Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Labdacs

227 bejegyzést írt és 1079 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aludj! 0359029 - Götz Puppe Claire 2020.02.09 14:20:01
Aludj! 0215043 - Pia 2020.01.26 18:44:40
A harmadik Jazzt koptatjuk. Az elsőt még 2005-ben vettem, és egy lány volt az oka. Meg a szerelem. Az autóba? Vagy a lányba? Nem is tudom. Ő Budaörsön lakott. Én Zuglóban. Meg kellett valahogy oldani. Fiatalság, viszonylag jó fizetés, egyértelmű: autó kell. W123-as. Zöldségesmerci. Az kimegy a…..
"a Kyosho Testarossa az, amivel mindig lyukra futok. mindegy, hogy HE, vagy sima mezei, mindig várom, hogy jöjjön, aztán, amikor kibontom, akkor szembesülök vele. nem tudok őszintén örülni neki, ezért eladom. hogy miért? mert maga a modell sem sikerült olyan jól, alapjaiban. az én…..
Labdacs 2015.10.09 22:46:15
@Missa: sajnos nagyon messze kerültem ettől a világtól, minden értelemben. mostanában biztosan nem lesz eladó modellem.
nem is tudom már, hogy hol, de valamelyik Londonnal foglalkozó facebook-os oldalon olvastam pár napja, hogy most hétvégén kapcsolták fel a karácsonyi világítást az Oxford Street-en. mivel úgyis arra jártam hétfő este, gondoltam, megnézem. nem bántam meg. a képek bénák, élőben…..
volt rá rengeteg apró okom, hogy miért jött velem most haza. vagy én vele. egyrészt ugye az egyre komolyabban vett angol törvények alapján egy évben összesen fél évig lehet az országban idegen autó. onnét kezdve adócsalás. vagy biztosítási csalás. vagy valami ilyesmi. nem is…..
Labdacs 2014.10.28 07:31:50
@Táskai:

az a gond ezzel az úttal, hogy rögtön egy M25-ös körgyűrűvel és egy csatornával kezdődik. elindulsz itthoni idő szerint délután ötkor, végigaraszolsz 100 km-nyi M1-M7 bevezetőt, majd odaérsz a kikötőhöz, ahol vársz másfél órát, majd hajókázol újabb másfelet: fél 12 van máris. eltelt hat és fél óra, megtettél 200 km-t.

aztán jön a kellemes szakasz, ha nem zuhog épp az eső; végre jó helyre kerül a kormányhoz képest az út alattad, az autópályák üresek, te még viszonylag friss vagy, nyomod neki Németországig. de Köln magasságában már 21 órája vagy ébren, amiből 8 órát ledolgoztál, a maradék rész javát autóban töltötted. amit talán csak akkor érzel meg igazán, amikor a benzinkútnál a kocsiból kiszállva észreveszed, hogy fura frekvenciával remegnek a combizmaid. ez a rész a legdurvább talán, mert az út nagyobbik része még hátra van, de már fáradt vagy.
én itt döntöttem úgy, hogy inkább elvesztegetek másfél órát félig becsukott szemmel.
erre jött még egyszer másfél óra Erlangen felfedezésével eltöltve.

Jazzkocsi/Fitkocsi: elvakult, szemellenzős troll lennék, ha azt állítanám, hogy nincs is ideálisabb autó nála egy fél kontinens átszelésére, de azért nem vész. tény, hogy egy jó kis végtelen nyomatékú, szép hangú, 130-nál alapjáraton duruzsoló sokhengeres csoda, radaros tempomattal, az enyémben levőnél sokkal több hárombetűs rövidítéses elektronikával, masszírozós ülésekkel jobb lett volna, de ezt majd máskor. :-)
egyébként a célnak teljesen megfelel, még akkor is, ha nem erre tervezték. pakolni bele rettentően sokat lehet, ez most kifejezetten jól jött, az angol 70 mérföldes- és az európai 120-130-as maximális megengedett sebességekkel simán elvan (ez szerintem elmondható az összes mai autóra), ott még talán csendesnek is mondanám. ha ennél a tempónál kell gyorsítani, az sem gond, mert ötödikben pont 130 környékén vált át a szelepvezérlés takarékosból sportosba.

két helyzet volt, ahol jobb lett volna egy nagyobb/erősebb autó:
a német autópályákon sok szakaszon van felújítás, ezek végén 80-ról lehet/kell 130-ra gyorsítani. ha elbambultam, és a belső sávban ragadtam, úgy, hogy pont emelkedőn ért véget a korlátozás és mögöttem nem németországi német jött valami erős autóval, akkor jól jött volna egy kis extra nyomaték, de általában megoldottam fordulatszámból.
a másik pedig az, hogy a benzintank a két első ülés alatt van, nem a csomagtartóban. kicsi is, és a formája is szabálytalan, ezért a hagyományos úszós érzékelő, ami benne van, pontatlanul tudja csak mérni a benne levő mennyiséget, aminek az a következménye, hogy kb 30 liter kifogyása után világít a tankolásra figyelmeztető lámpa. emiatt hiába a 6 literes fogyasztás, kb 500 km-enként meg kell állni tankolni. az én utamnál most ez egyszer jelentett olyan megállást, amikor nem akartam, de meg kellett, mert a gép tartalékai hamarabb fogytak ki, mint az emberé: Nürnbergből mondjuk egy 320d-vel hazajöhettem volna megállás nélkül Szentendrére, így meg kellett állnom Mosonmagyaróváron. de legalább majdnem vettem Túró Rudolfot.
Labdacs 2014.10.28 19:54:36
@Táskai: szerintem attól is függ, hogy mennyire vagy hozzászokva a hosszabb utakhoz. emlékszem, amikor friss jogsival először jöttem Budapestre. kész expedíciónak éreztem.
az utóbbi időben azért havi szinten volt egy-egy Szentendre-Szamosújvár, ami oda-vissza egy ezres.
eddig valahogy mindig kimaradt. nem tudom, miért. talán az "ott lesz ez legközelebb is" érzés miatt. igen, egészen biztosan. bár pont ez az indokolatlan, mert az összes többi dolog, amit helyette általában megnéztünk, mind-mind időtállóbbnak látszik ennél a hatalmas…..
UK, második nekifutás Halloween 2014.10.08 22:06:57
nem is tudom, mennyi voltam, amikor először tudatosult bennem, hogy a Halloween nem egy metálzenekar neve csak, hanem van ez a tököslámpás ünnep is. azóta már Magyarországra is beszivárgott, nagyjából úgy, mint a Valentin nap. azt vettem észre, hogy itt egy kicsit nagyobb a…..
23 fok volt, napsütés, vasárnap. én meg egyedül. gondoltam, nem ülök otthon, mint egy remete, inkább bemegyek a városba. mármint Londonba. kis séta, még kevesebb suhanás a vonaton, és már ott is voltam, hogy városnézzek egy hatalmasat. a sétám elején végre kiderült, amire már…..
egyébként tegnap láttam az új fronthajtásos kettes kis BMW-t. kép nincs róla, nem volt kedvem lefotózni.  általában nagyon nyitott vagyok ilyen téren is, nekem a Pontiac Aztek és a Ssangyong Rodius inkább különlegesség, mint gnóm, de ez most valamiért nem megy le a torkomon.…..
gondoltam, autók iránt különösen érdeklődő egyénként írok egy kicsit arról is, hogy milyen itt errefelé az utcakép autós szemmel nézve. talán kicsit unalmas lesz, de sebaj, muszáj kiírnom magamból, hogy jöhessenek az olyan posztok is, amik másról szólnak. fókabébik ezután…..
Labdacs 2014.08.27 22:41:33
@Táskai: Mi volt az, legalább egy DS? Az az én szememnek is kedves lenne.
Labdacs 2014.08.28 08:19:22
@Táskai: akkor jó volt a megérzésem. :-)
Labdacs 2014.08.28 08:27:56
@Táskai: Egyébként gyorsan utánaolvastam; 1974-ben vonultak ki az USA piacáról, mert az akkor hozott ütközésbiztonsági szabályokat nem akarták teljesíteni (a 73-as olajválság kicsit padlóra küldte a céget, gondolom, nem volt pénz az egész palettát áttervezni). Nem is baj, el nem tudnék képzelni egy szép DS-t utólagosan rátoldott hatalmas gumi lökhárítókkal. Az még egy 308-as Ferrarinak is bénán áll:
files.conceptcarz.com/img/Ferrari/83-Ferrari-308-GTS-QV_DV-11-CI-01.jpg
"Nagyon csendesek most az utcák, csendesek nagyon a léptek." nem történik semmi. tényleg. beállt egy napi rutin, ami valahol jó, de egy kicsit lélekölő is. a városban csend van. vége a nyárnak, reggelente 10 fok fogad, délutánra lehet belőle akár 17 is. fura volt augusztus 20-án…..
Labdacs 2014.08.22 21:42:18
@Missa: ezek a munkaszüneti napok vannak itt:
www.gov.uk/bank-holidays
van ez a Határátkelő nevű, nagyon jó blog. olyan emberek, családok mesélnek benne, akik valamilyen okból kifolyólag úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak idegen földön boldogulni hosszabb-, vagy rövidebb ideig. főleg sikersztorikról olvasni, de azért lehet találni néhány nem…..
Labdacs 2014.08.17 08:45:12
@Táskai: Köszi, javítva.
majdnem két hónap. piszok hosszú idő. ráadásul majdnem két nyári hónap. a Nap korán kel, szinte le sem nyugszik éjjel, még lassabban telik itt az idő. a végén már vágtam a virtuális cetlit, számoltam a napokat, nézegettem a naptárat. nehezen telt az idő, de tudtam, hogy egyszer…..
Labdacs 2014.08.13 21:28:49
@Missa: nem olyan vész, csak amíg bele nem rázódom újra, addig a pár napig elég gáz.
a múltkori autós posztban írtam, hogy London ebből a szempontból egy kicsit más. a hétvégén volt szerencsém bent járni a belvárosban, gyorsan meg is mutatom, mire gondoltam. először a Selfridges áruháztól sétáltam el a Green Parkig a Mayfair-en keresztül. rögtön az első…..
hiányzik Magyarország. tényleg. nagyon. honvágy ezerrel. egy jó séta a Nagykörúton. ami pár hete még teljesen természetes és elérhető volt, most olyan távolinak és felfoghatatlannak tűnik. a legbántóbb az a tudat, hogy talán soha többé nem lesz természetes és elérhető.…..
UK, második nekifutás Brighton 2014.07.25 21:18:07
Ágó unokatesója Ildikó, a nagy vízen túl lakik. minden évben szoktunk vele találkozni, amikor jön Európába. általában persze Szentendrén, vagy Budapesten, de a legutóbbi már a második alkalom volt, hogy London mellett futottunk össze. illetve Ildikóval, Marikával és Zoárddal.…..
hiányzott már nagyon. a mozgás is maga, meg a tekerés is. otthon azért nem volt olyan hétvége, hogy ne tettem volna egy kört a Pilisben, de ha tehettem, dolgozni is biciklivel jártam. most meg két hónapja semmi. egészen most szombatig, amikor kihasználva az első adandó alkalmat, úgy…..
ahogy a híres Monthy Python szokta volt mondani: ...és most következzen valami teljesen más. elmesélem, hogy én hogyan szerzem be magamnak a kaját. ez olyan dolog, amit teljesen újra kellett tanulnom itt, illetve még mindig tanulom, mert minden nap felfedezek valami újat a…..
Labdacs 2014.07.24 21:15:03
@Táskai: értem én ezt, csak még rá kell állni agyilag.
egyébként tökéletesen mozgó célpontra lövök. ami az egyik nap "kettőt kettőért" akcióban, az a másik nap egy darab 3.5. vagy ugyanúgy akciós, csak "kettő háromért".
Labdacs 2014.07.24 21:15:35
@Táskai: nem tudom, nekem nem volt szokatlan. :-) ott nálatok nem szokás?
Labdacs 2014.07.25 19:38:19
@Táskai: szerintem itt is azért van, hogy tolja vissza a jónép. aki el akarja vinni, egy egységért így is elviheti.
a Hamley's. akinek gyereke van, vagy magát is még egy nagy gyereknek tartja, és Londonban jár, az úgysem fogja elkerülni. a "hatemeletes játékbolt". pedig igazából hét emeleten lehet játékok között válogatni. a világ legrégebbi és legnagyobb ilyen áruházáról van szó. aki…..
a Graphisoft-ban nagyon jó volt dolgozni, nagyon szerettem. de ezt úgyis tudja mindenki, aki ismer. egyetlen apró kicsi kis hiányérzetem volt az elmúlt pár évben: sajnos nem jutott nekem zárható fiókos szekrény. már nem is igazán emlékszem, hogy miért is, de a lényeg, hogy nem volt.…..
eljött a vasárnap. jó nagyot aludtunk, mint a tej. nem is csoda, tényleg élményekben gazdag, fárasztó nap volt mögöttünk. felkeltünk, nagyjából összeszedtük magunkat, és elkezdődött a tanakodás, hogy mit csináljuk ma. voltak mindenféle lehetőségek. séta a környéken,…..
amikor hajnalban az esőcseppek kopogására ébredtem, egyáltalán nem voltam boldog. kis hazugsággal egy hónapja egy csepp eső sem, sehol, erre a Nagy Napon, amire vártam, esik. és nem csak az a néhány csepp, aztán majd eláll, vagy az a tipikus, alig észrevehető szitálás. nem.…..
a lakásbérlős posztban említettem, hogy bringa hiányában sajnos nincs módom lemérni, mennyi idő két keréken a munkahely és a lakás közötti távolság. ez az állapot egészen a bútorok megérkezéséig állt fenn, ma reggel meg már úgy alakult a napom, hogy tudtam menni autó…..