Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csomborblog

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtalálták London legrégebbi Tudor-kocsmáját posztom olyan nagy sikert aratott, hogy egyértelmű volt, meg kell ismerkednünk a Tudorok konyhájával is. Furcsa dolgok derültek ki.   A Tudor-korban az angol nemesség híres volt bőséges táplálkozásáról, de még az alsóbb…..
Most egye is meg a Goldenblog, amit kifőzött magának. Ha keserű akkor is. Mi azért abból indulunk ki, hogy jóhiszeműségből, a túlórázás/leterheltség (nem pedig szarokrája, vagy szimónia) miatt a Goldenblog nevezéseket versenybe engedő szerkesztő nem nézte meg a nevezőket,…..
csomborblog 2011.08.16 16:26:02
@tiboru: köszi, megnéztem, igaz. (és most már tényleg követnem kell Pizka blogját, nemcsak kampányszerűen felzárkózni a korábbi posztokból, ha a modoroson linkel valamit:)))
csomborblog 2011.08.17 12:39:13
@Attilajukkaja: mondjuk ez már tényleg kezd elég offtopic lenni, de coming outolok: én összességében bírom a malackarajt. nem vagyok rendszeres olvasó, de az engem érdeklő témák szoktak tetszeni ott. a két cicát egyszerűen nem olvastam idáig, csak most néztem meg, miután itt ekkora téma volt:)
Hogy mit hozott a lakberendezésbe a pár évvel ezelőtti gazdasági válság? Azon túl, hogy boltok, gyártók, forgalmazók, magazinok mentek tönkre és designerek tömkelege hagyta el a pályát (vagy el sem kezdte)... stb.? A kreativitást az újrahasznosításban és az…..
  Hosszú évek után tegnap este voltam a Szigeten, a Gotan Project fellépése miatt. Tetszett, nagyon, de nem erről akarok írni, hanem a Sziget oldalvízén kínálkozó kitűnő fürdőturnézási lehetőségről. Hajóval mentünk, aki ma vagy holnap este azzal megy, tudom ajánlani az…..
Ahogy ma is azon értetlenkedtem a Facebookon, hogy ennyi év után is miért ekkora téma Geszti Péter vagy bármilyen híresség - ugyanúgy furcsállom, hogy bloggerek és lájkok mennyi embert meg tudnak mozgatni az olvasók közül. Nem lennék meglepve, ha érintett lenne a szerző.  …..
Tisztatészta Borsos kalács 2011.08.12 23:20:00
Élt egyszer egy lány Szeremle településen, szeretett a konyhában sertepertélni és szeretett volna az ételek elkészítésében is részt venni, de legnagyobb sajnálatára csak a kukta szerep jutott neki. Az alapanyagokat minden alkalommal precízen előkészítette, majd félrevonult és…..
Nem tudom eldönteni, hogy a jó példával kezdjem, vagy a rosszal. Ugyanis Tokaj-Hegyalján jártam, egy rövid látogatást tettem Tokajon és Mádon, és mivel már elég régen jártam errefelé, úgy gondoltam, egyszerű a képlet: Tokaj a központ minden szempontból, Mád pedig nem sok…..
Amikor valamilyen gyógyövényes ajánlóban azt írom, hogy levendulaolaj, akkor magától értetődően a pannonhalmira gondolok. Felejthetetlen élmény volt, amikor húszéves koromban a volt pannonhalmi diák most-már-férjem először végigkalauzolt az apátságon mint nem-turistát. Akkor…..
Gyerekkoromban alig vártam a nyarat, és nemcsak a Balatoni Riviéra, a szájból kilógó maradék lángostól fokhagymás-olajos kézzel strandlabda pattogtatás, a ki-tud-megenni-több-palacsintát versenyek, hanem az überelhetetlen, csak Bud Spencer és semmi más kertmozi fíling miatt. A…..
Augusztusban bőven akad tennivaló, főleg, ha szép nagy, gyümölcsfákkal, zöldségfélékkel és fűszernövényekkel teleültetett kertet birtokolunk.- Ezen a hétvégén is folytatódik a betakarítás. Folyamatosan szedhetjük a paradicsomot, bokorbabot, spenótot, sóskát, cukkinit,…..
Zseniális bohémregényei kapcsán már említettem Heltai Jenő nevét, de most, születésének 140. évfordulóján végre sort kerítek egy életrajzi bejegyzésre is. A huszadik századi magyar irodalom egyik legsokoldalúbb alkotójáról lesz most szó, az íróról, a költőről, a színpadi szerzőről, a humoristáról, a…..
Sörbúvár Kis polgári ebéd 2011.07.28 14:37:00
Addig-addig olvasgattam egyik kedvencem, a csombor.blog írását, míg kedvet kaptam egy jó kis békebeli ebédhez. Ki ne vágyna vissza az 20. század elejének Budapestjére, a Tabánba, vagy éppen Óbudára. Ihletettségem mangalica szalonnában, hagymában, krumpliban és a kacsacombban no…..
    Hat éven át kereste a tökéletes otthonnak valót ennek a háznak a tulaja, akit a forrás bizalmasan csak úgy hív, Antoine. Fontos szempont volt, hogy legyen egy kert, benne egy műhelynek alkalmas épülettel, mivel bútorasztalos.…..
csomborblog 2011.08.09 01:17:18
háztáji dizájn Nyócker sirató 2011.07.16 08:54:00
    "Aha, költözz oda, kisanya, majd nem tetszik annyira" - általában valami ilyesmi a reakció, amikor kibukik, hogy rajongok a nyolcadik kerületért. Távolról. Tudom én, úgy könnyű. Fülledt nyárestéken autókázni a kerületben, csodálni a málló házakat, a patinát,…..
csomborblog 2011.08.09 01:06:28
@háztáji: Maximálisan egyetértek. Nem a felújítással van a baj, hanem azzal, hogy az gyakorlatilag ilyen értékek megsemmisítését jelenti. Ezen a héten voltam az Óbudai Múzeumban, az ott összegyűjtött képek, tárgyak, filmhíradók nézése közben pontosan ugyanez jutott eszembe....Felfoghatatlan számomra, hogy lehetséges ilyen egyszerűen eltüntetni a múlt kincseit. Akkor a panelrengeteget húzták fel a helyére, most meg ezeket tájidegen izéket. Értem én, hogy ez a jelenlegi nem állapot, megújulásra van szükség, nade, hogy akkor az a megoldás, hogy az egészet kidobjuk a szeméttelepre, és jöjjön helyette a gagyi, mert az új és még épp meg gondolom üzlet van benne? Őrület.
    Kismilliószor hajtottunk már el mellette. Első alkalommal jót röhögtem a nevén: Szajnapart Kisvendéglő. Tudni kell, hogy lehetetlen helyen, a XVII. kerület egyik forgalmas útja, a Czeglédi Mihály u. szélén, egy kanyarban áll ez az elhagyatott étterem, a környék még…..
Egy szibériai szamojéd kutya 33 000 éves csontmaradványait találták meg Szibériában, az Altaj-hegység egyik barlangjában. A kutatók szerint az egyik legkorábban háziasított példányra bukkantak.    A Razboinichya-barlangból előkerült, rendkívül jó állapotban…..
csomborblog 2011.08.09 00:18:15
Modorosblog Tőlem se kapsz munkát 2011.08.07 18:15:00
  12 embernek adhatnék munkát havi 2 310.12 € nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom, miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon.…..
  Ez nem Móricz Zsigmond Tündérkertje. Ez nem a banális nyugati Drakula-mítoszok földje: ez a mai, Kárpátokon inneni és túli Románia, egy magyar fotós szemével. New Yorkban, a Half King galériában nyílt kiállítása Dezső Tamásnak, a fiatal magyar fotográfusnak, amelyről a…..
Mandiner blog Hol laktak az őseid? 2011.08.01 07:01:00
„Budapestről az utazási könyvek azt írják, hogy gyönyörű ifjú hajadon a vén Duna partjain.” (Krúdy Gyula; 1916)    Budai polgárok és pesti aszfaltbetyárok! Nektek szól a Budapest Főváros Levéltára gondozásában működő online budapesti lakcímjegyzék, ami…..
csomborblog 2011.08.01 18:17:39
@ketroot: zsidók mekkája! ezt még sosem hallottam (újszülöttnek....), és még mindig nem tértem magamhoz....
Az V. kerület egyik legforgalmasabb csomópontjától, az Astoriától csupán néhány lépésre bújik meg a Károlyi kert, melyet a Ferenczy István utca, a Magyar utca, a Henszlmann Imre utca és a Károlyi-palota épülete határol. Ha valaki nem ismeri, tényleg szinte csak véletlenül…..
csomborblog 2011.08.01 18:13:11
Kis Gergő bosszúból lett kétszeres bronzérmes az úszó vb-n, és közben nyilván röhög a markába, miután a seggüket féltő riválisok jól leégtek.  Lehet rajta vitatkozni, sikeres volt-e magyar szempontból az úszó vb (a mieink teljesítménye külön poszt témája…..
csomborblog 2011.08.01 18:11:33
@aronsatie: mi az a sárga veszedelem?
Ha formás masnit akarsz készíteni, akkor végy egy villát. :) Ugyanis a villa segítségével tudsz szép masnikat alkotni. Sokaknak gondot jelent formás és egyforma szárú masni készítése. De nem utolsó szempont a gyorsaság sem. Ezzel a módszerrel biztos, hogy szép és egyenletes…..
csomborblog 2011.08.01 13:39:25
Mostanában különleges selyem anyagból varrok blúzokat, és a hulladékból készítettem ezeket a rózsákat. Kitűző alapot varrtam a hátoldalára, de fel lehet varrni csak úgy bárhová, vagy pedig hajgumit is lehet vele díszíteni.Érdemes otthon körbenézni a fiókokba, vagy a maradék…..
csomborblog 2011.08.01 13:38:58