Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tékás Lacika

74 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez valami olyan extrán cool irónia, hogy én nem érthetem, vagy a 444-es akiraly tényleg ünnepli az Airbnb erzsébetvárosi robbanását az "A VII. kerület a 13. lett a legcoolabb helyek világranglistáján" című cikkében? "Ha abból indulunk ki, hogy airbnb-zni cool, és az alkalmazást…..
Miért kell egy ilyen mondatot leírni a 444 amúgy összességében tök jó cikkében a Merkel-Putyin találkozók összevetésekor?! "Ez a különbség Európa keleti és nyugati felének értékrendje között." Egyből utána korrigál a szerző szerencsére ("Míg Németország kormánya…..
Putyin ma úgy tűnik, hogy tényleg szovjet hősi emlékművet koszorúz Budapesten (állítólag nem ezt, hanem ezt). A Fidesz története és támogatói felől nézve is eléggé abszurd pillanat, Orbán hosszú utat tett meg idáig Nagy Imre újratemetése óta. Az MSZP-vel és a DK-val…..
A Magyar Kétfarkú Kutyapárt Fidesz-székházdobálós online játékában úgy lehet veszíteni, ha az embernek nem sikerül kitérnie a fotózkodó Demszky vagy a sütiosztó Selmeczi útjából. A valósággal az a gáz, hogy ennél átláthatatlanabb. A Fidesz-rendszer vagy annak különböző…..
Gizelladalma írása Múlt vasárnap hosszú idő után először mentem ki tüntetni, elsősorban kíváncsiságból. Nem reméltem, hogy ez a tüntetés más lesz, mint az utóbbi évek megmozdulásai, de szerencsére az események felülmúlták a várakozásaimat. Az Opera előtti tüntetés…..
Tékás Lacika 2014.11.07 17:12:47
Állítólag Kovács Béla hétfői nagysikerű önironikus kommandózós performansza után a Jobbik újabb nagy dobásra készül. A párt populárisabb újracsomagolásának részeként a Jobbik kommunikációs csapata Ganxsta Zolee-ék pár évvel ezelőtti, "Jack Jack" című filmjének…..
A Hosszúlépés újpesti sétáján jártamMostanra már elég szépen kialakult a városmegismerős séták piaca, de nem lustultak el a szervező cégek, a Bupap és a Hosszúlépés is folyamatosan jön elő a kattant témaötletekkel. Előbbinél a skála a Buda ostromát és a Kitörést…..
 „Választási Program, 2014 - Fidesz Magyar Polgári Szövetség Akit az sem hat meg, hogy négy év alatt létrehoztunk annyi mindent, amit két héten keresztül tudunk a nép közé szórni, az meg sem érdemli, hogy egy ilyen erőskezű (metró)vezető kézivezérelje az országát.”..
Az megvan, hogy az Összefogás vagy Kormányváltás vagy micsoda a Szabad sajtó úton ünnepel tizenötödikén? Milyen szép térbeli szimbóluma ez a régi Milla halálának. Először lassan beszivárgott az eredetileg a szoci birodalommal nem közösködő mozgalmomba Bajnai, most meg…..
A 4K!-s országos lista-elbukás nem egy performansz volt, pedig az is lehetett volna. Meglett a lista a pár nagy pártnak és néhány, teljesen nyilvánvalóan az állami kampánypénzek lehúzására szerveződött kamupártnak. Országos listát nem, de egyéni jelöltet…..
Észrevettem valahol Pesten tömegközlekedve az Andrássy Egyetemnek (teljes nevén Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem) a reklámját, miszerint "Wir machen Sie fit für Europa!", azaz ők felkészítenek engem Európára. Ez amúgy az egyetem hivatalos mottója. Pff. Hát, ha ők…..
Tékás Lacika 2014.02.18 20:50:14
@Dr. Gy. Dr. Fűegér, @lavór: Ha Ady magyarugarozásával lenne bajom, akkor arról írnék. Azzal van bajom, hogy szalonképes a 21. században, és nem művészi kontextusban egy ilyen nyugati-felsőbbrendűség-stílusú beszédmód.

@grundigg:"A poszt félreérti a szlogent, az egyetem ugyanis nem csak magyaroknak (vagy kelet-európaiaknak) szól. A wikipedia szerint a hallgatók harmada német, osztrák vagy svájci." - a budapesti metróban kitett hirdetést szerintem nem merész dolog elsősorban a magyar fiataloknak szólónak értelmezni.
@kisa: "Ha megnézed az oktatott tárgyakat, akkor rájössz, hogy egyáltalán nem civilizálásról beszélnek, hanem valóban Európára készít fel olyan tárgyakkal..." Budapesten kiírva az idézett német mondatnak van olyan konnotációja szerintem, amit a poszt kritizál. Természetesen ezekkel a tárgyakkal nincs semmi baj.
Az indexes videós riport számomra fontos pillanatnak tűnik a folyamatosan építkező, de még mindig picike 4K! és a fősodratú média kapcsolatában. A bal-lib – és persze lényegüket tekintve neoliberális – fúziókhoz szokott hazai közegben már egy klasszikus szocáldemokrata párt…..
pite írása Akkor most Oroszország vagy az Európai Unió nyert Ukrajnában? A kérdés aktuális, ám a leghelyesebb, ha még nem adunk rá választ. Mert ugye minden mindennel összefügg... Először is pontosan mi köze az EU-nak és Oroszországnak…..
Tékás Lacika 2013.12.21 16:09:34
@nál: véletlenül került élesítésre, amíg dolgoztunk rajta, vártuk az ügy fejleményeit.
A Heti Válasz meg egy igazi újság...
Tudja valaki, hogy ilyen Jobbik nevű tampont vagy kutyaeledelt vagy fogkrémet hol lehet kapni még ma? Most voltam a CBA-ban, nekik nincs, de állítólag jövőhétre szereznek, mert sokan keresik. Ilyen a reklámja: ..
Mi is ezekről beszélünk, csak még tanulnunk kell ezt a tömörséget. Pawel Kuczynski képei.  ..
Schmuck Andor, a nagy nevettető legbelül biztosan hihetetlenül szomorú, ugyanis művészetének csak a legfelső rétegét értékelik az emberek. Mindenki az óvszerrel kampányoló vagy az "Ez a mi városunk, amiről álmodunk" refrénű dalt éneklő politikust látja benne, esetleg a…..
A Fent és Lent blog Dr. Bibó című sorozata jelentkezik. Kígyónak lábsó, magyaroknak offshore. Negyedik rész.- Na, mondják, gyerekek! Miért jöttek? - tért a tárgyra lendületesen Dr. Bibó legutóbbi látogatásunkkor. - Az érdekel minket nagyon, hogy mi lesz Egyiptomban. Mikor lesz…..
Ha a magyarugarozásról szóló posztunkhoz kapcsolódóan szöveggyűjteményt adnánk ki valamikor, akkor szabóZ „A Sound az új Sziget?” című tegnapi cikke az Index kultrovatából kiemelt helyen szerepelne benne. Oké, hogy a gonzó stílus – amit ezen a blogon is sokat…..
Tékás Lacika 2013.07.16 15:32:59
@szabóZ: "ne legyen már értelmiségi felsőbbrendűség, ha a primitív nonfiguratív tetkókkal díszített hülyeséget kiröhögöm." - önmagában szerintem ezzel nincs baj, csak olyan módon keretezted, ami abszolút az "értelmiségi felsőbbrendűség' irányába vitte el a dolgot.

"A Balaton Sound pont ennek a terepe volt sokáig: egy rakás kismaffiózó (értsd ügyeskedő, adócsaló, kényszervállalkozó) vagánykodik és próbál meg pár kósza numerát beszerezni néhány pohár pezsgőért cserébe." Ez egy kurva érdekes és jó vonal, de a cikkben ez nincs benne. A Magyarországot fikázó "felvilágosult újságíró" pozíciót építgeted több mondatoddal, egy ilyen szövegben természetes, hogy az "egészségügyi szakközépiskolás"-említés nem valami az ő kiszolgáltatottságukra rámutató társadalomkritikaként, hanem osztály-alapú fikázásként jön le. A magyarugarozós szál az ott van, számomra az már önmagában is elég súlyos dolog, de persze ez ízlés meg ideológia kérdése. Az osztály-szálhoz: szerintem legközelebb egy ilyen mélyebb probléma (egészségügyi sulis lányok kiszolgáltatottsága) megemlítésénél fejtsd ki jobban, amit mondani akarsz, főleg ha az a cikk alap pozíciójától ("újságíró vs. mucsa") eltér. Én nem vagyok újságíró, szóval ne vedd kioktatásnak, csak elmondtam, hogy számomra miért jelentette azt a cikk, amit jelentett.
Tékás Lacika 2013.07.16 15:43:31
@szabóZ: "A magyar ugar kiröhögésén felbaszódni tényleg pont olyan, mint azt írni egy kritikusnak, hogy csinálj jobbat, ne kritizálj. Tipikus olvasói troll válaszcsapás, nem sok köze van a témához, annál több a troll frusztrációjához. " Ez egy közéleti blog, nálunk ez a "Magyarország a világban, a magyar emberek viszonya egymással, hatalom vs. a hatalomnak alárendeltek"- dolog a téma, a Balaton Sound is csak ebben az összefüggésben érdekes. Ha érdekel, hogy mi a bajom a magyarugarozással, akkor olvasd el a belinkelt posztot. Nem egy csip-csup nyelvi alakzat érdekel, ez nem olyan, mint az ikes igék.

" azt hiszem az izomtömeg különbségein, vagy a magasságtöbleten már úgy két évtizede nem frusztrálom magam, vicces, amikor egy-egy szerencsétlen kommentelő erre akar mindent kifuttatni. Mintha baszdmeg alacsony embernek nem lehetne véleménye, muhaha." Persze, tényleg primitív faszság ezzel érvelni, ebben igazad van.
Tékás Lacika 2013.07.17 20:01:46
@C I V I L W A R:

"kikérnie az újságírótól, hogy leírja, tipikusan milyen emberek vannak egy fesztiválon." A leírással nincs baj, a nyílt osztály-alapú viszolygással van, amit nemzeti öngyűlölő és önlenéző diskurzusba csomagol.

"Egyébként meg a magyarugarozást bizonyos Ady Endre kezdte, ő egyszerre volt újságíró is meg vidéki is." Ha Ady magyarugarozása zavarna, akkor arról írtam volna posztot.
Kétfarkú Kutya Párt, Együtt 2014, Negyedik Köztársaság - mi a közös a három formációban? A programjaik biztosan nem: míg a kétfarkúak továbbra is az ingyen sör és az örök élet mellett teszik le voksukat, addig együttéké még csak töredékekben létezik, de valamiféle EU-fil…..
Tékás Lacika 2013.07.09 14:39:57
@szist: "A sok blog üti egymás állításait" - őszinte rácsodálkozás a szabad sajtóra. :)
Az amerikai NSA (National Security Agency) a kémbotrány után állítólag imázs-javító kampányba kezd.„Tudatni akarjuk az általunk megfigyelt emberekkel, azaz a világ teljes lakosságával, hogy vettük az üzenetet, miszerint problémásnak érzik, hogy beleolvasunk meg hallgatunk…..
Az Al Jazeera magyarországi riportját nézve nem a Jobbikon kell szörnyülködni, hanem az Al Jazeerán. Én még nem láttam normális (értsd: objektív, komolyan vehető, a politikatudományi szakirodalom megállapításaihoz nagyjából illeszkedő) külföldi tudósítást a magyar…..
Tékás Lacika 2013.06.18 11:56:25
@gabesz7004: "Amúgy, ha a Kitörésre emlékezek, akkor újnyilas vagyok? Érdekes, nem lehet csak simán hazafi?" Elviekben de, Cseh Tamásnak is van a Kitörésre emlékező dala: www.youtube.com/watch?v=vURLYgkKTT4
A minősítés a riportban szereplő konkrét megemlékezésen részt vevőkre vonatkozik, hungarista zászló van náluk.

„Álnaiv kérdés, melyik párt nem populista?" Hát definíció szerint az elitista pártok. A széljobbnál maradva a MIÉP-et szokták például elitistának tartani a populista Jobbikkal szembeállítva. De valóban szokás azt mondani, hogy ma már a populizmus szinte minden pártra jellemző valami. Erről szól ez a cikk például: onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1477-7053.2004.00135.x/abstract (sajnos az adatbázishoz kell hozzáférés a letöltéshez, anélkül csak az abstract olvasható)
Tékás Lacika 2013.06.18 12:22:53
@gabesz7004: "Ilyenkor mindig kibújik s megszólal a kisördög, hogy van ma olyan népcsoport, amely NEM CSUPÁN demonstrációkkal félemlíti meg a lakosság egy részét durván etnikai alapon, hanem verésekkel, késelésekkel. No kérem, akkor ki is a rasszista?" Etnikai alapú, szervezett cigány erőszak nincs Magyarországon. Egyedi esetek nyilván vannak, a cigányok között is vannak rasszisták, ahogy a nem-cigányok között is.
Tékás Lacika 2013.06.18 13:18:50
@josvaiP: "majd ha bevághatunk videófelvételeket, amelyeken Dörner György és Vona Dúró Krisztina arról beszélnek gyűléseken, a kamerák előtt, hogy a nácizmus gáz, és hogy elítélik a nácizmust, akkor elgondolkodhatunk ..."
Tessék: www.youtube.com/watch?v=8GCyuJwAkFA Ebben mondja a Vona, hogy nem fasiszták és nem nácik. Persze ez nem bizonyít semmit, de ilyen példát kértél.

"a nácizmus ÖSSZES jelképét, gesztusnyelvét, eszméjét szabadon felhasználják napi 24-ben" Ezt te sem gondolod komolyan. Jobbikos hivatalos kommunikacióban hányszor láttál horogkeresztet, birodalmi sast, hungarista H betűt (latin vagy rovásírással), 88-at, 18-at?

"még midig azt keressük, hogy a párt alapító okiratában, ott van-e, hogy "mi nácik vagyunk"" Nem azt keressük. A jobbikos szavazók attitűdjeiről is vannak adataink, ahogy a jobbikos (hivatalos és nem hivatalos) diskurzusok elemzése is sokszor megtörtént már, széljobbkutatók épültek be különböző szervezetekbe, tudjuk, hogy a Jobbikhoz hasonló pártok más országokban mit csináltak kormányon stb.
Állásfoglalás a Jobbikról való szabad véleménynyilvánításért Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt. Balavány György még 2011-ben nácinak nevezte Vonát, amikor az a cigányság népszaporulatának…..
Tékás Lacika 2013.06.14 13:38:34
@kennyking: A HVG-s források szerint a nácizásért is, meg a "rák egye ki a beled"-et miatt is, a bíró is hivatkozott a nácizásra az indoklásban.
Tékás Lacika 2013.06.14 15:18:45
@hebab: Az az "Update"-ben is benne van a cikk alatt, hogy a nácizásért nem kapott semmit. Akkor alapult volna tévedésen a poszt, ha a nácizás fel sem merül, mint tényező.

Amúgy meg a "rák egye ki a beled" dolog is belefér szerintem, azalapján meg elmarasztalták.
Tékás Lacika 2013.06.14 19:01:23
@Amatőr: "Pedig az jó dolog. Mármint hogy az újságírót a sajtóban terjesztett véleménye miatt lesittelik! Ott a helyük! A sajtó a tényeket közölje, a véleményalkotást pedig hagyja az olvasóra!"

A tényeket közlő újságírást úgy hívják, hogy hírmédia, de ők az újságírásnak csak az egyik szelete. A vélemény-műfajnak is tök fontos szerepe van a demokráciában. Ha idegesít téged a véleményműfaj (mint például ennek a blognak egy rakat bejegyzése), akkor ne olvasd! :)
Bájos kis vasárnap esti történet. A Fidesz két aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés melletti standdal vonult ki a Margit körútra, mégpedig úgy, hogy egy pult került az Országúti Ferencesek Temploma jobb oldalára, egy másik meg a bal oldalára. Épp misét tartottak a templomban, az…..
Magyarok! Mi, Bajnai anarchista munkatársai a múltkor feltörtük a kormány párválasztójának Facebook oldalát, ahogy azt az éleslátásáról és IT-s felkészültségéről ismert Soltész Miklós nyilatkozta. Egy újabb csapásként most feltörtük ezt a szánalmas, Bajnai-ellenes…..