Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bruti

263 bejegyzést írt és 2506 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képtelen Csillagok háborúja, de szó szerint A rádió ma már távolról sem az a domináns médium, ami évtizedekkel ezelőtt volt, bár tény, hogy a beszélgetős műsorok, a zenesugárzás és a hírek a mai napig szép számú hallgatót vonzanak oda a készülékek elé. Ha azonban történetmesélésről van szó, a…..
Bruti 2020.01.08 12:13:31
@steery: De hát rádióban elég szarul jön le, ha csak lóbálod a fénykardot és közben nagyokat hallgatsz.
Az utolsó részhez értünk, és egy álommal kezdünk. Yamato-san egy fura világban találja magát, mikor az egyik rokona közeledik felé. Az öreg először nem érti a dolgot, de a találkozás fényt derít mindenre: ők már a túlvilágon vannak, ahol feleleveníthetik a régi időket. A rokon mesél a családjáról és…..
Az egykori Black Sabbath-énekes vezette Headless Cross (Tony Martin - ének, Dario Mollo - gitár /Vodoo Hill, The Cage/, Magnus Rosén - basszusgitár /Hammerfall/, Eddie George - billentyűk /Magnum/, Danny Needham - dobok /Venom/) jelenleg a birminghami RB stúdióban próbál a jövőre megjelenő…..
1945 januárjában végre felszámolják az internáló tábort. Ez azt jelenti, hogy mindenki mehet haza, illetve amerre lát. Mivel az őrnagy az istennek se kerül elő, hogy elbúcsúztassa a népeket, Amy sietősen elhagyja a tábort, nyomában a Nakayama családdal, addig, amíg elő nem kerül az őrnagy hullája…..
Új-Mexikóban folytatjuk a történetünket, ahol Chester menedéket talált Luz családjánál. Elvégez minden munkát a birtok körül, de az ismerős, baljós szél ide is követi. Persze ő még nem tudja, hogy Yuko már a nyomukban jár. Luz örül, hogy velük maradt, és kapcsolatuk is kezd rendeződni, már az…..
Ma rövid cold opennel nyitunk. Egy patológián vagyunk, ahol számunkra ismeretlen orvos játszik Frankensteint, vagyis más hullákból legózza össze a csúnyán szétégett Yuko testét. Persze nem magától vállalkozott erre a nemes feladatra, hanem a yurei vette át teste felett a hatalmat. Mikor kész a mű, a…..
Egy időugrással kezdünk, 1919-ben vagyunk Terminal island-en, és megkapjuk Yuko eredettörténetét, ami végre rendet tesz a fejekben (már akinek nem esett le volna eddig, hogy miért rohangál egy szétrohadt zombi a békés halászok között)...
1943-at írunk és Guadalcanalon kezdünk, ahol Chester már megkapta a tragikus hírt, a gyermekei haláláról. A csapástól hősünk megtört, nem nagyon van kibékülve se a helyzetével, se önmagával. Egyetlen jó hír, hogy nem sokáig kell már itt lennie, mert érkeznek az új tolmácsok. A három új emberből az…..
1942 augusztusában, Guadalcanalon járunk (Csendes-óceán, Salamon szigetek), ahová Chester vezényelték, miután beállt a hadseregbe. Innen írja levelét a kis szerelmének, hogy minden pazar, jó az idő és harcolnia is csak a maláriával kell, szóval megnyugodhat, mert csak iratokat fordítanak és próbálja…..
Az újonnan épített gyűjtőtáborban vagyunk, ahol már egy fokkal kulturáltabb körülmények közt élhetnek az ide kényszerített japán-amerikai állampolgárok. A haza úgy gondolta, hogy ha már elvették a szabadságukat, otthonaikat és vagyonukat, akkor legalább egy mozgó mozit vigyenek nekik a táborba.…..
Az első részben megtudtuk, hogy a ’40-es években, a japán migráns élete sem volt fenékig tejfel, főleg úgy nem, ha azt Pearl Harbor és egy Bakemono (japán szellem) is súlyosbította. Nakayama bácsit társaival elvitte az FBI, szóval most egy cellában mantrázza, hogy ő nem kém, csak egy egyszerű halász…..
Elstartolt a Terror sorozat második évada és hiába írtam az elsőről, most valamiért vakon voltam. Azt gondoltam, biztos folytatják Crozier kapitány misztikus kalandjait, amíg Sixx finoman felhívta rá a figyelmemet, hogy hát nagyon nem, hiszen antológia sorozatról beszélünk, tehát új évad, új…..
Bruti 2019.09.04 08:20:44
@ema non: És tényleg... ott megy egy kimonós alak, majd eltűnik.
No, kérem el is érkeztünk a Terror és az Erebus hajók legénységéről szóló sorozat utolsó részéhez. A megtett út igencsak viszontagságos, hogy mást ne mondjak horrorisztikus volt, és a Nagy Fehér Izét leszámítva teljesen hihető is a sztori. De ne rohanjunk előre, hisz a…..
Bruti 2019.09.03 22:14:11
@Bertalan Vági:
Felriasszák, felriasztják. Teljesen helyes mindkét forma.
Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája: Charles Caleb Colton angol író ötlötte ki ezt az aforizmát valamikor a XIX. század legelején, mely tökéletesen igaz a rockzene esetére is. Ahogy Jack Black is látványosan mutatta be ezt a Rocksuli című örök filmklasszikusban, a bandaalapítás legelső fázisa…..
Német anyanyelvű zenekar sosem ért el akkora világsikert, mint a Rammstein, mégis ők azok, akik ezt nem igazán használják ki. Mondjuk talán a mindig szarkasztikus, punkos, polgárpukkasztó attitűd miatt nem fekszenek rá saját sikereikre, és nem öntik magukból ha kell ha nem az anyagokat, működik ez…..
Bruti 2019.06.05 15:24:00
Nyakunkon a Fear The Walking Dead következő évada, amiben az eredeti szereplőgárdából alig maradt valaki (Alicia és a visszatérő Daniel), viszont kap egy újabb Walking Dead-száműzöttet, ezúttal Dwightot, azaz Amelio Austint,éééééés ami ennél is fontosabb, ha minden igaz lesz egy ún. szuperzombi is…..
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
Már javárban zajlanak az RTL Klub tehetségkutatójának castingjai, amiből az egyik mentor most kiszáll. Radics Gigi két év után döntött úgy, hogy nem akar még egy évadban szerepelni, inkább a zenei karrierjére koncentrál, írja a Blikk. "Mentornak lenni nemes feladat, de sok forgatási idővel,…..
Merüljünk el most pár percre a biztosítók, avulás, szervizek és utángyártott alkatrészek világában! Olyan világ ez amelyben előbb vagy utóbb minden autót vezető betekintést nyer. Nekem sajnos most adatott meg ez a lehetőség, mivel sikerült összetörnöm az autómat. Kedd este volt, egy hosszú és…..
Mivel ebben az évadban írtam messze a legkevesebbet (meg legszarabbat, de ez már más kérdés) és ez volt az az etap is egyben, amiből a legkevesebbet láttam, nem biztos, hogy a véleményem számít-e, de a hagyomány az hagyomány. Szóval szerintem az évadnak úgy mentek neki, hogy a Radics-Csoki-Krisz…..
Bruti 2019.02.21 17:47:42
@Niké88: @oh my... goddess!: Ha lenne valami kurva nagy változás, pl. amit Géza említett, akkor maradnék, de nem hinném, hogy sokat fejlesztenék már ezt a formátumot.
Annál jobb dolog nem is történhetett a magyar sorozatiparral, mint a Válótársak és a Mi kis falunk sikere. A két sorozat berúgta a pajtaajtót, és mostanra ott tartunk, hogy aki tud, sorozatot fejleszt, magyar gyártásút, lehetőleg magyar kútfőből. Ha jól számolunk, idén decemberig legalább 16 magyar…..
Zsuzsu ugyan visszatért a párbajról, de ezzel nem aratott osztatlan sikert. Legalábbis a villában biztosan nem, mivel ő volt az egyetlen, akit nem ünnepelt kitörő lelkesedéssel még a saját csapata sem. A legtöbben egykedvűen vették tudomásul, hogy a bolonddal kell lehúzni a maradék pár napot, és…..
Bruti 2019.02.06 15:24:30
@É2I: Unom hát.. minden évad vége mindig a legnyomorultabb. Én azt hiszem ez volt az uccsó évadom, meguntam írni. :D
Bruti 2019.02.06 15:27:15
@É2I: Egyébkénr megvédeném Petit. Szerintem rátalált a saját stílusára. Emléxem a Celeb vagyokban olyan szar volt, próbálta utánozni, amit látott, de itt már kialakult a saját formája. Ok, nem kell MTA tagnak lenni ehhez, de szerintem már rendben van.
Bruti 2019.02.06 15:48:23
@Ármándójózsi: @hannamontanna: Azt mondom, hogy sokat fejlődött. Anikó is fos volt az elején, sőt Bence is. Először Balázst utánozta, Anikó meg Bencét, meg Lilut. Még konkrét mondatokat is átvettek egymástól, aztán szép lassan elkezdték magukat adni. Ez egy folyamat, amit szerintem nem lehet másképpen megtanulni, csak akkor, ha képernyőn vagy. Majd kialakul az.