Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jutiput

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feleségem egy nagy kupac húsos pulykacsonttal jött haza, hogy jó lesz a kutyának. Sok mindent adok neki, de pulykacomb csontot soha (mondjuk a háztartásunkban pulykacomb tán kétszer fordult elő összesen)! Viszont itt álltam egy rakat húsoscsonttal. Ha már lúd pulyka, legyen kövér. Gyorsan vettem…..
Ontja a paradicsomot a 25 tő a kertben. Ökörszív, bikaszív (az a rózsaszínűbbik), SanMarzano meg a gerilla koktélok. Ez utóbbit azért most nem használtam - nekem túl savanyúak levesben. Folyton szedjük, amint megérik. Húsz kiló már üvegekben van sütve. Készült már sok…..
Jutiput 2017.10.23 20:38:44
@pizzaszeletvágó: Angol piskóta a nyerő, csak tojás fehérjéből készül.
Az időjárásra való tekintettel ma egy melengető leves hoztam Nektek. Szerintem ez a világ legegyszerűbb krémlevese és mivel nincs benne liszt, ezért még diétás is. Zsé kedvéért felturbóztam egy kis kolbászchips-el (isteni házi füstölt kolbásszal lepett meg a család) és pirított hagymával, de nagyon…..
Fokhagyma, fokhagyma és fokhagyma, meg egy kis hagyma, vaj, csipet szerecsendió, két tojás sárgája... rántás - na az nem lesz benne!..
Jó-jó, tudom, aki sertéshúsból főz gulyáslevest, az bármilyen aljasságra képes. Természetesen van mentségem: ezt kérték.Bogaram hosszas külföldi tartózkodás után három kislányával egyetemben hazalátogatott a ködös Albionból. Az esemény örömére találkozót szervezett a…..
Jutiput 2017.08.04 20:12:18
@Dikusz: Ha jól értem, akkor az elkészített ételből eszem egy adagot, akkor a többi már maradék?
Eredeti kiadás dátuma: 1982 Platform: PC, Apple II, Commodore 64 stb. Fejlesztő: Hiroyuki Imabayashi Műfaj: Puzzle A Soko-Ban az egyik legnagyszerűbb példa arra, hogy pár egyszerű szabály alapján létrehozott játék, hogyan válik rendkívül komplexszé. Pillanatok alatt megtanulhatók a szabályok,…..
Nos, ezt a kérdést végül nem sikerült eldönteni. Az úgy kezdődött, hogy a feleségem beállított egy bő kilónyi sertés fehércsonttal a kutyának, mert az szép húsos volt, arra meg nem emlékezett, hogy két kiló marhacsont les a mélyhűtőben ... Ahogy ez nálunk lenni szokott, menet közben jött az…..
Jutiput 2017.07.20 17:11:32
@Andrass9: Nekünk az állatorvos barátunk mondta, mert felhalmozódhat a kutyában a kálcium, amit az idős eb már nem tud felhasználni.Sok bajt okozhat.
Mikóczi Hús Desossa de frango 2017.07.18 11:09:04
Több, mint 20 éve foglalkozom csirkékkel, de ilyet még én sem láttam.  Egészen az alapoktól kezdtem, tehát először is csirkéket neveltem. Tudni kell, hogy saját magam készítettem minden ehhez szükséges berendezést. Tehát megvolt a keltetőm, majd ezután a kiscsibék átkerültek a neveldébe. Ezután…..
Lassan már egy éve is megvan, hogy utoljára ezt sütöttem. Most viszont elcsábultam a kispiacon a fóti hentes tepertőjére. Persze kis adagot vettem csak, meg eszegettem is belőle, így kishíján elmaradt a pogácsa. Mivel mégis poszt lett belőle, bevallom, hogy a hiányzó…..
Jutiput 2017.07.06 21:42:23
@Andrass9: Hol van az itt?
Jutiput 2017.07.07 09:52:43
@Kumari aki Nilüfer: Mondjuk én élvezem a kor vívmányait, szeretem a gépeket, mert amíg azok dolgoznak lehet mást csinálni.
Jutiput 2017.07.07 09:55:56
@Andrass9: Hát az itt van a szomszédban.Oda-vissza cca450km.
A szemöldökünk nagyon fontos része az arcunknak, meghatározó szerepet tölt be a kinézetünkben, ezért nem lehet róla eleget beszélni. Az alábbi pontokat a teljesség igénye nélkül állítottam össze, a saját tapasztalataim alapján. A nulladik, és legfontosabb szabály, hogy ne essünk neki ész nélkül. Én…..
gasztropo Charlotte torta 2017.06.26 14:48:47
A munkahelyemen kis irodánkban már régóta megünnepeljük a névnapokat és a születésnapokat. "Régebben" az volt a szokás, hogy az ünnepelt a nagy napon kap ajándékot, majd másnap vagy kicsivel utána (vagy akár aznap) hoz nekünk sós vagy édes sütit. Egyszer gondoltam, hogy az ajándék mellé készítek…..
Vendégposzt Fenchurch68 tollából és kamerájával.   Fellelkesedve a többiek ügyességén - már többször nekifutottam a főzés közben fázisfotózásnak, de soha nem jött össze. Most sem jártam maradéktalan sikerrel - nektek három kezetek van? - de legalább valamennyire vállalható képek…..
Mindig is lenyűgözött az, hogy milyen kevés alapanyagból milyen finomakat és laktatóakat lehet készíteni egy kis odafigyeléssel extrázva. Miközben gyerekkoromban újra virágkorát élte a süssünk otthon kenyeret mozgalom – na jó, tudom, volt olyan időszak az emberiség…..
Sok magyar étel alapanyaga a rántás, azonban sokan macerásnak tartják, ha ilyet kell összerakni, így inkább hagyják az egészet és valami mást főznek. Pedig ezt is meg lehet oldani méretgazdaságosan, úgy, hogy félévente csak egyszer kelljen elkészíteni a keveréket, mégis mindig…..
Attól, hogy panel még nem kell elfelejteni, vagy rögtön beépíteni. Lehet hangulatos is a loggia...
Blogkocsma Milánói osso buco 2017.03.18 07:00:00
Régóta ismerem, de máig nem jutottam dűlőre, hogy egy vagy két "C" a bucco :) Mindkét formájával találkoztam olasz recepteknél is. Most legyen inkább egy c. Belefutottam a madarasban ebbe a két nyönyörű példányba, amit nem tudtam otthagyni! Gazdagította a csodahüttő tárházát. Nincs itthon a…..
Jutiput 2017.03.20 20:36:28
@A fickó: Régen én is a Lehelre jártam, de otthagytuk Budapestet és vidékre költöztünk.( boldog nyugdíjas évek)Itt már lehet az "udvari konyhában" is garázdálkodni.
Jutiput 2017.03.20 20:56:59
@Andrass9: Köszönöm szépen! És a küret?
Régóta kedvelem Gordon Ramsay receptjeit. Komoly odafigyeléssel, de néhány könnyen felfogható és kivitelezhető trükköt alkalmazva egészen kiváló eredményt, ízeket, textúrákat tud elérni velük az ember otthon.    Több receptkönyvem is van tőle, a Négy évszak ízekben (A chef for all seasons) azért…..
Marhapörkölt „medvetalp” galuskával. (Még két recept ráadásként) Szép hazánk egyes tájain a galuskákat nem aprózzák, nokedliszaggatóról rakják a vízbe, hanem deszkáról késsel darabolják a forró vízbe. Ezt a változatot készítettem el most először, mire a férjem megjegyezte, ezek olyan óriások, mint…..
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok. Konyhai eszköztárunkból…..
Nem vagyok túl öreg, de emlékszem, mikor még 70 Ft volt a kenyér a kisboltban. Arra is emlékszem, mikor 100-120 Ft lett. Pedig akkor is gyerek voltam még, mégis olyan drágulásnak fogtam fel és hüledeztem, hogy miért ennyi. Most már 300-400 Ft-ba kerül egy közepes minőségű fél kilós kenyér.…..
Egy szép húsos és méretes marha oldalas mindig lenyűgöz! Most nekem sikerült belefutnom egy nagyobb adagba, nem tudtam otthagyni a boltban. Hasonlót már főztem, de akkor csak kettőnknek. Az elmentett csodaszép oldalasokból még három várakozott a csodahüttőben. Eljött az alkalom,…..
Blogkocsma Ropogós sült csülök 2017.03.02 07:00:00
Tartottunk egy farsangi murit még a böjt előtt gyorsan. A szervezés természetesen a szokásos volt, mire mindenkihez eljutott az információ, a többség szervezett magának más programot. A csapat alig harmada jelezte a részvételt, időközben aztán ebből is lemorzsolódtak páran.…..
Tükörtojás paprika köntösben. Ez az egyszerű trükk lenyűgözővé teszi és feldobja a reggeli tojásos szendvicsünket. Elkészítése mindössze 5-10 perc. Hétköznapokon is kényeztessük magunkat egy fenséges tojáskölteménnyel, ami bizonyosan bearanyozza napunkat. Alapanyagok: kaliforniai paprika (1…..
Nagyon finom vaddisznó levest ettem Duna Residence Dunaszentmiklós hotelben a hétvégén,http://dunaresidence.hu/ gondoltam megosztom veletek. Egy kicsit hosszabb lesz a bevezető, de hátha sikerül nektek is kedvet csinálni egy látogatásra ebbe a nagyon szép apartman hotelbe a Gerecse egyik nagyon szép…..
A köztudatba valaki egyszer behozta azt a megállapítást, hogy szervezetünk tele van mérgekkel. Ahhoz, hogy tudjuk miről is beszélünk, definiáljunk néhány alap fogalmat. MÉREG: Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely az élő szervezettel érintkezve abban károsodást,…..