Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tuttle

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Ki fizeti a bayerzsoltit? 2012.03.07 13:05:44
 Miután pártunk és kormányunk rácsibészelte nemzeti adóhivatalát a Milla két prominensére, fölmerült a társadalmi igény, hogy akkor tessenek mondani drága békemenetelők, honnan, miből a plakátbőség? A HVG utánaeredt a dolognak, de csak riadt pislogással…..
Tegnap délután az országgyűlés fideszes, jobbikos és KDNP-s támogatással elfogadta a szabálysértési törvény módosítását. December 1-től a "közterületen való életvitelszerű tartózkodás", azaz konkrétan az utcai hajléktalanság 150.000 Ft-tal vagy azonnali 60 nap…..
Varánusz Eva helyett kuminizmus 2011.11.09 13:01:22
Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a…..
 A Fidesz tragédiája nem az, hogy rossz irányba megy, hanem az, hogy mindenhez hozzányúl. Szegény Orbán Viktor valóban azt képzeli, hogy a világ akarat és elszántság dolga, s komolyan hiszi, hogy amennyiben a tények nem felelnek meg az elképzeléseinek, hát annál rosszabb a…..
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
Kóczián Péter Orbán örülhet 2011.09.28 16:45:14
Orbán Viktor díszkeretbe foglalhatja Barroso EU –elnök szavait és aláírhatja: lám, megmondtam. Utána pedig kiakaszthatja a miniszterelnöki széke fölé, hogy minden látogatója láthassa, furcsának minősített megoldásai közül egyik -másik akár Európában is elfogadásra…..
Az elmúlt időszakban számtalan posztot, cikket lehetett olvasni arról, ne adjuk meg adatainkat, kerüljük ki a népszámlálásnál az adat megadást, mert veszélyes lehet! Ez a fajta bizalomvesztés az államban egy olyan bűn, ami az egész magyar politikai osztályt terheli, de kicsit…..
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
tuttle 2011.09.27 15:10:47
@egerészölyv: Hát igen, meglehet. De talán annyira szellemes volt, mint az a vicces feltételezés, hogy a modern állam nem képes anélkül működni, hogy tizenegynéhány évenként egy csomó hülye kérdéssel zaklassák az embereket.
Kormánykrónika Államszocializmus 2011.07.13 08:07:00
300 ezer forint alatt kötelezővé teszi a kormány a béremelést.A kormány rendeletben állapítja meg, hogy a bruttó 300 ezer forint alatti munkabéreket mennyivel kell emelniük a munkaadóknak, hogy azok nettó értéke ne csökkenjen 2012-2013-ban - az erről szóló törvényjavaslatot…..
tuttle 2011.07.13 11:49:32
"...ugyanakkor a nyereségadó és az adminisztráció csökkentésével ettől több pénz marad náluk."

Én egy könyvelő céget vezetek, de hogy őszinte legyek, ettől a bizonyos adminisztráció csökkentéstől nem érzem úgy, hogy unatkoznék. Sőt, igazából egyáltalán nem érzem úgy, hogy csökkent volna az adminisztráció. (Jó, nincs nyenyi, hurrá!)

Ami pedig a nyereségadót illeti, az nagyon sok cégnél csak amolyan "aprópénz" -- nagyon sok nyereség ugyanis általában nem képződik -- főleg, ha a munkabérek utáni terhekkel hasonlítjuk össze, amik meg valahogy nem nagyon akarnak csökkenni.

Ez az egész egy sunyi és alattomos megoldás. Egyrészt a kormányzat hibát követett el, amit most a vállalkozókkal akar megfizettetni, másrészt, plusz bevételekre van szüksége, de mert évekig azt szajkózták, hogy nem lehetnek megszorítások és ők majd hű de nagyon fogják csökkenteni az adókat, most egyenes úton nem növelhetik a bevételeiket. Mi marad hát, mással elvitetni a balhét, fű alatt növelni az adóterhelést.

Ugyanez volt már a bankadónál is. Fizessenek a bankok! De ki fizet végül, hát persze, hogy a lakosság. (Egyébként más nem is nagyon fizethet.) A kormány persze ezt tudta, csak azt reméli, hogy az átterhelt adó miatt majd nem a kormányt hibáztatják az emberek, hanem a csúnya bankokat.

Ez is erről szól. A munkavállaló fizetését vagy felemelik, vagy a kormány összevonja szemöldökét. Ha nem emelik, a munkavállaló a munkaadóra haragudhat, hogy csökken a jövedelme, nem pedig a kormányra. Ha felemelik, az állam a növekvő adó és járulék kötelezettség miatt plusz bevételhez jut. A kormányzat így is úgy is jól jár, és (hiszik ők) a kormány keze patyolat tiszta marad.