Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsi56

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz, hogy elszalasztottam a nagyszerű hétvégi lehetőséget, hogy Orbán Viktor királlyá koronázásának körülményein, vagy egy szakállas nő művészi teljesítményén forgassam a szemem, amelyet az Európa legnagyobb geopolitikai giccsparádéjának számító eurovíziós…..
Józsi56 2014.05.16 15:36:50
@Blogger Géza:
Tisztelt Uram!

Ritkán olvasok magyarul hozzászólásokat, mert több mint 40 éve Svájcban élek. Ezért elnézést a helyesírásért.
Én csak azt tapasztalom, hogy nem a közvetlen környezetemben, de bárhova fordulok (orvoshoz, kereskedelmi partnereimhez) ott nemrég 3-4 éve kivándoroltakkal találkozok. Igen, természetesen a vendéglátóiparban is, de ők legalább olyan értékesek, mint akik akadémiai hívatással rendelkeznek. Én az Ön helyében szégyenkeznék ilyet leírni: „Az meg, ha az aljanép kimegy csomagolni meg pincérkedni Londonba, egyáltalán nem baj, sőt”. Ki maga, milyen magaslatokról prédikál? Kit nevez Ön aljanépnek!
Ismerősöm az egyetem biológiai tanszékéről ment ki és kutatóból lett pincér Angliában. Tudja miért ment el az országból?, mert nem tudott megélni, mert elege volt a „parasztvakításból”. Azt meg csak mellékesen mondom, hogy egy külföldi országban kevésnek adatig meg, hogy fentről kezdjen. Ez nem baj, mert van alternatívája és kitartása. „Sehol sem fenékig tejfel”, de legalább nem nézik le és nem hülyítik! Az „élet nem egy habostorta”, azoknak sem akik elhagyták az országot. Ne kezelje le őket, mert még Önnel is előfordulhatnak galibák az életben.
Ne feledje el akkor szavaimat!
Én ugyan nem olvastam el a FIDESZ legújabb kedvencének könyvét, de hát mire valók a sajtómunkások, ha nem pont arra, hogy megtegyék ők helyettem :-) És persze mindenki a saját szája íze szerint idéz belőle, pl. a Facebook-on állandóan fizetett hirdetésként elém ugró, erősen…..
Józsi56 2014.03.13 07:23:31
@Fazakas László:

Tisztelt Fazekas László!

Ha jól értem, Ön jóváhagyja " a fasiszta, náci" jótékonysági gyilkolászást és egy mozdulattal zsidózik. Bravó! Erre szokták mondani "ügyes"! De talán idekeverhetné még az orosz cári birodalom, vagy a kommunista orosz hatalomnak a magyar szabadságharc 1948-1956-os leverését is, ha már március 15. Nemzeti Ünnepünknél tartunk. Aztán jöhetne a pogányok üldözése, a Dózsa féle felkelés, kis ugrással 1918, stb.

Üdvözlettel:

Teply Tamás
Józsi56 2014.03.13 09:10:51
@Fazakas László:

Tisztelt Uram!

Valószínű félreértettem, hiszen én nem vagyok érintett, csak annyira, hogy 73 éves vagyok és sok mindent átéltem. De azok jelentéktelenek, mint a II. világháború, a kommunista üldözések, 56, a "rendszerváltás". Ezenkívül csak olvasom az Önök hozzászólásait és ámulok.
Úgy érzem nemcsak hosszú életem tapasztalata alapján szólítottam meg, hanem szeretném megérteni dolgokat, melyek ismételten megtörténnek a magyar történelemben. Ugyanakkor 50 éve külföldön élek, tehát nekem semmi közöm a maguk jobb- vagy baloldalához. Csak azért van, mert Magyarországon születtem és nem mindegy, hogy szép szeretett hazámban mi történik.
Igen, demokrácia van tehát nyugodtan zsidózzon a kénye- kedve szerint! Nagyon lényeges tegye! Tudom nem a maga véleménye, ezért elnézését kérem ha magára vette.

Üdvözlettel:

Teply Tamás
Józsi56 2014.03.13 17:43:28
@Fazakas László:

Megbeszéltük! Nincs baj, Ön leírta véleményét és meg válaszoltam.

Üdvözlettel

Teply Tamás
A Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetsége (Mazsihisz) a február 9-ei közgyűlésen döntött arról, hogy a jelen körülmények között nem kíván részt venni a Holokauszt-emlékév kormányzati programjaiban. A szervezet továbbá egy határozatot is megfogalmazott, amelyben arra…..
Józsi56 2014.02.21 16:25:30
@eßemfaßom meg áll:

Kedves Faßom!

Megtisztelt megjegyzésével.
Köszönöm Öntől is tanulok, az élet már csak ebből áll!
Ha meg nem, akkor épp kókadt, de ezen is lehet segíteni az emlékezéssel. Ne idegeskedjen Ön még fiatal van ideje!

Üdvözlettel:

Teply Tamás
Józsi56 2014.02.23 09:45:28
@tesz-vesz:

Kedves tesz-vesz!

Sajnos nem tudtam válaszolni korábban.

Kérem fejtse ki mit jelent az "nem tudták ugyanis előre, kölcsönzött munkaerő címen folyt, és tényleg nem tudták, háború utáni újjáápítés, tudod, ezt azért tedd hozzá".

Sajnos nem értem((

Üdvözlettel:

Teply Tamás
Megjött a friss kerületi újság, van 2-3 oldal, amiről nem köszön vissza Papcsák Ferenc polgármester, de legalább meghallgatja a kerületi lakosok véleményét. (Vagy frissíti az adatbázist.)Látszik, hogy a Konzultáció mesterfogásait egyenesen a Nagymestertől tanulta ... Izgalmas…..
Mink' aztán soha de soha! Legfeljebb mindig éppen annak a seggét nyaljuk aki felé vagyunk arccal. Kínában kutyázzuk az Uniót, az uniós nagykövetek reggelijén meg azért aggódunk, hogy ez a betyár Cameron meg a britek nehogy szétfingják a nullás lisztet. Az ugyanis veszélyes,…..
Józsi56 2014.02.18 19:24:54
@irógép: Kedves Írógép! Mi köze van a hozzászólásodnak a tartalomhoz?
Az ál-PhD-s kazah konzul ügyvédje helyre akar igazítani minket. Mivel Horváth Lászlónak tényleg nincs PhD-je, nemet mondtunk. Korábbi cikkünkre válaszul levelet kaptunk Horváth László jogi képviselőjétől, amelyben sajtóhelyreigazítási kérelemmel fordult hozzánk. A kérelmet…..
Néhány héttel ezelőtt a Mazsihisz azzal a követeléssel állt elő, hogy a kormány ne állítsa fel a a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékművet, Szakály Sándort váltsa le a Veritas Történetkutató Intézet éléről, és garantálja, hogy a Sorsok Háza úgy mutatja…..
Józsi56 2014.02.10 23:41:54
@wallenberg8805:

Igen valószínű Wallenberget a Szovjetunióban ölték meg. És mit von le bátor tetteiből, amikor ártatlan emberek életét mentette? -felvállalva akár későbbi deportálás borzalmait is.
De még mindig nem hallottam Ön ki? Milyen tapasztalatokkal rendelkezik, hány és, milyen történelmi korszakait élte át a mai Magyarországnak?
Józsi56 2014.02.11 06:54:26
A legtöbb cikkírónak fogalma sincs mit jelent a Holokauszt szó!
A holokauszt (görög: holokauszton) szó jelentése „teljesen elégő áldozat”. A német és annak hatása alatt levő nyelvterületeken (ide tartozik hagyományosan a magyar is) nem volt használatos a kifejezés, mivel Luther Márton a Brandopfer (égőáldozat) kifejezéssel fordította.
A holokausztban érintett népek kezdetben a saját nyelvükön nevezték el: a zsidók „soá”-nak „csapás”-nak, a cigányok Porajmos-nak (elemésztés) hívják.
Az angolszász nyelvterületen 1945-től. Míg 1972-től terjedt el a széles nyilvánosságban Frederick Forsyth regénye, Az ODESSA-ügyirat nyomán. De ma már más népirtásokra (például a ruandaira vagy az örményre) is használni kezdték.
A zsidók elleni tömeges gyilkosságok máskor is zajlottak Európában, a legnagyobb a 15. század végén Spanyolországban történt és Tomás de Torquemada inkvizítor nevéhez kötődik
1941 és 1945 között a magyar zsidóság közel kétharmadát elpusztították. Több mint félmillió ember esett áldozatul a munkaszolgálatnak, a német nácik és magyar cinkosaik által megszervezett deportálásoknak, a magyar hatóságok brutalitásának, a halálmeneteknek, az auschwitzi gázosításoknak, a tömegkivégzéseknek, a koncentrációs táborok szörnyű körülményeinek. De Magyar zsidó munkaszolgálatosokat (mint apámat) gyilkoltak az ukrajnai hómezőkön, a budapesti utcákon, a vidéki gettókban, német lágerek szögesdrót kerítése mögött, a birkenaui gázkamrákban, de akár Sopronkőhídán ahol nagyapámat vesztettem el.
A holokauszt minden TIZEDIK, a legnagyobb náci megsemmisítő tábor, Auschwitz-Birkenau minden HARMADIK áldozata magyar volt.
Itt nincs helye hasonlításnak, de hamár akkor
@wallenberg8805:
Ezt meg hol olvasta, hallotta? Forrásmegjelölést, ha lehetne...!!!

Hg Gina: Ön komolyan úgy gondolja, hogy a magyar zsidóság nagy részét azért deportálták, mert kommunisták voltak? Az Ön által említett korszakban vajon más vallásúak nem voltak felelősök? Talán összeszámolta a funkcionáriusokat, amikor döntő többségről ír? Na meg talán azt is megkérdezném, hogy az egyszerű zsidó emberek (szabók, cipészek, kiskereskedők, élettúlélők, stb.) meg egyáltalán akik semmilyen politikai akcióban nem vettek részt azokat miért vitték el, Ön szerint, miért irtották ki?!
Vállalja fel identitását és úgy írjon, én is azt tettem.
"Szebb jövőt"-gondolkodást és tapasztalatot kívánok Önnek, meg a biblia alapján "Ne ölj!!!, de ne is uszítsál legyen béke a társadalomban.
Józsi56 2014.02.11 20:46:36
@Nyers Fa:
ide kívánkozik Martin Niemöllernek mondatai:

“Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem.”
Nyúljunk forró témához. A legforróbbhoz. Kényelmesebb lenne persze hallgatni, tudván, hogy egy ilyen témában balról meg jobbról is súlyozni, centizni, méricskélni, mondatonként, szavanként elemezni szokták az egyszeri véleménynyilvánítót, de mit lehet tenni. Beszélni, írni,…..
Józsi56 2014.02.08 08:06:04
@tesz-vesz: Mi köze van egy lakópari hirdetésnek a Hollokauszt évhez?
Ma ismét a doni katasztrófára emlékezik az ország. A szovjet csapatok 71 éve indították meg támadásukat az urivi és a sztorozsevojei hídfőkből kiindulva a magyar csapatok állásai ellen. Az ekkor a fronton szolgálatot teljesítő katonák közül kevesen sejtették, hogy a legtöbben…..