Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vörös B. Zoltán

73 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mágnás Miska az idei utolsó bemutató a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A klasszikus operettet a dóm térre álmodó Alföldi Róbert már öt hete próbálja a társulattal a darabot, igen vidám hangulatban. a vidámság a nézőtéren is érezhető lesz, ám Alföldi a rá jellemző módon…..
Általában az a megszokott, hogy a tanár idősebb a diáknál. Szegeden az elmúlt fél évben ez a sorrend felcserélődött. természetesen nem a tanintézményekben, hanem az Eszperantó utcában. Februárban indult az időseket célzó számítógépes tanfolyam a Senior Center, és a Szegedi…..
Az idei évadból sem maradhat ki az opera. Már a Dóm téren próbálják a két egyfelvonásos művet. Mindkettő ugyanarra a pályázatra íródott, de csak az egyik nyerhetett. A két művet hasonlóságuk, és keletkezésük története miatt gyakran együtt állítják színpadra. A…..
A Szegedi Szabadtéri Játékok következő produkciója a Néptáncfesztivál gálája. A hegyen-völgyön lakodalom címet viselő produkció rendezője, és vezető koreográfusa Novák Ferenc. Az ő neve garancia a magas színvonalú produkcióra, hiszen nemzetközileg elismert művész, és ma,…..
Az Ifjúsági Károly díjas,  II. Rákóczi Ferenc Alapítvány 19. alkalommal rendezi meg a magyarságismereti táborát, melynek keretében a határon túli magyar fiatalokat ismerteti meg, hazánk fontosabb történelmi emlékeivel. A kezdeményezés Kanadából indult 1994-ben, a legtöbb…..
Már régóta tervezték és végre teljes mértékben megvalósult a Dóm térre szabott hangosítás. A megfelelő hangerő mellett most már minőségi hangzás is garantált a nézőtéren, és a színpadon is. Az új hangrendszer teljesen más élményt nyújt, hiszen nemcsak szemből, hanem a…..
Jekyll és Hyde, a jó, és a rossz harca, ezúttal a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán látható  A monumentális díszletet Kentaur álmodta meg, aki többek között a Vámpírok Bálja díszletét is alkotta. A darabot először a Plymouth Theathreben mutatták be 1990-ben, majd a…..
A 13. Rózsaünnepet tartják a hétvégén, Szőregen.  1999-ben hagyományteremtő szándékkal rendezték az elsőt, és mára a település legnagyobb rendezvényévé vált. A helyi lakosok nagyon várják minden évben, de nem csak a rózsatermesztők, ebben a virágban, minden szakértelem…..
Szegeden, az utóbbi években, az országos rendezvény után egy héttel rendezik meg a Múzeumok éjszakáját. Az ok egyszerű, nagyon sok szegedi kíváncsi a fővárosi programokra, ugyanakkor nem szeretne lemaradni a lakóhelyén található kiállítóhelyek programjáról sem. Idén június…..
sÍme egy ajánlat a nem hagyományos kult-helyek kedvelőinek.A méltán népszerű banda 12-én újra Rongy-koncertet ad. Aki szereti a jó hangulatot, és a meccsek közti szünetet vidáman töltené mindenképpen érdemes elmenniea 20.00-kor kezdődő Sheket koncertre. A szervezők gondoltak a…..
 A Soós Enikő, és Szaniszló János alkotta duó, Csorba Kata színésznővel kiegészülve trióvá bővült. Az Amerikát megjárt, tapasztalt, kiváló jazz zongorista, Szaniszló János, két gyönyörű, fiatal  énekesnő társaságában lép színpadra  június 11-én,…..
szegedkultúr SZIN 2012-ben is 2012.06.09 13:01:00
 Az ország legzöldebb fesztiváljának tartják, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy ez az imázs fennmaradjon. A szelektív hulladékgyűjtés, lebomló tányérok, és a visszaváltható pohár nagyon népszerűvé vált a fesztivál látogatók körében. Természetesen,…..
 Rendőri kísérettel megérkeztek Szegedre a Munkácsy kiállítás képei. Bécsből hozták a műveket Pákh Imre gyűjteményéből. A Szegeden őrzött három alkotás most 38 darabbal egészül ki. Olyan képeket is láthat a magyar közönség, amit eddig még soha. Ilyen például az…..
Nemrég vásár, és koncerthelyszín volt, hamarosan színházzá változik Szeged egyik legszebb közterülete, a Dóm tér. Több mint nyolcvan éve Európa egyik legjelentősebb szabadtéri színházi programja, a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőtere, és színpada kap itt helyet. Az…..
Idén új helyszínen rendezik az ünnepi könyvhét fő eseményeit Szegeden. Az eddigi helyszín építkezés miatt a könyvhét céljai miatt használhatatlan, ezért a Somogyi-könyvtár, a Városkép KFT.segítségével új helyet keresett a rendezvénynek. A REÖK palota előtti teret, és a…..
 Az autók, kerékpárosok, helyét árusok, és nézelődők tömege vette át Szeged egyik fő közlekedési csomópontjában a Belvárosi hídon, és környékén. Az újszegedi ligettől, a Széchenyi térig, illetve az Oskola utcán egészen a Dóm térig sétálhat az ember, anélkül,…..
 Szombaton sem maradtunk koncert nélkül, A dixieland rajongók délután, hallgathatták kedvenc muzsikájukat.A szegedi Molnár Dixieland Band, most is jó hangulatot adott a délutánnak. A nap sztárfellépője, Balázs Fecó volt, aki sztárhoz méltóan, a koncert kezdőidőpontjában…..
 Szeged napja, a szabad királyi város cím elnyerésének emlékén alapul. Ilyenkor ünnepi díszbe öltözik a város, és rengeteg programon múlathatja az időt minden városlakó, és vendég. nem volt másképp idén sem. Az eseményen közreműködött a Szegedi Szimfonikus Zenekar,…..
A Szeged-napi rendezvények egyik kiemelkedő eseménye volt a pénteki koncertmaraton. teljesen megtelt a Dóm tér, nézelődőkkel. Mindhárom zenekar jó hangulatot varázsolt a napfény városába, annak ellenére, hogy a kezdő időpontot nem feltétlenül vették figyelembe. A csúszásért,…..
 Az ördögfű, -más néven nadragulya- a burgonyafélék családjába tartozó gyógynövény. Eleink elsősorban lázcsillapításra használták. Az Ördögfű zenekar, muzsikájával lázba hozza közönségét. Magyar népzenét játszik, de kicsit másképp, mint azt manapság…..
A szabad színházakat szeretők idén sem maradnak fesztivál nélkül. Szegeden immár ik alkalommal rendezik meg a Thealter fesztivált. A nemzetközi rendezvényre idén is több országból jönnek társulatok. A MASZK egyesület újra összefogott A Független Előadó művészeti…..
Szombaton este kiderült, kik nyerték a 14. Dömötör - díjat. Idén sem volt könnyű dönteni, ki legyen a harminc jelölt. Végül eldőlt, a közönség pedig szavazott. Szombaton vidám hangulatú gálaműsor keretében adták át a nyerteseknek a díjakat.Két díjról nem a közönség…..
 Sikeres könyv, remek film, és kitűnő színmű Mindez elmondható Oscar Wilde művéről. Az is igaz, hogy mindegyik kicsit másról szól, mint az eredeti. Az Impro stúdió előadása a Szegedi Pinceszínházban a könyvön alapul. Egészen pontosan annak egy kivonatán. A…..
Mintegy 40 résztvevő, és 35 szervezet képviseltette magát a Nemzeti Ifjúsági Tanács alakulását előkészítő találkozón , mely egy országos egyeztető körút részeként került megrendezésre a Szegedi Ifjúsági Házban. Jelenleg csak Magyarországon nincs ilyen szervezet az unión…..
Májusban Szeged ünnepel, épp ezért a belváros tele van programmal. A Széchenyi téren Borfesztivál, ahol az ország legjobb borászai kínálják,az ízletes nedűket. Mellette a Klauzál téren Gasztro-udvar, itt megannyi finom harapnivaló közül válogathat aki a séta során megéhezett.…..