Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GNandor

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb embernek nagyon negatív a véleménye a randizásnak nevezett népszokásról. Merthogy ez egy életforma, és kifejezetten a nagyvárosi környezetre jellemző: ott van értelme, ahol az ember nem ismer mindenkit és ahol nem ágyazódott be annyira a társadalom szövetébe, hogy készséges családtagok és…..
GNandor 2020.07.28 11:42:09
@Balogh Zsolt: Lehet hogy nem látsz de van. Ilyen a sajátom, ilyen környezetemben jópár. Persze vannak válások is, és persze látok rossz kapcsolatokat is., amiből valószínűleg előbb-utóbb válás lesz. De lehet hogy közhely hogy egy kapcsolat két emberen áll, de igaz is.

"Van olyan ismerősöm, hogy rendszeresen mobilfotóval kell igazolnia, merre jár, a másik ismerősömet meg gps alapján nyomon követi a szerelme."
Az ismerősöd egy marha nagy lúzer. Rég ki kellett volna rúgnia a nőjét, de valószínűleg sokkal könnyebb folyton síránkoznia, mint visszamenni a párkapcsolati piacra és keresni egy másik rendes nőt. Ugyanis igen, egy megfelelő párt találni az qrva melós feladat. Nem arról beszélek hogy felszedni valakit, hanem olyan valakit találni akit feleségül vennél, és gyereket vállalná vele. Qrva sok jelentkezőt, kell kipróbálni, ami idő pénz és energia. Ezt sok ember nem szánja rá aztán meg sír hogy neki milyen szörnyő élete van a párja mellett... baszki erről csak te tehetsz.

"Aztán ha megvan a nagy szerelem, a nő lebabázik, meg sem kérdezve a másikat, ő mit akar, aztán a férfi önmagán kívül két másik embert is eltarthat." Először is aki _csak_ szerelmből vállal gyereket az idióta, a szerelem mindig elmúlik, és ha jó párt választottál átalakul valami erősebbé szeretetté. Az meg hogy még egy egy embert eltarthatsz tényleg nem értem miért gond. Naná hogy eltartom a gyerekemet amíg felnő. Férfi vagyok, nem egy kanos kamasz, 4 milliárd évnyi evolúció kódolta belém a vágyat hogy a genetikámat továbbörökítsem. Ez régen azt jelentette, hogy mammutot kellett levadászni, most meg azt jelenti hogy dogozol, pénzt keresel, és olyan szakmád adsz a gyerekednek amiből el tudja majd magát tartani, és unokát csinál neked.

Hogy megéri-e? Egyértelműen igen. Nagyon sok idő és pénz megy el egy jó párkapcsolatra, amit használhatsz másra is (új kocsi, nyaralás, hobbi). De ezek a dolgok hosszú távon mind szart sem érnek, ahhoz képest amit egy család tud nyújtani, ami ahogy korábban már írtam, qrva melós feladat...
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
GNandor 2020.06.02 12:42:07
@arty1977: Azért ne essünk túlzásokba, ha jól tudom a Magyarországi termékenységi ráta 1,4, és valahol 2.2 körül van a fenntarthatóság. Ekkor képes a társadalom finanszírozni önmagát, ez a cél és nem a 12-es ráta. Persze ez csak és kizárólag egy közgazdász szemén keresztül, ebben nincsenek benne az emberi faktorok, de kötve hiszem hogy 0,001%-nál nagyobb lenne azok aránya aki 12 gyereket akar
Mikor Sir Patrick Stewart bejelentette, hogy visszatér a Star Trek világába, a rajongók (köztük persze jómagam is) megörültek, hogy a Discovery újításai után végre kapunk egy klasszikus alapokon nyugvó sorozatot. Mivel kiderült, hogy a sorozat a Romulus pusztulása után játszódik, nagyon úgy…..
„Az új híd akár 35-50 ezer autóval is csökkenthetné a belvárosi hidak, és napi 6 ezer autóval a belső Üllői út forgalmát” – ezzel az érvvel igyekszik indokolni a kormány a Galvani-híd megépítésének tervét. Az eddigi tapasztalatok viszont ezt egyáltalán nem támasztják alá. A Galvani híd és a…..
GNandor 2020.01.24 10:15:39
@chrisred: "Nem fognak kiszállni egy XXI. századi autóból, hogy az államszocializmus igényszintjének megfelelő tömegközlekedést vegyék igénybe."

Utaztál te mostanában tömegközlekedéssel? A legtöbb bejövő vasúti vonal teljesen pontosan jár, és elővárosi kocsik közlekednek rajta pl ilyen:
hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_el%C5%91v%C3%A1rosi_vonatok#/media/F%C3%A1jl:Hungary,_Budapest,_Ferencv%C3%A1ros_pu.,_H-START_415_067.JPG

Minden BKK járművön GPS jeladó van, az okostelefonomról tudom követni, és perce pontosan jár. A legtöbb buszt már lecserélték, klímás teljesen rendben van, a villamosok, trolik szintén.
Persze nem azt mondom hogy nem tudsz ellenpéldát mondani, mert a napokban is felszállt a 4-6 -ra egy hugyszagú csöves. Igen van ilyen de a BKK szolgáltatásának a színvonala nagyon sokat javult az elmúlt években, és összességében teljesen jó.
Én megtehetném hogy autóval jövök, de mégis inkább választom a BKK-t mert kényelmesebb(nem kell vezetnem, tudok közben olvasni, filmet nézni) és gyorsabb (nem a dugóban állok, hanem kötött pályán függetlenül a forgalomtól, mindig ugyanannyi idő alatt érek célba )
GNandor 2020.01.24 13:40:40
@balkon-úr: Igen igazad van, én is tudnék még ilyen járatot mondani, és tudom hogy aki arra közlekedik annak semmit nem ér hogy más járatokon jó buszok közlekednek.

Az meg egy külön cikket megérdemelne, hogy a régi 200-as szériájú Ikarusok milyen strapabíróak, mennyivel jobb a szellőzésük és sokkal jobban bírják ezeket az utakat mint pl a Volvo buszok.
Véget értek az évvégi ünnepek, mától a legtöbben visszatérnek a hétköznapokba, ami sok határátkelő számára azt is jelenti, hogy vége az otthon töltött napoknak. Vajon milyennek látták Magyarországot a hazalátogatók? Balázs írta meg tapasztalatait, de erre bíztatlak titeket is. Magyarországon…..
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Nemrég vált elérhetővé az Álom Doktor című film előzetese. Ez lesz az a mozi, ami Stanley Kubrick kultklasszikusát, az 1980-ban bemutatott Ragyogását fogja folytatni. Az alap természetesen továbbra is Stephen King azonos című regénye, a főszerepre megnyerték Ewan McGregort, a direktori székbe pedig…..
Karakterpromó jött az Aranyélet október 14-én az HBO-n és HBO GO-n induló, 3. évadához, amiből kábé annyi derül ki, amit eddig is sejtettünk, azaz a Miklósi családnak nagyon nem lesz sétagalopp ez a nyolc epizód. Jó, egy ilyen sztorit nem lehet úgy befejezni, hogy ülnek a naplementében és mindenki…..
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
GNandor 2018.04.11 09:54:30
-Jó infrastruktúra: Ez igaz
-Azonos alaprajzok: Ez is igaz, de ezt nem érzem akkor előnynek, mert nem cserélek havonta ablakot, 10 évente egyszer pedig kibírom hogy kijön az ablakos felmérni.
-Logikus térrendezés: Hát ezzel nem feltétlen értek egyet, mert láttam jó pár panelt, ahol a fürdőből be lehet menni két szobába, illetve a 2 szobás lakás szobái is egymásba nyílnak. Ezek rossz példák amiket írtál, főleg a régi polgári lakásokra jellemzőek, de azokat se ilyennek tervezték, hanem amikor államosítva lettek 1 lakásból csináltak 3-at és ennek ez lett az eredménye...
-Nincs kihasználatlan zegzug: Ez máshol se nagyon jellemző, a most épülő lakások 90%-a lapostetős, leginkább a belvárosban fordul elő, amikor a régi téglás házra ráhúznak még egy szintet cserébe a komplett felújításért.
-Lakható méret-pazarlás nélkül: Ez a mostaniakra is igaz. Persze a alakható méret attól is függ mennyire van pénzed, egy 40 nm-es másfél szobás nyílván szűkös lesz egy 3 gyerekes családnak...
-Biztos erőd a természetei elemekkel szemben: Ez ugyanúgy igaz a most épült lakásokra is.
-Ideális választás minden élethelyzetben: Na ez az ami konkrétan nem igaz. Persze vannak olyan panelok ahol a környék és a lakás méret is megfelelő egy akár 3 gyerekes családnak is, de azért nem ez a gyakori.
-Bőséges szolgáltatóválaszték: Ez azért a többi lakásnál is így van, sőt még a családi házaknál is, feltéve ha nem most építkeztél a puszta mellett a város határánál
-Könnyen eladható/legolcsóbb lakástípus/Alacsony lakhatási költség: egyetértek
-Olcsó fűtés: Feltéve ha fűtés korszerűsítés már megvolt.
-Kevesebb ház körüli teendő: Ez így van
-Panoráma kilátás: Háát ha pl. a Hélia szálló mellet van a paneled és Dunára néz akkor igen, de a legtöbb esetben csak a szomszéd panelt nézheted :) De ez ugyanúgy igaz minden lakásra függetlenül attól hogy panel vagy nem.
Nincsenek nagy igényeim a hazai tévéműsorokkal szemben, már régen megtört a magyar televíziózás, szóval annyira nem is csodálkoztam azon, hogy a Szente Vajk vezetésével érkező Honfoglaló című vetélkedő (premier december 25 19:30, Duna TV) úgy néz ki, mint egy 1986-os cseszlovák tévéműsor kulisszája,…..
Határátkelő Ezek magyarok? 2017.10.22 06:30:00
Eléggé vegyesfelvágott lesz az eheti válogatás, ráadásul szó szerint. Elsőként ugyanis Svájcba látogatunk a rossz emlékű Svájc-Magyarország foci vébéselejtező kapcsán. Már csak azért is, mert a magyar sajtóban emlékeim szerint meglehetősen kevés szó esett a magyar (?) szurkolók (?) egy részének…..
Dühítő, felháborító. De nem a válogatott szereplése, hanem a szurkolók hozzáállása. A magyar válogatott szerepléséről akartam írni egy bejegyzést, azonban a meccs közben a cím megváltozott. Rossz volt hallgatni - ismét - ezeket a degradáló rigmusokat, és egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet…..
GNandor 2017.10.12 08:49:38
Kedves posztoló!

Sajnos eszméletlen hülyeségeket beszélsz össze vissza.:

"Kifütyülni a válogatottat, és ollézni az ellenfélnél, múlt héten a svájci hangosbemondónak kell figyelmeztetnie, őket, hogy itt nem szokás randalírozni. Nem tudom eldönteni, hogy szurkolni mennek ki, vagy indulatokat szítani"

Ja, szegény svájciak, ilyet csak a magyarok tudnak csinálni... ja nem:
www.youtube.com/watch?v=5j6ZES_kF4A

Elárulom szurkolni mennek ki. Én is azért szoktam kimenni, de ha azt látom hogy a buzdítás ellenére is csak tengenek-lengenek a pályán akkor én is azt skandálom hogy qrva gyenge. Mégis mi mást lehente, ha egyszer qrva gyengén játszanak?

"Nem értem, hogy még 1-0-s vezetésnél 90. percben is kiabálták a degradáló jelzőket. "

Igen mert a mecs nagy részében qrva gyenge volt a játék, Svájc is csak 2-0-ra nyert viszont nem ilyen játékkal. Svájc ellen 3-2-re kikaptunk, de a játékosok beleadtak mindent. A szurkoló sem hülye, tudja hogy a magyar játékosok tudása jóval a svájciak alatt van, nem azt várjuk hogy a nálunk jobb csapatokat megverjük, hanem azt hogy mindent bele adjanak.

A Sallói nyilatkozat egy vicc. Ezek szerint a legjobb az lenne ha ki sem mennének szurkolni? Akkor nem értem az MTK hogy tudott kiesni az NB1-ből....

"34 játékos lett kipróbálva, ez az útkeresés időszaka volt."
Aza gond hogy egyfolytában csak útkeresés van. De az útkeresés sajátossága, hogy ha az öszképet nézed, mégha vannak is kudarcok benne, az egész egy javuló tendenciát mutat. Most nem ez van.

"Egy szurkolónak támogatnia kellene a csapatot, amelynek szurkol, nem visszahúzni."
A magyar szuroklói kultúra nagyon is ott van az EU élvonalában. Nagyon sokan utaznak ki a saját fizetésükből hogy követhessék a válogatott meccseit, és nem randalíroznak mint ahogy azt az orosz vagy angol szurkolók teszik. Az hogy megy a füst, meg azt kiabálják hogy Christiano homosexual, az belefér. A szurkolónak mindig ki kell állnia a válogatott, mellett, de ezt nem azt jelenti, hogy mindig csak támogatja, hanem ha úgy érzi valami rosszul megy akkor igen is ennek is hangot kell adnia.
Az HBO sorozatai közül nemcsak a Westworld hagyja ki a következő évet, de ha lesz is harmadik Aranyélet évad, akkor azt csak 2018-ban mutatják be. A bejelentés valószínűleg csak formaság és nem kell rá túl sokat várni. Viszont most jó időre elköszönünk a Miklósi családtól és mivel mindenki…..
GNandor 2016.12.24 23:26:46
@mindennőQrva: Mert ezzel támogatják a magyar sorozatgyártását. Az igényes sorozatoknál / filmeknél várnak egy kicsit és nem rakják fel egyből.
A The Grand Tour első adását nézve végig az az érzésem volt, hogy ezt már láttam valahol, majd az, hogy ezt már nagyon sokszor láttam valahol, és ezen az sem változtatott, hogy három vendéget, Armie Hammert, Jeremy Rennert és Carol Vordermant csak azért igazoltak le az első adásba, és “nyírták ki”…..
Ma írtuk meg az Indexen, hogy az MTVA úgy alkudozik az idei Európa-bajnokság közvetítései jogairól a rendezvényszervezőkkel, mintha csak a piacon lenne. Például az UEFA által előírt 500 eurós díj helyett egy magyar fesztiváltól alapból 3 millió forintot kért az EB-meccsek kivetítős közvetítéséért,…..
Mivel 3 éves lett az autónk és itt az első műszakit 3 évre adják (ellentétben a magyar 4 évvel), el kellett intézni a műszaki vizsgáztatást. 2 lehetőség van erre, vagy elviszi az ember egy szervizbe és otthagyja hogy vizsgáztassák le és cseréljék ki ami szükséges, vagy maga intézi a dolgokat. Mi az…..
GNandor 2016.05.23 09:38:17
@B@luka: Ki kell hogy ábrándítsalak, mert ugyanannyi izgalommal járt eddig a műszaki vizsga mint ami a cikkben is van (A tréler is befér a vizsgaállomásra :) ).

Egyébként nekem múlt évben 24.000 Ft volt, és most már sokat javult a magyar helyzet a Totalcar cikkhez képest. Bejelentkezel telefonon időpontra ott vagy, és 20 perc alatt kész is.
GNandor 2016.05.23 09:46:03
@ttfan: Ez tény, de én legalább nyáron is tudok menni, mert nem kell megállnom 10 percenként a felforrt hűtővíz miatt :)
Vendégbloggerünk, AaannnaaA, a A célszemély hogyvoltjának írója így látta az ötödik évad nyitányát.  Utolsó (és egyben csonka) szezonjával kezdett a Person of Interest (itthon: A célszemély), amiből megtudjuk végre, mi lesz a Gép és hőseink sorsa – legyőzik-e a…..
ABAP külföldön Hóóóóó 2016.04.27 19:51:57
Április vége van és itt már 3 napja, minden nap esik valamennyi hó. És meg lehet fagyni, ma például  fok volt. Mennyire szuper...
ABAP külföldön és gyomortükrözés Németországban. Tegnap megtörtént a gyomor és béltükrözés és azt kell mondjam így utólag, hogy kár volt izgulni. Bementünk délután 3ra a rendelőbe (3.20ra volt időpontunk), negyed négykor már szólítottak is minket. Mivel itt lehetőség van a vizsgálatot altatásban…..
Cikkünk folyamatosan frissül :) 2016.04.22 09:00 Eljött a "várva várt" nap. Sokáig nem bírtam aludni, mert hülyeségeket álmodtam és inkább felkeltem. Elkezdtem inni a mai napi adag béltisztítót. Hát már rühellem ezt a narancsos förmedvényt. :) 2016.04.22 11:00 Narancsos förmedvény kivégezve. Már…..
ABAP külföldön Új telefon 2016.02.27 18:54:12
Mivel tönkrement a régi mobilom és sehogyan nem lehetett működésre bírni néhány programot rajta (factory reset után sem), így szomorúan konstatáltam hogy új telefonra lesz szükségem. Mivel telefon tekintetében árérzékeny vagyok (ami azt jelenti, hogy mindig valami olcsó telót veszek), így gondoltam…..
ABAP külföldön Farsangi szünet 2016.02.08 13:23:34
Múlthéten lejátszottuk a szünet előtti 2 meccsünket. Mind a kettőt megnyertük, de elég szorosak voltak. Így most jelenleg második helyen állunk a tabellán, ami osztályozós helyet ér. Tehát van esélyünk feljutni eggyel magasabb osztályba. Persze ehhez az kell, hogy a listavezetőn kívül ne kapjunk ki…..
Az RTL egyik jó húzása volt a Master Chef hazai átdolgozásának is tekinthető A konyhafőnök című műsor, ami hamarosan a negyedik évadát kezdi majd meg a csatornán (A konyhafőnök junior is folytatódik majd), de immáron új zsűrivel. A Bors szagolta ki, hogy Fördős Zé mellé új zsűritagokat keres a…..