Regisztráció Blogot indítok
Adatok
márta))

0 bejegyzést írt és 6383 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
márta)) 2014.04.15 18:51:01
www.stop.hu/belfold/rezsiatveres-mar-a-fideszesek-szerint-is-baj-van/1232108/

Bocsánat! De, világos kellett, hogy legyen a választások előtt is. Gondolom.
:(

Ez is.

"Bármelyiket is választja a fenntartó, végső soron a lakosság fogja megfizetni az alacsony rezsi árát - sokszorosan."

Igen. az a társadalmi csoport is fizetni fog "sokszorosan", kiknek szén- fatüzelésre ne (is) volt rezsicsökkentés.
hm?
Egy mérés nem mérés, de kettő azért már valami: a Tárki után ma a Medián is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Utóbbinál a párt már az MSZP-t is beérte (bár a baloldali közös lista támogatottságától elmarad), s elnöke, Vona Gábor – hajszálnyival…..
márta)) 2014.03.15 19:45:51
propeller.hu/itthon/2890989-orban-mi-vagyunk-legegysegesebb-orszag?utm_source=atv.hu&utm_medium=part

Hát már bocsánat! de ezt eddig nem is tudtam, sőt, nem is gondoltam. De most már ) "Tudom".
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
Bajnai Gordon ma – némileg váratlanul - újra elővette a közös lista – közös jelöltek – közös miniszterelnök-jelölt kérdését. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, de tény: a baloldali pártok közötti sajátos előválasztási küzdelem közel három hónappal a…..
A Fidesz ma sokkal jobban áll a felmérésekben annál, mint amit a párt számára mélypontot jelentő időszakban, 2012 közepén – a trendvonalakat meghosszabbítva - erről gondolni lehetett. Ezt a mondatot nem most, hanem 2013 januárjában írtam itt a blogon. Most azonban még inkább…..
Ahhoz képest, hogy a felek már évek óta az egekbe emelik a 2014-es választás tétjét, négy hónappal a voksolás előtt tartalmi értelemben szinte semmi sem utal a tavaszi eseményre. A pártok persze kampányolgatnak, a kormánypárti orgánumokban mindent elural a lassan egy éve…..
márta)) 2013.12.16 21:30:54
penzportal.hu/index.cgi?r=&v=&l=&feaz=zwu97s5gtdj7f88&mf=&p=penzugyi_2013-12-16

A bírák teljes mértékben átérzik a több százezer devizahiteles elnehezült helyzetét, döntésüket azonban csak a törvények alapján, a jog által biztosított lehetőségek keretei között hozhatták meg - fogalmaz a közlemény. Hozzáteszik: a döntés azért volt különösen nehéz, mert a rendelkezésre álló jogi eszközök, az alkalmazható jogintézmények nem adnak megfelelő lehetőséget az ellentétes érdekek közötti mérlegelésre, a szerződéses terhek és kockázatok utólagos igazságos és méltányos megosztására."

"Döntött a Kúria: az adós viseli a devizahitelek kockázatát"

[2013-08-01]
Varga: nincs pénz a devizahitelesek megmentésére"

penzportal.hu/index.cgi?r=&v=&l=&feaz=zwu97s5gtdj7f88&mf=&p=penzugyi

Na. Igen. Sokélű az ügy." Nem mindegy, hogy szükségből veszi /vette fel valaki a hitelt, vagy esetleg csak azért mert nagy lakást, egyebet szeretett volna, vagy befektette azt.
Nem gondolhatja egyébként senki komolyan, hogy mindenkit "menteget" az állam. A hiteleseken kívül nagyon sokan lennének ebben az országban, kik ilyen-olyan (valós) oknál fogva segítségre szorulnának. gondolom.
márta)) 2013.12.16 22:13:32
@6.Lenin:

. Sokélű az ügy." "
márta)) 2013.12.22 11:05:15
www.hirado.hu/2013/12/22/sok-volt-a-bejelentes-peksegekben-razziazott-a-nav/

"Sok volt a bejelentés: éjszaka csapott le az adóhatóság"

Részemről kommentár nélkül.
Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt…..
márta)) 2013.11.12 12:57:04
@Khal Drogo:

"Az Ön véleménye"??
Nem gondolhatta senki komolyan, hogy a Gyurcsány F. eltűnik a politikai életből, így hát nem kell neki "visszatérni", hiszen el sem ment.

de széles társadalmi csoportoknak áramoltat forrásokat"

mártmint a jelenlegi kormány.

adozona.hu/szja_ekho_kulonado/egykulcsos_ado_WWMPSF.aspx#rss

hogy csak ennyit emlitsek.

****

" igaz százezerszám vannak vesztesek........

Na. Igen! Egy hatalmas társadalmi csoport vesztesnek érzi/érezheti magát, illetve mindennapi életminőségében megtapasztalja azt.
Miért is??
márta)) 2013.11.12 19:10:21
@aszekelyek:

Hát! Igen! 2006-ban pedig a Gyurcsány végigkampányolta az országot (a választások előtt) s megnyerték a szocialisták a választásokat.
Mikor jöttek a gondok a bajok, szépen kihátráltak mögüle? A folyamatos kifelé kiabálással a párt saját magát gyengitette meg.
Persze, Bajnai Gordon volt, aki felvállalta, előzetes garanciát kérve a szocialistáktól, hogy stabilizálja az ország állapotát, gazdasági helyzetét, megmutatja az utat, hogyan kellene jól kormányozni.
Így röviden. :)
"Én értem lendvait." Nincs abban semmi különös, nincs azzal semmi probléma, hogy ön érti. Lendvait. gondolom. :)
??
márta)) 2013.11.12 19:29:42
@6.Lenin:

Persze, persze, Azért van a poszt, hogy aki akarja? leírhatja, ilyen-olyan véleményét. Ki? hogyan tudja, vagy éppen hogyan hallotta, olvasta....... Nincs probléma vele. gondolom.
??
:)
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
márta)) 2013.11.06 13:40:53
www.napi.hu/magyar_vallalatok/komoly_elbocsatas_jon_a_magyar_dohanyiparban.568650.html

'"A dokumentumból kiderül: a visszaesésben a trafiktörvény is ludas."

Nem tudom? van e valamiféle adat arról) hányan veszítették (már) el munkájukat kiskereskedelmi egységekben, üzletekben, kiktől elvették a dohánytermékek forgalmazását? Akik még talpon" vannak mekkora veszteséget kell, hogy elszenvedjenek?
Csillámport akarnak a szemünkbe szórni - a Nézőpont Intézet vezetője fogalmazott így, amikor egy Kövér Lászlóval közös fórumon azokról beszélt, akik a kormánypártok kétharmados győzelméről gondolkodnak. Korábban már Orbán Viktor is óva intette a jobboldalt az…..
márta)) 2013.10.08 13:15:00
Az érdeklődők a garda, a sügér és a magyar bucó közül választhatják ki a nyertest az év végén záruló internetes voksoláson. "

Vagyis)

www.hirado.hu/Hirek/2013/10/08/08/Ismet_lehet_szavazni_Az_ev_halara.aspx

"A korábbi években a nyúldomolykó, a kősüllő, a széles kárász és a menyhal nyerte meg a közönségszavazást."

Egy kicsit más téma. De lehet (itt is) szavazni.

:)
Rezsiharc, mondta tegnap Kötcsén Orbán Viktor, rezsiharc, mondta ma a parlamentben a rezsibiztos, rezsiharc, mondja holnap már mindenki, aki a Fidesz táborába tartozik. Miközben a kormány ellenzéke ironizál, az ötvenes évekkel példálózik, a Fideszt láthatólag senki és semmi sem…..
márta)) 2013.10.02 23:47:24
@6.Lenin:

Bocsánat! Na. Ne!!

Soxor naivan azt hiszem, hogy tényleg lehetne értelmesen párbeszélni, "

Csak emlékeztetném, hogy anno és most is (itt). ön fölényeskedésével, cinizmusával elmegy a bizonyos határig, vagy azon is túl.

jócccccakát!!
márta)) 2013.10.03 00:03:50
@6.Lenin:

Pontosan itt van a probléma gyökere."

Na. Igen! Ez egy fantasztikus megállapitás. Itt" nem, hogy párbeszéd nincs az ön/önök részéről (persze nem mindenkivel elutasitók) önök képtelenek befogadni az "idegent". Önök képtelenek elfogadni a más véleményt..... többek között.
Sajnos három év kevés volt rá. ez már nem is probléma.
Hegyek vajúdtak, de hogy mi született, annak pontos leírásával és különösen megítélésével érdemes várni még pár hónapot. Az elemzők elmondtak már mindent, ami most látható a Bajnai-Mesterházy-megállapodással kapcsolatban. A megegyezéshez vezető rögös út és a nyilvános…..
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
márta)) 2013.09.05 14:02:22
hvg.hu/itthon/20130905_gyurcsyany_ferenc_felcsuton

""Biztatok mindenkit, menjen Felcsútra! Vigyen kamerát, fényképezőgépet, mutasson érdeklődést. Gyorsan barátokra, kísérőkre talái. A program nem drága, viszont mulatságos. Úgyis olyan kevés mostanában a vígságra okot adó pillanat. Vigadjunk Felcsúton!" – zárul a bejegyzés"

Nem is értem?! Most akkor másokat (is) követnek, vagy csak az "odatévedt":) politikusokat?
:)
  Aeneas mondja: a dolgoknak könnyei vannak (sunt lacrimae rerum). Magyarul talán a legpontosabb fordítás ez lehetne: a dolgoknak is van lelke. Ha ez igaz, így van ez a tanévekkel is. Ahogy a vakáció elején írt utolsó OktpolCafé bejegyzésemben írtam, eddig minden változtatás…..
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
márta)) 2013.08.28 19:15:02
@6.Lenin:

Á' dehogy. Nem sarazok én senkit sem, távol áll tőlem.

Én nem tudom.
márta)) 2013.08.28 19:41:32
@6.Lenin:
És még sokan mások (is).
Na és?? Látja, látja!? van ilyen (is).
Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik. Lassan két és fél évtizede követhetjük figyelemmel pályáját, és bármit gondolunk is róla, céljairól és eredményeiről, ennek a korszaknak ő a…..
márta)) 2013.08.05 17:52:52
@aszekelyek:

Na. És!? Árulja már el, legyen kedves, mit kezdjek én ezekkel a kommentekkel??
Csak az a probléma, hogy egyáltalán nem is érdekel.
Bocsánat! mamája, vagy esetleg más rokona van? az itt felsoroltakon kívül?
Ha gondolja, róluk is írhat valamit. "majd holnap elolvasom".
hm?
márta)) 2013.08.05 18:00:47
www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_milliardos_munka_jutott_az_allami_kedvenceknek.561205.html

Na! Ne már! Hát én erre nem is mertem volna gondolni. de tényleg.
:(
márta)) 2013.08.13 18:24:19
Lázár János fokozza a szócsatát Csányi Sándorral – így értékeli a Reuters, hogy a miniszterelnök szárnysegéde az ország fő uzsorásának nevezte az OTP elnök-vezérigazgatóját."

www.168ora.hu/buxa/bloomberg-gyengult-magyar-gazdasag-teljesitmenye-117343.html

Akkor ez idei év sem lesz az "elrugaszkodás éve?"

..........

hvg.hu/itthon/20130813_Csanyi_Sandor_kommentar_nelkul_feljelenti#rss

Csányi úr elegáns megoldást választott, nem - esetleg - a nagy nyilvánosság előtt zajló vitát, sárdobálást". gondolom.
hm?

Bocsánat! de érdekes ez a magyar politika? nem kicsit, hanem nagyon.
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
márta)) 2013.07.24 21:09:10
www.168ora.hu/itthon/bajban-operettfalu-116002.html

Hát! Én nem is értem?! Hát abból" a falu önkormányzatának utalt állami pénzből, háromezernégyszáznyolcvan forint lesz?!:( Hogy mik vannak?
:(
márta)) 2013.07.31 21:33:23
www.gyartastrend.hu/cikk/itt_a_szazezredik_mercedes_kecskemetrol

A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően, 2012 márciusában adták át"

..........

www.delmagyar.hu/kecskemet/alapkoletetel_a_mercedes-gyarban_a_jovo_elkezdodott/2120507/

A magyar miniszterlnök és a német autógyár ügyvezetőjének köszöntő beszéde után következett az ünnepélyes alapkőletétel. Okiratok másolatait, köztük az építési engedélyt zárták egy fémhengerbe, Bajnai egy szerencsét hozó pénzérmét is beledobott. Ezt a hengert helyezték el a betonalapban, az alapkőben. A jövő elkezdődött. "

Igen. jó ilyen híreket olvasni, mármint azt, amikor biztos megélhetést nyújtó munkahely teremtődik......
S ez jó.
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
márta)) 2013.07.10 00:01:28
"- Kétségtelen, apátiával, sőt kifejezett félelemmel, de a változtatás erősödő szándékával is találkoztam a vidéket járva, s ezek az érzések, indulatok és szándékok gyakran együtt vannak jelen a helyi közösségekben.
Emellett azonban egyre fokozódik az elkeseredettség és növekszik a feszültség is.
Azt ma még nehéz megmondani, hogy mi lesz ennek a következménye, de hangsúlyozom, érezhető ez a feszültség. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=657941

én nem a párttól, hanem tőlük, ezektől a családoktól, helyi közösségektől kaptam a megbízatásomat, velük, az emberekkel kötöttem szövetséget. Nekik tartozom tehát azzal, hogy nem dobom be a gyeplőt, hanem minden lehetséges eszközzel megpróbálom kikényszeríteni annak a "nép-párti" programnak a végrehajtását, amire a korábban soha nem tapasztalt felhatalmazást kaptuk.
Miért is kellene tehát éppen nekem visszaadnom a mandátumomat? Azoknak kellene inkább ezen a "lehetőségen" elgondolkodniuk, akik ma nem azt teszik, amit a választási- majd kormányprogramban és a Nemzeti Vidékstratégiában az embereknek ígértek.
Folytatom tehát a bennem bízók szolgálatát, de most már a független képviselők között."

(Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) volt államtitkára.)

Bocsánat! Már megint másoltam. Olvasmány a későn fekvőknek, korán kelőknek (is).

:)
Jól mondja Kövér László, valóban, száz éve, 1912 óta nem történt olyan esemény a magyar parlamentben, mint ma. Miközben az egykori és mostani LMP-sek az elmúlt időszakban rendre különböző molinókat és plakátokat cipeltek az ülésterembe, a Jobbik tényleg nem aprózta el:…..
márta)) 2013.07.02 18:05:29
www.hirado.hu/Hirek/2013/07/02/16/A_dohanyzas_teljes_kozteruleti_tiltasaert_indulhat_nepszavazas_.aspx

Nahát! nahát! Hogy mik vannak? Mennyire ráérnek "emberek", jobbnál jobb ötletek pattannak ki az "agyakból".
???
Ettől majd biztosan előbbre menne a világ, s a gazdaság is működne.
Fantasztikus gondolatok.
De tényleg.
márta)) 2013.07.02 18:23:57
fn.hir24.hu/itthon/2013/07/02/igy-mutatta-be-hiveinek-utjat-orban/

Na. Igen. Nagyon jó "éles" képek, fotók.
:)
márta)) 2013.07.05 13:18:28
www.elelmiszer.hu/cikk/a_kartyas_vasarlas_sem_ingyenes_tobbe

Na. Igen! "A fejekre hullik vissza". mármint minden kivetett adó.
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
márta)) 2013.06.20 17:19:44
www.portfolio.hu/gazdasag/chikan_mar_nem_a_csehekkel_a_bolgarokkal_es_romanokkal_versenyzunk.185489

Különös probléma, hogy a gazdaságpolitika így tudja rángatni a versenyképességet, az üzleti világ a kiszámíthatóságot szereti, a túl sok változás elriasztja a befektetőket. Chikán hasonlata szerint a versenyképességi rangsorban elfoglalt hely a hitelminősítéshez hasonló, önbeteljesítő jóslat. "

Magyarországon nincs konszenzus abban sem, hogy milyen irányban kellene tovább haladnunk."

Hogyan lesz gazdasági növekedés?! az ami nincs.
hm?
Országjáró körútjának zárásaként “nagygyűlést” tartott a hétvégén a Millenárison az Együtt 2014 - PM. A nagygyűlés mondjuk kicsit túlzásnak tűnik, elvégre pár száz szimpatizáns előtt mondta el beszédét Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök szokásához híven hosszú…..
Beléptünk a ciklus utolsó évébe. Eddig is sokszor tekintgettünk előre, de a politikában mostantól szinte minden a 2014-es választás szempontjából lesz fontos vagy érdekes. Bár sokan már elkönyvelik, hogy csak a Fidesz szerezhet többséget, amíg a kormányzó párt és a…..
márta)) 2013.06.06 12:06:04
fn.hir24.hu/itthon/2013/06/06/politikusok-nepszerusege-adertol-hoffmannig/

"Ugyanakkor csak minden harmadik válaszadó örülne annak, ha a választások után a Fidesz kormányozna tovább, és ez a csoport nagyrészt egybeesik azzal a 31 százaléknyi válaszadóval, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.
Az emberek nagy többsége, 56 százalék ezzel szemben azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne.
Ez a csoport azonban még a lehetséges ellenzéki vezér személyét illetően is erősen megosztott - írja a Medián."

"A felmérés szerint miközben Mesterházy Attila egy hajszállal följebb került a politikusok népszerűségi listáján, továbbra is valamivel többen vannak a "kormányváltók "között, akik Bajnai Gordont tartják alkalmasabbnak a vezetői szerepre, mint akik az MSZP elnökét"

Na. Igen. Érdekes egyébként a szocialisták "törekvése". Tudomásul kellene venni, hogy a Bajnai Gordon az a politikus - ott a másik oldalon - ki alkalmas lenne egy esetleges nyerés esetén a miniszterelnöki tisztség betöltésére, aki fel is vállalná. Bizonyított anno) mikor "kimentette" a szocialistákat.:))
Gondolom.
márta)) 2013.06.06 13:14:37
törökgáborelemez 492. Rájár 2013.05.01 10:14:26
Múlt pénteken kellett leadnom a Heti Válasznak azt a cikket, amely a most csütörtökön megjelenő lapban lesz olvasható. Ebben arról írok, hogy a politikai napirendet szinte kizárólag a Fidesz dominálja, a rezsicsökkentés vagy a titkosszolgálati botrány gondosan felépített, jól…..
márta)) 2013.05.31 11:06:57
www.168ora.hu/itthon/solyom-lehetett-tudni-hogy-orban-ezt-fogja-tenni-114535.html

Sólyom lászló szerint az alkotmányreform több mint jelképes csapás az új demokrácia ellen. .

Igen.
márta)) 2013.05.31 12:10:28
www.hir24.hu/belfold/2013/05/31/nem-mondott-igazat-fizetnie-kell-budai-gyulanak/

Na. Igen. Van ilyen. Ezért mindig inkább csak az igazat, olyan dolgokat, ügyeket érdemes állítani? melyek valós alapokon nyugszanak.
gondolom.
:(
márta)) 2013.06.02 21:03:20
www.napi.hu/magyar_gazdasag/viviane_reding_magyarorszagon_modszeresen_megsertik_az_alkotmanyt.555

"A jogállamisággal nem szabad viccelni. Az alkotmány nem játékszer, amit pár hónaponként meg lehet változtatni" - hangoztatta a biztos az MTI beszámolója szerint a lapnak adott interjúban..."

*****

"Sólyom László MTI által is idézett szavai szerint az alkotmányos kultúra hanyatlik, a kormánytöbbség "szinte naponta változtatja az alkotmányt, és rendeletekbe illő apróságokkal, rendelkezésekkel tölti fel". "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/solyom_az_alkotmanybirosag_elvi_rendcsinalasara_volna_szukseg.540264.ht

Na. Igen. Úgy gondolom, hogy ehhez nem kell különösebben hozzáfűzni semmit. Csak olvasni, s persze értelmezni kell/kellene.
?