Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tws1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
tws1 2011.07.06 20:34:25
Legfeljebb 5 üléses személyautóban a második sorban semmilyen formában nem lehet elhelyezni három normális (=masszív és jó védelmet adó)gyerekülést.
Ami oda befér, az nem jó gyerekülés.

A probléma ott van - itt hibás az egész cikk és teszt - hogy nem elég betenni az üléseket és megnézni elférnek-e, becsukható-e az ajtó; hanem be is kell kötni.

Amikor bekötjük a két szélső gyerekülést (vagy becsatoljuk az isofix pontokra), akkor már nem marad elegendő hely a középső ülés számára. (Például jól látható, hogy azon autókban, ahol megfelelő méretűek a második sor szélső ülőlapjai, a középső ülőlap mindíg kisebb.)

Ha mégis beerőszakoljuk a középső ülést, akkor az szétfeszíti a szélső üléseket az ajtók irányába. Ekkor a biztonsági övvel rögzített szélső üléseknél az öv pozíciója nem megfelelő a gyerekülés megfelelő rögzítéséhez, isofix rögzítés esetén pedig vagy be se tudjuk feszíteni a középső ülést a helyére, vagy a szélső ülések a hossztengely mentén kifordulnak.

Az 5 személyes személyautóknál egyetlen kivétel van a fenti szabály alól: a kis árúszállítókból kialakított családi autók, mint például a renault kangoo, pedogeut partner, citroen berlingo, stb...
Ezeknél befér egymás mellé 3 gyerekülés a második sorba és megfelelően rögzíthető is.
Ennek azonban ára van: a trükköt úgy lehet végrehajtani, hogy a második sorhoz tartozó oldalajtók vékonyabbak mint a rendes személyautóknál. E miatt az oldammerevítés - ha van egyáltatán - inkább csak jelképesnek mondható e kategóránál. Oldalütközés esetén az elöl ülő anyut és aput védi a kasztni, de a második sorban ülő gyerekekek, csak a gyerekülés, az autó nem.

6-7-8-9 fős egyterűeknél és furgonokból kialakított családi autóknál nyilván fel sem merül a három gyerekülés problémája.
Ilyenre van szükség és pont.
Sokkal biztonságosabb 3 gyerekkel egy 10 éves egyterű vagy furgon jellegű autó, mint egy vadonat új átlagember számára elérhető 5 ajtós.