Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littke

434 bejegyzést írt és 1248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Részben magam is elkövettem ezt, bár nem olyan durva és direkt módon, mint Bangóné. Hogyan is? Önéletrajzomban szerepeltetem az összes iskolámat, azt is amit nem végeztem el, csak jártam oda bizonyos ideig. Ezzel azt a látszatot keltve a felületes olvasóban, mintha lenne onnan diplomám. A…..
Most van 3 hónapja, hogy holnap támad Oroszország. Október végén kezdték el hisztérikus kampányukat a liberális médiák arról, hogy Putyin életcélja Ukrajna megtámadása. Ez a csúnya Putyin pedig nem fogad szót! Nem támad a rohadék! Nem kellene emiatt keményebb szankciókat bevezetni ellene?…..
ujrakezdek Pannonhalmi látogatás 2022.01.24 05:05:13
Pannonhalmi látogatás. Szeptemberi magyarországi látogatásunk egyik fontos állomása volt egy osztálytalálkozó Pannonhalmán. Bár én csak a gimnázium első két évét töltöttem itt és utána egy budai gimnáziumba jártam, a találkozó rendezői gondoltak rám és a hasonlóakra is, és mindenki nejestől meg…..
  Ősszel, megérkezés után, az első napokban, Lódzban, a fűtetlen kollégiumi szobában, amikor még kicsomagolni sem volt kedvem, jobb híján bámultam az üres falakat, mert az ablakon kinézve csak alacsonyan gomolygó felhők, és sűrű esőfüggöny volt látható, azt pedig nézze, akinek hét anyja van.…..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
ujrakezdek Osztály találkozók. 2021.12.14 15:33:40
Szeptemberi magyarországi látogatásunk fontos állomása volt két osztálytalálkozó. Az egyik Pannonhalmán ahova a gimnázium első két évét jártam, a másik Budán ahol végül is érettségiztem, 60 évvel ezelőtt. Ezek a találkozók évente vannak, általában májusban. A Covid miatt a 2020 találkozó el lett…..
littke 2022.01.16 00:54:54
@A Tengerész: Nem, a guggoló mellett balra, összefont karral. Ha elfogadsz barátodnak a Facebbokon, láthatsz fotót bőven.
littke 2022.01.16 00:58:31
@A Tengerész: Bocsi jobbra.
bircahang Banki álom 2022.01.15 12:12:00
Szinte minden nap szoktam álmodni. Alapvetően 3 kategóriába sorolhatók álmaim: kellemetlenek: pl. elfelejtek felöltözni és így megyek az utcára, vagy hatalmasat böfögök ott, ahol nagyon nem kellene, fantasztikusak: pl. képes vagyok repülni (furcsa, de mindig nagyon alacsonyan repülök, 1-2…..
bircahang A nemek viszálya 2022.01.12 06:06:00
Ellentétben a tőke és munka viszonyával, ahol képtelenség a béke, csak tűzszünet lehetséges, a nemek viszonya egyszerre ellentét és együttműködés. A legújabb kor előtt a probléma nem létezett, a nő alárendelt volt, szinte sose volt képes saját akaratát érvényre juttatni, sőt kimondani se azt.…..
Nagyobbik unokám még nincs három éves, Németországban él a szüleivel. Édesanyja magyarul, édesapja németül beszél hozzá. A bölcsődében természetesen német meséket, német dalokat tanul, és valahogy érzékeli is a csöppség, hogy milyen nyelvű az a környezet ahol van. A gyerek mindent ért magyarul, de…..
Annak idején gyerekként legidősebb élő rokonom a német nemzetiségű dédnagymamám volt, aki egészen 92 éves koráig sikeresen átvészelt mindent. 1901-ben született a mai Csehország területén, 1993-ben halt meg Budapesten. 1938-ban özvegy lett (első férje, a dédnagyapám I. vh-s sebesült volna, 48 évesen…..
Pierre Kóstolgat Krúdy maszkban 2022.01.08 15:10:00
  Én is olyan vagyok, mint Privát úr, aki, ha leül egy vendéglői asztalhoz, egy kicsinyt átrendezi az előtte lévő asztali tereptárgyakat. Csak éppen pár centit arrébb tolom baloldalt a villát, jobb oldalt megemelem a kanalat, belenézek, hogy vajon megfelelően tükrözi-e az ábrázatomat. A…..
littke 2022.01.08 16:19:37
@VPierre: Mea culpa, tényleg említve vagyon a póréhagyma. Az a véleményem hogy a póréhagyma nagyot emel egy leves minőségén, de természetesen rendesen meg kell hogy főve legyen, ha nyers az nagyon nem jó jel.
A liberális elit legkellemesebb vonása a hülyeségük, hogy saját maguk alapjait rombolják. Nyugaton olyan légkör alakult ki, hogy egy rakás kérdésben immár nem csak hogy egyetlen igaz vélemény alakult ki, hanem azt még kötelező is ismételgetni, már semlegesnek se szabad lenni az adott kérdésben.…..
littke 2022.01.04 20:19:41
Pár igaz sztori, hogy a manapság hivatalossá váló feminista logika miért abszurd. Arra gondolok, hogy a férfi-női viszonyban nem lehetséges az egyenlőség, mert a szerepek nem azonosak. Gyakorlatilag csak egy homokos nő gondolhatja komolyan, hogy ilyen van. Mindegyik sztori igaz, személyesen…..
bircahang Kegyetlenség? 2021.12.26 12:12:00
Az őskori emberiség egyik alapélménye, hogy alapvetően rossz dolog állatot ölni, de ez egy kényszer, így a megölt állatot tisztelni kell. A Biblia szerint az első emberek vegetáriánusok voltak, s csak akkor tértek át a húsevésre, amikor a növényi táplálék immár nem adott elég életenergiát. S a…..
bircahang Iskolai dilemma 2021.12.26 06:06:00
Mindigis rossz iskolai tanuló voltam. Egyszerűen nem érdekelt az egész. Továbbá alapvetően rendetlen ember vagyok, nehezen tudok megszabott keretek közt tanulni. Mindezt az is súlyosbította, hogy az általános iskola első 2 osztályában csupa olyan dolgot tanítottak, amit már tudtam, így unatkoztam…..
bircahang Progresszív mesék 2021.12.25 06:06:00
  Mivel elönt minket a fasizmus, íme 3 népszerű mese humanista, progresszív, liberális változatban, hogy az európai szellemiségű szülők is legyen amit elmondhatnak gyerekeiknek.   *   Hamupipőke egy dolgos, természetesen nem korrupt, hanem piaci alapon meggazdagodott vállalkozó lánya…..
Boldog, békés, szeretetteli karácsonyt nektek, bárhol is éljetek a nagyvilágban! Kommentben megírhatjátok, hogyan töltitek az ünnepeket, küldhettek képet emailben (hataratkelo@hotmail.com) vagy a Facebook-poszt alá. Csak ne felejtsétek el odaírni, hol készült. Judit tavalyi, ausztráliai képével…..
"De hol is van ez a Dabas? Van - e jó levegője, s jó vize?" (Kossuth levele a börtönből édesanyjának, 1838 - ból, részlet) Dabas – Deli Bisztró A minap az aranyló őszben nekiindultunk páran, hogy megnézzük az ócsai pincéket. Valószínűtlenül a múltba vesző látvány tárult a szemünk elé az Öreg -…..
Manapság divatja van a házias, vidéki kosztnak, sokan hivatkoznak erre, mintha ez lenne a kulcs a fogyasztó elcsábításához. Lehet benne valami, ha ennyien gondolják, hogy a gasztronómia megújulásának ez volna az egyik leginkább lehetséges útja. Sok évvel ezelőtt a comfort food néven ismert mozgalom…..
bircahang A házassági szerződés 2021.12.14 06:06:00
Eredetileg celekek és rablóbárók torz szokása volt a házassági szerződés, de aztán elterjedt progresszív liberális kisemberek között is. Számomra ez olyan, mint úgy menni étterembe, hogy bekészítünk magunknak hányózacskót, hátha szar az étel. A házassági szerződéssel ellátott házasság…..
bircahang Az agresszív kismalacok 2021.12.13 06:06:00
A NATO nevű agresszív sóhivatal felszólítja Oroszországot, ne támadja meg Ukrajnát. Kiáll a NATO főelnöke, valami skandináv fasz, s nevetési ingerét visszatartva a kamerába szónokol. Ez kb. olyan, mintha felszólítanám Gyurcsány Ferencet, ne hekkelje meg a honlapomat, mert ha mégis, beláthatatlan…..
littke 2021.12.13 16:27:06
@Gery87: Szóval a kínaiak látszólag nem fognak abba beleegyezni hogy "ala Csecsnya" az ujgúrok egy hasonló kalamajkát kerítsenek.

Taiwan pedig Kínához tartozik. Hong Kong ditto. A kutya farka nem csóválja a kutyát.

A nyugat (főleg az US) retteg a kinai fejlődéstől. Ezt egy jó ideje szabotálni igyekszik. Nem tudom észrevetted e hogy a kapitalizmus alaptétele, a szabad verseny már a fiókba ment.
A jelen egyetlen vigasza, hogy volt múlt: ezt én mondom Egy régi borkóstoló, talán meg sem történt, megtalált jegyzetei. Éthosz anthropo daimon – az ember sorsa a jelleme. A jellem drámája a sors: a színjáték. Az életben egyetlen dolog számít, a létezés függőleges tengelye. Hamvas szerint. Ha…..
bircahang Korrupcióellenes párt 2021.12.08 06:06:00
A legutóbbi - november 14. - bolgár választásokon nyertes párt önmeghatározása: "korrupcióellenes". De a nemzetközi - köztük a magyar - sajtóban is így nevezik őket. Persze maga a szó is abszurd. Hogyan is lehetne a központi témája egy pártnak a korrupcióellenesség? Kb. mintha egy étterem azzal…..