Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teakert

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne gondoljatok valami nagyon bonyolult dologra, a levél az lestyán és rozmaring, a csiga pedig a csigavonalat jelzi, ami mentén feltekertem a krumplit. Köretnek szántam, de nem készült hozzá semmi, végül csak megborsoztam, és már ettem is.Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy nagy…..
teakert 2011.12.08 14:55:31
Komolyan nehéz körülöttem a rotavírussal bármilyen ételről írni, úgyhogy rövid leszek, a jókívánságokat ezúton is köszönöm. Pedig megérne pár magasztaló sort a kenyér, de azt most képzeljétek ide, és beszéljenek a képek inkább.   Hozzávalók: 25g vaj…..
 A recept eredét illetően egy valamiben vagyok bizonyos: Aurél nagymamájától származik, és egy sajtpapíron lakik a receptfüzetemben a spájzban. Egyszer telefonon diktálta le karácsony előtt. Ezért viszont, nem tudom, hogy hogyan kell írni: simán s-el, sh-val, sch-val? Az…..
fastfood Székelykáposzta 2011.11.08 08:54:00
 A sertésperkelt találkozása a savanyú káposztával. A székelyekhez annyi köze van mint nekem Albert Einsteinhez, félreértések elkerülése végett. Viszont egy Székely József nevezető illetőhöz meg annál több, ahogy azt már több helyen is kinyomozták. Ült az emberünk egy…..
Elnézést kérek amiért ennyire sokáig nem voltam, nem írtam és igazából nem is főztem. Pihentem, jó sokat. De közben rájöttem, hogy ez a blog igenis rendszert visz az életembe és a napi főzés nem hagyja, hogy többnapi mosatlan edény gyűljön össze. Emellett enni kell, márpedig…..
Tisztatészta Nokedli 2011.04.07 09:00:00
Elsősorban új családtagunk jut róla eszembe, Nokedli a kutyus. A fantázia elszabadult és gyorsan ki is merült. Hát ez van, egy tésztaimádó családtól mi mást várhat az ember?! :) No de térjünk át a nokedlira, a tésztára. Elsősorban köretként pörköltek mellé szoktam…..
Tisztatészta Ronda, de... IMÁDOM! 2011.09.20 10:20:00
Mi utas-nápolyinak hívjuk, de szalalkális krémesként és négy-vagy hatlaposként is ismert. Nálunk az egyszerűbb, négylapos változata készül. Az egyetlen sütemény, amelynek készítése során anyu ki tudott üldözni bennünket a konyhából, sőt... a házból is. A szalalkáli…..
Vaj vagy margarin?Igazán kardinális kérdés ez, ha belegondolunk, hogy az emberek legnagyobb része nem is tudja mi a kettő között a különbség. Tudjátok olyan barbárokra gondolok, akik Ráma sütőmargarint tesznek a süteménybe és azt kenik a kenyérre is. Borzasztó. A téma…..
teakert 2011.08.04 14:50:51
@Benyeszke: Egyszer olvastam valahol, bemértek minden fellelhetőt a világon, hústól kezdve a bármiig. Tiszta anyag manapság már nincs. Van majdnem tiszta és van full szennyezet, ezek közt lavírozunk. Sokszor nem is kell, hogy plusz adalék legyen benne, mert elve az állat beviszi a takarmánnyal. Anyu pl. házi tej párti. Ilyenkor elmagyarázom neki, az a nyomorult tehén nem az Alpesekben legel, hanem egész nap áll egy sötét, büdös istállóban. Semmi napfény, levegő. Szerencsétlen azt sem tudja mi az. Legalábbis ahonnan ő hozta volna. Nem próbáltál "bio piacról"
házilag köpült vajat? Én egyszer igen, kissé savanykás mellékíze volt (az édes helyett), tehát nem túl friss, de egy tiszta, megbízható forrásból...