Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskutyuska

144 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
kiskutyuska 2013.08.06 22:23:47
@bobsys: wells fargo :) de lehet csak a megbizhato cegnev es a kozvetitok/koltoztetok miatt.
kiskutyuska 2013.08.06 22:29:12
@XTaki: nem mondtam hogy google :) Halistennek (?) csalad meg nincs a munkamat viszont borzasztoan imadom. Ezert folleg ebredes zuhany reggeli utan nekiesek a munkanak es amig megnem unom. Altalaban boven 10oraba csuszik, de muszaj rendes egyensulyt teremteni mert 2-3het alatt teljesen elhasznalodik az ember a heti 60-80oratol es akkor hetekig lehet regeneralodni mentalisan. Szoval altalaban 10ora korul, az kellemes es tudok haladni. Elvart mennyiseg viszont nincs, a dolgod legyen meg :)

Szabibol 20nap (asszem), ami az Ir 26hoz kepest eleg gyengecske, de istenem, meg nem volt ev, hogy mindet kivettem volna :)
kiskutyuska 2013.08.06 22:33:47
@zomg: lol, ez erdekes gondolat menet :D

egyebkent orulok, hogy nem csak en latom SF-et egy lerobbant szemetdombnak :) Egyre jobban erzem, hogy helyes dontes tavol maradni tole.
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
kiskutyuska 2013.05.03 01:12:03
Kedves cikkiro. Bevallom oszinten, csak feluletesen futottam at az irasod. Na ne erts felre, nekem is gyakran vannak ilyen kirohanasaim es eszmefuttatasaim az eletrol :)

Sem kioktatni nem szeretnelek, sem tulsagosan bolcsnek latszani, hiszen kicsi vagyok meg en is. Ezert ez csak a velemenyem lenne:

Nem azert dolgozunk, hogy VEGYUNK dolgokat. Javaslom a maslow hierarhia tanulmanyozasat. Ez a fajta magatartas maximum az onbecsules szintjere eshet, ha minden alatta levo megvan, de altalaban csak a biztonsagerzet szintje. Ha megvan a kello hatter (nem csak anyagi), akkor kezdhetsz olyan dolgokba, mint peldaul az onmegvalositas. Masok segitese, nonprofit, alapitvanyi munkak es meg ki tudja, teged mi hajt elore. Ha nincs penz, azaz letbiztonsag, nem lesznek rendes kapcsolataid, nem leszel kiegyensulyozott, energetikus stb.. nagyvonalakban. De a cel az onmegvalositas, nem a koltekezes.

A masik, azert mert X helyen szulettel, meg nem lesz a hazad (szerintem). Sosem ereztem magam otthon, otthon. Nemertettem egyet az eszmekkel, nekem nem tetszik a himnusz (nem konyorgok senkinek, ha jobb eletet akarok, jobba teszem), de ettol fuggetlenul tisztelem. Elindultam hat kulfoldre megkeresni azt, amitol otthon erezhetem magam. Oda tartok, bar most nem ott elek, az elso olyan helyre eletemben kozel 4 nagy koltozes utan, ahol otthon ereztem eddig magam. Sajnos a te eseted, nem arrol szolt, hogy kulfoldre koltoztel, hanem arrol, hogy kulfoldon voltal vendegmunkas, szerintem. A kulfoldre koltozes egyik elso lepese volt nalam a magyar nyelv hanyagolasa. Mert mge kell tanulni a helyi nyelvet jol. Utana az etelek, el kell felejteni a szegedi paprikat, azt kell enni ami itt van. Majd persze a tobbi, jo helyen lakni, kenyelmesen berendezni a lakast, venni szep jo autot es igy tovabb. Ha ezeket felepitetted, megismerted a kulturat, megismerkedtel a helyiekkel, esetleg baratsagaid es szerelem is osszejott... na akkor mar kozeledsz a beilleszkedeshez. Amig csak a munkarol szol, vagyis a piramis aljan vagy, ne remelj tobbet.

A csalad pedig.. mar csak ilyen. En rendkivul bunko modon azt tettem, hogy megvalogattam kivel tartom a kapcsolatot kivel nem. Mint a haza, csak azert mert a dns-unk hasonlit, nem sanyargathat egyik sem.
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
A sikeres ország- és életváltás ellenére sem egyértelműen sikertörténet a mai poszt, amiből megint az tűnik ki számomra, hogy külföldre költözni sokszor több egyszerű földrajzi helyváltoztatásnál. A Magyarországon szerzett sebek (amilyenek Katalinéi is) külföldön is…..
Határátkelő Haza csak egy van? 2013.01.07 11:24:00
Málta, Ausztria, Svájc, Ausztrália, Magyarország mai posztunk színterei, ám a történet máshol ér véget (legalábbis ideiglenesen). Alíz (ezt a nevet kérte, hogy ide írjam) tapasztalata: mindenhol vannak pozitívumok és nehézségek, hol a fizetés, hol a környezet, hol az emberek –…..
kiskutyuska 2013.01.07 13:45:34
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
Kalandvágyból indult neki mai szerzőnk, Péter és párja, először Írországnak, majd Angliának. Kalandból ki is jutott nekik, miközben rájöttek, hogy az írek szimpatikusan nacionalisták, és nem nagyon van bürokrácia, míg az angolokról néha leszakad az álarc. „Nagy…..
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
kiskutyuska 2012.10.04 13:55:38
@Belagezapista: attol fugg, mit ertesz jovo alatt. Ha ebbe beleszamit a nyugdij (joesetben csak megerem a 75-ot), a 2-3 gyerek tanittatasa (ami jo iskolaknal nem keves), plusz a teny, hogy esetleg meg kene tudni nekik adni minel tobbet. Ha nem is mind3nak auto lakas , de legalabb nyaralasok, tamogatas iskolahoz stb. Ehhez meg hozzajon, hogy kell megtakaritas (a nyugdijon felul). nem is keves, mert a baj nem jar egyedul ugye. Erre tegyuk ra, hogy kellemes lakasban akarunk lakni, kellemes kornyeken, ha mar jol keresunk es kemenyen dolgozunk. Teszem azt nem akarok a nyugdijkorhatar vegeig feltetlenul maximalis erobedobassal dolgozni, hanem 35-40 kornyeken mar idot szeretnek tolteni a csaladdal es nem a munkat akarom elso helyen tudni. Akkor bizony nem eleg. Mert ha minimal korulmenyek kozt elek es havi 800e bol elrakok havi 600e-t. akkor az 5ev alatt meg mindig "csak" 30 millio ami nem fedezi a fentebb leirtakat es ugye meg 5-10evet kepzelek el megfeszitett munkatempoban. Akkor is 60 millio a vege es akkor 40evesen vallalom az elso gyereket (ugye mert kulonben nem tudok annyit felrerakni). Ez mar nem eleg a szep hazra, autora (mert miert jarnal 10eves autoval ha ennyit keresel). Ebbol felre teszel 10evnyi megelhetesre penzt (nyugdij, mert ugye nem akarunk az instabil allamra epiteni) es maris csak 40 milliod van. Ebbol kellene hazat venni, felre tenni a gyerekeknek es felkeszulni a bajokra. Persze.. eleg is lehet, de mivan, ha jon egy komolyabb problema. Leeg a haz mert a gyerek ugyhagyta a sutot es a biztosito nem fizet .. es igy tovabb. a lenyeg itt az, hogy ez magyarorszagon maximum addig folytathato, amig kesz vagyok minden energiam es idom bealdozni a munkanak es fiatal vagyok, utana ha szeretnek nyugisabb munkat, ezt mind elbukhatom. Mig kulfoldon, komolyan szakmai referenciakkal valoszinuleg 40evesen is talalok munkat, amivel fentarthato ez az egyebkent nem tul nagyravagyo kozepkategorias elet :)

(arrol nem is beszelve, mivan ha jon a valas es az asszony viszi a felet a megtakaritasnak). Nem vettem kotekedesnek, de ez az en nezopontom, mert abban egyet ertunk, hogy a letminimum felett 1 hajszallal honaprol honapra elni otthon az nem opcio. ugye?

Persze kihagytam a ket fizetes kerdeset, mert az aszony is keres ugyebar. Es ez itt kint akar jelentos is lehet, mert ha csak az alberletet fedezne a fizetese, mar jobb vilag lenne. de otthon ekkora szamoknal az atlag fizetes sokat nem valtoztat a szamokon, viszont a nyugdijalap osszeget emeli :) Ez a logika amin elindultam es nem allitom, hogy jo, vagy hibatlan. Mindossze annyit, hogy en igy latom.
kiskutyuska 2012.10.04 15:20:26
@padlas: uhh ezt elolvastam es ugy teljesen igaz! nem tudok a penzzel banni a mai napig.. dolgozom rajt dolgozom, de azt hiszem kenytelen leszek valami jolmeno startupot inditani, mert nem egyszeru. De komolyan, tenyleg dolgozom rajt. Es valami brutalis, hogy ezt ebbol meglattad.
kiskutyuska 2012.10.04 15:21:49
@Nyulz of the World: ohh basszus. probaltam torolni, vagy legalabb eltuntetni, de az istenert nem lehet. Az erosen nem a publiknak szant frocsogeseim :D
Eleonora régóta külföldön, Németországban él. Egyik legnagyobb csalódása az volt, hogy amikor Magyarországra látogatott, rájött, az emlékeiben élő ország már nem létezik... „Gyermekkoromban már volt szerencsém külföldön iskolába járni. Utáltam. Alig vártam, hogy…..
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..
kiskutyuska 2012.09.05 11:28:40
Hello,

Az en esetem valahol a legtobb kivandorlohoz kepest eltero. Fantasztikus eletem volt otthon, amerikai cegnek dolgoztam budapestrol szakertokent, amerikai fizetesert. Majd kesobb gondoltuk, minek maradjunk a fovarosban (parommal), ezert videkre koltoztunk, ahol az amugy sem kis erteke a penznek kozel megduplazodott. Emlekszem milyen rosszul ereztem magam a bankban, mikor 7eves hitelre hirdettek a havi fizumnal kisebb osszeget. Persze atlagos kockakent 14eves autoval jartam es mivel epp uresedes lett csaladon belul, panelban. Szegenyhatterbol jottem, nem erdekel a mutogatas a draga auto nagy tv meg nem tudom meg mit szeretnek az emberek.

Hogy ez miert fontos? Mert mostmar szerintem jo 10eve, hogy nem nezek tv-t. Viszont tudjatok mi volt az a pont, amikor megijedtem az orszagtol? Ebben a panelban ahol eltunk, 64db lakas volt. Ha a postas nem talal valakit, kiteszi a levelet a kozosbe. Na felfele menet reggel, gondoltam atnezem. kb 15-20 level lehetett kint, mind behajto cegektol. Es ez egy standard panel haz, viszonylag jomodu videki varosban. Na itt jott a felismeres, elhagyni a sulyedo hajot, gyorsan!

Remekul megvoltam es csak a munka miatt koltoztem, almaim munkahelye... Nem volt sosem igenyem a jobb minosegu dolgokra amiket itt kapok, nem volt gondom otthon sem a 2auto-kerteshaz-biztosjovedelem komboval. Meg is, ez nem a media. Minden alkalommal, mikor kutyat setaltattam az atlag magyar kozott (ez legyen a panel lakotelep), a penz, a penz, a penz. Mi a draga, mit nem tudnak fizetni. Mikor a kozelben lako baratom atjon kolcson kerni 30 euro-nak megfelelo forintot (legyen 10e), mert keptelenek kajat venni a hitelek mellett, de mar csak 8 evig tart! :D Na ez nem a media hibaja.

Ettol fuggtelenul egyet ertek a cikkel, vegul a panelbol eppen ezert koltoztem vissza budapestre a jobb helyzetben levok koze, es ha ignorans amerikai modjara nem foglalkozol azzal ami a belso keruleteken kivul van az orszagban, esetleg a minden varosban meglevo 'gazdag kornyeken' kivuli dolgokkal, akkor remekul tudsz otthon is elni a boldog kozeposztalyban. Es persze a nezopont miszerint nalunk a letminimum felol kozelitenek, szerintem telitalat.
Mai történetünk megírója, Sherlock tulajdonképpen válasz után nyomoz: vajon nekivágjon-e a nagyvilágnak, vagy maradjon. A kérdés persze most is sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerű sablonválaszt lehetne rá adni, mint ez a következő sorokból is kiderül. Segítsünk…..
Görögországról manapság sokat lehet hallani, éppenséggel jót elég keveset. A mély válsággal küzdő országban a zavargásoktól a kormányválságig minden volt, amit az ember nem szeretne megtapasztalni, ami egy turizmusból is élő állam esetében a szokásosnál is kellemetlenebb.…..
dark blogja 3 repkedes 2012.08.17 15:33:20
eleg sokat repkedek mostanaban. a havi 2 alkalom a minimum. Ezzel egyutt jar, hogy az ember borzasztoan profin esik az utazasokon. A bepakolas egy hetvegere kb 10perc, mar menetrendszeruen hagyom el a lakast hosszabb idore es a repteri ellenorzeseken csont nelkul esek at. Nem emlekszem igazabol, de…..
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
kiskutyuska 2012.05.13 11:56:48
Hai,

En magam azok koze tartozom akik elhagytak az orszagot. Nyelvet beszelo szakertokent, nem fuvet vagni vagy boltban feltolteni. Nagyszeru eletem volt otthon is az atlagkereset sokszorosaval a zsebemben. Ezert a dontes is nehez volt, nem volt otthon problemam. Es szerintem, ahogy tuljutsz a penz kerdesen, meg mindig rengeteg dolog van a hatterben amiert az ember elkoltozik. A barataim nagyon hianyoznak. A csaladhoz es a baratokhoz ha europaban vagyok 2-4 hetente hazarepkedem hetvegere egy sorozesre, latogatasra.

Nagyon sok dolgot borzasztoan kisarkitva latnak az emberek.
- Ne menj el, mert magyar vagy, epitsd az orszagot, ragaszkodj a gyokereidhez. Na aki mar valaha vegig gondolta, min ment keresztul europa az elmult 1000 evben, az tudja, hogy talan a franciak, olaszok es az eszakiak buszkelkedhetnek azzal, hogy valahova "tiszta"-hoz kozelito vervonaluk van. A magyarokban bosegesen van torok, orosz, nemet, es meg kitudja mi minden. Az biztos, Atillabol mar nem sok.

- a magyar nyelv. Az a nyelv is csak 1 a sok kozul. Megtanulsz egy masikat rendesen es onnantol kezdve azon is tudsz beszelni akar szofisztikaltan is. Igy par ev massziv angolozas utan mar teljesen mindegy melyik nyelven kell beszelnem.

- Jo kajak, jo nok, balaton. A kajat megszokod mashol is es nyugatabbra a magyarhoz kepest minosegi dolgokat vasarolhatsz. Ahogy atalltal ra, sokkal jobb lesz. Nok mindenhol vannak es mindenhol szepek. Otthon a magyar fiatal nok hihetetlenul ribanc kategoriaba sulyedtek. Sajnalatos. A balaton meg.. tobb idot toltok ott, mint egy atlag alfoldi csalad.

Mi maradt akkor? Esszeru jozan ervek. A jozan ervek szerint magyarorszag kiszolgaltatott, a cegek a rabszolgahajcsarokra emlekezteto modon dolgoztatnak es elenyeszo kissebbsegben vannak azok, akik mint adofizeto allampolgart megbecsulnek teged. A nyugdijrendszer katasztrofa, az egeszsegugy szinten, az allamcsod kockazata nagy, az oktatasi rendszer, az iskolak egy vicc az egyetem alatt. Az emberek nagytobbsege brutalisan gusztustalanul ketszinu. Ez akkor jott igazan ki, amikor a magas fizetesem ellenere, egyszeru olcso ruhakban maszkalok es mivel elso autom, egy 14eves astra-t vezetek. 25evesen megkapod a lehet leglenezobb ugysincs ra penzed nezeseket. Aztan elkoltesz egy hetvegi vasarlasnal hulyeskedve mosolyogva 50e-t es hirtelen mindenki nagyon szeret. Bemesz az autoszerelohoz elmondod mit akarsz azt mondja az bizony 30e lesz, es latszik rajta mennyire nem hiszi el, hogy kitudnad fizetni es amikor azt mondod "az nem sok, tobbre szamitottam", rogton a baratod lesz. A banki ugyintezo mint a sz@rt ugy kezelnek, addig a pillanatig amig nem latjak a bankszamlad adatait. A kozlekedesben, ha elrontok egy kanyarodosavot, be kell tolakodni, mert mindenki azt gondolja, levagtam a sort. Na ez az, amiert ugy dontottem ott hagyom a barataimat. Mert a magyarorszagi emberek nagyresze bunko, felszines, lenezo, kikozosito es kicsinyes. Nem mas okok miatt, mert a nyugdijat, oktatast es az egeszsegugyet lelehet nyelni, hiszen megiscsak a jolmegszokott kornyezet es kultura.

Ennyit szerettem volna igazabol elmondani, akkor is elkoltozol, ha otthon tokeletes eleted van. Mert ha tobbre vagy kepes mint amit ott kaphatsz, nincs jozan erv a maradas mellett.
kiskutyuska 2012.05.13 15:01:19
@Vortumnus: sokkal szebben megfogalmaztad mint en, pontosan ezt szerettem volna mondani :)
kiskutyuska 2012.05.13 18:38:40
@Kürosz: pedig en orulnek, ha nekik jobban menne mint nekem. ezert rosz ez. es teljesen igazad van. Viszont epp ezert nagyon megtanultam kussolni es veletlenul sem elohozni a nyaralast utazast vagy barmit :D
A teoretikus "Ugyan mit veszítettünk a Malév csődjével, amikor itt vannak helyettük a jófajta fapados járatok, amik még olcsóbbak is?" kérdésre érkezett meg a válasz. Tamás levele nyomán a Homár megdöbbenve tapasztalta, hogy tényleg létezik ilyen, itt Európában, hogy fizető…..
dark blogja 3 :] 2012.02.23 23:19:18
epp lementem cigizni, megszakitva a napomat amit dbakent tengetek es azon gondolkoztam, uristen mennyi mindenen mentem keresztul az eletem soran. mennyi minden tortent ami vegul ide vezetett. leirhatatlan erzes vegig gondolni azt a rengeteg mindent. es bizony egyszerre mosolygok es bamulok ures…..
dark blogja 3 nahna..:D 2012.02.03 17:03:16
http://tehgiraffe.com/pix/2012/02/1328272665-mielott.jpg ez a lista. Na most errol a nagyresze vagy megvan, vagy meglesz, vagy meglehetne. leszamitva a hiressegeket, azokat nemismerem, de felirom zuckenberget helyettuk :P Viszont pont tegnap gondolkodtam, nincs most olyan az eletemben amit…..
dark blogja 3 koszonom 2012.01.06 23:07:30
print $title;..
dark blogja 3 es megis mit? 2012.01.06 09:39:37
megerkeztem dublinba. Mar a repulon mikor ultem es neztem ki a fejembol jott ez az erzes. Mi a faszt keresek ezen a gepen? Most itt ulok megyek ugyeket intezni nezem az embereket es az epuleteket, es ez jut eszembe. Uristen, mit a faszt csinalok itt?!!Teljesen kiszakitva mindenbol ami picit is…..
huh, koszonni sem lehetett volna jobb evet :) isteni volt :) nehez lesz a kovetkezonek versenyezni vele de azert mar most ragyurok :D peace ..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Szoval itt allok alig nehany oraja eletem valosiznuleg eddigi legfontosabb nehany oraja elott es azon gondolkozom, egesz eletemben ezt/ilyesmit akartam csinalni. Hogy hatassal lehessek a vilagra. Es most ez meglehet. A kerdes persze, a skillektol eltekintve akar, hogy vajon az ember kepes ra?…..