Regisztráció Blogot indítok
Adatok
namiamano

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem sietnek sehová. Kizárt dolognak tartják, hogy napi 7 óránál többet dolgozzanak és azt sem a mi kelet-európai / amerikai feszített tempós hajtásban teszik. Nincs ölelkezés, puszilkodás. De ez nem azért van, mert nem fogadnak be, egyszerűen ilyenek. Ma Norvégiába utazunk,…..
namiamano 2012.10.11 19:23:30
@kinots: finn.no (www.finn.no/jobb/)
nav.no (tjenester.nav.no/stillinger/forside)

ez a két fő oldal. A finn az itteni bazár. Ezen hirdetik a legtöbb állást (is). A nav pedig a helyi munkaügyi hivatal.
Amit én néztem ezen kívül az a jobbnorge.no (www.jobbnorge.no/search.aspx) volt, ahol elsősorban magasan kvalifikált profikat keresnek (orvosállások, phd- és postdoc helyek, kutatói munkák).
namiamano 2012.10.06 10:29:02
@nigara: Praclee76 írta: "A nyelvet szerintem nem nehéz megtanulni, azt mondhatom, kb. 50-60% a németre, 30% az angolra hajaz. A maradék 10% az, ami echte norvég. Bár, ez így nem igaz, mert inkább dán-svéd-norvég keverék."
Én beszélek németül és angolul, így ha valami le van írva nagyrészt megértem. Visszont fertelmes-gyorsan beszélnek...
Amikor norvégul tanuló külföldiekkel beszélgettem, elég jól értettem, viszont a helyiek beszédéből sokszor szt sem tudom, hol ért véget a mondat és kezdődött a következő...
Lényeg-a-lényeg német és angol tudással nem nehéz tanulni. Viszont sokszor nehéz elvonatkoztatni a német és angol alapoktól...
namiamano 2012.10.06 10:35:14
@bpetya75: Az erdészet itt eléggé mást jelent. Nem kell telepíteni, meg kezelni, meg gondozni mert van elég. Előbb-utóbb majd felnő :)
Szóval így igazi erdész állások sincsenek.
Mivel erdővel kapcsolatos állások eléggé ritkán vannak meghirdetve, így fogtam magam és az összes cégnek, akit a guglival találtam elküldtem a cv-met. Négyen visszajeleztek. Egyik egyszemélyes cég volt, másikba februártól kellettem volna.
Voltam két interjún, meg próbamunkán és mind a két állást megkaptam...
Így most fakitermelés, fáramászás, ilyesmi...
Egész évben minden nap az erdőben, mi másra vágyhatna egy erdész...
Sorra dőlnek meg a százéves hőségrekordok és a gép előtt ülsz? Akkor nem érdekel téged sem az LVMH részvények állása, sem az, miket vásárolt mostanság a PPR konszern, sokkal inkább tervezgetnéd, merre is mész nyaralni, ha végre elmenekülhetsz a munka elől. Ennek szellemében…..