Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karmak

121 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon Chilton Flóra átvehette az Északi Támpont történetének harmadik Hégető Honorka Díját. Ez az egyik olyan média díj, amit ha megkapunk mindig különsen büszkék vagyunk. Az első ilyen elismerést 2014-ben Vidos Mihály a Karmák című filmsorozatnak a Gaál Családot bemutató epizódjáért vehette…..
                  Tisztelt Pályázók!  Nagy örömmel tesszük közzé a Szövetség az Ifjúságért Program által Fiatalok és a Környezetvédelem címmel meghírdetett pályázat nyerteseinek listáját. A győztes Pályázóknak ezúton is gratulálunk valamint a programok megvalósításához sok sikert…..
Egy szocmunkáslány, egy gyógypedagódus és egy egyetemi oktató betonozik Hernádszentandráson. Olyan helyet építenek, ahol a következő 30-40 évben foglalkozhatnak a környékbeli gyerekekkel. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson négy éve indult el SZIA InDaHouse program. A szervezet…..
A II. Cégér Wekerlei Filmfesztiválon Molnár Anita I LOVE Kispest című kisfilmjével elnyertük a fesztivál Kispest Anzix Különdíját! : )) 2018. november 14...
Katt ide a részletes pályázati kiírásért! Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. megbízásából a NIOK Alapítvány, valamint az Északi Támpont Egyesület támogatási felhívást hirdet ifjúsági civil szervezetek támogatására. 2018. október 2...
Hatalmas az öröm és a büszkeség! Tegnap este a Bárka Átmeneti Otthon fiataljaiból verbuvált és Színész Bob által mentorált REZILIENCIA című dal nyerte a T-Com zenei versenyét. 2018. szeptember 30...
Majka és Curtis, Quimby, Palcsó Tomi, Bandor PistiHát az, hogy mindegyiknek ott lesz a videoklipje a 03. Magyar Klipszemlén.Na de ki az a Bandor Pisti?Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét a BMSZKI M3 Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek írták a…..
A IX. Bujtor István Filmfesztiválon négy műfaji kategóriában versenyeztek az elmúlt egy év magyar és koprodukciós alkotásai: játékfilmek, dokumentum- és ismeretterjesztő filmek; animációs, fikciós és kísérleti rövidfilmek, valamint versklipek kerültek vászonra.Több mint 60 nevezett film közül 25…..
Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. 2018. aug. 8...
Északi Támpont Vasmedve 2019.11.08 12:37:41
Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. 2018. aug. 7...
Északi Támpont Verset írok 2019.11.08 11:58:44
Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. A videót is együtt készítették, hogy bebizonyítsák: kellő munkával, kitartással, akarással nagyon is sokra képesek. 2018. júl. 25.  ..
Az Északi Támpont és a Szeretlek Magyarország közös kisfilmjéből kiderül, hogy bármelyik 12 éves gyerekből lehet fejlesztő, programozó, még ha nem is hiszik el. Szerencsére vannak, akik odamennek hozzájuk, és foglalkoznak velük. Ők csinálják a Kódklubot. 2018. júl. 24...
Északi Támpont Reziliencia 2019.11.08 11:52:15
Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. A videót is együtt készítették, hogy bebizonyítsák: kellő munkával, kitartással, akarással nagyon is sokra képesek. 2018. júl. 19...
Északi Támpont KLIP PREMIER 2019.11.08 11:50:18
Az Önismereti és kisfilm-készítő műhely VIII. kerületi és XIV. kerületi programjainak zárórendezvénye , továbbá a KAB pályázatok zárása. Szakembereink a programjainkról beszámolnak. Az alábbi filmek premierje lesz: VasmedveHiába is hisztizel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!   Az…..
Az Északi támpont és a Szeretlek Magyarország közös filmjében az önkéntesekből szerveződő BAGázs Közhasznú Egyesületet mutatjuk be, amely a bagi romatelepen élőket segíti felnőtt- és gyerekprogramokkal. 2018. jún. 7.    ..
Az Északi támpont és a Szeretlek Magyarország közös filmjében, a Karmák sorozat második részében a Kockacsoki nevű csokoládéműhelyt mutatjuk be. Megnéztük, hogyan készülnek az ínycsiklandó édességek, amiben autista fiatalok is részt vesznek. 2018. márc. 21...
Hogyan lehet rávenni egy mai tinit, hogy gerincferdülése miatt a nap 24 órájában, éveken át korzettet viseljen? Marlok Ferenc nem ismer lehetetlent. Bemutatjuk a korzettkészítőt. Karmák - az Északi támpont és a Szeretlek Magyarország közös sorozata.2018. márc. 1...
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Karmak 2018.04.27 21:44:05
@Molnárgörény: Nagy tisztelettel megkérdezném tőled, hogy orvosilag hogyan nevezik azt az állapotot, amikor az ember valami intenzív tevékenység közben olyan éhségrohamot kap, hogy úgy érzi ha nem eszik pár falatot akkor menten elvágódik? Mert ez az állapot létezik, velem sem egyszer fordult már ilyen elő csak nyilván tévesen, helytelenül diagnosztizáljuk.

Mellesleg volt már úgy is hogy ilyenkor bementem egy boltba és levettem egy joghurtot amit a pénztárig meg is ittam és csak az üres flakont fizettem ki. Nem akartam lopni és azt gondolom az égadta egy világon senkinek nem ártottam ezzel. Olyannyira nem hogy, bizonyos áruházakban direkt oktatják a személyzetet, hogy mértékletes keretek között ne is próbálják megakadályozni a vásárlóknak a helybeni fogyasztását, mégpedig egészen egyszerűen azért mert egy éhes ember kevesebb időt tölt a boltban, ergo kevesebbet is vásárol.
Karmak 2018.05.03 08:36:31
@Molnárgörény:
A hypoglykaemia kapcsán kifejtett álláspontodat nem vitatom. Engem azonban az érdekelne, hogy az általam fentebb leírt nevezzük most csak "éhségrohamnak" melynek nem az a célja, hogy nagy mennyiséget fogyasszak táplálékot, hanem az hogy rögtön kerüljön valami minimális tápanyag a gyomromba megszüntetve az émelygéssel, szédüléssel, romló szellemi kapacitással és dekoncentráltsággal járó érzeteket van e orvosi neve.
Köszönöm ha válaszolsz a kérdésemre!
Karmak 2018.05.04 21:20:33
@Molnárgörény:

Köszönöm szépen a választ! Maximálisan kielégített. Ma is tanultam valamit. ;)

További szép estét/napot!
A már online is elérhető az Északi Támpont Egyesület által elkészített Örökzöld történetek című kisfilm-sorozat. A kisfilmek célja bemutatni a FŐKERT tevékenységének különlegességeit, kulisszatitkait, mégpedig olyan szakemberek közérthető tolmácsolásában, akik minden nap Budapest zöldebbé tételén…..
 2018-ban is tovább folytatódik az együttműködésünk az Életrevaló Egyesülettel. Az idei évben a MOL támogatásával két videoklipet készítünk el. A BÁRKA Kőbányai Átmeneti Gyermekotthonban élő gyermekekkel már meg is kezdődtek Horváth Kristóf Színész Bob közreműködésével a foglalkozások. A klip…..
  Kruzslic Dávid a szeretlekmagyarorszag.hu oldal tulajdonosa és Tóth Bálint az Északi Támpont Egyesület elnöke megállapodtak, hogy a Karmák című esélyegyenlőségi filmsorozat 2018-ban készülő epizódjai kiemelt tartalomként jelenhetnek meg a szeretlekmagyarorszag.hu internetes felületein.  Nagy…..
Az Északi Támpont szakmai sikereinek javát egy Canon 650D fényképezőgéppel érte el.  Ez egy a Canon hivatalos termékbesorolása szerint is amatőr kategóriájú tükörreflexes fényképezőgép. Szerettük nagyon ezt a masinát és úgy érezzük sikerült is kihoznunk belőle a maximumot ... de sajnos eljárt…..
A Faludi Akadémia filmszemléjén az Életrevaló Egyesülettel közösen Telefonok címmel bemutatott filmsorozatunk "Összetörve" című epizódja a játékfilm kategóriában 3. helyezést ért el. A kisfilm három az édesanyjával egy munkásszállóra éppen beköltöző fiútestvér életébe ad rövid bepillantást. A…..
Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont közösen vehette át a X. Roma Life Közép-európai Dokumentumfilm Fesztivál egyik fődíját. Az elismerést a Telefonok című filmsorozat Célkeresztben című epizódjával nyertük el. A kisfilmet az Életrevaló Egyesület kezdeményezésére a Bárka Átmeneti Otthonban…..
A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület megbízásából elkészített kisfilmünk a III. Magyar Speciális Független Filmszemléről.  Rendező, operatőr, vágó: Chilton FlóraRiporter, gyártásvezető: Tóth Bálint..