Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eraser

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A skandináv oktatással (általában az életmóddal) kapcsolatban rengeteg (fél)információ kering Magyarországon, de azért teljesen más mindezt személyesen megtapasztalni. Kati két éve költözött családjával (férjével és két gyermekével) Svédországba, így aztán első kézből szerzett tapasztalatokat az…..
Eraser 2018.05.30 15:35:15
@ati27:
A cégemnél beszállítunk a Sandvik bányaipari részlegének közvetlenül Svédországba, ~20-on éve. Ami minőségi romlás végbement ezalatt, az tragikus, igazából ma már csak nevetünk ha új műszaki doksit kapunk tőlük. Ezt csak azért írom, mert lehet itt dobálózni ilyen nagy cég nevekkel, de a mögöttes tartalom sokkal árnyaltabb.
Pár éve eljutottunk oda, hogy a kapott műszaki rajzokat újrarajzoljuk, mert ami móricka rajzot küldenek azt már nem lehet leadni a műhelybe. Szép csilli-villi 3D-s rajzok, de beméretezni nem tudja, nem ismeri az alapanyagokat, azok tűrését, meg telehányja a rajzot embertelen tűrésekkel, stb. A másik, hogy egy tervezőre jut 3 manager, meg 5 kapcsolattartó, meg 8 meo-s. Feltételezem van némi köze a oktatáshoz ennek a mélyrepülésnek, hozzáteszem, hogy a németeknél se jobb a helyzet, ott is látni ezt a tendenciát, de ennél a svéd cégnél szerintem elérték már a gödör alját.
Kedden elnököt választ az Egyesült Államok, és bár ilyenkor nagyon nehéz elvonatkoztatni a mindenkori választási kampányok keltette hangulattól, azért az talán nem túlzás, hogy ez a választás sokban különbözik az eddigiektől. Hogy ez mi mindennek köszönhető, arról nyilván…..
Eraser 2016.11.08 07:21:28
@FutureFry:
Amennyire én olvastam, az egész Nemzeti Egészségügyi Reform elképzelése egy kamu, blöff volt, soha sem gondolta komolyan. Nem foglalkozott a gazdasági oldallal és a több millió illegális munkavállalóval sem. Ez utóbbira is csak Trumpf merte kimondani az igazságot....
Ha külügyi vonalon olyan jól teljesített, akkor vajon miért tették ki még a párttársai is idő előtt a szűrét????? OBL "levadászása" és "elfogása" meg maga volt a totális kudarc. Nem vagyok nagy konteós, de elég érdekes dolog bele erszteni egy tárat abba az emberbe, aki kb. mindent tud a közel-keleti terroristákról és sejtekről...
Putin elleni fellépés meg miért olyan nagy pozitívum????? Ez valami amcsi hobbi, hogy utálni kell a ruszikikat???? Miért nem lépnek fel Erdogan vagy a félfeudális szaudiak ellen???? Ja, hogy az a mi kutyánk kölke....
Eraser 2016.11.08 08:22:01
@gabors:
Hát ha Clinton-né csinált billy fiúból elnököt, az sok mindent megmagyaráz.... Szintén amihez hozzáért a billy fiú az sz*rrá változott. Nem mellesleg, sikeresen megágyazta a 2008-as pénzügyi válságot, ezúton is gratula!
2001-et meg hagyjuk, profi munka volt, egyszer majd talán kiderül kié is...
Eraser 2016.11.08 19:19:54
@gabors:
Több volt a mi? A szar ami 2008-ban csak előbuggyant. Ezt már a Clinton érában ágyazták meg a derguláció folytatásával, pontosan tudták már akkor mekkora baj lesz ebből, már akkor ~30:1 volt a fedezet és a nyilvántartott érték aránya, egészen elképesztő...
Billy azért nem dicsekedhet a jugó konfliktusban betöltött szerepéért, Ramsey Clark szépen összefoglalta a vádiratában, lehet olvasgatni. A Mogadishu incidens meg aztán végképp nem a fényes sikerről lett híres.
Első ránézésre kívánni sem lehet kellemesebb határátkelést, mint ami LondoniTódinak jutott: a párja már eleve Londonban élt, nem a semmire kellett kimennie, mi több, állást is sikerült találnia. Ezzel együtt sem volt egyszerű az első időszak, ami azért elgondolkodtató, és…..
Eraser 2016.11.04 11:05:41
@feritekeri:
Hát igen, kezdenek a posztok ebbe az irányba elmenni.... "vezettünk kabrió Chevrolet Camarot a Hoover gáton és Las Vegas főutcáján" Fúú de menő, ezért megéri már elmenni!
A múlt héten szállítottunk ki egy nagyobbacska alkatrészt egy Ariane-5 rakétához, most akkor menő vagyok?? Keményen nyomom mi? Mondjuk beszállítunk az Airbus-nak meg a Boeing-nak is és ez egy 100% magyar cégtől megy.
Miközben volt már itt Gyere haza, fiatal program, meg olvashatjuk a hírekben, hogy mennyire fontos lenne a munkaerőhiány miatt a külföldön élők hazacsábítása (bár a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az első félévben ugye az el- és visszavándorlás egyenlege majdnem…..
Eraser 2016.10.07 08:25:11
@tanato:
A fontnak ma nagy napja lesz, 20% leértékelés a target, reggel 8-kor már 6% meg volt.
Ezek a szigetlakók nem normálisak, elevenen máglyára küldték magukat a fontjukkal együtt....
Sokan vannak Magyarországon olyanok, akik egyszerre több munkát is vállalva próbálnak boldogulni, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ez persze nem újdonság, régebben is így volt, miként ez a mai posztból is kiderül. Szerzője, Little Pearl több mint tíz éve döntött úgy, hogy elég…..
Eraser 2016.10.06 13:32:28
@P.Elliot:
Nem szokásom reagálni, de ez a poszt kicsit túl ment mindenen, a maga válasza meg aztán végképp az alja. Szép sorban:
Nyilván azért megy a 4 éves autó eladásra, mert nem kell rá költeni...., ezt a posztoló írta meg amúgy, vitatkozz vele. Egy 4 éves, 100-150e-s autón már van mit cserélni, futótól a gumin át a motor főbb kopó alkatrészein át. Dízelnél meg hatványozottan igaz és még drágább is.
Tehát rendesen megfizetik arrafelé a dolgozót??? Gondolom a pénzt meg a fákról szüretelik hozzá? Leülhetsz egyes.
Összeomlás lesz és nem azért mert én mondom. Azért lesz mert felelőtlen a hitelezés, fogyasztásra adunk hitelt, hogy ezzel pörgessük a gazdaságot. Nem fog sikerülni, a gazdaság kiegyenlíti magát. Mivel most a kínaiak is besegítenek a lufifújásba, a 2008-as válságocskát szorozd meg 5-el. Az USA még azt sem heverte ki, a pénznyomáson kívül meg nincs is más fegyvere, de ez már kevés lesz. A posztoló panaszkodott hogy odahaza lenyúlták a MANYUP-ját, azt is megnézhette volna, hogy hány amerikainak tűnt el a többéves nyugdíj befizetése a 2008-as válságocskában. Egyébként mai hír, hogy az IMF figyelmeztetést adott ki az ilyen magán nyugdíjbiztosítókra, komoly fizetésképtelenséget vetítenek előre....
Az időkori gyerekvállalást meg ne feszegessük, komoly kockázat mind az anyára, mind a babára. Írtál egy példát nagyszerű, nézd meg akkor már az USA-ban a növekvő down koros születések számát, amit egyértelműen az időskori gyerekvállalás számlájára írnak és még ez a legenyhébb "tünet". Miért akarjuk a természetet is kijátszani?
Miből veszed, hogy Magyarországon élek amúgy, bár a fentieket elnézve, tudom értelmetlen kérdés....
Eraser 2016.10.06 13:57:16
@P.Elliot:
Nehéz a tényekkel vitatkozni, ugyebár....
Eraser 2016.10.06 20:26:10
@vanvelemenyem:
"Ja, es megneztem: az en itteni nyugdijmegtakaritasom nem veszett el 2008-ban itt, ellenben a magyar allam valsag nelkul is lenyulta a millioimat."
Aha, megnézted és nem veszett el, édes istenem a pénzügyi zseni.... Szerinted miért maradt a papíron szám egyáltalán?? Nem azért mert az állam ott is mentette a bankokat ezerrel..... Nem fogod ki találni miből mentette, hát pénzből, pontosabban hitelből! Otthon is elbuktak még a legjobb pénztárak is legalább egy évi befizetést és nálunk nem is voltak bankcsődök!! Ha meg milliókat tudtál félretenni abban a rövid időszakba amíg odahaza KÖTELEZŐ volt belépni, akkor meg végképp nem értem miért sír a szád?
A végére hagytad a legviccesebbet? Magyarba nem is volt válság??? Kvázi csődbe ment az ország, IMF-en kívül senki nem finanszírozta az országot, de válság az nem volt szerinted!?
Ez most komoly poszt egyáltalán vagy csak szórakozol?

Látom azért néhányaknak azért még dereng az általános iskolai tananyag, nincs ingyen ebéd sehol a világon és a természetet se akarjuk 46 évesen becsapni, súlyos árat kell fizetni az ilyen tévedésekért!
"Van egy 7 hónapos autóm, amit csak 3 hónapig láttam". Hú, de mérges lennék Tamás helyében.  Tisztelt Tékozló Homár, Az én történetem nem egy ebédről, vagy egy ki nem szállított webáruházi rendelésről szól, hanem egy 7 milliós rosszul sikerült autóvásárlásról. Kérem publikálják! Nissan ígéret…..
Eraser 2016.03.24 14:33:04
@Bánatos Teknősbéka:
Köszönöm a helyreigazítást, szerintem is egyértelmű voltam.
Magam sem értem, 5 éve még simán francia dízelt ajánlottam volna bárkinek, de ami most kijön a gyárakból, az érthetetlen. Sajnos jártam én is így mint a posztoló, használt franciát kellett volna javítani. Elvállaltuk, nem volt sohasem gondunk vele, szenvedtünk, nem akart jó lenni, darabokra kellett szedni, eredmény: dugattyúk repedtek, hengerfal repedt.... Lényegében motorcsere. Buktunk is a melóval, meg az ügyfél is szívta a fogát a számla láttán. Azóta számoljuk a mélyrepülést. A legváltozatosabb mechanikai és elektromos motorhibák voltak. Most ott tartunk, hogy csak alapos átnézés után vállalunk motorhibás 100ekm-es PSA vagy renault dízelt.
Hát én nem vagyok jogász, de bármennyire is együttérzek Zimmer Miklóssal, sajnos szerintem a szolgáltatónak van igaza. Legalább is az EDF Démász honlapja szerint (Miklós az EON-nál van, az…..
Eraser 2015.05.04 11:44:45
@anarch: Szerintem itt a szokásos "törvényi hézagon" van a hangsúly, amit most éppen egy szolgáltató próbál a maga hasznára fordítani. A törvény szövege elég pongyola, a "jövedelem szerzés célját" elég sok minden lefedi, illetve nem egy esetben nem is az adott "telephelyen" valósul meg a jövedelemszerzés, pl, szobafestő-mázoló, parkettás, stb.
Jobb lett volna fogyasztáshoz kötni, ha jól tudom a gáz esetében így van.
Valami azt súgja, Nusikával sem lehet könnyű az élet, de azért a Jysk is eldönthetné, hogy milyen cserepolicyvel dolgozik. (A billegés házilagos megoldáshoz pedig itt az Ezermester szakszerű leírása a csodálatos flekkelés és bütü kifejezésekkel.) Tisztelt…..
Zoltán nem érti, miért adnak az óvodában olyan szintetikus színezőadalékkal dúsított szörpöt, amitől az aszpirinérzékenyek hiperaktívvá válhatnak. Nem mintha a cukortól nem gyorsulnának... Persze az is kérdés, ha 60 éve ismert az azorubin rákkeltő hatása, miért nincs…..
A jelek szerint nem kell egy hónapot se várni az extrém banki díjazásra, amikor a CIB-nél például már 1000 forintba került egy átutalási megbízás törlése: Szolgáltató váltás miatt töröltem egy értéknapos megbízást CIB internet bankon keresztül, sima ügy, megbízás…..
Ki gondolta volna, hogy a kizárólag aromából, színezőanyagból, édesítőszerekből, tartósítószerből és sürítőanyagból készülő Nagymama szörpje nem pótolhatja az anyatejet? Sőt, a gyermekek figyelmére káros hatást gyakorolhat. Mondjuk arra a sima szörpök is jók.…..
Eraser 2012.08.27 10:42:49
@somask8: A fenil-analin SZÜKSÉGES az emberi szervezetnek, nélküle nem tud tirozint és melanint termelni, mindkettő súlyos tünetekkel jár. A fenil-analin egy esszenciális aminósav, a fehérjék egy alkotórésze (ha húst eszel, akkor is eszel fenil-analint).

Tény, hogyha túlzott bevitel történik az káros lehet (mire nem igaz ez....?) Illetve NEM azért írják rá, hogy van benne, mert mérgező, hanem mert minden kb. 10000 emberből 1 fenilketonúriában szenved, és nekik egy pici fenilalanin is nagyon káros lehet.
Mystic83 bebukott egy kedvezményes végtörlesztési díjat (47000 forint), mert az Erste annyira lassan kommunikált a Fundamentával, hogy kicsúsztak a saját maguk által szabott határidőből. Természetesen utólag letagadták, hogy annak idején szóban megígérték, hogy mégsem kell ezt…..
Eraser 2012.07.26 19:33:38
@Mylady: Ön is leírta, hogy miért nem jó, több más mellett....: max .annyit rakni amennyire a max államit igénybe lehet venni..... max 4 évesre pozítiv egyáltalán a kamat (8 évesnél van "-" kamatos módozat is)....egyszeri díja tömkelege..... és ráadásul mindez lófüttyre sem elég, már ha már lakáscélról beszélünk, márpedig most már CSAK arra vehető fel....
A hitel része mindenkit lever, de mint "befektetés" egy vicc.....

Ennek ellenére már Én is a harmadikat koptatom.... :-)
szegény ember atombombája.....
Jajj annak, akinek kombinált hitele van! Gábor végtörlesztése fennakadt az Erste és a Fundemanta vitáján. Az erstés ügyintéző szerint minden rendben halad, bár még mindig nem küldték ki az óvadéklehívást a Fundamentának, igazolást nem adnak és nem oldják fel a lekötött…..
Naiv ügyfél 140 ft/chf árfolyamon vett fel lakáshitelt az Erstétől, és nem érti, miért számolnak fel még ilyenkor is 10 ezer forint kezelési költséget. Sokkal misztikusabb, hogy a törlesztőrészletek általában sokkal durvábban emelkednek, mint ahogy azt az árfolyamkülönbség…..
Eraser 2011.08.10 16:31:44
@athosga: Megadhatnád annak a banknak a nevét ahol 11 milliós hitelre csak 13 milliót várnak lejáratkor vissza..... Bár lehet hogy csak 1-2 éves futamidő esetén számoltad ki ezt?????
Naiv ügyfél szériahibás laptopja majdnem 4 évig kihúzta, már ehhez is gratulálunk. Ennyi idő után azonban kicsi a valószínűsége, hogy a hibát anno elismerő videokártyagyártó bármit is tenne garanciálisan:2007 novembereben vasaroltam egy nagyobb erteku notebook-ot (tudom, sikeres…..
Eraser 2011.07.14 08:26:56
A Reball-ozás bevett javítási módszer, csak profi helyen kell csináltatni, például itt:

hardverapro.hu/apro/infras_vga_javitas-nezz_be_ha_gondolod/hsz_1-50.html

Én szintén nVidia 8400M GS GPU-t javíttattam (ez MXM2-es kártyán volt) másfél éve, azóta is szépen megy, még ebben a marha melegben is.
Eraser 2011.07.14 12:39:37
@GZoli:

hardverapro.hu/apro/infras_vga_javitas-nezz_be_ha_gondolod/hsz_1-50.html