Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hetykusz

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne legyenek illúzióink! A BalatonSound-ra a készülődés már tavaly augusztusban elkezdődik a teremben, de ha a telet otthon aludtad végig mint egy göthös medve, akkor sem kell elkeseredned, bizonyos anyagi javakkal bőségesen kompenzálhatsz.  A tavalyi nagy sikerű 10 jótanács BalatonSound-ra…..
Lehet még olyan forradalom is, mint Örményországban. Az örmények egyszerűen nekimentek mindenkinek, aki az útjukba állt és elzavarták a korrupt, hataloméhes és oroszbarát kormányukat. ..
Léteznek-e hatékony ellenzéki stratégiák egy olyan Parlamentben, ahol a kormánypárt csak biodíszletnek tekinti a képviselők egyharmadát? Lehet-e megálljt parancsolni egy olyan centralizált hatalomnak, amely nem tűri a külső- és belső kritikát, és ledarálja azokat a szakmai- és civil szervezeteket,…..
hetykusz 2018.05.04 01:03:13
@werinter: Azért ne becsüld le az embereket... Attól még, hogy nem olvastál az öreg Sorosról az indexen, nem azt jelenti, hogy más helyen más emberek nem olvastak róla jó pár dolgot. Még Vityáék javában kényeztették nyelvükkel az öreg hátsó fertályát, amikor már sokan szidták őt egyrészt a korábbi válságok kialakulása miatt, országok tönkretétele miatt, illetve az egyik legnagyobb főpróba miatt, tehát az Ukrajnában kialakult helyzet miatt. Attól még, hogy sok szépet írnak Gyuri báról, attól még saját elmondása szerint is egy amorális ember, aki a nyereség miatt bármit megtesz, de van egy olyan oldala, hogy apró kis adományokkal magához édesgeti az embereket. Tehát egy komplett társadalom nullázása, kifosztása neki nem okoz morális problémát, mert majd a szegényeknek ad egy kis alamizsnát. Az ukrán próba miről szólt?? Testvérnépeket hogyan lehet külföldi érdekek alapján egymás ellen fordítani, legális kormányt buktatni, és betenni amerikai személyt az új kormányba... Natalia Jaresko mint USA polgár, vagy a Grúz Szaakasvili... Aztán a Naftogáz is szépen ellenőrzés alá került, és ahogy kell, megkapták az IMF hitelt, hogy biztos legyen a haverok pozíciója is. Az Orbánék akkor döbbentek rá, hogy mire képes a Sith nagymester, amikor már régen ukrajnát felfalták a sötét erők. Ezt követően szembesültek a sorsukkal... Miről szól valójában az idegenek betelepítése? Tisztában van vele az értelmes ember, hogy az oszd meg és uralkodj elven lehet a legnagyobb tömeget irányítani, mert míg vallás, bőrszín, életszemlélet alapján kis csoportok vannak, addig az emberek maximum kis hőbölgésre képesek, nem fognak forradalmat csinálni. Ez jól látható egyébként nálunk is! A migráció egyfajta szavazóbázis importálás, mert az adott import szavazó az arra fog szavazni, akitől sokat kap, és nem fogja érdekelni, hogy addig XY mondjuk bagóért megveszi az adott ország iparát. A bennszülöttek hiába fognak agonizálni, a többségi akarat az nem a bennszülött akarat lesz! A többség majd azt akarja amit a szájába adnak. Mert mi érdekli Alit?? Legyen alapjövedelem, neki legyen 3 asszonya, meg 20 gyereke, és Allah legyen irgalmas hozzá... Ha adott kormányról elterjed, hogy Ali bevételeit csökkenteni akarja, akkor dönteni kell a kormányt, és Ali eléggé jól szaporodik, tehát idővel menni fog. Akkor mikor valaki azt mondja, hogy S.Gy.-t szidni tudatlanság, azt szoktam mondani, hogy az a tudatlan, aki nem tanul a történelemből... Soros nem jó ember! Ha van rokonod, ismerősöd, aki hitelbe bukott bele, az pedig nyugodtan elmondhatja, hogy hozzájárult az öreg féle spekulációs válság során a Sorosék haveri körének meggazdagodásához, tehát úgy kell őt imádni, mint sok ember "jótevőjét".
hetykusz 2018.05.04 01:16:41
@Sir Gombóc: Értékrend?? Tisztesség?? Liberális?? Az ott merül ki, hogy a magyar nem ember, tehát nem is érdemel meg tiszteletet. Te nagyon szolidárisnak írod magad máshol is, és mégis itt hömbölögsz, mert szerinted a fideszre adott többségi szavazatok száma nem több mint az MSZP-P-re, vagy nem több mint az LMP-re leadott szavazatok száma. De még csak a Jobbiknál sem kapott szerinted többet!!! Bármely pártot nézed, annál többet kapott. Matekozni meg nem úgy kell, hogy 5 szelvényen 1-1 számot eltaláltál, és akkor 5-ösöd van a lottón... Sajnos a szabályok nem erről szólnak, és sehol sem láttam a szavazólapon "váltsuk le a kormányt" szlogent. A választás arról szólt, hogy ki fog több szavazatot kapni. Minden párt indult, és kapott X szavazatot. Ezek nem összeadhatók! Tessék tehát szolidáris lenni, és jót akarni a többségnek! De hogy visszatérjek a jóakaratra... Ha valaki jót akar tenni, és sajnálja mások életét, az legyen szíves ugorjon el egy borsodi faluba, és nézze meg, hogy milyen a nyomor, és utána jelentse ki, hogy igen! Itthon alig van szegény, és nyomorban élő ember, így szükség van még arra, hogy hozzunk csórókat külföldről... Import szegénységre van szüksége az országnak! De majd az unijó eltartja őket!! Egyrészt meddig, másrészt, akkor mehetek az unijóba, hogy megadjam a bankszámlaszámot, ahova kérem utalni a pénzt, mert csóró vagyok? Vagy velem nem lesz Ön szolidáris?? Én magyarként nem érdemlem meg, hogy az ön béréből, meg a németországi dolgozó béréből eléljek?? Akkor Ön egy rohadt rasszista!!! Mert engem a magyarságom miatt rosszabb helyzetbe hoz, mint egy külföldi csórót...
Forrás: https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/09/ank-hungast-gyerek%C3%A9tkeztet%C3%A9s-hl06.jpg Beülök a mekibe, a fiamat várom. Egy eszpresszót kérek egy kis pohár narancslével. Most pocsék a kávé. Nem mindegy, hogy ki készíti. Nem látom a szőke huszonéves lányt, egy…..
hetykusz 2018.04.29 00:33:49
Haha! Még a legmenőbb, és legdrágább étteremben is szart fognak enni... Csupán virtuálisan hiszik azt az emberek, hogy nem szemetet esznek. A nagyüzemi termelés a hulladék termékek értékesítésére alapoz. A Creutzfeld-Jakob példul nem azonnal jelenik meg, hanem majd 10 év múlva, és pont a mekis hambihús az amiben a legnagyobb eséllyel belekerül, és mivel az átsütése sosem tökéletes, nagy rá az esély, hogy megzabálja a publikum. Egyértelműen nem bizonyított az így terjedő betegség, de ha véráramba kerül, akkor biza rábaxás. A prionnak nevezett fertőző ágense nagyon ellenáll hőnek, UV-nak, illetve formalinnal szemben is. Aztán érdemes megnézni a modern "tej"-et, amit porként kapnak meg, majd vízzel oldják. Vagy a cukrászatban tojás por. Aztán ott a gyümölcs. Ami külföldről jön, az eleve bizonytalan, mivel volt kezelve. A bio-t arról ismerni fel, hogy qrvára ronda, és tele van kukaccal... Azt meg nem fogja megvenni a kedves vásárló. Évek óta bio gyümölcseim voltak. Na kb 70%-os volt a szar minőség! Ha permeteztem, akkor azért ez kb 30%-ra ment le. Nagyipari szinten ez qrva nagy veszteség, így tehát kizártnak tartom a bio meggyet, almát. Szója... Egy génmanipulált izé! Ezzel dúsítják a húst a fasírtba, mivel jórészt fehérje. Aztán ki tudja milyen húst főznek sütnek meg egy-egy étteremben? Lehet, hogy nem is az étterem a hunyó, bár zömében azért az étterem az... de sokszor bizonytalan eredetű hústerméket főznek, sütnek meg. Pont az élelmiszer az a biznisz, ahol a legnagyobb a nyereség, ha a szemetet is eladják. Holland selejt marhákat hoztak olcsóért vágni magyarhonba, mert a hulladék bizonyos fajtáit már csak utaztatással lehet eladni. Ráadásul zömében jó nagy támogatást vesznek fel a kereskedők egy-egy termékre. Az emberek zöme ráadásul olyan, mint a disznó! Csak a mű ízeket érzi meg, és míg az álízekkel becsapják az érzékeit, addig nem érzi meg, hogy valójában döghúst zabál, és penészes búzából készült a kenyér. Apropó kenyér! A nagyon jól kitenyésztett modern bő termő búzák zöme szarul áll a sikértartalommal. Ebből kifolyólag a kenyérbe guarral dúsítják a kenyeret. húsra visszatérve az előállítása is olyan, hogy kérdéses, hogy adott lótartó például 1 hét kezelés, és sok kifizetett gyógyszer után nem dönt-e úgy, hogy egy vágóhídra leadja a szerencsétlen 4 lábút, amit aztán marha húsként bedarálnak, és a sok bele tolt gyógyszerrel együtt darált húsként megvesszük akciósan a madaras tesónál... Elméletileg a rendszer biztonságos, de aki tudja, hogy a háttérben emberek hajtanak az extra profitért, az tisztában van vele, hogy szart eszünk, és attól még, hogy jó az íze, és szépen van tálalva, attól még moslékot kapunk, pont úgy, mint az iskolai menzán. Minden csak felfogás kérdése!
Mostan tüntetés lesz a választási eredmény ellen szombaton. Lesznek tízezren. Ez jó. Csak hát nem tüntizni kell, hanem választást nyerni. De addig ez a pozitív lehetőség nem fog bekövetkezni, amíg a tüntizgetők nem mernek szembenézni a valósággal. Márpedig nem mernek. Helyette hisztiznek, sértegetik…..
hetykusz 2018.04.14 00:58:26
@teéjesenmindegy: Egészen pontosan az EU "támogatás" arra van kitalálva, hogy a közösből többet kapjon németország, meg ausztria... Kuncze-Strabag ügy... Azért fizették Gabi bácsit, hogy az EU pénzeken osztrák cégek csináljanak autópályát, és az EU pénzeket ki tudják vinni az országból. De!! Orbánék azt mondták lófaxt... majd a haverom megcsinálja... Na innentől jött az uniós siránkozás... A pénzek jórésze nem megy át az osztrákoknak, németeknek, bár még így is sokat visznek el, de a sírás meg van...
A február végi havazás miatt megnőtt a balesetek száma, és voltak olyan dunántúli útszakaszok, ahol alig maradt hely az árokban a sok autótól. Az egyik Skodán 19 éves nyári gumit találtak a helyszínelők… Most attól függetlenül, hogy ahhoz aztán már sok ész kell, hogy valaki nyári gumival induljon…..
hetykusz 2018.02.28 23:26:24
@ételizésítő: Anno a waresz, lada korszakban nem is mentek úgy az autók, és nem volt annyi követelmény a gumigyártásban, így nem hasonlítgatnám a modern autókat a régiekhez... Nem beszélve arról, hogy kb 155-175-ról van szó, ami ugye keskeny kerék, és rally esetén is ezeket használják, míg a mai modern autók esetén 185 a legkisebb szélesség... Ennek az oka pedig egy egyszerű tény, hogy a mai gépek, még 1.0-ás motorral is jóval az akkori 1.5 motorok ereje felett teljesítenek, végsebességük pedig jóval felette van... Többnyire 130-al zötyögtek az emberek maximum, hiszen az utak is ennyit adtak, meg a kocsinak is az volt a jó, bár trabi esetén a 100 is sokk volt... Ne is beszéljünk a mintázatokról. Se nyáron, se télen nem volt ideális. A gumigyártók elkezdték különválasztani a téli, és a nyári gumikat. Miért? Az autók teljesítménye az egekbe nőtt, és a régi "bevált" recept már nem volt fizikailag alkalmas a nagyobb tömegű, teljesítményű autók kiszolgálására... Ezzel szemben a gyártót terhelték felelősséggel, hogy a gumija biztonságos legyen. Egy mérnök tudja, hogy nem mindig lehet garantálni valamit, így hát célirányossá vált a fejlesztés. Ami a 4 évszakosok terén elindult, az is csak az utóbbi években elért új anyagok miatti fejlődés eredménye. Nem hasonlítanám a 4 évvel ezelőtti 4 évszakos generációt a maiakhoz. Mára már rengeteg új technológia segíti a gyártót a fejlesztésben, míg régen azért sok dolog csak hosszas próbálkozások eredménye volt. Szívatóról annyit, hogy jelenleg nincsen bimetál, és régen nincsen szívató sem... Motorvezérlő vezérli az üzemanyag befecskendezését a hőmérséklet jeladó jelei alapján, és dúsítja a keveréket, illetve emeli az alapjáratot, de a korábbi szívató jellegű dolog az injektorok bevezetésével megszűnt... Jó vezető nem tudja baxtatni az injektorokat, mert a jó vezető nem rendelkezik egy keverékarány táblázattal, amihez képest manuálisan tudná nyitogatni az injektorokat... Abroncs valódi jelentése a szláv obrucs szóból ered, ami karikát jelent. Karikát nem tesz senki a felnire, csak gumiabroncsot... Így van értelme. Aki abroncsnak nevezi, vagy lusta, vagy tanulatlan... A centrírozás sajnos helyes!!! Nem centíroz, bár értelemszerűen az lenne, de a magyar nyelv egyik sokak által rosszul értelmezett szava a centírozás. Nem létezik! Még a böngészőm is aláhúzza... Részemről a totalcar "szakértőit" csak amolyan celebnek tartom.... Hiteles véleményt még sosem hallottam tőlük. Talán annyi, hogy szép az új Golf, meg jó a felszereltség, de úgy isten igazából olyan, mint a sok " szakértő" aki minden témában otthon van, de közben alapvető hülyeségeket képes leírni. Számomra hitelesebb az a tény, hogy 2 azonos céges autón 2 különböző gumin mint tapasztaltam... Hát érezhető a téligumi hatása télen, meg a nyárié nyáron. Mondom ezt úgy, hogy napi 2-300 km-t megyünk, és vegyes körülményke közt. Valóban nincsen kötelező csere, de azt jó ha tudja mindenki, hogy ha nem az évszaknak megfelelő a gumi, akkor a biztosítója nem fizet a másik félnek, ha kiderül, hogy az okozója mondjuk Ön! Sőt! Bíróságon egy szakértői vélemény is elég durván szar ítéletet fog hozni, ha mondjuk kimondják, hogy XY azért szenvedett 8 napon túl gyógyuló sérülést, vagy maradandó károsodást, mert a gépjármű vezető a veszélyes üzem fenntartója nem gondoskodott téligumiról, amivel elkerülhető lett volna a baleset... ilyenkor a PTK szerint az üzemeltető felel, és akár kártérítést is fizet, ha az illető mondjuk nyomorékká válik... például életjáradék... spóroltam 1x mondjuk 60 ezret a téli gumin, és fizetek havi 60-at egy embernek, mert nyomorékká tettem... totál logikus... Nyári betonon a jó mintázatú, de elérett gumi fog hamarabb megcsúszni... Ez mit is jelent?? Felkeményedik, berepedezik, és tulajdonképpen a radírral szemben merev gumi lesz. Érdemes összehasonlítani a puha, és a kemény gumik tapadását. Egy keményebb gumival nem lehet radírozni, míg a puhával igen. Mi a tanulság?? Nem feltétlenül a minta számít, hanem a keverék minősége, és itt tértünk vissza a régi-új gumik történetéhez... És hogy mi a bizonyíték arra, hogy a minta mellett a gumi keménysége is számít?? Úgy hívják, hogy forma1! Ott biza jól látható, hogy értékes másodpercek nyerhetők a jó keverék megválasztásával... És mikor számít a minta?? Egyedül nedves útfelületen, hiszen régen a slick gumik voltak a forma1-ben, és a mintás gumikkal érték el a sebesség csökkenését...
 ..
hetykusz 2018.02.24 15:28:13
Te totál szarul állsz a dologhoz... Egyrészt az illető mester mondjuk megtanulta a szakmát, másrészt felelősséget kell vállaljon, hogy olyan munkát végez, hogy utána nem gyullad ki a mosógép, vagy a hűtő, esetleg borzolja fel a hajszerkezetedet a kóbor áram, vagy tán üti meg a szívedet, vagy a gyerekedet... Tehát mosógép-hűtőszerelőnk elszúr rád egy órát az életéből, vagy akár 2-3at, és egy működőképes cumót rak össze... Persze gyári alkatrészekből, és nem a kínában hamisított gyárinak tűnő tikszaros vackokból... Még SD kártyával is át lehet baxni az embert, az maximum adatveszteséggel jár, de mondjuk egy alul tervezett elektronika már tűzzel... Szóval megrendeli a gyártótól az alkatrészt, ami az európai embernek szinte filléres tétel. Na itt igazából kiemelném, hogy nem a német árakkal, hanem a magyar fizetésekkel van a gond... Visszatérve a lényegre... Lajos a szerelő meghozza a műanyagból mérnökök által összeszart valamit, amit alkatrésznek neveznek... Te húzod a szád, hogy 70ezer... Hát írj annak a mocskos kapitalistának, hogy van pofája lehúzni a csóró magyart egy filléres költségből előállítható alkatrésszel... Valszeg tanácsolni fogja, hogy ha nem tetszik, hogy ennyi, vegyél újat! Fogyasztói társadalom... Ami viszont egy érdekes dolog! Te sajnálod Lajostól azt a bért amit megkeres... Szerinted az a munka nem ér annyit, mint a Tied! Lajos is ha így gondolkodna, akkor nem venné igénybe azt a szolgáltatást, ami mondjuk a Te munkád gyümölcse... Ha Lajos nem veszi meg a magyar mérnök által tervezett magyarországi gépsoron gyártott adagolót a kocsijába, hanem vesz Németországból bontásra egy ugyan olyan autót, akkor Józsi pénze ki megy az országból 100%-ban, mert a 150ezres adagoló helyett, vett egy 150ezres autót. Az adagoló árából nem lesz nyereség után fizetett adó, nem lesz munkabér, és nem lesz szállításra sem szükség, nem lesz kereskedő, aki szintén levesz belőle... Ezzel szemben a német-török ember jól fog járni Németországban... Itthon nem fog forogni tovább az a 150ezer, mert kipumpálod az országból a pénzt azért, mert sajnálod a többi magyartól, aki szintén szeretne megélni... Most akkor a mester a köcsög, vagy a spórolás szemléletű ember??
  A címben szereplő kérdés szerintem sokak fejében megfordult már, főleg amikor a 20.000.- környéki nagyáruházi gépekre téved az ember szeme. Szerintem nem létezik, mert lehet, hogy megveszem olcsón a gépet, de a sok bosszúság nem biztos, hogy arányban van az árkülönbséggel. Már hallom a "profi…..
A munkaerőhiányról már elegen és eleget cikkeztek, posztoltak. És még fognak is, mert egyre inkább a bőrén érzi minden munkáltató az országból elsuhant épkézláb szakemberek hiányát. A statisztika hazudhat, árnyalhatja a képet, de a mindennapok azt igazolják, hogy már a működőképtelenség határán…..
hetykusz 2017.10.24 21:50:53
Igazából nem a politikus rablás a veszélyes... Érdemes azon gondolkodni, hogy milyen mentalitása van az embereknek. Elmegyek venni kenyeret a Tesco-Auchan-Lidl-stb. üzletekbe, ahol ugyan vannak magyar dolgozók, akik kapnak pénzt, de a 100 ft-ból kb 40-et a nagyvállalatok kiviszik Németbe, Franciába, Angliába. Pont! Tehát mi a valódi probléma?? A saját országukban keletkező hiányt itthon termelik ki, jó példa erre a Deutsche Telekom... Akárhogy is nézzük az EU felvásárló piacnak vett be minket, és elvette az összes lehetőséget arra, hogy a piacokon versenyképes termékkel tegyünk keresztbe a német, olasz, stb cégeknek. Volt nekünk itthon cukorgyár, buszgyár, meg sok dolog, amit sikeresen tönkre b*szattak pár pénzéhes emberrel, vagy felvásárolták, és porig rombolták, hogy esély se legyen a termelés újraindítására. Szerencsére azért maradtak üzemek, amik a világpiacra termelnek, de elég kevés. Az olcsó áruszállítás miatt (itthoni cégek elvitték a nyugati cégek elől a jó fuvarokat olcsóbban) hoztak olyan szabályokat, amivel mesterségesen drágítják a fuvarozás költségeit. Ha pedig itthon a német cégek lapátolják kifelé a pénzt, a társadalom összvagyona csak fogyni fog, és csökkenni, ami azt eredményezi, hogy egyre kevesebbet lehet itthon szétosztani. Tehát mi lenne a lényeg, és a cél?? Hazai terméket preferálni, hazai boltot, hogy a kiskereskedő is megélhessen, illetve itthon költeni el a forintokat, illetve a világpiacról minél több pénzt haza hozni... Ez az egy irány, ami társadalmi jólétet eredményezhet!
Sokan sokféleképpen próbálták már megmagyarázni Donald Trump hihetetlen politikai felemelkedését. A globalizáció és szabadkereskedelem veszteseinek válaszreakciója, a tehetetlen politikai elit elleni protestszavatat, a milliárdos üzletember sikerességének varázsa és persze Putyin és az oroszok.…..
hetykusz 2017.08.27 14:45:24
Egy ember már volt anno, aki a hétköznapi amerikai emberek nyelvén értett... Úgy hívták George Patton. Katonái közt nagyon népszerű volt, és később politikai irányba indulva is nagyon nagy esélye lett volna, ha nem történik az a "baleset". Soha senki nem merte felülbírálni a döntéseit, és a liberálisok is inkább fogták a pofájukat, mert az egyetlen tökös vezető volt, aki felülírta a sok "okos" vezető számításait, és amire azt mondták, hogy 4 hadosztállyal foglalható, azt kettővel befoglalta. Vissza beszélt feletteseinek, és rábízta katonáira a döntés jogát. Nem bírálta felül a hozzáértőket, figyelembe vette mások tanácsát. A németekkel szimpatizált, és a szovjetekkel szemben simán összefogott volna a legyőzött német csapatokkal. Jól látta, hogy már nem a németek veszélyesek, hanem a szovjet vezetés, és ott és akkor legyőzhető. A fogolytáborokban tiltotta a németek alázását, és felismerte a franciák gyávaságát. Jelleme a tipikus vidéki redneck.. Pont mint Trump, szókimondó, igazságszerető, és valójában a liberálisokat a kommunistákkal egyenrangúnak tartja. Pont ezen tulajdonságra van szüksége az embereknek, akik a beléjük rögzült vezér képet próbálják követni. A történelem megmutatta, hogy szép dolog a demokrácia, de amerikában sem véletlen az elnöki poszt... Az embereknek zsigerből benne van a vezető kép a vérében, és bárki bármit mond, egy tökös vezető jobb, mint egy báb, akit pénzzel tettek azzá... A régi birodalmakban is az ügyes királyok, hadvezérek is tudták, hogy akkor erős a hatalmuk, ha keményen reagálnak minden dologra.
A jelenlegi kormánypolitikát meghatározó ideológia kulcs eleme a bizonyos - közelebbről meg nem nevezett - háttérhatalmak aknamunkája, melyek a nemzetállamok és a családok elsöprésével készítenék az utat a globalizáció előtt. A beszélgetések során végül ide lukadunk ki, legyen szó klímáról,…..
hetykusz 2017.06.21 00:14:45
@MikeBoy: Azt ugye tudod, hogy ez is egy konteó... A valóság sosem fog kiderülni... Még arra sincsen valódi bizonyíték hogy Oswald volt aki a halálos lövést leadta, csak e köré építették a sztorit...
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
hetykusz 2017.03.20 23:21:01
@cardiobascuralis:
Ezt nevezik gyökérségnek... Az ilyen önjelölt "rendőröket" szerencsére, ha látja rendőr, kikapja! Villog... rá kell hagyni, kitérni előre, és hidd el, hogy nem leszel szarabb földbe temetve ha meghalsz öregen...
Egyes statisztikák szerint, a motort ért károsodások 70%-a az üzemi hőmérséklet elérése előtt következik be. Rágjuk bele magunkat a témába!..
hetykusz 2017.02.05 02:05:08
Én xarok arra mit írnak a firkászok! Az én autóm eleve úgy üzemel, hogy beindul a szekunder levegő szivattyú, és amíg az jár, emelt fordulaton van a fordulatszám... Ez erős mínuszokban olyan 3-4 perc is lehet. Addig áll az autó! Utána kigurulok, becsukom a kaput, és lassan elindulok. Amíg nem éri el a 90-et nem taposom, de 90-től már mehet 3000 fordulat is. 95-nél nyit a termosztát, és visszahűl. Ezek után még 5 km, és már lehet használni normális fordulatokon. Az, hogy Gyula bácsi mit mond, vagy a Totalcaron mit írnak, azt nem veszem figyelembe. Egyik sem ment még az autómmal, és nem érzi rajta, hogy nem jó neki másként. Szóval nem fogok egy firkász miatt úgy indulni, hogy majd bemelegszik útközben, mert a hajtókar csapágy kenése szar, így nem a henger kopik el a folyamatos haladás közbeni melegítéstől, hanem a hajtókar fog kikönyökölni. Azt ne mondja senki, hogy 30 másodperc után már rendesen keni a hajtókart az olaj, mert rohadtul nem, és a csapágyra érkező ütések azok amik szépen lefaragják a vasat, nem a terheletlen járás. Minél nagyobb a főtengelyre érkező nyomaték, annál jobban faragja, és csak megfelelő filmréteg kialakulása után lesz védve az anyag. -10 fokos olaj biztosan nem fogja jól kenni, tehát legalább 10-15 fokra melegedjen át. Az olaj savasodását szokták romboló hatásnak írni... Azért megnézném, hogy melyik következik be előbb! Megeszi a korrózió a főtengelyemet, vagy a blokkot, vagy elkopik a főtengely, meg a hajtókar... Azt viszont illik tudni, hogy a víz általában alul van, tehát az olajszivattyú nem fogja felszívni, mert nem az olajdekni aljáról szívja az olajat... Szép is lenne, ha az üledéket is visszanyomnák! Tehát ahhoz azért több deci vizet kellene belelökni a motorba, hogy azzal locsolja a hidrotókét, meg a főtengelyt... Nálam ennek kicsi az esélye.
A rendőr nem büntethet, ha nincs téli gumink, de pórul jár, aki ezen spórolna! A rend őrei nem büntethetnek meg érte, ha nincs téli gumi az autónkon, de ettől még komoly kárunk származhat a hiányából! A kötelező biztosítás és a casco esetében is ugyanaz a szabály érvényes: a mindenkori…..
hetykusz 2017.01.30 18:29:04
@Arcade Macho: Te nem kontrollálod az autót, csak eddig még vigyázott rád az őrangyalod. Egyik kollégám is évek óta járt kopott szar gumikkal, hogy ő tud vezetni. Most, hogy összetörte az autóját, már nem olyan nagy az önbizalom, és mondogatja, hogy nem sokon múlt, hogy megfogja... Mákja volt, mert csak magának okozott kárt...
hetykusz 2017.01.30 19:38:37
Tehát még egyszer... A gépjármű vezetés az veszélyes üzem! Ebből adódóan ha télen nem gondoskodik valaki a téli gumiról, az gondatlan. A gondatlanságból elkövetett emberölés is szigorúan büntetett! Pont olyan, mint amikor valaki egy lógó kábelen rajta hagyja az áramot, és valakit emiatt halálos áramütés ér. A jármű vezető kötelessége gondoskodni a gépjármű megfelelő állapotáról.

Veszélyes üzemi felelősség

A veszélyes üzemi felelősség intézménye már a klasszikus római jogban megtalálható, például a nyilvános helyen elhelyezett, felfüggesztett és leeséssel fenyegető tárgyakért fennálló felelősség formájában. A veszélyhelyzethez kapcsolódó felelősség ugyanúgy jelen van a kora középkori angol (safety keep), mint a XIX. századi francia, porosz, svájci jogfejlődésében.

A Ptk. 345. § (1) bekezdése tartalmazza a fokozott veszéllyel járó tevékenységért fennálló felelősség fogalmát:

„Aki fokozott veszéllyel járó tevékenységet folytat, köteles az ebből eredő kárt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt olyan elháríthatatlan ok idézte elő, amely a fokozott veszéllyel járó tevékenység körén kívül esik.”

A Ptk. általános felelősségi szabályával összevetve megállapítható, hogy a veszélyes üzemi felelősség meghatározásának nem része a jogellenesség, tehát a felelősség akkor is megállapítható, ha a kár okozója jogszerűen járt el, de kimutatható az okozati összefüggés a fokozott veszéllyel járó tevékenység és a kár között.

A veszélyes üzemi felelősség azt a személyt terheli, aki a veszélyes üzemi tevékenység folytatója, azaz üzembentartója.
Fokozott veszéllyel járó tevékenységek

A fokozott veszéllyel járó tevékenység pontos fogalma nincs a Ptk.-ban meghatározva, azok kimerítő felsorolása csaknem lehetetlen, így a bírói gyakorlat alapján eldönthető az egyes tevékenységnek minősítése:

gépi erővel hajtott járművek,
gépi erővel működő üzemek,
vízlépcső, zsiliprendszer, vízierőmű,
robbanó-, sugárzó-, mérgező- és vegyianyagok előállítása, tárolása, felhasználása,
lőfegyver tartása,
tetőfedés, csatornázás, kútásás stb.,
tűzveszélyt okozó, pirotechnikai eszközök használata.

A veszélyes üzemi felelősség szabályai csak akkor alkalmazhatók, ha a fokozott veszéllyel járó tevékenység és a kár között okozati összefüggés áll fenn.
Kimentés

Az üzembentartó mentesül a veszélyes üzemi felelősség alól, ha

– a kár elháríthatatlan és

– a fokozott veszéllyel járó tevékenység területén kívül esik.

Elháríthatatlan ok lehet a vis maior – ha a veszélyes üzem körén kívüli –, a károsult vagy harmadik személy elháríthatatlan magatartása vagy más külső erő, esemény elháríthatatlan behatása. Az elháríthatatlanság azt jelenti, hogy a károkozás a technika adott fejlettségi szintjén nem meggátolható. A kimentés körében a bizonyítási teher mindig a károkozón van, így neki kell bizonyítania, hogy a kár oka a veszélyes üzem tevékenységén kívüli és elháríthatatlan volt.
Elévülés

A fokozott veszéllyel járó tevékenységből származó kártérítési követelések elévülési ideje az általános elévülésnél szigorúbban három évben került meghatározásra [Ptk. 345. § (4)].
hetykusz 2017.01.30 21:21:58
@Arcade Macho: Ismételten nem tudod elolvasni amit írtam! Olvasási probléma?? Tehát, ha nem tettél meg mindent annak érdekében, hogy elkerüld a helyzetet, akkor meg fognak zsanettozni! Egy szavad sem lehet! Ő nem fékezett, Te nem raksz téli gumit... Tehát jól mondtad! Megérdemled, hogy jól megizélgessenek, ha elütsz valakit!
Elárulom... Nem feltétlenül mentik fel! Egyrészt bírótól is függ, hogy mit ítél meg. Lehet valakit börtönbe vágnak, mert 100 ezret lopott, lehet valakit, meg ejnyebejnyéznek.

Senki sem mondta, hogy télivel, és jó állapotú gumival nem csúszhatsz meg, és okozhatsz balesetet! Csupán azt amit már leírtam... Kötelességed megtenni mindent, hogy elkerüld a vészhelyzetet! Ebbe tartozik bele a felelősség tudat, és az, hogy lecseréled az évszaknak megfelelő gumikra a kerekeidet. Ez Neked csak azért fáj, mert ki kell adni pénzt... Más miatt miért fájna?? De még mindig nem fogtad fel, hogy nem csak magadról szól, hanem másokról is... Te mások életével játszol, mert úgy gondolod felesleges a téli... Örülök, hogy olyan tökös vagy, hogy bevállalod, de ha megölsz valakit, remélem keresel egy jó erős kötelet, és nem szennyezed tovább a levegőt... Fogadjunk, hogy a bíró előtt ugyan olyan kis tökmag, félénk kis manó lennél, mint a többség... Elsírnád magad, ha bíróságra kerülnél emberölés miatt... Jobb előre készülni, és lefedni magad. Csak buta emberek nem biztosítják magukat ilyen estre.
2017-ben érdemes megvenni a „Mi legyek, ha nagy leszek? – pályaválasztási tanácsadót, főképp azoknak a szülőknek, akik előnyben részesítik a militáns megoldásokat a békét választó embertársaikkal szemben. Hiszen köztudott, hogy a 14 éves gyerekek csak nagyon kivételes esetben tudják a választ a…..
A 24.hu szúrta ki a Mérték Médiaelemző Műhely észrevételezése után, hogy az MTVA augusztus 22-i Híradója, hogy is mondjuk, hogy érthető legyen, megint nem a teljes igazságról számolt be egy hír tálalásakor. A rendkívül szomorú történet azzal indult, hogy augusztus 21-én a törökországi Gaziantep…..
hetykusz 2016.08.27 12:49:13
hetykusz 2016.08.27 12:50:34
Most nem szabad elgyengülni. Most kell igazán európainak, embernek és magyarnak lenni. Ha az Olvasó azt hiszi, most kell igazán migránsozni, gyűlölködni, akkor súlyosan téved. A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt. Kedvez a politikai széljárás a…..
hetykusz 2015.11.15 10:32:00
hetykusz 2015.11.15 16:21:27
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
Belsőség Heti merítés 2015.05.03 07:48:27
Mi más, ha nem MX-5? A szempontjaim utolsó sora, hogy ne legyen tömegdarab. Itt Münchenben és környékén ahol élünk, a többség az egyforma BMW-k és Audik autóit hajtja. Miért nem hallgattam a közmondásra? Utána felkerestem a létező összes jó szerelőt, autodidakta…..