Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Standovár Sára

94 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanév kezdetén talán többször találkoznak szülőként azzal a nehézséggel, hogy egy gyermek nem akar iskolába menni. Felmerülhetnek igazán jó kifogások: betegségek hasfájástól a hajfájásig, vagy akár az otthoni tennivalókba besegítés. A gyerekek ilyenkor igazán kreatívak!…..
Furcsa párosítás. Gondolhatnánk, hogy a gyerekeknek semmi dolguk a halállal. Jobb lenne, ha megmaradnának ártatlanságukban, reményeikkel és álmaikkal, minthogy a halállal, az elmúlással, a veszteséggel foglalkozzanak. Főképp, ha arra gondolunk, mennyi idejük van még hátra! Vannak…..
Egy gyermek esetében megjelenő súlyos, vagy tartós betegség nagyon megváltoztathatja a család működését. Annyit elmondhatunk minden esetben, hogy megviseli a gyermeket és a szülőket is. A nyílt viselkedés lehet nyugodtság, vagy támogatás a szülők részéről, illetve…..
Minden gyermek –és ezáltal szülő- életében van olyan nap, vagy időszak, mikor az alvás, az éjszaka nem annyira gördülékeny, nem valami nyugodt. Ilyenkor talán felelevenednek a csecsemőkori rendszeres éjszakai felkelések, a hosszas sírások, és talán a feszültség, aggódás,…..
A gyermek születése ajándék. Vannak, akik nagyon várják, vannak, akik nehezebb helyzetben vannak, és dilemmákkal küszködnek, de általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy gyermek születése öröm. Szokták kérdezni, mit szeretnének, fiút, vagy lányt, mire gyakran az a válasz, hogy…..
Gyermekmosoly Az önállóságról 2013.12.09 00:54:05
Az mostanság már ismert tény, hogy a csecsemő mintegy egybe olvadva érzékeli önmagát és édesanyját. Ebben persze vannak kutatók, akik kicsit másképp gondolkodnak, hiszen a csecsemők már nagyon korán élnek meg saját testérzetet, vagy vesznek észre összefüggéseket. Mégis…..
Az utóbbi években nagyon nagy hangsúlyt kapott a gyerekek fejlesztése, taníttatása, különórákra járatása, stb. Ha előttem ül egy szülő, nem azt kérdezi, hogy van-e szüksége az óvodás gyereknek nyelvtanulásra, hanem azt, hogy milyen intenzitással, és mikor…..
A Life.hu oldalról olvashatják 2013. 08. 20., 23:55 Fessler Emma Egyre több általános iskolás fiatal veszti el a szüzességét, amihez a törvényhozásunk is igazodik: júliustól 12 évesnél idősebb fiatal is legálisan élhet nemi életet, feltéve, hogy partnere 14-18 éves. No de…..
A life.hu cikkét olvashatják: 2013. 03. 12., 23:56 Fessler Emma   Romulusz és Rémusz, Maugli, Tarzan - bár ők csupán mitológiai, illetve mesehősök, több mint száz farkasok, birkák vagy medvék nevelte valódi embergyerekről van tudomásunk. Négykézláb, mezítelenül…..
Azt hiszem nem sokat mond Önöknek az a név, hogy Winnicott. Az viszont valószínűleg felmerült már Önökben kérdésként, hogy milyen egy jó szülő, és vajon Önök jó szülők-e, elég jók-e gyermeküknek. Az eddigi tapasztalataim alapján, - amihez hozzáadnám a tanáraimtól…..
Gyermekmosoly Tini-hangoló 2013.06.04 21:19:58
A gyerekek fejlődésével kapcsolatosan egy dologban minden szülő egyet szokott érteni: A serdülőkor a legnehezebb és legkonfliktusosabb időszak. Egymástól, szakemberektől, tanároktól vagy saját szüleiktől kérdezik, hogy mit tegyenek ezzel a tinivel, nem lehet jó útra téríteni:…..
Gyermekmosoly Az iskolakezdésről 2013.04.01 22:06:36
Az év ezen időszakában a 6-7 év körüli gyermekek szüleit és a körülöttük levő óvodapedagógusokat együttesen érdekli a téma, hogy az iskoláskorú gyerek vajon iskolaérett-e. Sokszor előfordul, hogy a gyermeket jól ismerő szülő és az óvónő együttesen eldönti, vajon mi…..
Már az iskolakezdéskor terveztem, hogy megírok pár gondolatot a kis "elsősök" és szüleik helyzetéről. Szerintem nagyon izgalmas ez a váltás, amit mind a gyerekek, mind a szülők átélnek ilyenkor. Érdekes látni, hogy mennyi változat lehetséges, hogy ki, hogyan kezeli ezt az…..
Az utóbbi időben kissé fogyatkozott a bejegyzéseim száma. Tulajdonképpen nem írtam az utóbbi két hónapban semmilyen új bejegyzés. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem olvastam olyan cikket, könyvet, amit érdemes lenne megmutatnom, vagy ne lenne olyan élményem, ami a gyerekekkel…..
Az utóbbi hetekben nagyon sok impulzus ért a szoptatás témájában. Volt egy jó pár, amin meglepődtem, egy jó pár, ami erős érzelmeket váltott ki belőlem. Azt gondolom, hogy feltétlenül érdemes a téma arra, hogy gondolatokat osszunk meg egymással. Előnyben vagyok, mert én…..
Azt hiszem nem meglepő, hogy a Psziché Magazin egyik cikkére szeretném újfent felhívni a figyelmüket. A legújabb számban olvastam egy cikket (Nők Lapja Psziché 2011. december-2012. január), amely arról szól, hogyan is válhatnak a tinik engedelmes házitündérekké....gondolom ez…..
 Az utóbbi időben szeretek meséket olvasni...újra. Bár ha az igazat megvallom, jelen pillanatban a Gyűrűk Urát olvasom, nem népmesét. De ma mégis egy mesét szeretnék ajánlani, amit korábban olvastam, és most újra elém került. Gerlinde Ortner Gyógyító mesék című…..
Nem olyan régen elhívtak egy óvodába, ahol arról tartottam előadást, vagy inkább arról beszélgettünk, hogy az óvodáskorú gyerekekre mi jellemző, mire is számíthatnak a szülők, akik ilyen korú gyerekkel, gyerekekkel vannak együtt. Sok érdekes dolog kiderült, hogy min is mennek…..
Gyermekmosoly Képzeletbeli barát 2012.01.16 00:02:42
Már napok óta, sőt talán régebb óta is gondolkodom ezen a témán, ugyanis megkeresett egy ismerősöm ebbe a témába vágó kérdéssel. A kérdés pedig úgy hangzott, hogy mit tegyen, ha gyermeke fantáziálgat, képzeletbeli baráttal beszélget. Persze ezután felmerül a kérdés,…..
A korábbi bejegyzéseimből kiderülhetett Önök számára, hogy kedvelem a Psziché Magazint, és többször is hoztam fel olyan témát, amivel foglalkoztak a magazinban. Ez most sem lesz másképp, ugyanis a szemem elé került két cikk is, ami az apaság kérdését veti fel. Mivel…..
A tegnapi napon feltettem egy linkajánlót, amelyben a bepisilésről van szó, annak három okáról. Már akkor is jeleztem, hogy szerintem kicsit részletesebben is érdemes belenézni a témába, hiszen sokszor nem illik bele a képbe gyermekünk bepisilése, ha csak a már ismert három…..
Szeretném a figyelmükbe ajánlani ezt a cikket, amelyben a bepisilés okairól olvashatnak.3 lelki ok, amiért bepisil a gyerek.Gondolatébresztőnek feltétlenül jó, majd a későbbiekben még több lehetséges okot, és megoldást találhatnak az oldalon...
Gyermekmosoly Miért sír a baba? 2011.10.18 20:40:51
Ma jártam egy képzésen, amelyen beszélgettünk a többi hallgatóval a tapasztalatainkról, hogy az elméleti anyag ne csak távoli, papírízű valami legyen, hanem egy élő helyzethez tudjuk kötni. Ekkor mesélte el az egyik csoporttársam, hogy egy bizonyos "Suttogó" könyvet…..
Nem olyan régen vettem egy könyvet, amelyben mesék szerepelnek, illetve különböző jó tanácsok szülőknek. A könyv címe: Gyógyító mesék (Gerlinde Ortner, Móra Kiadó, 2011.). Itt nem azokat a hagyományos, népmeséket ismerhetik meg, amit Boldizsár Ildikó ajánl, amit én is…..