Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glafira Ivanovna

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vlagyimir Putyin – illetve manapság a szélárnyékában tekerő Medvegyev – elképesztő népszerűsége tíz éve visszatérő témája a híreknek. No nem mintha az évtizedben bármilyen számottevő mozgást produkált volna a népszerűségi index (talán a Kurszk tragédiáját…..
Glafira Ivanovna 2010.09.03 13:27:05
@Szabina Kozma: elég gyenge dolog tárgyi tévedéseket emlegetni, ám azokat nem felsorolni. Szerintem egész korrekt a mocsárrészeg elnevezés Jelcin kapcsán, én seggrészeg, tajtrészeg kifejezést használtam volna. Szégyenteljes volt az, amikor egyik külföldi látogatásakor a lábán nem bírt megállni. Egy államfőnek akkor jár a tisztelet, ha méltón tudja képviselni az országát, egy alkoholista, aki fontos eseményeken sem tudja magát türtőztetni nem érdemel tiszteletet.
PS: végre cikk!!!! :-)
Amint azt mindannyian tudjuk, legtöbbször a nagyobb egyszerűen jobbat jelent. Legyen az nagyobb  ország, zászló, Parlament avagy hadsereg. A világ hatodán terpeszkedő államnak értelemszerűen NAGY hadseregre van szüksége, ehhez pedig – a költségvetés kiadási oldalának növekedésén túl – bizony dukál…..
Képzeljük el, hogy van egy énekesnő, aki egyszerre Koncz Zsuzsa, Cserháti Zsuzsa és Honthy Hanna. Nemzedékének szócsöve, elementáris hangi adottságokkal megáldott és úgy viselkedik, mint egy született primadonna. Mert az is. Ő Alla Pugacsova, aki április 15-én, hatvanadik…..
Glafira Ivanovna 2009.04.21 14:56:43
@Nyeznajka:
Мне нравится, что вы больны не мной,
Мне нравится, что я больна не вами,
Что никогда тяжелый шар земной
Не уплывет под нашими ногами.
Мне нравится, что можно быть смешной -
Распущенной - и не играть словами,
И не краснеть удушливой волной,
Слегка соприкоснувшись рукавами.

Мне нравится еще, что вы при мне
Спокойно обнимаете другую,
Не прочите мне в адовом огне
Гореть за то, что я не вас целую.
Что имя нежное мое, мой нежный, не
Упоминаете ни днем, ни ночью - всуе...
Что никогда в церковной тишине
Не пропоют над нами: аллилуйя!

Спасибо вам и сердцем и рукой
За то, что вы меня - не зная сами! -
Так любите: за мой ночной покой,
За редкость встреч закатными часами,
За наши не-гулянья под луной,
За солнце, не у нас над головами,-
За то, что вы больны - увы! - не мной,
За то, что я больна - увы! - не вами!
Чудное Мгновенье. Любовная лирика русских поэтов.
Москва: Художественная литература, 1988.

A teljes szöveg... és szerintem azt jelenti, amit, vagyis a szerelem "nem léte" miatti ironikus összekacsintást. Vagy túl egyszerű vagyok... ?
Glafira Ivanovna 2009.04.22 13:03:25
@Nyeznajka: csak azért tettem be a teljes verset, mert felszólítottad a népet, hogy értelmezzék, magyarázzák meg, és így egyszerübb. :-)
Én sehol nem látom benne, sem az elbocsátást, sem a viszonzatlan szerelmet. Nekem tetszik... így indul. Aztán meg arról ír, hogy ő előtte a pasi más nőt ölelget, és őt ez nem zavarja, a pasit meg nem zavarja, hogy ő mást csókol. Én úgy képzelem, hogy ez egy vonzó férfihoz szóló vers, aki barát, vagy az sem, csak távoli ismerős.
Minden idő egyik legismertebb, legérdekesebb és legszórakoztatóbb orosz televíziós műsora a KVN. A rövidítés a Vidámak és Találékonyak Klubja rövidítése és egyben egy 50-es, 60-as években divatos tévémárka neve. Egyetemista csapatok vetélkednek a műsorban 1961 óta egészen…..
A mai napra sajtófigyelés volt betervezve, de hát kinek van kedve az unalmas gazdasági meg politikai híreket olvasni, amikor van sokkal izgalmasabb is. Mert mint tegnap megtudhattuk, Putyin elvált, és júniusban újraházasodik. Újdonsült arája pedig nem lesz más, mint a 25 éves olimpiai…..
Ahogy remélni lehetett, ma talán egy fokkal közelebb kerültünk a rejtély megoldásához, hiszen Putyin kinyilvánította akaratát: udvariasan megköszönte a felkínált pártelnöki pozíciót, és elfogadta azt. Őszintén szólva, engem meglepett a döntése, hiszen bár minden jel erre…..