Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littke

432 bejegyzést írt és 1217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang A ledorongolhatatlan 2021.11.27 06:06:00
Éppen fekszem a kórházi ágyamban. Éjszaka van, felébredek. Önkéntelen is átnézek a szomszéd betegre. S mit látok: a laptopján pornót néz. Meglepő. Vannak emberek, akikben valamilyen ősi primitív életerő dobog. Nyilván itt van egy objektív elem is: sose szerettem a pornót, kamaszkoromban…..
Pierre Kóstolgat REBÉD 2021.11.26 10:30:00
Azt mondják, hogy a brunch: breakfast – lunch, vagyis a rebéd, ugye, reggeli és ebéd határán étkezni, eredete angol, hát mi más is lenne, és állítólag amolyan vadászreggeliként kezdődött, amikor a hajnali hajtásból visszatérő vadászok éhesen rávetették magukat bármire, ami adódott. Persze az a…..
Visszatértem, bár erőm még nem jött vissza. Mindenesetre legalább életben maradtam, ezt 24 napos kórházi tartózkodásom segítte elő. Ez a kovid tulajdonképpen egy erős tüdőgyulladás, súlyos mellékhatásokkal. Nagyjából a kórházi életem 4-5. napján még a halál tűnt esélyesebbnek, valahol a…..
Pierre Kóstolgat Kiskakukk gyalog 2021.11.20 10:30:00
Talán azért lettem ilyen megátalkodott étterembejáró, mert kora kamasz koromban, amikor már felértem a kilincset, bemehettem az otthonomtól nem messze eső, Pozsonyi úti Kiskakukk étterembe. Elcsörömpölt a tizenötös villamos, én pedig óvatosan lépdelve a sárga keramitköveken benyitottam a sötét…..
Mazel Tov Nehéz bevallani, hogy szelíd ellenérzést táplálok a romkocsmák iránt. Ugyanakkor érteni vélem a kényszerből, pénzhiányból születő divatossá tett épületekhez, belső terekhez vonzódó mulatni vágyó ifjakat. Amíg arról van szó, hogy elfoglalunk egy helyet, amit a sajátunknak érzünk, és romos,…..
Anyukámnak még házi varrónője is volt, egy alacsony, csaknem púpos hátú néni, Margit néninek hívtuk. Imádta a szilvalekvárral töltött, cukros dióval és olvasztott vajjal leöntött kelt gombócot, családi konyhánk egyik specialitását, azért aztán mindig ezt főztünk neki, amikor jött. Ennek mi gyerekek…..
Augusztusban elhatároztuk elég volt az otthon ülésből, hazalátogatunk Budapestre ha törik, ha szakad. Nagyot változott a világ a Covid eredményeként, nem ugrálhatsz ide oda, szerte a világban. Kell papír, nem régebbi mint 72 órás, minden határnál. Bizonyítvány, hogy a fertőzés nem lappang benned.…..
littke 2021.11.17 14:02:05
@Frh: Az utóbbi időkben minden 2 évben hazalátogatunk. Sajna gyerekeink nem beszélnek magyarul. ugyan tudják hogy magayar származásúak, az egyik még magyar útlevelet is szerzett.
Édesapám, Magyarország Miniszterelnöke! Gratulálok, Apu, hogy ismét megválasztottak a Párt főtitkárának! (Anyu egy kicsit izgult, de mondtam neki, hogy ezek a seggnyalók nem mernek ellened menni. És úgy is lett.) Itt Marbellán nem csodálkoznak azon, hogy harminchárom éve te vagy a Párt vezetője, sőt…..
  Vannak jó zeneszerzők, meg még jobbak, vannak sláger gyárosok, akik egy rövid ideig uralják a slágerlistákat, aztán elfelejtik őket, olyanok is vannak, akik hosszabb távon is érvényes zenét írnak, és vannak az örök klasszikusok, akiknek nem árt sem idő, sem új divat, sőt a zenéjük enyhe…..
A tudományos világ sírva könyörög a népeknek, hogy oltassák már be magukat ez ellen a lassan két éve mindent letaroló vírus ellen, de az igazán megfontolt, öntudatos, okos emberek nem hisznek a sarlatánoknak. És milyen jól teszik! Nekik van igazuk. Sokkal árnyaltabban látják a világot mint az…..
A másság el (nem) fogadása mostanában egészen kormányzati kommunikációs magasságokba emelkedett Magyarországon, így talán érdekes lehet megnézni, hogyan állnak ehhez a kérdéshez Hollandiában. Vera posztja ráadásul rögtön kétféle „másságról” szól...
littke 2021.11.02 17:24:18
@bízwax:
Ja a BLM sokszor szintén a ló másik oldala. Jó példa.
littke 2021.11.02 17:27:46
@Csodabogár: Manapság nem hiszi, hogy vele baj lenne. Legalább is az "első világban". Csak azt hogy más. Nekem semmi bajom sincs a melegekkel és nemigen találkozom olyanokkal akinek baja lenne velük, hál az Istennek..
bircahang Kovid-támadás 2021.10.29 06:06:00
Időközben megtámadott minket is a kovid, Ezért ideiglenesen a meszokotthoz képes kevesebb új cikk lesz...
littke 2021.10.29 13:34:59
littke 2021.10.29 14:55:54
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Hmm. Elvből vagy ez problématikus ott ahol éltek?
littke 2021.10.29 16:04:39
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ezt nehéz megérteni. Nem is tudom hányszor kaptam oltást életemben, az oltások az emberiség nagy fejleménye hol is lennénk nélkülük?
bircahang A kutyahirdetés 2021.10.24 06:06:00
Az autóhirdetések trükkjei közismertek. Bulgáriában minden második használtkocsi hirdetés úgy szól, kicsit eltúlozva, hogy előző és eddig egyetlen tulajdonosa 70-éves német özvegy nyugdíjas tanárnő volt, aki gyakorlatilag nem is használta kocsit, kivéve persze, hogy mindig lelkiismeretesen időben…..
Az elmúlt években alapjaiban alakult át a hírfogyasztás és ennek következtében a médiavilág. Egyre nagyobb szerepet kaptak a közösségi oldalak (Magyarországon főleg a Facebook, a nyugati, és főleg az angolszász világban a Twitter is), miközben a hagyományos média szerepe csökken, de legalábbis…..
littke 2021.10.23 16:04:25
@bízwax: Haha. A CBC pártolja a Liberálisokat.
bircahang Haver és fiatal feleség 2021.10.23 06:06:00
Pár éve történt. Vita a korkülönbségről a párkapcsolatban. Azt mondja egy haver, ő megunta a feleségét szexuálisan, nem élvezi, sőt eleve nehéz az egész, magyarul: szugerálnia kell magát előzőleg, hogy képes legyen szexre. De ha lenne egy fiatal nő, akkor az milyen jó is lenne! S a haver…..
  A helyszín Marseille, a legendás kikötő város, ahol minden előfordulhat, és amely város talán nem érdemtelenül a bouillabaisse szűkebb hazájának, ősi bölcsőjének tekinti magát. Ahogy ez a város a rendhagyó emberi sorsok, kalandorok, és szerencselovagok, de mégis többségében dolgos polgárok…..
  Lehet, hogy divat a retró, annak is többnyire az über gagyi változata, nem bánom, szóljon az isten véled édes Piroskám, meg a Stux, ez utóbbi persze már egy másik retró, ez a retróba bugyolált retró, olyan, mint a dupla panír. Nem bánom, de kulináris szempontból a retrót javasolnám mindenképpen…..
Pierre Kóstolgat Föld és arany 2021.09.24 10:00:00
  És itt nem a föld aranykorona értékéről van szó, bár éppenséggel arról is lehetne, de most egy festő, borász, étterem tulajdonos gesztusfestészetéről és annak kulináris vonatkozásairól lesz szó. Ami a gesztusfestészet említését illeti nem elég pontos a meghatározás, mert Trombitás Tamás, bár…..
Egy idő után már nem értette a számokat. Ötszáz vagy ötezer?  - nem fogta föl a különbséget. És ha valaki védtelen, azt kinézik a ragadozók. Akkor is, ha kisgyerek, és még inkább, ha idős, és időnként egyedül van.  Már régen nem kellett főznie, ebédet rendeltünk neki, igaz a felét kidobta, nem…..
littke 2021.09.23 09:40:07
Elegem Van! Elegem van: Bréking!* 2021.09.20 20:38:11
Blogunk első kézből tájékoztatja kedves olvasóit, hogy az elmúlt száz év legsikeresebb kormánya a mai napon 3500 milliárd forint Cofidis kölcsönt vett fel, 28.75%-os THM mellett hatvan hónapos visszafizetéssel. A konkrét üzletet kicsit hátráltatta, hogy Varga Mihály nehezen tudott belépni a Cofidis…..
bircahang Elutazni Kubából 2021.09.17 06:06:00
Gyerek és kora kamaszkorom - sőt későbbi kamaszkoromban is, de akkor már ennyire kizárólagosan - fő hobbija a földrajz volt. Az intelligens aspergeresek egyik jellemzője, hogy van valami mániákus kedvenc témájuk. Ismertem olyat, aki fejből ismerte az összes vasútvonalat Európában, egy másik az…..
 https://index.hu/kultur/degusztator/2021/09/13/az-elet-nagy-kerdesei-pultnak-tamaszkodva-dolnek-el-azert-van-a-pult/  Gondoltam, hogy itt a blogon is közlöm, választhattok, hogy, hol olvassátok.  Az élet nagy kérdései mindig a pultnak támaszkodva dőlnek el, azért van ott a pult. Képzeljünk el…..
Ha nagyon sommásan kéne megfogalmaznom, akkor azt mondanám, hogy a Moné Bistro ételei nem görcsösek. Bővebben szólva: laza, könnyű kezű, nem zavarba ejtő, nem zsúfolt, de leginkább nyugodt, magabiztos konyha.. A savhasználatról érdemes néhány szót szólni, hiszen annyiszor előkerül az…..
Az uborkaszezon kiemelt híreként foglalják a headlinokat az afgán helyzetről szóló tudósítások, elemzések, politikai megmondások. Van itt minden, mint a búcsúban. Menekülő emberek tragédiáiról szóló beszámolók, kerítésen áthajigált csecsemők, vérengző tálibok, nők jogaiért folyamatosan aggódó…..