Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littke

438 bejegyzést írt és 1597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rókafi voltam én, aki rókalány akart lenni, De a rókalányok nem fogadtak el, és megverték a fenekem. Aztán visszaváltoztam rókafivá, és megbántam a kívánságom, Mert rájöttem, hogy jobb rókafinak lenni, mint rókalánynak álmodoznom...
littke 2024.04.19 05:12:10
@Hobbiszakács: Micsoda? Nőket nem hívnak be? Mecsoda megkülönböztetés ez?
Mellesleg lenne Svédben sorozás? Talán mégsem...
Méltatlanul elhanyagolja a nemzetközi média a kínai konyhát, pedig  - hiába vagyok a japán konyha feltétlen rajongója - elképesztően árnyalt és kifinomult, nem is beszélve ez évezredes tradíciókról. Ha úgy érzed, hogy kipróbálnád, most van esély, ugorj a végére!..
Negyven évvel ezelőtt minden az emberért volt. Mégpedig azért az emberért, akit a népe egyszerűen csak „az Elvtársnak” nevezett. Elena és Nicolae Ceausescu (Sajtófotó az 1980-as évekből.) A rádió és a televízió az Elvtárs nyilvános szerepléseinek szentelte a híradót. A több órás beszédek alatt…..
littke 2024.04.08 16:10:45
Jó jó de nekünk magyaroknak is volt ilyen.
www.youtube.com/watch?v=pjP_G7jkQnA

Úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan,
Fák alatt ma messze indul, völgyből hegyre néz.
Mennyi gyermek újrakelhet énekelve hosszan,
Kis vasúton messze menni édes mint a méz.

Úttörőknek áruháza fényes, mint a csillag,
Benne mennyi dundi mackó, benne mennyi kincs.
Labda, mozdony vár a polcon, két szemünk meg csillog,
Mind miénk a képes könyv, oly szép, hogy párja nincs.

Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Gyermekotthon ablakába napsugárka szökken,
Vár reánk a sok kis asztal, sok kis tömzsi szék.
Mennyi pajtás jár közénk és jönnek egyre többen,
Gyermekotthon jaj de kedves, jaj de jó, de szép!

Kinn a parkban leng a hinta, kis leányka hajtja,
Játszhatunk a friss homokban, hogyha itt a nyár.
Hancúrozni hív a pázsit, kergetőzünk rajta,
Leng a hinta, csöng a játék, és a nóta száll.

Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan,
Fák alatt ma messze indul, völgyből hegyre néz.
Mennyi gyermek újrakelhet énekelve hosszan,
Kis vasúton messze menni édes mint a méz.

Menj előre kisvasutunk, szép jövendő tájra!
Fürge mozdony törj előre, szállj akár a szél!
Felnövünk mint száznyi erdő minden zsenge fája,
Jobb lesz mint ma, mert az ember boldogabban él.

Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.
Hajónapló Szombat. 2024.04.06 17:52:34
Olaj a "tenger", ezüst a "tükör". Csendes az utca. Tegnap megújítottam az öntözőrendszert. J nyolc féle zöldséggel beültette az 1-es ágyást. Én meg befejeztem a 2-est. Mindenfelé mindenféle virágok nőnek. Pillanatnyilag úgy tűnik megjött a nyár. Ja, Budapesten a Parlament előtt…..
littke 2024.04.06 19:08:22
Svolvaerből nyáron háromóránként indul hajókirándulás a közeli Trollfjordba. Egy órányi hajókázás után a sétahajó észrevétlenül siklik be a Raftsundetből nyíló fjord szűk bejáratán a több száz méteres, meredek sziklafalakkal körülvett katlanba. A kormányos kereplőre hasonlító…..
littke 2024.03.27 13:48:33
Sir Mók története Angliában indul, aztán némi magyarországi kitérő után folytatódik. Hogy miként jönnek ide a fülöp-szigeteki nők? Nos, a magyarázatot valahol a Covid és a YouTube környékén érdemes keresni. ..
Laár András szerint a történelem nagyon egyszerű, nem kell különböző okokat, hiedelmeket, eltérő vallási rögeszméket, ellentétes anyagi érdekeket keresni a háborúk között, minden háború egyforma: gazdag, hájfejűek, barom állatok hajszolják gyilkolni egymást, a népeket, akiknek egyébként semmi bajuk…..
Fabula a rókafiról, aki rókalány akart lenni Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rókafi, aki nagyon szerette a rókalányokat. Mindig csodálta őket, ahogy szépen játszottak, nevettek, és énekeltek. A rókafi titkon arról álmodott, hogy ő is rókalány lehessen, és részt vehessen a rókalányok…..
Én: Miért van a rókának rókafia és nem rókalánya? Copilot: Szia, én vagyok a Copilot, az AI társad. A rókának rókafia és nem rókalánya van, mert a magyar nyelvben a róka szó hímnemű, és a kicsinyeit is így nevezzük. Ez nem jelenti azt, hogy a rókák nem lehetnek nőstények, csak a nyelvtan…..
littke 2024.02.26 15:13:47
  Vagyont szerezni sokféle képen lehet. Ezeket elsősorban két fő csoportba oszthatjuk. Vannak a legális utak, melyekhez a vagyon alapja adózott bevételeken át vezet, és vannak az illegális források, amik eleve bűncselekményt jelentenek, ha másért nem, hát az adó elkerülése miatt. Ez utóbbi…..
littke 2024.02.13 01:07:17
@F.M.J.: Az utolsó bekezdésed meglep. Az emberek többsége a pénz felhalmozásával sohasem áll meg, a kapzsiság nem olyan minta szex, ha kielégültél egy ideig nem kell több.

Ezek az emberek általában egész életüket a halmozásra fordítják, jobb esetben utódaik másképpen gondolkoznak.
littke 2024.02.13 17:39:36
@F.M.J.: Hmmm. Szóval a kapitalizmusnál jobbat még nem találtam, de kétségtelen annak sok fajtája van. Én a svájci avagy ha kell a skandináv fajtáját szeretem, nem a vadkapitalizmust, ahol csak a pénz számít, és ha valaki "vesztes" hát nyomorban él. Pl itt É. Amerikában, sokan a fogukat képtelenek ápolni, (túl drága), stb.

Azt kellene valahogy létrehozni, hogy mindenkinek legyen lehetősége magát kellően iskolázni, hogy az egészségügy mindenki számára egyenlően elérhető legyen, és a pénznek ne legyen befolyása a politikára. Jó vicc nemde?

Nevezz engem naivnak, avagy idiótának....
littke 2024.01.20 15:51:14
littke 2024.01.20 20:18:56
@Hobbiszakács: Nos én gyerekkoromban Ábrahámhegyen ismertem meg ahol nőtt.

Mellesleg egy érdekes történet a szederről, amit Ausztráliában inváziós kártékony növényként van nyilvántartva. Belepi a kontinens jó részét, nincsen semmi ami neki ártana, mint gondolom Európában.

Hasonló az eset a nyulakhoz, azok is ott hihetetlenül elszaporodtak.
Az év végi ünnepi időszak az egyik az évben, amikor rengeteg külföldön élő magyar látogat Magyarországra. Ilyenkor mindig érdekes olvasni, milyennek látják ők az országot, érzékelnek-e változást, és ha igen, akkor milyet. István benyomásai nem voltak túl pozitívak. ..
„Haynau táborszernagy 1849. október 3-án utasította el Batthyány Lajos kegyelmi kérvényét, és elrendelte a kötél általi kivégzés végrehajtását. Az akasztást politikai bosszúból a bécsi forradalmárok által meglincselt Latour osztrák hadügyminiszter halálának évfordulójára, október 6-ra időzítették.…..
Magán-galaxisom A határon túl 2024.01.09 08:24:27
  Túl vagyunk, bármit is teszünk, mert ha csak kicsit is következetesek vagyunk, beláthatjuk, hogy nincs visszaút. Persze lehetünk kevésbé következetesek is, de akkor mit tekintünk alapértékeknek? Természetesen a világunk változásainak épészen belüli mozgásait tekinthetnénk alapértékeknek, de…..
littke 2024.01.09 18:40:53
@Lorrh: Szoval hogy az alkotmanyba kellett-e betenni vagy sem azt nem tudom, de ha te azt hiszed hogy itt nyugaton ezt nem veszik komolyan akkor nagyot tevedsz. Kanadaban elek ahol tobb ra a eset, hogy aki kijelenti hogy mattol kezdve nem ferfi hanem no es vica verza, az problemakat okoz.

Egy ferfi tanart aki oriasi mumelleket kezdett viselni, nem lehetett eltavolitani. Es nem akarnak a megfelelo WC-be menni, ujjat kell krealni.

Es ha mint gyerek problemaid vannak, hat konnyen kapsz tanacsot hogy esetleg azert mert a nem megfelelo szexben vagy!!

Mar bocsanatot kerek, de ez orultseg, Es komolyan veszik mint kezenfekvo alternativa....
Idén sem szakadt meg a hagyomány, most is megmutattátok, hogyan karácsonyoztok szerte a nagyvilágban. Olyannyira igaz, hogy 29 országból (!!) küldtetek fotókat a Bahamáktól Ausztrálián és Francia Polinézián át Ausztriáig és a Fülöp-szigetekig. Köszönjük szépen mindenkinek, kellemes ünnepeket és…..
  Bárki számára elérhető források szerint a karácsonyi fenyőfa állítására és díszítésére várni kellett úgy másfél évezredet. Hazai vonatkozásban ez az esemény a 19. sz első felére tehető. Ezzel be is fejezném a történeti megközelítést, a lényeg, hogy részint nem eredeti kelléke a messiás eljövetele…..
littke 2023.12.22 21:58:51
@F.M.J.: Ja nekem is tulzottnak tunik, es amig hazban laktunk mindig elo fank volt. De berhazakban es oroklakasokban be van tiltva.
A nagy hideg miatt a paratartalom csak 20^ tehat a fa gyorsan szarad. Mire a fat megveszed mar kb 1-2 hete kivagtak. A fat itt nem karacsonz este hanem hetekkel elobb felallitjak. Szval december vegere sokszor mar csontszaraz.
littke 2023.12.23 09:54:25
@F.M.J.: A fa korabbi felallitasa angolszasz itteni szokas. A hazak szerkezete fa. Szoval a tuz veszelye itt joval nagyobb.
Svéd halászlé (fiskgryta) a Halászhely étterem asztalán...