Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klonburger

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kusza Szemre azt hiszem ráférne most egy teljeskörű kivizsgálás a Dr. Csernustól az antidopping csoportig terjedő skálán. Bizony, pisateszt, vérvétel, minden ami játszhat, mert ekkora kreténség természetes úton segédanyagok vagy tudatmódosító szerek nélkül nem jöhet egy…..
klonburger 2012.11.19 08:50:00
@Mariann19:

Nézd, neki is van egy meggyőződése, nekünk is. Én is elragadtattam magam egy kicsit, amiért elnézést kértem, amit elfogadott. Utána megírtam neki, úgy döntöttem, vele többet nem vitázok, mert értékrendünk alapjai olyan mértékben különböznek, hogy csak anyázás lenne a vége, amihez sem magamat, sem őt, sem az ittlévőket nem tartom méltónak. Ezért én a vele való kommunikációt befejeztem, azzal, hogy tiszteletben tartom a véleményét, de vegye tudomásul, hogy továbbra sem fogok egyetérteni egyetlen szavával sem.

Amúgy nem gondolom komolyan, hogy fizetett pártkatona lenne. Ismeretségi körömben is vannak hasonló ideológusok, akiket évtizedek óta ismerek, és tudom róluk, nincsen közük a fideszhez, csak annak ideológiájához. Én nagyon régóta vagyok jelen ilyen köztereken, ősrégi indexes és origós is vagyok, tehát jó hosszú időm volt megtanulni, mikor kell egy beszélgetést abbahagyni.

Éhes lóval most kell. Nem mintha rosszabb lenne ő bárkinél, de olyan mértékben elfogult, amivel már nem lehet mit kezdeni. Én - és köszönöm, hogy ezt Te észrevetted - teljesen nyitottan közelítettem felé, de semmi olyan érvet nem tudott felhozni, amivel meggyőzött volna, ugyanazt mantrázta végig, amíg be nem sokalltam.

Kár ezt így folytatni, én tiszteletben tartom őt a véleményével együtt, de fölöslegesnek látok minden betűt amit a továbbiakban leírhatnék neki vagy olvashatnék tőle.

Tőled pedig köszönöm a kedves megerősítést! Én sem vagyok tévedhetetlen, de az azért megerősít, hogy itt többen vagytok mellettem, mint ellenem, akár kimondjátok, akár nem. Persze, ez nem a kurucinfó, mert mondjuk ott biztosan én lennék kisebbségben, de arrafelé nem járok.

:)))

Szeretettel:

klb
klonburger 2012.11.20 15:11:14
@félázsiai 2llkedő:

Nem tisztem, és nem is célom védeni őket. Amit eddig tettek, szimpi volt. Amit MOST, az már nem annyira, látod, meg is osztotta őket. Én a szívem mélyén bízom benne, hogy a választások előtt még meggondolják magukat. A mai hírek is inkább erre utalnak, bár visszafogottan, mert kényes a kérdés. Ahogy Bajnai mondta: a labda most náluk pattog.

És az én elkötelezettségem sem vak, mert nem tömegpártokban hiszek. Azt viszont jól felfogom, hogy ha kell, akkor összefogás kell, punktum. Ha 2014-ben nekem két lehetőség között kell választanom, akkor a jelenlegi oligarchák leválasztására szavazok, és még akkor is csatlakozom, ha kell, az mszp-hez akár, ha eddig ki nem állhattam őket. Én magamból indulok ki, így gondolkodom. Namost, ha olyan pártra szavaztam, aki nem így gondolkodik, akkor én tévedtem. De mondtam, sok víz lefolyik addig még a Dunán! Várjuk ki. Nem holnap lesznek a választások.

Üdv: klb
klonburger 2012.11.20 15:12:46
@Mariann19:

Köszönöm!

Nagyon egyfelé mozdul az agyunk, örülök, és megtisztel a megerősítésed mindenben.

További szép napot, bízom benne, hogy még összefutunk:)

Szeretettel:

klb
Kettős Mérce Gyuri, please! 2012.11.16 16:37:32
Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket  azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”. Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros…..
klonburger 2012.11.17 18:46:30
@felcsutisuttyo:

Tömjén Zsoltárt kifelejtetted, pedig nemrégiben jegyzett egy nagyszerű módosítást, ami teljesen kitörölné az élettársi kapcsolatot a magyar jogból. Kíváncsi leszek, a nagyobbik kormánypárt rábólint-e, mert akkor nemcsak piros pöttyű gyerekek, de piros seggű majmok sem születnek majd e hazában.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
klonburger 2012.11.09 18:27:52
Kedves Bornai Tibor!

Csak reménykedem, hogy ezt a sokadik hozzászólást is olvasod. Előre szeretném bocsátani, hogy a zenei világban való megjelenésed óta maximálisan tisztellek, az új hullámos stílus, aminek egyik elindítója voltál a Kárpát-medencében, annyira sajátom, hogy a szívemből már sohasem foglak tudni kizárni.

Viszont ez a blogod egy súlyos tévedés, sőt, csúsztatás is egyben. Nem rád vall, hiszen úgy gondoltam eddig, gondolkodó ember vagy. Tévedtem, azt hiszem, de talán van még esélyed.

Kezdjük a tényeknél.

"a közszolgálati televízió már egy jó ideje"

Melyik közszolgálati televízió? Nem nevesíted, pedig más a királyi 1-es és 2-es, és megint más a Duna 1 és 2. Utóbbiak ugyanis felvállaltan a Kárpát-medencei magyarság számára sugároznak adásokat, és én azt látom, hogy csak azokon (tehát a Duna-csatornákon) jelenik meg Kárpát-medencei időjárás-jelentés. Az M1-et ma direkt néztem, de ott nem volt ilyen, az időjárásjelentés kizárólag a jelenlegi, trianon által szabott határokon belülre irányult. Tehát itt csúsztatsz, öregem.

"vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes részeiről, mintha azok hozzájuk tartoznának. Rosszul. Rosszul esne. Azon kapom magam, abban reménykedem, hogy talán nem veszik észre, ahogy "Felvidék"-ezünk, meg "Délvidék"-ezünk."

Rosszul esne? Ugyan miért? Egyébként észreveszik, kedves öregem, a titkosszolgálatok minden utódállamban kiválóan működnek. Én történetesen néztem egy időben a Román televízió külföldre szóló adásait (abszolút a Duna mintájára készül), és képzeled el, édes öregem, és most nagyra nyisd a szád: ott is van határon túli meteo. Te ennyire nem vagy informált, vagy egyszerűen csak provokálni szeretnél???

Amit végképp nem értek viszont nálad: azt tudom, hogy az acél-kádár diktatúrában szocializálódtál, de annak idején túlmutattál rajtuk. Most meg mintha valami öregkori szklerózis gyötörne, visszatérni szeretnél a kádári nemeztáruló elhatárolódáshoz, amikor is a teljes magyar kommunista politikai elit tapsikolva-viháncolva asszisztált a trianonnál leszakított területek elmagyartalanításához? Nem, öregem, ezek már nem azok az idők. Azal együtt, hogy személy serint nem értek egyet a jelenlegi magyar kormány nemzetpolitikájával, azért azt kikérem magamnak, hogy a kádári időkbe kalauzolj vissza minket. Lehet, hogy ott neked jó volt, de a külhoni magyaroknak nagyon nem. Persze, tudom, te ezt ebben a büdös életben soha nem leszel képes felfogni, de legalább vedd észre, hogy nagyon tudatlan vagy.

Vagy csak "más" célokat szolgálsz?

Nem ismerek rád, kedves öregem, komolyan, fáj már, ha látlak. Legalábbis ebben a blogban. Eszméletlen tudatlanságodat még megérteném, de a csúsztatásaidat viszont már nem tudom lenyelni.

Szégyelld magad!!!

/Egy egykori rajongód Erdélyországból/
klonburger 2012.11.10 09:18:44
Érdekes vizekre eveztet ez a blog. Visszanézve már egyáltalán nem az eredeti témánál tartunk, hanem jobb- és baloldal összecsapásánál. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ahogyan az oldalhoz-tartozás, úgy a szimpátia sem vegytiszta, tehát a nagy gyűjtőfogalmak okafogyottak és értelmezhetetlenek. Nem értem például, mit keres ebben a blogban a cigány- vagy melegkérdés, ugyanis ezeket lehet ugyan pártszimpátiák mentén kezelni, de semmiképpen sem célravezető. A nagy büdös igazság ugyanis az, hogy politikusaink rendre szőnyeg alá söprik ezeket az égető kérdéseket, miközben személyes vagyonocskájukat gyűjtögetik ezerrel, ráhagyva a szent társadalomra ezeket a problémákat, hadd essünk egymásnak, addig sem őket figyeljük.

Korábbi kommentemben elmondtam, hogy nem értek egyet a blogger véleményével, mert én hozzá képest tudom, miről beszélek, vagyis egyrészt nincsen abban semmi provokáló, ha egy külhoni magyaroknak sugárzó televízió, mint a Duna, vagy a Román nemzetközi adása, vagy akármelyiké, azon területek időjárását is közli, ahova történetesen sugározza az adását. Ezért bornírtnak tartom ezt a blogot, vagy, amint írtam, szimpla, de átlátszó provokációnak.

Nos, utóbbi vált be, úgy tűnik, itt már előkerül cigány, zsidó, homoszexuális, minden amit akarsz és amit nem, szépen megspékelve jelzős szerkezetekkel és jókívánságokkal.

Ez volt a célod, Tibor?

Egyáltalán, mersz-e ide írni, netán emberszámba venni azokat, akik itt (így vagy úgy) megtiszteltek a válaszaikkal? Szerintem olykor illene legalább közbelépned, mielőtt a gyűlölet eszkalálódik, vagy tényleg ez a célod? Hadd lássa ország-világ, mennyi a jobbikos? Tudjuk azt sajnos a te blogjaid nélkül is, elég baj ez a nemzetnek.

Akkor sem így kellett volna, Tibor. Sokkal értelmesebb és komolyabb embernek gondoltalak.

Dehát, kibújik a szög a zsákból, igen, ez való igaz.

De ez akkor sem hozzád méltó, öregem. Nem hozzád méltó, és kérve kérlek, időben kövesd meg önmagad, töröld ezt a szemetet, amit létrehoztál, és nézz okosabb dolgok után. Tőled többet várunk. Még van esélyed. De nem így.
Majdhogynem megszokott dolog, hogy a fém dolgokat ellopják a közterületekről. Korábban csak az ezüstöt (igen ilyen is volt Budapesten - de erről majd később), aztán a vasat, az alumíniumot, a rezet miegymást végig a periódusos rendszer összes elemén. De amilyet egy kedves olvasónk…..
klonburger 2012.07.21 05:44:04
A körúti villamosmegállók jegykiadó automatáit pedig úgy rázzák, ütlegelik hogy majd leszakadnak, hátha kiesik belőle pár százas. Ott is vannak térfigyelők, senkit nem érdekel. Ez is a rongálás egyik formája, brutalitása ijesztő. Lassan tényleg ott tartunk, hogy szétszedik a várost azok, akiknek semmi közük hozzá. Persze, kérdés, hogy mit lehet tenni ez ellen, a hülyék és az analfabéták ugyanis ezerszeresen szaporodnak, mi lesz itt pár év múlva? Szépen visszafejlődik az emberiség állatba, ez lesz. Persze, egy szűk felső tízezer meg egyre gazdagabban fogja szemlélni mindezt. Amíg már csak a rombolók maradnak, és nem lesz aki kitermelje ennek a felső rétegnek az ezermilliárdjait.

Politikamentes kommentnek szánom, de annyit azért hozzátennék, hogy igaz, Demszky magasról lesz@rta mi folyik a fővárosban, csak a saját megmilliomosodásával foglalkozott, de mit tett Tarlós úr, aki a kampányban mindent megígért, hogy mindezt megoldja? No, szintén semmit nem tett, ugyanannyi a hajléktalan, szaró-húgyozó csöves az utcán, mint két éve (nyóc éve stb), ugyanannyi az agresszor, és személyes tapasztalatom alapján a közbiztonság is sokkal rosszabb. A rendőrjárőrök többnyire normális embereket igazoltatnak, a bűnözőket messze elkerülik. Mondom, személyes tapasztalat. Darabra megvan az igazoltatások száma; érdekes, a bűnözés csak nő. Ennyit a jobbos demagógiáról. Meg a balosról is, ahogy tetszik.
Mi A Város Mindenkié tagjai idén is – mint a csoport megalakulása óta minden évben – részt vettünk a Budapest Pride felvonuláson. Mint mindenről, arról is közösen döntöttünk hogy kiálljunk a szexuális kisebbségek méltósága és egyenjogúsága mellett. Ilyen döntésekben…..
klonburger 2012.07.08 18:34:02
@Wegam:

"Mert a szürke marhák sem szeretnek benneteket.."

Ezt elmondák neked? Vagy honnan tudod? netán a rokonság mesélt (bocs, bégetett)?
klonburger 2012.07.08 18:37:12
@Attilajukkaja:

"Magyarorszag, en igy szeretlek! :o/"

Faute de mieux...

Szép estét, megérkezett a párom,

baráti jobbal stb remélem még látjuk egymást puxxx és pacsi:)))
Igencsak tanulságos az elmúlt napok híranyagát áttekintve az a gyakorlat, ahogy a mai magyar médiában szelektálják a híreket. Az elmúlt napok hírei között keresve a „homoszexuális” emberekkel összefüggő híreket, június 22-én a keresési listák 90 %-át az élettársát…..
klonburger 2012.06.24 04:16:27
@Blogger Géza:

Nem szeretnék veszekedni, csak beszélgetni.
klonburger 2012.06.24 04:50:07
Végül néhány szót a felvezetőhöz.

Bár nem ismerlek, kedves blogger, üdvözöllek itt. Te is tudod, hogy ma darázsfészekbe nyúl, aki nyíltan mer beszélni tabukról. Sajnos "kiválasztottak" lettek a melegek is, megint, és úgy, hogy ezt a nyakukba is varrják. Vagyis ők tehetnek arról hogy ellenszenv övezi minden lépésüket, hiszen exhibicionista magamutogatásukkal közmegbotránkozást keltenek különösen a gyerekeiket éppen akkor és éppen ott egy évben egyszer kb fél órára az Andrássy úton sétáltató tisztes családapáknak és -anyáknak(és a forgalmat is zavarják).

Én ott lakom, de nem is megyek ki, és nem is zavar. Pontosabban, nem jobban, mint az Eu-ellenes zászlóégetés vagy az egy-az-isten-egy-a-vezér típusú szolidaritás-tüntetések vidékről felutaztatott bálványimádókkal az adófizetők pénzén.

Vagy a melegolimpia, amit valóban jól eltitkoltak, és itt kiegészíteném a képet, az általad felsorolt médiumok mellett az index is hozta a hírt, fent volt vagy fél óráig, már archív, de visszakereshető.

index.hu/belfold/budapest/2012/06/21/titkosak_a_melegolimpia_helyszinei/

Nekem sokszor mondták, hogy "nem olyan időket élünk", meg hogy nepofázz gyerek ha azt akarod hogy jó vége legyen. Hát persze. Az élet viszont megtanított, hogy sokkal kínosabb a megalkuvásommal szembenézni, mint a véleményem nyílt kimondásának következményeivel. Pedig nem is vagyok libsibolsi, sőt, buzi sem. Szerintem ez nem pártállás vagy ideológia kérdése, abszolút egyéni, belső önvizsgálat eredménye.

Persze, amikor robbannak a fülkék, jobb ha orrunkat-fülünket befogjuk. De a történelem megtanított rá, hogy nem a megalkuvók, hanem a megverten is büszkék viszik előre a (normál heteroszexuális) világot.

Üdvözöllek hát, dicső blog-lovag, én azért jöttem, hogy ne hidd, szavad a pusztába kiáltott: vannak még fülek és emberek is ebben a totális uniformizálásra végítélt honban és a világon.

Isten áldjon!

Utóirat:

ha gondolod, nézz be ide is:

steinerkristof.com/melegfelvonulas-csak-azert-is
klonburger 2012.06.24 04:54:14
@Blogger Géza:

Ok, nincs semmi bajom a magánvéleményeddel, én is előadtam a sajátomat, most már megyek mert a feleségem ébredezik.

Szép napot!
 A kapitalista társadalom gazdasági anarchiája, abban a formában ahogy ma ismerjük, véleményem szerint, a gonoszság valódi forrása. Láthatjuk magunk előtt a termelők széles közösségét, amelynek tagjai szüntelenül igyekeznek megfosztani egymást a közös munkájuk…..
klonburger 2012.01.07 05:29:42
HI

Einstein túl jól ismerte a világ működését ahhoz, hogy tévedhetett volna az emberi lélek működését illetően. (Kár, hogy a felvezető nem teljes, de ezt a blogger is mondta, csak éppen nem pótolta még az ellensúlyokat.)

Elsőre a következők merülnek fel bennem (azzal együtt, hogy tetszik a blog):

Metálszív:

Azóta kiderült, a Világegyetem is végtelen.

- És szerinted ezt ki és hol derítette ki, én ugyanis erről az axiomáról még nem hallottam. Maga Einstein is kételkedett benne, ki volt, aki megcáfolta vagy megerősítette?

megmondoember:

a kapitalizmus nem más, mint az emberi természet, ill. bővebb értelemben az evolúció és a fizikai törvényszerűségeiből adódó legtermészetesebb, önmagától kialakuló és önmagát fenntartó mechanizmus. Amit mesterségesen eltörölni ugyan lehet, de újra és újra meg fogja szervezni magát, abból adódóan ahogy a világ(egyetem) kinéz és működik.

- Tökéletesen egyetértek, pontosan ezért is mond csődöt minden diktatúra. Persze más kérdés, hogy az egyre elviselhetetlenebb szintkülönbségek (gondolok itt mindenre: lelki, szellemi, anyagi) mégiscsak valamiféle kiegyensúlyozási igényért kiáltanak, csak azt nem látom, hogy ez a diktátumon kívül milyen más eszközzel érhető el. (Tudom, a "belátás" lenne az, de az emberiség jelenlegi lelki és szellemi fejlettsége erre esélyt sem ad spontánul - természetesen, a marxi - akár átmenetinek elképzelt - diktatúra még ennél is rosszabb.)

antisystem:

Hát, nekem meg pont a "család"-dal van a legnagyobb a 3-mal... pont ugyanabból a szemszögből ahogy Marx is éles kritika alá vette a birtokviszonyon alapuló burzsoá családeszményt...

- Helyettem (is) szóltál, totális az egyetértés. Ennél egy fokkal erősebb, és ugyanolyan jó a következő:

ipartelep:

Valóban igaz, hogy a családon belüli kommunizmus, a családok között a versenyt szítja, de hát szerintem ennyit el kell viselni.

- Köszönöm a fogalmat, én is előszeretettel használom: a családon belüli diktatúra a legzsarnokabba, leggonoszabb dolog, amit el lehet képzelni a Földön, sajnos magam is tapasztaltam, magamon és sok más sorstársamon is. Isten-haza-család szentháromság éppenséggel elfogadható is lehetne, ha 1: hinnénk Istenben, 2: a haza fogalma meghatározható lenne (gondolok a csonka Magyarországra, a leszakított területek magyarságának a mai napig Magyarország a hazája, és Budapest a fővárosa - persze lelkiekben), 3: ha a család nem a legsötétebb és legborzalmasabb zsarnokság melegágya lenne.

Na ennyit első olvasatra, szép napot nektek!
Divat egy ideje találgatni, hogy az Orbán kormány hitelességi deficitje mikor érkezik el a valóban kritikus ponthoz. Oda, ahol az eddigitől is többen fordulnak el a Fidesztől, amikor már a közömbösek és a félszívvel, de még hívők is azt mondják: elég, nem erről volt…..
klonburger 2011.07.10 05:05:30
@neoteny:

Jah. Annyi csak, h hallottam, sokan viszik innen a vizet... Am, igazad van. Én is csak találgathatok...
klonburger 2011.07.10 05:09:29
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Selmecigabi ezt elfelejtette feltárni, tök igazad van!!! A tőzsde nem úgy működik, hogy ma megállapítom a veszteségemet, ezért holnap rohanok kivenni a megmaradt pénzemet. Igaz, én nem abba az iskolába jártam (mint ők)... Most már belátom, rossz lóra tettem:)))

(Komolyabban: aki nem veszi észre az átverést, az vagy nem érdemes arra h megmagyarázd, vagy hazudik:)