Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alcser Norbert

43 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig, hogy megjelenik egy könyv szinte azonnal felkerül a torrent oldalakra. Persze megoszlanak a vélemények, hogy ez mekkora bevételkiesést jelent a szerzőknek, kiadóknak, de egy dologban mindenki egyetért: A helyzetet kezelni kell, a könyveket meg kell védeni.  A Publio…..
Februáról komoly változásokat léptetett életbe a Google, méghozzá pontosabban a Chrome böngészőjében...
Az utóbbi években rengeteg csoport alakult azzal a céllal, hogy a felhasználók (olvasók) egymás között könyveket osszanak meg (pdf-ben). Az általában zárt csoportokban nyíltan kiírták kinek mire van szüksége, majd pedig megkapták azt egy másik felhasználótól. Egyszerű cserekereskedelem volt (van).…..
A Publio és a Magyar Irodalmi Ház a Centrál Kávéház támogatásával közös projektet indít az elsőkönyves szerzők támogatására.Magyarország első self-publishing kiadójaként sajnos rengetegszer találkozunk olyan szerzővel aki a könyvkiadás költségeit nem engedheti meg…..
Szerencsére egyre több elsőkönyves szerző már azonnal kiadja e-könyvben is a művét. Te olvasol e-könyvet?  Nézzük milyen előnyei vannak:..
A Fortepan segítségével felkutattunk régi, talán elfelejtett könyvesboltokat.  TV Könyvesbolt Budapesten a Kossuth Lajos utcában..
A szerzői kiadás egyik legnagyobb problémája a logisztika és a példányszámok. Hány példányt gyártsak a könyvből és miként jutassam el a könyvesboltokba? Nem lesz sok az a példányszám?  Hogyan szállítják ki a könyveket és mennyibe fog kerülni? Sok-sok kérdés.... és hol a válasz? Sajnos a hazai…..
A harmadik íróklubon a Hadik Kávéházban, Takaró Mihállyal a Publio Kiadó munkatársai beszélgetnek irodalomról, könyvkiadásról. Legyél a vendégünk 2017. május 10-én 17 órakor a Hadik Kávéházban!..
Biztosan te is gyakran szembesülsz azzal, hogy elveszel a részletekben. A történet összeállt a fejedben és mikor szeretnéd leírni akkor egy csomó apró részlet kidolgozása közben elveszik a lényeg. Itt a segítség. Hogyan dolgozz gyorsan és hatékonyan?  ..
publiopublishing készítette ezt a képet...
1964 óta a költészet napját József Attila születésnapján tartjuk. Ünnepeljünk kedvenc verseinkkel: Radnóti Miklós: Nem tudhatom előadja: Reviczky Gábor Kosztolányi Dezső Boldog, szomorú dal Előadja: Csuja Imre   Tompa Mihály: A gólyához Előadja: Sinkovits…..
Pályázatot hirdet fiatal kritikusok, valamint pályakezdő írók és költők számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia, amely a tehetségek képzésében részvételt vállaló mentorok jelentkezését is várja – közölte a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG)...
A Facebook oldalak célja, hogy a vállalatok vagy személyes márkák (pl. írók) közvetlenül tudjanak kommunikálni a rajongókkal. Ne keverjük össze az írói oldalt a személyes profillal. Hátránya azonban, hogy oldalként nem vehetünk rész Facebook csoportos beszélgetésekben... Eddig?..
Nem olyan régen egy kérdőív kitöltésére kértünk benneteket. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen segítségre lenne szükségetek könyvkiadás és könyvmarketing terén. Milyen rendszerességgel szeretnétek konzultációt és oktatási tananyagot kapni. Rengetegen kitöltöttétek, amit ezúton is szeretnénk nektek…..
Ha szeretnél online tanfolyamon résztvenni akkor töltsd ki az alábbi kérdőívet, hogy a legjobb témákat találjuk meg neked. A kitöltők között kisorsolunk egy közösségi médiaelemzést 29000 Ft értékben. Sorsolás: 2017. március 26. Ismered az eddigi tananyagainkat?    Betöltés... ..
Nagyon nehéz eljuttatni a célközönségednek a könyveket. Ráadásul ez az esetek többségében a relatív magas hirdetési költségek miatt kockázatos vállalkozásnak is tűnik. Ebben szeretnénk egy kicsit segíteni és összehasonlítani a lehetőségeket.  ..
Nagyon sok a tévhit a szerzői jogokról. Kit illetnek? Meddig illeti meg az írót? Hogyan lehet védeni? Tegyük helyre ezeket a főbb pontokat. A szerzői jogi védelem alapján a szerzőnek kizárólagos joga van a mű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában…..
Most mutatják be Dragomán György Fehér király című könyvéből készült filmet. Ennek apropóján összeszedtük a legjobb könyvadaptációkat. Lehet vitatkozni!:)  ..
Hatalmas lehetőség, hogy könyved a megjelenés után megkapja a kellő támogatást és figyelmet...
... csak a rossz oldalon vagyunk! Valahogy így érezhetnek most a könyvkiadók. Matyi pápa egy újabb levelet írt a kiadóknak, amiben arra kéri őket, hogy dőljenek előre és engedjenek a csábításának, hogy ő újra és újra és újra....  A Könyvpápa még egy esélyt kér (ki tudja hányadikat), hogy…..
Február 22-én jelenik meg Mátrai Tamás: Morc Mici című illusztrált mesekönyve. A könyv illusztrációit Szép István készítette: Az úgy volt, hogy Tamás elmesélt egy történetet a kislányának. Csak úgy fejből, ahogy az apukák szokták. És persze szívből. Mások is hallották a történetet, Tamás pedig az…..
Február 15-én 18 órakor felélesztjük írói klubunkat. Első vendégünk Finy Petra író-kőltő a kortárs ifjúsági, gyermekirodalom egyik legkiválóbb írója. Petra könyveit a kortárs grafikusok legjobbjai illusztrálták, tervezték. A létszámot 20 főre korlátoztuk, így lesz lehetőség nyugodtan beszélgetni,…..
A Publio az egyetlen olyan kiadó Magyarországon, aki évről-évre közzéteszi eladási, letöltési adatait. És ez most sincs másként. Az alábbi listában az egy példányos eladástól a több ezres eladásig megtekinthetőek az eladási adataink.  Az alapításunk óta töretlenül hiszünk abban, hogy talán…..
Drága Dezső! A mai Indexben azt nyilatkoztad, hogy felsőbb erők még a karácsonyi bevételt is el akarják lopni tőled. 100 %-os megoldást tudunk arra, hogy ez ne sikerülhessen. Igaz ami igaz, ez nagyban eltér az eddigi üzletpolitikádtól, de egy kis kompromisszummal ez megoldható.   Gyorsan…..