Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fritß

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Németországból származó bűnügyi hírek - például mostanában a neonáci merénylő ügyek - kapcsán több ottani rendvédelmi szervezet neve is szóba kerül, amelyek között magyar füllel nem annyira könnyű rendet vágni. Kicsit hasonló a helyzet az Egyesült Államokéhoz, ahol…..
Német blog Svájc története 2011.08.15 14:32:00
Ha a germán országok történelemre gondolunk, utoljára jut eszünkbe Svájc - részben azért, mert kívül esik a (történelmi) horizonton, részben pedig mert úgy képzeljük, ott sosem történik semmi. Nos, ez természetesen nincs, és a régmúltban még kevésbé volt így: az alpesi…..
Német blog Svábok bejövetele II. 2011.08.08 14:50:00
A sváb betelepítés tipikus forgatókönyve a következőképpen alakult. A Rákóczi-szabadságharc kudarca után a bukott elit terjedelmes birtokai új gazdák - nem kis részben rendszerhű német-osztrák arisztokraták - kezére kerültek, akik a leromlott-elhanyagolt vidéken a munkaerő…..
A sajtó hónapok óta az euróövezet válságával van teli: a nagy lábon élő déliek, köztük is elsősorban Görögország költekezése veszélyezteti a közös pénzt, ezért az északi országok (főleg Németország) kénytelenek segítségükre sietni, a nagyhatalmak nógatják a…..
Német blog Svábok bejövetele I. 2011.08.02 13:47:00
Magyarországon Szent István idejétől régi hagyománya van az idegenek betelepítésének: otthonra lelt nálunk többek között francia, vallon, itáliai (a latin népek jövevényeit leegyszerűsítő módon "olasznak" nevezték), tót, ruszin, zsidó, görög - és természetesen…..
p { margin-bottom: 2.12mm; } 75 évvel ezelőtt ezen a napon, 1936. július 20-án indult először útjára Görögországból az olimpiai láng.   Nemzedékünk számára már teljesen megszokott és magától értetődő, hogy minden olimpia előtt a görögországi Olümpiában gyújtják…..
Németországban tizenhét atomerőmű működik, ezek enerigaigényének 23%-át biztosítják. Ez elég tekintélyes arány (még ha Franciaországban vagy akár idehaza ez a hányad nagyobb is). Mivel az atomenergia viszonylag olcsó (bár ha a különböző járulékos költségeket és…..
A német blog egy német kultúrával, történelemmel, nyelvvel, és Németország modern életével, politikájával foglalkozó gyűjtemény.Nem állítjuk, hogy mi értenénk mindezekhez a legjobban (különösen a nyelv terén óvakodunk ilyen kijelentéstől), de azt állítjuk, hogy érdekel…..