Regisztráció Blogot indítok
Adatok
QuizÁlmos

48 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
QuizNight Az év pubquize 2013.05.07 20:27:47
Ezennel meghívunk minden kedves olvasót a QuizNight.hu 4. országos bajnokságának döntőjére! Szeptember vége óta küzdenek az ország 11 pontján majdnem 900-an minden héten, hogy a döntőbe kerüljenek, 80 csapatnak sikerült a kvalifikáció, a helynek köszönhetően további…..
QuizNight Globspotos badge 2013.04.18 17:16:41
Felkerült minden bizonnyal az utolsó idei badge, a Globspotos. Értéke 5 pont, azoknak, akik ott voltak a múlt heti játékon, aktiváljuk majd, a többiek eljöhetnek jövő héten, vagy visszaküldhetik a megoldásokat szokás szerint az almos@quiznight.hu címre. Ezzel már 5 teljes quiz…..
Volt még decemberben és márciusban egy-egy quizünk a Sövény Aladár Teaházban és a Café Dumas-ban. Ígértük a résztvevőknek, hogy lesznek hozzá jelvények is. Aki nem tudott eljönni, azoknak a szokásos módon, az almos@quiznight.hu -ra visszaküldve adjuk meg a jelvényeket és…..
A szeptembert a tavalyi 5-höz képest idén 7 helyszínen kezdtük, mert csatlakozott a Sugár Pub és a Kultúr Pub FC. Ennek köszönhetően a korábbi 400 helyett már az első fordulóban több, mint 500-an játszottunk. A létszám maradt nagyjából egészen addig, amíg nem csatlakozott…..
QuizNight Quizmester szivató quiz 2013.01.04 21:19:21
Beró Zsolt barátunk meglepett minket egy quizzel az őszi szezon zárás után. Elég furcsa élmény volt játszani ennyi quizmesterkedés után, a gyerekcipőben rész különösen jól sikerült, mert még saját magunkat sem ismertük fel. Arra gondoltunk, hogy megosztjuk veletek ezt a quizt,…..
QuizNight Blog.hu Karácsonyi buli 2012.12.06 15:09:10
Az a megtiszteltetés ért minket, hogy tegnap a Blog.hu karácsonyi buliján tarthattunk quizt. Az alkalomra készítettünk egy külön villámkérdés kört, amiben vezető blogok neveiből lettek képrejtvények. Hányat tudtok belőle? A quizre 6 fős csapatokat alakítottak ki…..
QuizNight Megnyitó quiz 2012.09.20 12:26:41
Itt találjátok a 4. bajnokság megnyitóján lement quizt. Aki visszaküldi a megfejtésekkel az almos(@)quiznight.hu-ra, az kiválthatja a Ken Follett jelvényt, ami 15 pontot ér a bajnokságban! Nem működik a slideshare rendesen, úgyhogy itt lehet letölteni a quizeket...
világevő Multikulti hétvége 2012.05.28 18:30:00
Végre kezd Budapest is igazi multikulti nagyvárossá fejlődni, a hétvégén is sikerült néhány olyan felfedezést tenni, eljutni pár helyre, ami igazán világvárosiassá tesz egy helyet.  Sikerült például eljutnom végre a Troya nevű török szupermarketbe (VIII., Népszínház…..
QuizNight OurFashion quiz + Videó 2012.05.06 21:02:00
Az áprilisi OurFashion közönségtalálkozó kvíz kérdései, ki tudjátok váltani a badget, ha visszakülditek a válaszokat az almos(kukac)quiznight.hu-ra. Olvassatok sok OurFashiont! OurFashion quiz 1. forduló OurFashion quiz villámkérdések OurFashion quiz 2. forduló És végül…..
Ha nem jutottatok el a húsvéti quizre, de szeretnétek aktiválni a nyulas badget, akkor nincs más dolgotok, mint visszaküldeni a megoldásokat az almos(kukac)quiznight.hu-ra péntek éjfélig. Húsvéti quiz 1. forduló Villámkérdések - Írások Húsvéti quiz 2. forduló ..
Úgy vettük észre, hogy a politikára, történelemre fogékonyak vagytok, úgyhogy felkértem a Konfliktus és Konspiráció podcast készítőit, hogy közösen ötleteljünk és alkossunk meg egy kapcsolatkört! A Konfliktus és Konspiráció podcast a hazai tudományos élet szereplőit és az…..
Ma reggel az AKG 8. osztályának tartottam quizt, olimpiai témakörben. A legjobb csapat 18 pontot ért el, ami nagyon jó, ismét megerősített abban, hogy örök városi legenda az, hogy a fiatalabbak egyre butábbak, látható, hogy nincsen semmi gond a tudásukkal.Szigorúan google nélkül,…..
A regnáló bajnok után megkerestük azt a csapatot, akik a legrégebb óta játszanak velünk. A Sansztalanokat alapító lányok, már a 2. quizen (2009. február 24.) jelen voltak, és hiába más csapattagokkal, de azonos néven folyamatosan jelen vannak azóta is. Azt hiszem, hogy ez már…..
QuizNight Halloween Quiz! 2011.10.23 15:58:00
Október 31-én, hétfőn megint Halloween van, és mint ilyen, megtartjuk a legjobb hagyományunkat, a QuizNightos tökfaragást!A játék menete:Faragjatok a csapatoddal egy töklámpást, és hozzátok el az október 31-i, halloweeni Quiznightra. Szeged, Pécs: ha elnapolást kértek,…..
Volt már, hogy elértük a 300 főt az előző szezonban is. Mióta bejött 5. helynek a Pinyó klub folyamatosan a levegőben volt, hogy elérjük a következő mérföldkövet, de végülis az 5. fordulóig és a 6. helyszín megjelenéséig kellett várnunk vele.Örömmel jelentjük be, hogy a…..
 A 4. forduló kapcsolatkörének megoldása Britney Spears volt. Rendkívül nehéznek bizonyult, Pécsett egy csapatnak sem sikerült megfejtenie, Szegeden volt olyan csapat, aki minden kérdésre tudta a választ, de így sem volt meg a kapcsolat, Vaskapuban a mérgező=toxikusról sokaknak…..
  Quizeket angolul eddig is tartottunk, csapatépítő tréningeken, céges vacsorákon. A műfaj jellegéből adódik, hogy nem okozott különösebb gondot a kérdések fordítása, a játékmeneten pedig egyáltalán nem kellett változtatni. Most végre kiterjesztjük a hétfő…..
 Tegnap volt október 6-a, egyértelmű volt, hogy a quizen mi is megemlékezünk róla valahogyan. Rudi meg is csinálta a villámkérdést, de végül úgy gondoltuk, jobb, ha a blogra rakjuk, hogy mindenki láthassa. Nevezd meg a képen látható aradi vértanút!Aradi - vértanúk Jöhetnek…..
QuizÁlmos 2011.10.07 19:41:25
@aka_Rob: grat! Hol szeretnéd átvenni a hűtőmágnesedet?
Tévedhetetlenek, azok nem vagyunk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de szerencsére Ti okosabbak vagytok, és többet tudtok a saját szakterületetekről, mint mi. Most is így jártunk, a megnyitó quiz alatt volt egy kérdés, hogy melyik királyunkból volt 5. Három jó megoldást is…..
QuizÁlmos 2011.10.06 19:36:18
@KisPisti: adtunk rá pontot természetesen :)
Új sorozat indul a blogon, célja, hogy bemutassuk azt, ami a QuizNightban a legjobb, vagyis Titeket, csapatokat, játékosokat. Az év során megpróbálunk minden csapattal interjút készíteni, mivel szerencsére nagyon sokan vagytok, a mikéntjén még vitatkozunk egy sort. Elsőnek…..
QuizNight A tereminről 2011.09.28 11:16:00
 Amikor elindítottuk a blogot, az volt az egyik célunk, hogy legyen egy hely, ahol a vitás vagy egyszerűen csak érdekes kérdésekről tudunk írni, mert nem mindig van idő és lehetőség még a quiz alatt/után elmagyarázni mindent, és úgy egyébként is, hosszú az idő jövő hét…..
QuizNight Születésnap paradoxon 2011.09.27 15:22:00
A szezon első kvízén volt, aki arra panaszkodott, hogy nem volt elég reálos kérdés. Ezért a tegnapi quiz-be bekerült egy kicsit matekosabb kérdés: Legalább hány embernek kell lennie egy szobában ahhoz, hogy minimum 50% esélye legyen annak, hogy két ember születésnapja az év…..
QuizÁlmos 2011.09.27 19:53:45
@cadix: így gondolm én is, ezlért nincs még meg a stat vizsgám :)
Már csak 4 nap és elkezdődik az új szezon, egy rövid összefoglalóval jövünk a szabályokról, változásokról. Sok szabályról folyamatos vitatkozás megy régóta, de még mindig nem sikerült kitalálnunk jobb megoldást se a telefonokra, se a mínusz pontokra.A játékra továbbra is…..
A tavalyi, 2. országos bajnokság nagy sikere után szeptember 19-től idén is elindítjuk országos bajnokságunkat. A QuizNight.hu egy non-profit kezdeményezés, melynek célja, hogy az angolszász területeken oly népszerű kocsma kvíz műfajt Magyarországon is meghonosítsa, és a tévé…..
Végre megtaláltuk a QuizNight tökéletes budai helyszínét, a Pinyó Klubot! Közel van a Móricz Zsigmond körtérhez és a környező egyetemekhez, diákbarát árai vannak (diákigazolvánnyal 10% kedvezmény mindenből, így a borsodi 300Ft/korsó, staropramen 400Ft/korsó). Múlt…..