Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sommar

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De nem 1950-ben, hanem 2019-ben. És nem Észak-Koreában vagy Türkmenisztánban, hanem Magyarországon. Ilyen már Kádár idején se fordulhatott volna elő. Ennél már akkor is szemérmesebbek voltak. De ahogy Kocsis Máté is megmondta, az igényesség és az intellektuális fölény(!!!) mindig is a jobboldali…..
Minden idők legértelmetlenebb nemzeti konzultációja következik rövidesen Magyarországon. Persze, ez csak ránk, polgárokra érvényes, akik finanszírozzuk ezt a párbeszédnek álcázott kormánypropagandát, azok, akik végigverik a legújabb agymosást rajtunk, nagyon is jól fognak járni. Az Orbán-kormánynak…..
Valószínűleg kevesebb pénzt kell több felé elosztani, ezért kezdett újabb megszorításokba a magyar kormány. Egyre több jel mutat arra is, hogy végleg befellegzett a pénzügyi tárca autonómiájának, hiszen lényegében végrehajtó szerepkörbe kényszerítették Varga Mihályt és csipetcsapatát. Közben nehéz…..
sommar 2018.10.26 10:59:38
@maxval balcán bircaman: Csak szeretnéd, avagy fóbiás vagy?? :D Ha olyan csuda minden, akkor miért vagyunk még mindig sereghajtók a térségben..úgy ámblokk....
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_tovabbra_is_a_legszegenyebbek_kozt_az_eu-ban.664660.html
Nagyon kell igyekeznie főnöködnek és sleppjének, hogy nekik aztán minden kánaán legyen....na NEM megszorításokkal Á DEHOGY!!!!
Az Origo az 50-es évek kommunista propagandájának hangulatát idézve ujjongott, a Facebook-os kommentelők úgy imádák Orbánt, mint Rákosit, az óvónéniknek meg nem volt választásuk...
sommar 2018.03.22 14:00:21
@rallus: Te agyatlan agymosott!! :D
A DK ezzel a húzással sok szavazót állíthat maga mellé, beleszáll a Fideszbe és egyértelműen kitűnhet a többi ellenzéki párt közül. Nem csoda, hogy mindenki nekitámadt Gyurcsányéknak. Viszont a javaslatnak vannak hátulütői is. ..
sommar 2017.11.03 13:16:43
@FCUK10: " érdekes módon a "londoni magyaroktól" nem akarja elvenni a DK a szavazójogot, pedig ők is pont annyi adót fizetnek itthonra."
Kicsit a tájékoztatás végett:
1. Hallhattuk többször is, hogy a "londoni magyarok" a hazaküldött pénzekkel a GDP növeléséhez jelentősen hozzájárulnak...még hogy nem fizetnek adót??
2. Ők itt születtek, az életük egy részét itt töltötték, egy részük adót is biztos fizetett, meg talán haza is jönnek valamikor, mikor itt élhető ország lesz.
Ennyit az ostoba megközelítéshez.....
sommar 2017.11.03 13:19:49
@FCUK10: Az állampolgárságot nem vitatta senki, hiába hadakozol emiatt....
„Magyarország erősödik!” – szól a kormány legújabb öntömjénező üzenete. Üzenik ezt, miközben az orvosok elvándorlása nem lassul, a kórházi technikai dolgozók évek óta kimaradnak a béremelésből, a tanárokat pedig átvágják a fizetésükkel, miközben nyíltan…..
sommar 2017.01.13 19:08:33
@maxval bircaman elemző:
"Értem. A minimálbért csökkenteni kellett volna."
Mit értesz? gyakorlatilag semmit. A bérek kötelező emeléséhez egy működőképes gazdaságot is hozzá kellett volna adni. Ez így egy pofon a sz...rnak. A rekord mértékű járulékok (ebben valóban előkelő helyen vagyunk) kitermelése, a kis- és középvállalkozásoknak óriási gondot jelent. Nem beszélve a bérfeszültségekről..stb. Csak úgy mondom, a minimálbért nem a mindenható fővezér adja saját mellényzsebéből...
Néha nem árt gondolkodni, ha valamit nem értünk.
Jogosan dühíti az értelmes embereket, hogy évek óta elképesztő szerencseszéria tartja a felszínen az elmúlt negyedszázad legkorruptabb kormányát. 2014 őszén már a padlón volt Orbánék népszerűsége: a milliárdos étolaj-áfacsalástól az amerikai kitiltási botrányon át a netadós tüntetéssorozatig…..
Szoktam én olvasni Gusztos István cikkeit máskor is. Többször nem értek egyet vele, mint igen, de most nagyon és minden szavával, jelzőjével, ékezetével. Igyekszem mostanában nem venni tudomást a körülöttünk zajló történésekről, több-kevesebb sikerrel. Az én…..
sommar 2014.07.11 21:15:44
@Vén Csataló: Gyűlölködő, korlátolt f....fej!! Ennyi, többet nem érdemel.
Czomba Sándor büszkén jelentette be tegnap, hogy a jövőre 3.5%-kal nő a minimálbér. Bruttó. A Portfolio számításai szerint viszont kézhez kapott, nettó minimálbér összege szinte alig változott az elmúlt 6 évben. Csak a terhek növekedtek látványosan: De ez nem is…..
sommar 2013.12.03 09:05:53
@Blogger Géza: Tényleg?? És akinek már felnőttek a gyerekei, vagy egyéb okokból nincs.
Azonkívül 2012-ben megszűnt adójóváírást sem kéne kihagyni az örömből, ami 12.500 Ft-tal rövidítette meg kizárólag a minimálbéreseket, és meghatározott összeghatárig az alacsony keresetűeket.
A három pontja több sebből vérzik. Milyen alapon feltételezi, hogy a minimálbéres feketén többet kap, vagy örökölt, vagy korábbi (miféle??)magasabb keresete volt és még megvan?? Ja, hogy a családban van aki jobban keres??? tényleg??, és ha nem, vagy munkanélküli, vagy "csak" simán eltartott??
Lehet, hogy még alacsonyabb is a család átlagkeresete, előfordulhat talán.... na jól van....ilyen ez az ország :( :(
A "boldog" jövőben, a bűnös kisgyermektelenek 66.480 Ft-ból garázdálkodhatnak.....BRAVÓ!!!!!
Persze a gyerekkedvezménynél sem szabad elfelejteni a nagy örömben, hogy az ott eltartandó, felnevelendő kis emberkék is visznek "pár" forintocskát a családi kasszából...
 Kaptam egy levelet, amit minden kommentár nélkül megosztok. (Ha valaki szintén megkapta már attól elnézést az ismétlésért, bár ezt szerintem nem árt ismételgetni.)Tisztelt „politizáló elit”!Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx  Károly Közgazdasági…..
sommar 2011.07.16 00:05:16
@Venlo: Jelentem, Tisztelt Venlo, hogy én 1950-ben születtem, tanultam némi közgazdaságtant állami pénzen persze. Most nem is akarok szakmai vitába keveredni, nehogy rossz osztályzatot kapjak én is.
Előszeretettel hangsúlyozod, hogy 1988-ig személyi jövedelemadó nem is létezett, ez önmagában igaz, de nemcsak 1968-ban, az új gazdasági mechanizmus kezdetétől, hanem korábban teljesen már volt a gazdasági pénzügyi szerkezete. Szokták mondani, hogy csak zsebpénzt kaptunk a fizetéssel, a többit "állambácsitól" ingyen, tehát itt már fizettünk, ha közvetve is. De létezett mindig forgalmi adó, vagyonadó, kereseti és béradó...stb... ezen igy kár rágódni és magyarázkodni, hogy most közvetlenül levonással vagy másképp.
Csak egy aprócska és egyszerű számolást, aki (mint én) 1950-es, 1988-ig nem közvetlenül, de 1988-tól 2011-ig azaz 23 évig már az új adórendszer szerint kapta fizetését, vásárolt stb.... de mint mondtam ezt így nincs értelme taglalni.....itt a téma emberi oldaláról sokkal fontosabb volna értekezni.
Számomra igenis MEGRÁZÓ a levél, mivel nem a tények mértani pontosságát kutatom, de LÁTOM az EMBERT és átérzem saját életemet visszanézve is, ennek a panasznak a fantasztikus súlyát. Ami ma ebben az országban folyik, az egy egyszerű fasiszta, hatalomcentrikus uralkodás minden gyengén és már dolgozni nem tudó "selejtes" emberen, legyen az beteg, rokkant, hátrányos helyzetű, (lehetne sorolni)vagy éppen nyugdíjas. Igenis a jelenleg rengnáló hatalom ki fog vonulni, részben ki is vonult az "ingyenélők" ellátásából. Nem számít, ha egy életet átdolgoztak, azt sok tudással és becsülettel, szebbé és jobbá varázsolva szűkebb és tágabb környezetüket....most már nem kellenek. De ugyanez vonatkozik több millió állampolgárunkra, akik valamilyen okból kifolyólag "selejtesekké" váltak.
De kérdem én a Ti szüleitek, nagyszüleitek, akkor kinek, kiért dolgoztak, gürcöltek....persze saját megélhetésükön túl???? olyan, hogy szeretet és tisztelet szó már nem létezik??? SZÉGYEN, hogy itt számolgatnak különféle levonásokról, Ft-okról...ELKÉPESZTŐ!!!
Ez NAGYON SZOMORÚ VALÓSÁG!!!
Ez egy elveszett ország:(((