Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Utolsó Csillagharcos

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
Előre szólok: alábbi soraimmal lehet, hogy jelentős naivitásról teszek tanúbizonyságot. Ezúton arra kérek ugyanis egy kormánypárti politikust, hogy gondolja át álláspontját egy tervezett állami nagyberuházásról. Pedig egy ilyen kérés normális esetben, rendes demokráciában…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.12.30 20:47:21
Még a műjég sem üzemel ilyenkor, minek ide hóágyú?!

A Normafa nem sportpálya, és nem is közpark. Kiránduló övezet, ahova a helyieken kívül id rengetegen járnak. A síelés kb annyira releváns szempont ott, mint a downhillezés: van rá igény, csinálják is, de nem lehet ennek alárendelni a tájat sőt... Én itt élek, majdnem minden hétvégén teszek arra egy sétát, biciklizek stb. Életemben egyszer síeltem ott, de soha többet. A pálya lankás, rövid, és keskeny, ráadásul kb minden 3. évben van olyan hó, amikor lehet is csúszni, arról nem beszélve, hogy ha valóban tömegek kezdenének itt síelni, nagyobb lenne a forgalom mint a Moszkva téren (bár már most is inkább kerülöm a környéket amikor leesik 5 centi hó, mert beindul a tömegnyomor)

A sport népszerűsítésére a síelés az egyik legrosszabb mód: drága a felszerelés és az infrastruktúra, szezonális és kiszámíthatatlan elérhetőség és MO egyszerűen nem alkalmas rá. Akkor inkább táj vagy terepfutás, erre pl kiválóan alkamas a környék.

Lenne amúgy mit fejleszteni, mert a sétáló ösvények egy kis esőtől sártengerré válnak, kijelölhetnének kerékpárutat, felújíthatnák a pihenőket, rendbetehetnék kitaposott pázsitot, csak valszeg ebből nem lehet eleget elmutyizni. Ha rajtam múlna, pont a síelést kellene korlátozni/tiltani, ahogy pl a downhill is elvileg tiltott.

Nem kell mindent szétverni csak azért mert már megszoktuk, lehetne esetleg élvezni is.
Mai tanulságos cikkünket a Mobility Digest szolgáltatja, és egy olyan jelenséggel szembesít, ami a korábbi években csak Windows Phone esetében jelentkezett, és érdekes módon annak esetében már – lassan, nagyon lassan – javul a helyzet. Amióta tavaly megérkezett a…..
Elegem Van! Elegem van a Tescoból 2013.11.28 19:42:59
Az alábbi történetre mondják, hogy ha látom, sem hiszem el, mivel azonban a történetet alátámasztó dokumentum birtokomban van, megosztható a nyilvánossággal. A Tesco Globál Áruházak Zrt. egy vásárlójának - nevezzük Tudatos Vásárlónak - egy nap alaposan végiggondolva a beszerezni kívánt árucikkeket…..
Én úgy tudom elképzelni, hogy ment a fedlapszállító teherautó, de eléugrott egy kiscica, és a sofőr hirtelen fékezett, így egy csomó fedlap lerepült. Sajnos közvetlenül mögötte ment egy úthenger, amit egy vaksi ürge vezetett (talán az, aki útburkolati jeleket festett a…..
Csütörtökön, a kitűnően sikerült október 23-i közös ellenzéki megmozdulás másnapján megvált eddigi műsorvezetőjétől, Kuncze Gábortól a Klubrádió. Közleményükben így búcsúznak: „„Kuncze Gábor az október 23-i ünnepen a média színpadáról…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.10.26 15:01:52
@Lucky Larry Silverstein:
1. A Klubrádió jelenleg az ország egyetlen ellenzéki rádiója
2. Kuncze egy volt belügyminiszter
3. Az elmutyizott fidesz székház árát mikor fizeti be a pártod a kasszába? Összedobja a békemenet, vagy a Simicska dolga lesz?
Igazából már hónapok óta gondolkozom azon, mégis mit lehetne kezdeni a Windows RT-vel, de idáig nem sikerült rájönnöm, mégis mi lehetne a tökéletes megoldás. Mindemellett úgy gondoltam, hogy a téma megér egy posztot, elvégre majdnem mindannyian Windows-zal nőttünk fel és…..
Ismeritek a viccet, ugye? - Julcsi, elkísérhetlek a választásra?! - Meg hát! *** Ami a bajai választás kapcsán történt, az tényleg az egész ország baja: rendkívül sok ismert probléma jelent meg, és beteges jelenségek harapóztak el. Haboztam, hogy erről írjak, de most már…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.10.18 10:56:45
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: félreértetted: a cikk szerint a szocik homokba dugták a fejüket, és a kilóra megvehető szavazók a hibásak.
Az Utolsó Csillagharcos 2013.10.18 11:00:07
@Kim Jong Un: árnyékbokszolsz, a böszme nem fog visszajönni, ha Te viszont annyira félsz ettől, hogy bármit képes vagy megenni amit ezzel a cimkével tolnak le a torkodon, akkor ideje lenne kinyitni a szemedet.
Alig egy hónapja jelent meg a hír, hogy a Lapcom kinyomtatja az internetet. Illetve annak a javát. És bele is vágtak, tényleg. Még olyan két hete is lelkesek voltak. Aztán egy mai bejegyzés a Facebookon: Kedves mindenki! Megjelent az új számunk, amely azonban egyben az utolsó is.…..
UTOLSÓ VACSORA - Már jó ideje sugározza a tévé, nekünk mégsem sikerült megfejtenünk, mit is akar a Vénusz natúr margarin reklámja. Eszerint a termék (azaz a margarin) épp olyan illatú, mint a frissensült kenyér. De miért is akarna valaki kenyérillatú/ízű dolgot kenni a…..
Tilda Swinton a koreai W magazin augusztusi számának a címlaplánya. A laphoz készült fotósorozatot "The Aura" címmel Sølve Sundsbø készítette. A képek kapcsán sikerült megbizonyosodnom arról, amit mindig is sejtettem. Tilda valójában egy űrlény, de legalábbis tényleg földön…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.08.02 00:59:21
Szinte látom magam előtt a random sci-fi fps szerencsétlen takarítóját, akinek egy-egy kiadós deathmatch után el kell tüntetnie a sok mocskot és szemetet az űrállomásról. Nagy sóhajtással gumikesztyűt húz, összeszedegeti a töltényhüvelyeket, no meg a shotgunok által a falakra…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.08.01 18:26:22
@Teragigamega lélek: mondjuk 2x is meggondolod az RPG-t, ha utána a plafonról is takarítani kell :)
Ismét egy exkluzív csomag a Humble Bundle csapatától, csak most kizárólag nagy neveket vehetünk aprópénzért.Kulcsokat csomagonként (összesen 3) kapunk! 1$-tól:Saints Row: The Third (PC Steam): a legmenőbb GTA klón. Nagyon profin összerakott, minimum egy GTA IV szintű élmény…..
Megtudtuk végre a jövő évben kezdődő egyetemi képzésekhez szükséges ponthatárokat: boldogan konstatálhatjuk, hogy azok a szerencsések, akiknek kemény középiskolai munkájukkal 240 pontot sikerült összegereblyézniük az 500-ból (48%), egyes szakokon azok is felsőfokú…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.07.29 09:47:54
@Ensiada Arkoveitie: értem én ezt, de ez akkor is csak egy célszám, aminek az elérése mögött nem látok racionális indokot. Mitől jobb az Magyarországnak, ha statisztikailag több a diplomás? Különösen akkor, ha nálunk alapvetően feldolgozó/szolgáltató ipar van, ahol alig van szükség mérnökre, kutatóra. Nem ismerem a statisztikát, de azt gondolom, hogy Németországban pl. fajlagosan sokkal több mérnöki/kutatói pozíció van mint nálunk. Az meg elég nagy ostobaságnak tűnik, hogy attól lesz majd sok gyár, mert van egy csomó munkanélküli diplomás.
Az Utolsó Csillagharcos 2013.07.29 09:52:26
@kérődzőgiliszta: akkor szerinted az egyetem legyen egy amolyan szociális foglalkoztató? Hát akkor inkább vissza a kötelező katonaságot XD
Az Utolsó Csillagharcos 2013.07.29 09:59:29
@kérődzőgiliszta: légyszíves ne diszkriminálj! Az izraeli hadseregbe a nőket is kötelezően sorozzák! ;)
Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez…..
Gábor laptopját 3 hónap alatt sem sikerült megjavítani az EC-CO Kft-nél. Makacs alaplap-hiba jelentkezett, amit ugyan 38 ezer forintért "megjavítottak", de azonnal újra jelentkezett. A második javítás után elismerték, hogy az alvállalkozójuk lehet, hogy nem is csinált vele semmit. A…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.07.12 22:11:58
@fullerg: a HDD a rossz hűtés miatt ment tönkre => konstrikciós hiba. A fedlap detto. DVD író meg nálam még nem romlott el, szimlán gagyi volt benne. Szóval ACER=silány, gagyi, illetve ezek bármely szinonímája.
Az Utolsó Csillagharcos 2013.07.12 23:53:35
@fullerg: nem túl bonyolult, ez volt az egyetlen DVD író ami nálam gépben begdöglött, csak egy adalék a többi hibához. Amúgy vegyetek ACER-t és vigyétek az EC-CO-hoz, valamiből nekik is élni kell.
Naiv ügyfél megörült, hogy egy hét alatt vissza is ért a javított netbookja Csehországból. Csak éppen az aksi veszett el belőle valahol félúton. A szerviz szerint videofelvételük van arról, hogy ő nem csomagolta be, de nem mutatják meg. Nyilván én vagyok a hülye. Vettem egy…..
Egy hazai védőoltás-ellenes szervezet nemrégiben definiálta, hogy mik a fenntartásai a védőoltásokkal kapcsolatban. A dolgot egyáltalán nem sajnáltam, sőt, nagyon örülök neki, hiszen a pontok túlnyomó többsége a nyitott kapuk döngetésének tipikus esete, így legalább remélem…..
Subba Subba Coelho: Lírikus farok 2013.06.27 07:45:40
Turn it up! ..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.06.27 15:03:59
Nyilván nem a boldogságtól, hanem egy újabb ócska trükk már megint.  Valamivel muszáj promózni a Magician Impossible júliusban induló harmadik szériáját. ..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.06.24 19:10:39
Megírjam? Ne írjam? Ezen töprengtem egy sort, miután a bosszúság vaskos felhője immáron végre tovaszállt, hisz hülye vagyok az egészhez, mezei felhasználóként én mindig arra kattintok, ami mellé oda van írva, hogy "javasolt". De talán épp az általam képviselt vaskos réteg az,…..
Az Utolsó Csillagharcos 2013.06.24 00:10:04