Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanya654

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyelvvizsga nélkül nincs diploma sem - bólogatunk már egy ideje kínosan, mert mindig van, aki előveszi a témát. Most éppen anya, és apa lázadt fel, mert a tanító bácsi nem adta oda a papírt, a boltos néni pedig nem adott melót. Kirekesztik ebből az átkos társadalomból a kisfiam,…..
sanya654 2011.07.12 17:40:40
Kedves leveledet igencsak érvelődve megfogalmazó valószínű nyelvtanár vagy a kormány nyelvtörvénye által nagy előnyre szertevő állampolgár.

Jelenleg 30 éves vagyok. Sajnos a magam bőrén tapasztalva jutottam el arra a következtetésre, hogy a magasabb életszínvonal eléréséhez diplomát kell szereznem (Nem felsőfokú szakképzést értek a diploma szó használata alatt, hanem az anyagot, amelyből készítik). Néha megmosolygom azokat az embereket, akik értelmiséginek és szakképzetnek nevezik magukat, mert rendelkeznek diplomával, mivel ez sajnos nem így van. Jelen pillanatban Magyarországon még mindig úgy vélik, hogy ha „van róla papírod, tudod is”. Legnagyobb sajnálatomra én sem rendelkezem nyelvvizsga bizonyítvánnyal de, mindet megteszek annak érdekében, hogy e kritériumnak is megfeleljek. Ön említette, hogy nincs nyelvvizsga követelmény nincs motiváció a nyelvtanulásra igaz? Nos most nekem kell felnyitni az ön csipás szemét, mivel van. Ha körülnézne a világban, már észrevette volna, hogy az idegnyelv uralja a mindennapjainkat (reklámok, cégek, álláslehetőségek stb). A gyerekek már angol szavakat használnak a mindennapi tevékenységeik kifejezésére pl.: Jössz soppingolni? A jövő generációjának nincs szüksége motivációra a nyelvtanuláshoz, mivel magától értetődővé fog válni a használata. De ez nem azt jeleni, hogy Magyarországon minden „diplomás” embernek tudnia kell idegen nyelveket. Ugyanis a „diploma” szakképzettséget igazoló okirat!!!! Nem lenne szabad kötni semmihez csak a sikeres szakmai vizsgához!!! A nyelvtanulás viszont egy generált követelmény melyre, akinek szüksége van volt lesz, az elsajátítja vizsgázás nélkül is.