Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vicsigabi

33 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ügyészség előszeretettel dicsekszik azzal, hogy a váderedményességi mutatója 95-96 százalék körül mozog. Vagyis a bíróság ilyen nagy arányban ítéli el a megvádolt személyeket. Ez ugye elvileg az ő munkájukat dícséri. Van azonban ezzel egy kis bökkenő. Pontosabban nem is…..
Érik az uborka, itt a nyár. Szeretjük, gyorsan megszokjuk a meleget. Ez jó. Mindent gyorsan megszokunk. Ez nem jó. Percek alat elfelejtünk mindent, rárepülünk a következő morzsára, hogy holnapra azt is feledve várjuk az új szenzációt, amit elénk szór a politika. Mindent…..
Leáldozóban a szemtől szemben behízelgő modor külpolitikájának. Magam is felhorkantam, amikor április végén Orbán Viktor bedobta a menekültügynek a terrorizmussal, a bűnözéssel való összekapcsolását. Az elmúlt öt hétben az Echo TV Visszhang című műsoraiban és a…..
vicsigabi 2015.06.11 11:56:47
@Nicktolvaj: bár nem akarok belemenni, az euba és usába érkező terroristák általában legálisan érkeznek....
A brit Euronews rövid riportfilmet készített néhány környezetvédővel, akik Tanzániában azt tesztelik, hogyan lehet távirányítású kopterekkel elefántokat kergetni. A helyzet ugyanis az, hogy a legnagyobb szárazföldi emlős nagyon nem szereti az apró gépek által keltett,…..
Ünnepi beszédet általában nem érdemes elemezni: dől a pátosz, puffognak a közhelyek dörögnek a frázisok. Ám a magyar miniszterelnök ebben is szintet lépett. Szakrális lépcső és mágikus energia, főnixpillanat és létparancsolat, ősi tudás, hősvalóság és csillagvillanás:…..
vicsigabi 2015.03.16 12:21:38
@maxval bircaman szerkesztő: nem, egy sablonos ünnepi szövegen valóban nincs mit elemezni, de ez (sajnos) nem az.
És még egyszer az Aristo-Bakó Bea vitáról. A két szerző közötti purlparlé a bírói kar munkájának megítélésében bontakozik ki igazán. Aristo bírálja a "középkorú háziasszony bírók ítéletei"-t, Bakó Bea védelmébe veszi őket. Aristonak "nagyobb" igaza van, Bakó Bea…..
vicsigabi 2015.03.05 08:55:33
@Muad\\\'Dib: hát erről nem vagyok meggyőződve. Sok igazság van a többiek által leírtakban, a bírók egyszerűen tájékozatlanok egy csomó kérdésben és elégtelen ismeretek alapján illetve érzelmeik által befolyásolva döntenek. Valóban, néha hiányzik a racionális gondolkodás képessége is. Esetenként kiégtek, kimerültek. De ezen kívül még sajnos az is igaz, hogy ha esetleg a bíró jóban van az alperes ügyvédjével, netalán ugyanannak a pártnak tagjai, egy klubba járnak, közös ismerősök vannak, osztálytársak voltak (stb), akkor már bizony felperes erős hátránnyal indul. És ez már korrupció a javából.
Nomen est omen - avagy váltságdíj van a váltságdíjat szedő kártevőt terjesztő bűnöző fején. Ha valaki így a hónap vége felé járva esetleg éppen kisebb pillanatnyi átmeneti pénzzavarral küzdene, akkor érdemes lehet megfontolnia az FBI felhívását, ugyanis a GameOver ZeuS…..
Provokáció Hivatali packázások 2015.02.25 12:51:37
Egy barátom mesélte, hogy egy éve nem képes átjelentkezni az új lakásába, mert valamikor a földhivatalban hibás házszámot írtak a térképen a telekhez, és a tényleges házszám nem létezett a nyilvántartásokban. Viszont a választások előtt két hónappal (ez a három…..
Kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak? (SPOILER!) - tette fel a kérdést cikkében a 444.hu, amit rögtön utána a spoilerben meg is válaszolt. Fel is hoztak jó pár példát, ami bizonyítja, hogy tényleg közröhej az, amit ma ügyészi munkának nevezünk…..
Paranoid Android Mi a Fidesz? 2013.04.23 14:01:56
Mielőtt erre a magától értetődő kérdésre válaszolnánk, emlékeztessük magunkat arra, hogy ebben az országban az előző kormány idején a titkosszolgálat vezetője, nyilvános helyen leült beszélgetni az ország egyik legnagyobb maffiavezérével, arról, hogy az hogyan működhetne…..
A korrupció a szervezetek pénzáramlását sajátságos módon deformálja, és hosszabb távon "maradandó egészségkárosodást okoz". Nem új keletű jelenségről beszélünk - hiszen a pénz varázslatos hatására ügyek felgyorsulhatnak, ajtók kinyílhatnak, szerződésekre rapid…..
Bizonyítottság hiányában 17 vádlott közül 15-öt felmentett csütörtökön a kaposvári törvényszék katonai tanácsa a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés vádja alól, első fokon. Az ügy nem is az év, hanem az évtized botránya.Az úgynevezett tábornokperben az eljárás 2009…..
Egy kutya, másik eb ... még jó, hogy tényleg véget ért az "elmúltnyolcév".Emlékeztek az előző ciklus emblematikus vagyonnyilatkozati ügyére? Akkor az MSZP-s Boldvai László borzolta egy kicsit a kedélyeket, aki a nettó 250 ezer fizetéséből épített egy szerény, 1050 nm2-es…..
A családunkon belül a lelkiismerettel, őszinteséggel, becsülettel és szeretettel már régen is probléma volt jóval a férjem megjelenése előtt is, gyerekkorunktól. Gondolom erre még rátett egy lapáttal, hogy szüleim a felső szinten megépített lakást nekem adták és nem az…..
Nem lesznek új vizsgálóbizottságok az Országgyűlésben. A kormánypártok döntése értelmében sem a Jobbik által kezdeményezett, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt állami megrendeléseit vizsgáló, sem az MSZP által javasolt, az állami földpályázatokon született döntésekkel…..
2012. június 18-án elfogadta az Országgyűlés a jövő januárban hatályba lépő új Büntető törvénykönyvet. A komoly szigorításokat tartalmazó jogszabályból – egy kormánypárti és egy ellenzéki módosító javaslatnak köszönhetően – kikerült „az együtt élők közötti…..
Egy tegnapi hír szerint A Debreceni Ítélőtábla ma jogerősen három és fél év letöltendő börtönre ítélte különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt Varga Tamás Sándor üzletembert, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját. (…) a bűncselekmények lényege az volt, hogy Vargáék…..
vicsigabi 2012.06.22 14:34:28
@Vidéki: "Varga Tamás Sándor üzletember elhajlását a normálistól, a Fideszre kenni, nem normális." Komolyan gondolod, hogy ő az egyetlen, aki csak egykor volt becsületes? Mutassak még pár velejég romlott alakot, akik ráadásul a fidesz berkeiben érték el pályájuk csúcsát?
Bár gyógypedagógusként dolgozik Szedlák Bernadett, a fideszes országgyűlési képviselő Szedlák Attila felesége most Balatonvilágoson nyert földet írta meg a Blikk. A lapnak válaszolva a képviselő közölte: nem veszik el a földet a helyiek elől, de majd őket fogják ott…..
vicsigabi 2012.06.22 14:29:12
@letmetellyou: közülük "néhánynak" már 2006-ban sem volt semmi hasonlója aztán mégis meg lettek választva....
Két évre szóló, a központi kormányzati szervekre vonatkozó korrupciómegelőzési programot fogadott el a kormány március végén. Csodálatos tervek, remek mondatok! "A program azt a célt fogalmazza meg, hogy a korrupció elleni fellépés túllépjen az eddigi lépcsőfokokon, és a…..
vicsigabi 2012.04.10 14:47:21
@Ppix: nincs itt semmi dilettantizmus. ezt profi módon csinálják
Bizony, ilyen is van Amerikában, sőt. Jennifer Love Hewitt, akit eddig szellemekkel láttunk suttogni, illetve vizes, fehér pólóban nagyokat sikoltani másodosztályú horrorfilmekben, most a Lifetime nevű női adónak forgat egy The Client List (A kuncsaftlista) című sorozatot. Egy olyan…..
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
Mit tehet ma egy devizahitel-adós, ha végtörleszteni akart, de a bank meghiúsította?A kívülállóknak és az elemzőknek a tavalyi év talán legvitatottabb kormányzati intézkedése, a devizahitelesek egy részének pedig lakóingatlanuk visszaszerzését és az adósságcsapdából való…..
Sokan tekintik a plágium-ügyet egy sármos férfi jópofa stiklijének.Az biztos, hogy Schmitt Pál akkor csinált igazán komoly ügyet ebből a stikliből, amikor nem vállalta. Tisztázás címen két hónapja a Kossuth rádióban hazudozni kezdett. "Akkoriban", mondta, mármint…..
vicsigabi 2012.03.19 08:19:36
@Szittyakürt: dehogynem! pont erre az észre és tudásra van szüksége