Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tbago

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma adatbázist fogok manuálisan klónozni egy másik hosztra. Adott két virtuális gép (GROUND és TOWER), Win server 2008R2, rajtuk egy-egy Oracle 11.2.0.1.0 GROUNDDB a sample sémákkal telepített alap NOARCHIVELOG adatbázis á'la DBCA. A TOWER gépen csak az Oracle alapszoftver van fent,…..
Először nézzük meg, hogy milyen módban van az adatbázisunk. / First let's check which mode our database is in. [oracle@localhost ~]$ sqlplus / as sysdba SQL*Plus: Release 11.2.0.2.0 Production on Fri Oct 28 15:06:43 2011 Copyright (c) 1982, 2010, Oracle.  All rights reserved.…..
Van egy select, ami sehogy nem akart leftuni, egy tizenmilliós táblán szalad végig, plusz néhány kisebb lookup táblából vesz még adatokat. Tettem indexeket a join mezőkre, de az sem segített. Hívjuk segítségül a tuning advisort! There is a select that never happened to finish…..
Az egyik használaton kívüli teszt szerverünket életre kellett lehelni. Igenám, csak közben elvették alóla a memóriát, összesen 2GB maradt. We had to startup one of our test servers not being used. Meanwhile its memory has been reduced to only 2GB. C:\Users\oracle>SET ORACLE_SID=TEST…..