Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csahmed

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Qatar Airwaysen alapvetően két típusú járaton lehet szolgálatot teljesíteni. Egyfelől van az úgynevezett layover, amikor is egy hosszabb járat után a célállomáson landolva egy szállodában kipihenhetjük magunkat, majd onnan indulunk vissza Doha felé. A másik típus, amikor csak egy rövid odaút után…..
Amikor Dohába először megérkeztem és elfoglaltam a cég által kijelölt szállást, akkor szembesültem azzal, hogy az egyik lakótársam román. Megmondom őszintén, amikor megláttam az RO országkódot a neve mögött nem fogott el mérhetetlen boldogság. Természetesen ez az érzés, az ismert történelmi okok…..
  Az egyik jó nevű szállodalánc legfelső emeletén üzemeltetett szórakozóhely bárpultjánál ülve lettem figyelmes Alinára. Alina az ukrán szépség rendkívül kirívóan öltözködött eme sivatagi viszonylatban hűsnek számító estélyen. A miniszoknyához úgy vette fel a combfixet, hogy a fehérnemű tetején a…..
A Qatar Airways már a budapesti interjú során nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy promotálja a cég által biztosított juttatásokat. Az egyik ilyen juttatás a világ minden szegletére kiterjedő betegbiztosítás. A légitársaságunk alkalmazottai nyugodtan repkedhetnek bármerre a bolygón, ha esetegesen az…..
A sivatagi országban éppen a Ramadan időszakát éljük. Amikor az ominózus hónap elején az egyik kelet-európai – évek óta itt tevékenykedő – kollégám mondta, hogy nemsokára megkezdődik a Ramadan, akkor még nem értettem a hangjában rejlő keserűséget. Akkor még nem. Aggodalomra semmi ok, gondoltam…..
Az soha nem baj, ha az ember életében vannak biztos pontok. Az enyémben az egyik például az, hogy minden hónap 27-én Bali szigetére repülök. Ez egy igen kellemes dolog, ellenben egy blog bejegyzést ebből aligha lehet írni. A másik biztos pont pedig az, hogy qatarban a taxisofőrökkel veszekedni kell.…..
Közeledik a Húsvét. Ilyenkor sokan nyakukba veszik a várost és jó szokás szerint locsolkodni indulnak. Én is elindultam, de nem ám a rokonságot látogattam meg, sokkal inkább a Hindusztáni-félsziget őslakosait. Ennek következtében a „Zöld erőben jártam” kezdetű mondóka most nem annyira aktuális. De…..
Az utóbbi hetekben nem tudtam a blog írással foglalkozni, ugyanis annyira lefoglalt a repkedés, hogy a szobámat csakis alvásra használtam. Hogy mi is történt ez idő alatt? Lássuk!   Ausztrália: Az első önálló utam az ausztráliai Melbourne-be vezetett. A rangidős/főfelelős légikisasszony meg is…..
Megfigyelőként részt kell vennünk kettő darab repülőjáraton, mielőtt bedobnának minket a mély vízbe, akarom mondani a magas égboltba. Itt még igazi feladatot nem kapunk, felelősség sincs még rajtunk, csak besegítünk. Ez az úgynevezett observation flight. Az előbb említett járatot ildomos komolyan…..
 A légiutas kísérő tréning általában reggel 6-kor kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a kisbusz sofőrje a szállás előtt pontosan 5-kor állt be a parkolóba. A kéziféket nem kellett behúznia, ugyanis rögtön megrohamoztuk a szállítójárművet. Majd néhány perc múlva indultunk is az oktatás helyszínére. Rövid…..
Mint minden tisztességes muszlim vallású ország, így Katar sem ünnepli a Karácsonyt. Annyira nem, hogy még 24-én a késő délutáni órákat is a reptéren töltöttük és azzal voltunk elfoglalva, hogy a megnéztük merre is található az a bizonyos elsősegélydoboz. A Szentestét csaknem tölthetjük egy…..
Mint minden rendes állam, így Katar is megünnepli az alapításának évfordulóját. A jeles ünnep december 18-ra esik. Ez alkalomból óriási felhajtás volt ma az olajban gazdag ország fővárosának több pontján. Katonai parádé, repülőgép bemutató, tűzijáték, utcazenészek…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! (Vagy, ahogy errefelé mondanák: Uraim és Hölgyeim!) Mint azt az előző bejegyzésben kifejtettem, az oktatás ideje alatt figyelnek arra, hogy a férfiak és a nők el legyenek egymástól szeparálva. Mert nem szeretnék, hogy az újoncok ismerkedése a…..
Tengermély Tisztelet! Vagy ahogy errefelé mondanák: Salam ale koum! Ott tartottunk, hogy felszállt az Airbus 320-as a ferihegyi kifutóról és a Közel-kelet felé vette az irányt. A repülés ideje alatt le sem vettem a szememet a stewardessekről és minden egyes mozdulatukat figyelemmel…..
Hol is kezdjem ezt az egészet? Hát az elején. A sztory egészen az idei lakásfelújításig nyúlik vissza. Történt ugyanis, hogy a kőműves fugaanyagért küldött a Baumaxba (igen akkor még volt Magyarországon Baumax). Én meg azon a bizonyos januári reggelen fel is ültem a 3-as…..