítélni bárkit is azért, mert valahol felmondott vagy céget váltott, elég nagy álszentség. A nagy erkölcsi magasságokból nyilatkozó kommentelők húzzanak le 5-10 évet valamelyik versenypiacon egy-két multinál, és utána lehet újra nyilatkozni.

2. Csatlakozom az előttem szólók egy részéhez: jó lenne valamit olvasni a 90-es évek (PC) Gurujáról is. Így olyan, mintha a történet a Birodalom visszavágnál kezdődne...

3. Mi lett a kedvenc cikkírómmal, Sorell-lel? Sose felejtem el, amikor a Strike Commander cikket azzal zárta, hogy ilyen repülési élményt eddig "legfeljebb egy üveg Finnlandia benyakalása után tapasztalhattunk..." Igaza volt :-)

4. Sokak szerint "régen jobb játékok és jobb cikkek voltak": ez önámítás, a nosztalgia kissé torzító optikáján keresztül. A fiam a CoD-okkal játszik, a lányom a Sims-ekkel, a feleségem a Civ 5-tel, és szemlátomást élvezik. Én a régiek közül már egyedül a Panzereket szoktam elővenni, azt 15 év alatt se tudtam megunni. Egyébként a múltkor a lányommal végigjátszottuk a felújított Monkey Island-et, nagyon tetszett neki. Már nem PC-n, hanem MacBookon, de természetesen CovBoy leírásával, mi mással. Változik a világ, ez van, nem kell szeretni, de minden változás hoz jó dolgokat is, csak meg kell őket találni.
Ed Carnby 2011.07.16 15:02:03
@dragon83: Emberileg teljesen igazad van, de ez a lényegen és a történteken (sajnos) nem változtat. A történet úgy is csak akkor lesz egész, ha megszólal a másik oldal is. Az előző PC Guru cikknél például töbször is írt egy LilyotV nevű kommentelő, gondolom ő AZ a Lily lehetett. (Szerintem is zseniális cikkei voltak...) Ha akar, biztos ír kommentet ide is. Hátha elmondja azt is, mi lett Sorell-lel... :-)))