Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caleido

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
Caleido 2011.08.02 17:24:50
@Rodeo36:
Mint, ahogy a Hold domborzatáról készült felvételeken is nehéz megállapítani, hogy krátereket vagy hegyeket látunk-e, Rodeo mentális zavara is inkább nézőpont kérdése, semmint a tünetek közötti világos és éles határoké. Hozzá hasonló problémákkal, skizofrénia és bipoláris zavarral küzdő emberekkel gyakran találjuk szemben magunkat. A tünetek között legtöbbször csak elvi szinten könnyű különbséget tenni, de nem a gyakorlatban. Rodeo gyakran küzd súlyos hangulati zavarokkal és eltorzult észlelés is jelentkezik nála.
Mit tehetünk ebben a zűrzavarban?
Ha nem lehet világosan meghúzni a határokat a skizofrénia és a bipoláris zavarok között, akkor nem is érdemes.
Segíthet még, Rodeo kezelésére adott reakciók megfigyelése. Amennyiben a lítium bizonyul hatásosnak, akkor mániával állunk szemben, ha pedig az antipszichotikus gyógyszerek, akkor skizofréniával. Noha az eljárás kissé esetlegesnek tűnik, a helyes diagnózis felállításának még mindig ez a legbiztosabb módszere. Minden olyan esetben beválik, mint Rodeo esetében, amikor nem feketén-fehéren, hanem a szürke különböző árnyalataiban megjelenő tünetekről beszélhetünk.
A zene, amennyiben nem kíséri eltúlzott és idétlen mozgáskényszer, átsegíti a rohamszerűen jelentkező érzelmi viharokon. Néha lever valamit.
Caleido 2011.08.03 14:00:04
@Rodeo36:
Tisztelt Tóta W. Szociális és Elfekvő Intézet! Tisztelt Régészeti Osztály!
Kedves Rodeo!
A depresszió reménytelenül borongós világával ellentétben, Önt felfokozott, indokolatlan és mások számára nehezen elviselhető hangulati emelkedettség jellemzi. A mániás üldözési tünetek, a W.blogtól való elszakadás rémképe, ugyanazokat az érzelmi, motivációs viselkedési és szomatikus területeket érintik, mint a depressziósak, csak éppen homlokegyenest ellenkező irányban. Mániája túlfűtött, állandó cselekvésre sarkalló, csillapíthatatlan érzelmekkel jár együtt. A zenehallgatás eufóriás öröme, a határtalan, de erőltetett jókedve nincs arányban aktuális életkörülményeivel. Ahogy Ő fogalmaz:
Nincs semmi, ami az utamat állja, nem félek senkitől és semmitől! Úgy érzi, hogy elsősorban a világgal, másodsorban az emberiséggel eggyé vált. Mégsem mondhatjuk, hogy boldog volna.
Olykor ingerlékeny, dühös és zaklatott, különösen, ha kizökkentik ambícióiból, tevékenységeiből és terveiből. Érzelmi hullámvasútként éli meg életét. Állandó izgalomra, tevékenységre, elismerésre és társaságra vágyik, szeretne a középpont, a W.blog megkerülhetetlen tényezője lenni. Lelkesen keresi új és régi hódolóit, azok érdeklődési köreit, őket zenei félműveltségével és bohém, bennfentes történetekkel kápráztatná el, újra és újra. Vajmi kevéssé érzékeli, hogy társas stílusa az elviselhetetlenségig rámenős, lehengerlő és felfokozott. Mindent villámgyorsan csinál, mintha nem volna elég ideje a befejezésre. Írás közben hangosan és hadarva önmagában beszél, mondandóját viccekkel fűszerezi, feltűnősködik és igyekszik mindenkinél okosabbnak látszani, vagy éppen ellenkezőleg, dől belőle a panasz és az ellenségesség. Nagy mókamester volt, de a paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongása vagy a félelem egyre jobban elhatalmasodott rajta. Tüneteit csak azok nem látták, akik a kötelezően udvarias és elvtelen röhögés hevében nem vették észre.
Végezetül, Rodeo fizikai téren is meglehetősen energikus. Keveset alszik, és mégis mindig éber és tettre kész, energiaszintje még egy vagy két átalvatlan éjszaka után sem csökken, az elfogyasztott alkohol és egyéb gyógyszerektől függően.
A tengerimalac terápia erősen javasolt!