Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Északi Támpont

102 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ajánld fel az adód 1%-át az Északi Támpontnak, hogy filmjeink révén még többet tehessünk az esélyegyenlőségért és a fenntarthatóságért. Neked mindössze 3 perc de számunkra a segítséged nagyon sokat jelent!  Hogyan tudod adód 1%-át egyszerűen és gyorsan felajánlani?1. Lépj be az eszja…..
ÉSZAKI TÁMPONT Kompromisszumok 2023.12.14 09:17:32
Egy fiatal művész munkavállalási és önmegvalósítási kríziséről szóló filmhez keresünk támogatókat, hogy a film - túlnyomóan fiatal művész - készítőit honorálni tudjuk munkájukért. Miért kérjük a segítségedet: A magyar rövidfilm-készítésben - főként pályakezdő filmesek esetében - a munka…..
A rövidfilmekből álló “fiatal felnőtt trilógia” harmadik epizódjában minden a demokrácia és a közösség körül forog: a történet, a forgatás módja, és a finanszírozás is.   Kampányvideó     Itt tudod az "A könyv a mi fegyverünk" című filmet támogatni:       Az adományok tervezett…..
Nagy öröm számunkra, hogy a sikeres tagjelölti monitorozás és az Etikai Bizottság döntése alapján az Északi Támpont is teljes jogú tagja lett az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének.  ..
2022. december 16-án 17:30-kor tartottuk meg a Bem moziban a Nefelejcs című kisjátékfilmünk stáb bemutatóját. A vetítést rövid beszélgetés követte az alkotókkal, majd koccintással zártuk az eseményt. Beszélgetés az alkotókkal   Rövid ismertető:Egy kora nyári délután Ilona elindul otthonról,…..
Az Északi Támpont saját támogató márkával jelenik meg januártól. A jótékonysági brend neve NPA. Első ízben pedig ezt a szuper navy kék hoodiet kapják meg azok, akik adományukkal támogatják a munkánkat, viseletükkel pedig állást foglalnak az esélyegyenlőség és az elfogadás mellett. Ha Te is szívesen…..
2022. november 14-én 17.30-kor a Bem moziban a Válaszúton című kisjátékfilm közönség és sajtó bemutatójára került sor.  Filmünk egy érzékeny és fontos társadalmi problémára, az emberkereskedelem működésére és a gyermekek prostitúciós célú kizsákmányolására hívja fel a figyelmet. Az EU területén…..
A Hellovelo Zrt. vel való együttműködésünk révén új lehetőség nyílt meg az Északi Támpont előtt. Az elektromos kerékpárok bérbeadásával foglalkozó startup a kérésünket figyelembevéve, egyedi bérleti konstrukciót hozott létre, hogy ezzel is segítse az energiaválság időszakában a Magyarországon működő…..
Az Eszter-lánc mesezenekar, a tarnabodi gyerekek és az Északi Támpont közös klipje. Az Eszter-lánc mesezenekar lemezének, a Játszóházi rokkendrollnak megjelenését egy izgalmas közös projekttel ünnepeltük meg. Elhívtunk egy rendkívüli Mikulás Partyra egy csapat gyereket Tarnabodról egy napra egy…..
Bemutató: 2022 Léna és Lili egy 14 esztendős gyermekotthonban élő öntörvényű egypetéjű ikerpár. Édesanyjukhoz a kötődésük nagyon szoros, az ikrek szinte szüntelen várják, hogy anyjuk meglátogassa őket és egy kis időt tölthessenek el hármasban. Amikor azonban az édesanyjuk még az ikrek…..
Bemutató: 2022 Egy kora nyári délután Ilona elindul otthonról, hogy virágot vigyen szeretett férje sírjára negyvenhetedik házassági évfordulójuk alkalmából. Azonban az idős korral fellépő demenciája miatt, egyre inkább elveszik a nyüzsgő nagyvárosban. Az útja során különféle emberekkel hozza össze…..
Bemutató: 2022  Dorottya, egy visszahúzódó 15 éves lány, aki négy éve gerincferdüléssel küzd. Szülei elkötelezetten támogatják lányukat a betegség nehézségeiben, azonban a család élete fordulóponthoz érkezik. Dorottya állapota olyan súlyossá válik, hogy már nem marad más lehetőség a gyógyulására,…..
A 2021-ben „Még emlékszem” címmel elkészített filmünkben a II. Világháború túlélőinek emlékeit, animációk segítségével jelenítjük meg a XXI. századi, modern Budapest terein, utcáin  Előzetes A teljes film jelenleg hazai és nemzetközi filmfesztiválokon elérhető. Magyarországi fesztiválok  - 18.…..
Bemutató: 2021. január 30. Stratégiai partnerünk a Személyes Történelem Produkció  Szereplők: Reinhardt Bora, Mezei Luca, Kardos Kíra, Nagy Nóra Alma, Szuszky Gergő, Ambrus Virág, Koncepció: Kallós Viola, Borbás Gergő, Chilton FlóraRendező: Chilton FlóraGyártásvezető: Tóth BálintStáb: Bernáth…..
Bemutató: 2021. január 12. Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont által megvalósított Önismereti Filmes Műhely 2020-ban a Fővárosi Esze Tamás Gyermekotthon lakóival közösen NESZETAMÁS címmel készített videóklipet. A klip őszinte betekintést enged az otthon lakóinak világába és…..
Bemutató: 2020. augusztus 18.A film már megtekinthető hazai és nemzetközi filmfesztiválokon. Deni a börtönből szabadulva a családjánál keres menedéket, amit  kihasználva a strichelésből élő nevelőapja, egy feladattal bízza meg őt.  Ez a „munka” az áhított érvényesülést hozhatná meg a számára a…..
Bemutató: 2019. június 21. 2019-ben díjazták Magyarország legjobb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit. A Káva Kulturális Műhely a Kreatív kategória győztese lett. De kik is ők és mit csinálnak? Főtámogató: szeretlekmagyarorszag.hu Stáblista: Kinter Alexandra - szerkesztőTóth Bálint -…..
ÉSZAKI TÁMPONT KARMÁK / DIABOLÓ 2022.01.08 20:31:47
Bemutató: 2019. április 8.A most hét éves Nelli másfél éves kora óta él 1-es típusú diabétesszel, folyamatosan inzulint kell kapnia. Ehhez inzulinpumpát használnak, ami 5 percenként pumpál a szervezetébe inzulint, a nap 24 órájában. Főtámogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma Stáblista: Nagy…..
Bemutató: 2019. február 13. Számos kezelésen esett át, mire felépült - ezt az a lánc is bizonyítja, aminek minden egyes gyöngyszemét egy-egy vérvétel, sugárkezelés vagy injekció után fűzhette fel. Az Érintettek láncának nevezték el. Főtámogató: SzeretlekMagyarorszag.hu  Stáblista: Nagy András -…..
Bemutató: 2018. december 24. Endre 15 éve érkezett Tiszaadonyból Budapestre. Édesanyja 8 évvel ezelőtt bekövetkezett halála óta már nem vágyik vissza a szülőfalujába. Sosem volt hajléktalan, mert minden nap megkeresi az utcán a gitárjával az aznapi szállásra valót. Mivel nem dohányzik és nem is…..
Bemutató: 2018. december 5. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson négy éve indult el SZIA InDaHouse program. A szervezet önkéntesei szegény családokban felnövő, óvodás korú és még kisebb gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos foglalkozásokat. Tanítják őket, játszanak velük, fejlesztik…..
Bemutató: 2018. auguszus 7.Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös  klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. Főtámogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma Szereplők: Bandor PistiHorváth ErikaHorváth MátéFüzes AngélaMagyar…..
ÉSZAKI TÁMPONT Vasmedve 2022.01.08 19:25:04
Bemutató: 2018. auguszus 7.Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös  klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. Főtámogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma Szereplők:Botos KevinDányi MartinFerenczy ZoltánGrosz DávidKiss KevinKiss…..
ÉSZAKI TÁMPONT KARMÁK / KÓDKLUB 2022.01.08 18:59:36
Bemutató: 2018. július 24. Bármelyik 12 éves gyerekből lehet fejlesztő, programozó, még ha nem is hiszik el. Szerencsére vannak, akik odamennek hozzájuk, és foglalkoznak velük. Ők csinálják a Kódklubot. Főtámogató: SzeretlekMagyarorszag.hu  Stáblista: Nagy András - szerkesztőTóth Bálint -…..
ÉSZAKI TÁMPONT Reziliencia 2022.01.08 18:54:55
Bemutató: 2018. július 19. Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek írták a saját életükről. A videót is együtt készítették, hogy bebizonyítsák: kellő munkával, kitartással, akarással nagyon is sokra…..