Regisztráció Blogot indítok
Adatok
starling

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hála az égnek, hogy számtalanszor megígérték nekünk, hogy végképp leszámoltak az elmúltnyolcévvel, és semmi sem folytatódhat úgy, ahogy régebben történtek itten a dolgok (bár a Magyar Nemzet Online-on még mindig a Strabag hirdet, ahogy évek óta), így valóban gyökeres…..
starling 2011.08.04 22:30:59
@Béla Bácsi:
"A kiegyezés után hirtelen felszaporodott agrárproletárság, meg igenis a nagy számban elszaporodott nagybirtokok (amik tulajdonosai zsidók voltak szinte kivétel nélkül) miatt duzzadt fel annyira."
?????????????????????
A rendiség? Ősiség törvényének eltörlése? Szabadságharc leverése? Jobbágyfelszabadítás? Úrbéri jog megszűnte? Iskolázatlanság? A jobbágyság 60% zsellér mivolta? A nemesi birtok nem kielégítő kárpótlása? 1840-es polgárjogi zsidótörvények korlátozásának feloldása 1867-ben? Osztrák jog- és adórendszer?

Akkor ezeknek semmi köze az egészhez, ugye?
Mert a magyar jobbágy, aki 1853- ig jobbágy volt jogilag, a szemét zsidók miatt lett templom egere, akik 1867 után már rendelkezhettek ingatlannal.
Nem az 5- 600 éven át tartó megkövült feudális állam hozadéka...

Tudom, hogy a múlt nem állandó...
Vastagbőr Suli kettes portás 2011.07.29 11:33:00
Az Amerikai Egyesült Államok, mint a demokratikus nyugati világ vezető hatalma időről időre megnézi, hol, merre hogyan állnak a demokráciával a nagyvilágban. Nos, az egyensúlyok és fékek 200 éve működő rendszerében valószínűleg egy kicsit furcsának találhatják a magyar…..
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
starling 2011.07.16 14:36:36
@tildy:): Ugyanezt hittem, mert nekem se mondtak mást, sőt én a lakcímes dologról nem is hallottam.
Volt szerencsém idén, már a NAV- nál három évre visszamenőleg kitöltögetni a lapokat, amit 2x basztak el a kedves munkatársak, mert négy emberből csak egy értette, ő meg eltűnt időközben.
Március közepén jöttem haza, rögtön irány a NAV, meg még vagy 5x irány a NAV és sikerült tegnap megkapnom az agyonmódosított határozatot, hogy elég, ha a tizedét fizetem az első kihozott összegnek... És hurrá, hétvégétől talán lesz érvényes biztosításom is! Négy hónap után... Na, ezért tudom, mit kell kitölteni:))
starling 2011.07.16 14:47:34
@neoteny: Hahó! Tildy itthon van, és külországba nem vágyik vissza...