Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ziebi

4 bejegyzést írt és 2418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi poszthoz kapcsolódik a mai bejegyzés mert eléggé durva fordulatot vettek a dolgok. Ma még ugyanaz a helyettesítő tanár volt aki tegnap fejmosást tartott nekünk meg a gyereket a sarokba állította és ma is alkotott a hölgy rendesen.   Az történt, hogy egy kislány…..
Tudja, minden nap baromi szerencsésnek érzem magam a suli miatt, ahova Cs. jár. Minden könnyebb mióta megkapta a gyerek a speciális tanrendet, az iskola meg a támogatást a gyerek után, hogy fel tudjanak mellé venni egy segédtanerőt. Sokára találták meg az igazit, de Mr. T. lett a mi…..
Én régen tényleg megbízható voltam, sosem késtem sehonnan* és én szedtem az ebédpénzt, és húszévesen tökegyedül elvonatoztam Dél-Spanyolországba **, és az utóbbi időben ugyan tényleg egy kicsit furcsán alakultak néha az útjaim (a fél öt az nem 5:30, és a Südbahnhof az nem…..
Ziebi 2014.01.12 01:03:43
Előretolt helyőrség 2014 2014.01.01 00:53:20
Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,Ne csak mindig a rosszat, a rosszat.Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,Amit várunk, legyen meg, legyen meg.Adjon Isten minden jót, minden jót,Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,Sok örömet e házba, e házba,Boldogságot hazánkba,…..
Néha egy piramisjátékban érzem magam, komolyan. Mint mar írtam, nem jön nekem ösztönből az (ajándék) adás, az elve megvan a fejemben, de*. Pedig adni jó, mert sokszorosan kapod vissza, és ezt egy kicsit demagóg dumának tartottam tegnapig, amikor is levittem négy muffint (a…..
Ziebi 2013.12.18 15:41:16
Bele kell húznom, mert mindjárt 19 hónapos, és én még a 18-ról sem írtam. Pedig, pedig. Ha apukámat kérdezitek, egy túlszeretgetett, túlkényeztetett gyerek a kisfelhő, ha minket kérdeztek Bandival, akkor pont ilyet akartunk. Versenyt szeretgetjük és versenyt kényeztetjük, és…..
Előretolt helyőrség Dekor 2013.12.06 17:54:00
Na, nem mintha két szalmaszálat keresztbe tettem volna már az Ügy (értsd: karácsony) érdekében, főleg azért nem, mert egy nyugis tszm-i hétvégét, amire adventi naptár barkácsolást terveztem, becseréltem egy gyulai fürdésre (most szólok azoknak, akiknél ez még nem tudott, de…..
A blog mostanában csak fut az életünk után, ami nem jó, de most ez van . De azt azért sajnálom, hogy tegnap nem írtam, pedig két fontos dolog is volt. Az egyik a hálaadás, a másik az, hogy TündérLili másfél éves lett. És a kettő még össze is függ, mert nagyon sok (tényleg…..
Ziebi 2013.11.29 22:20:28
Amellett, hogy egyébként sem volt sok türellmem a fotókkal bíbelődni, benne vagyunk egy nagy géprendezésben (úgy egy éve), most van az a pillanat (úgy fél éve), hogy újra kéne rakni az egészet, le is mentettünk már mindent (úgy 3 hónapja), ezért én már nem töltök le semmit a…..
Előretolt helyőrség 17 hónapos 2013.11.07 21:43:49
Kicsit lemaradtam a hónapfordulóról, megvolt az első betegség, pedig már kezdtem büszke lenni, hogy már majdnem másféléves, és eddig max taknyos volt, az is csak egyszer. Egy hányós vírus jutott nekünk, tényleg nekünk, mert TL után én is megkaptam, és rosszabbul viseltem, mint…..
Ziebi 2013.11.09 16:24:38
Előretolt helyőrség Jó pap 2013.11.08 16:45:00
Hetente egyszer Heinz bácsit tanítom magyarul. A német mellett folyékonyan beszél franciául és csehül, így úgy gondolta, ideje, hogy magyarul is tudjon, az emberek így is túl keveset törődnek a szomszéd népek nyelveivel. Heinz bácsi 87 éves. Heinz bácsinak zöld hályog van a…..
Radica néni szeretetnyelve az ajándékozás. Akármikor találkozunk vele, az első, hogy Lil kezébe nyom valamit, lehetőleg valami ehetőt, ha nincs épp más, akár egy szelet kenyeret. Adnia kell. Ez a mindennapokban úgy néz ki, hogy mi mondjuk jövünk haza valahonnan,…..
Ziebi 2013.09.28 06:15:02
@Nils Holgersonné: Köszi, köszi! :)

Megyem ugyan nincs, de ha egyszer mégiscsak befigyel valahonnan egy meggykompót, akkor ilyesmire fogom elhasználni. Minden más meggyes receptemmel órkat kell dolgozni :D
Amikor már nem arról ábrándozom, hogy TáltosBandi egyszer segít az ügyeit intézni ebédet főzni takarítani állást keresni vagy egyáltalán, hogy egy kicsit itthon van; hanem arról, hogy TündérLili egyszer nem segít ügyeket intézni ebédet főzni takarítani állást…..
1. Négyütemű fekvőtámasz No nézd csak, mivel kezdünk, ugye nem a tesiórák rémével? De bizony. Lehet töményen utálkozni, de egy ilyen ütős, minden izomra ható, kardió és izomfejlesztő gyakorlatot tilos kihagyni. B kép: kezdők, térd- és hátnyavalyások, erősen…..
Az intuíció az, amikor már délelőtt megveszem a retket, pedig csak este érzem úgy hogy beteg leszek. *már megettem a negyedét**, mézzel meglocsolva, és már nem is érzem úgy, hogy beteg leszek ** zavarbaejtően nagy ún. sörretekről van szó, konkrétan úgy néz ki, mintha egy…..
Magyarság. Az enyém az én magánügyem. Pont annyira nem szólhat bele senki, mint abba sem, hogy hány gyereket vállalok, mikor, mik a szexuális preferenciáim, és mit gondolok a bármelyik istenről.  Magyarországon születtem, magyarul beszélt hozzám apám, anyám, magyar nyelven…..
Ziebi 2013.09.08 02:19:55
Előretolt helyőrség Apja lánya 2013.09.07 07:45:00
Megtalálta a furulyát, és nyújtja nekem, hogy játsszak rajta, ahogy TB szokott. Megfújom, de mutatom közben neki, hogy kell. Odahajol, olyan hisziapiszi arccal, beveszi a szájába, és dünnyögve énekel. Nice try, mondom, de fújjad úgy, hogy fúúúú. Harmadszorra megy, úgy, hogy a…..
Előretolt helyőrség 15 hónapos 2013.09.06 10:04:35
Megnyúlt, kezd emberformája lenni, és még mindig csak hat foga van. Nem voltunk ugye itthon másfél hónapot, és az első napokban csak lestem, mi mindent tanult ezalatt az idő alatt - és mentettem, ami menthető, mert ugye a lakás lemaradt hozzá képest. Magasabb polcokat ér már el,…..
Az úgy volt, hogy huszonpár éven keresztül sosem volt fészek a lakásunknál, abban az évben viszont, mikor az egyik tesóm terhes lett, akkor a volt szobájának az ablakában lett egy. Meg az ő lakásuk ablakában is. Aztán megint semmi, egészen addig az évig, amíg terhes nem lett a…..
Ziebi 2013.09.02 01:02:30
@Nils Holgersonné: egen közben rájöttem hogy valszeg nálad még nem az a kérdés, minden esetre kíváncsian várom a fejleményeket :D
Épp békésen molyolgatunk itthon a kiskanállal, mikor a folyosón egy férfi feszült hangon Polizei-t kiálltott. Kicsit megijedtem, hogy ezmost segélykérés volt, vagy mi, és hogy ki kéne-e mennem, vagy csak hívjam fel a rendőrséget, vagy hülyeség, ha segítség kéne, akkor miért nem…..
A doktorim alatt elég sokat tanultam a főnökömtől a profizmusról. Vérprofi volt. Mondjuk ennek fényében ért meg bennem végleg a gondolat, hogy nem kutatnom kéne. De a lényeg, a hozzáállás, bárhol hasznosítható. Az elvárás(om) nem az, hogy éjt nappallá téve dolgozzon mindenki,…..
Ziebi 2013.08.28 01:44:10
@Nils Holgersonné: még nem láttam de alapvetően amit leírtál azzal maximálisan egyetértek.
Előretolt helyőrség Tévézek 2013.08.20 22:14:00
Megy az István a király. Nem erról akarok írni, de nem állom meg, hogy ne ócsároljam a szereplők hangját, a legtöbbje rettenetes. Miért, miért, miért? szóval én mióta értem a történetet, mindig is Koppánynak drukkoltam, de bárhányszor hallgattam meg a bakelitet, sosem ő…..
Ziebi 2013.08.25 00:50:27
@orsó: köszi! :)
Anyukám felolvasta neki ezt a verset: Gazdag Erzsi: Lépegetődal Ez a kislány jaj de szép! Ha egyet lép, hozzám lép. Ha kettőt lép, tillárom! A karomat kitárom. Hogyha hármat lépeget, mondok neki szépeket: tipi-topi, kislányom, jer ölembe, virágom! Lili meg erre…..
Ziebi 2013.08.23 17:12:05
Kaptunk képeket a rokonok számítógépéről, mutatom is gyorsan, hogy lássátok milyen szép, milyen okos és milyen ügyes. a szép, ügyes és okos anya a szép, ügyes és okos lányával   nehéz megmondani, melyikük van jobban oda a másikért, mert TL, ha kellett, ölre ment…..
Ziebi 2013.08.21 17:54:32
Egy nagyon alapvető élményről fogok most írni kicsit: az itteni emberek kedvességéről, segítőkészségéről és mosolygósságáról. Szinte közhely, hogy "bezzeg Amerikában mosolyognak az emberek az utcán", amire eddig néha azt találtuk mondani, hogy "na és, nekem…..