Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Micir

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hagyma Az ágy 2011.08.09 00:36:00
Vettünk egy ágyat a múlt héten. Ezek az amerikaiak baromi magas ágyakon alszanak, szóval a matrac jó vastag és még alatta egy doboz is van. Maga az ágykeret olcsóbb mint a matrac, lehet ez senkinek nem újdonság, nekem az, főleg hogy ez az első igazi fekvőhelyünk. Szinte…..
Micir 2011.08.11 18:04:26
@kawics: Hat pont ezt mondom, hogy nincs accountom a facebookora. :D (direkt)
Micir 2011.08.14 20:39:53
@hagyma: Marynek nincs olyan ideaja, hogy indian otvosmunkaval ekesitse magat? :)
Elso ebay vasarlasom egy navajo nyaklanc volt. Turkiz es "folyekony" ezust... lenyugozoen ugyesek. :)
  A fasírt krumplipürével első hallásra menzás menünek tűnik, de most másról van szó. Az itt látható változat egy igazi, klasszikus "gasztrofusi" eredménye: addig nézegettem a kamrában egy üveg csilis olívapasztát, míg erős felindulásból belekevertem egy adag darált húsba. Lehet, hogy…..
Micir 2011.08.10 17:11:57
@johanna-ne: Koszi, a fajtat ismerem, bar szemelyesen meg nem lattam. Nagyapamnak -apukam gyerekkoraban- csak ez a fajta volt, mert regi parasztember csak a szalonnat becsulte. Az tartott ki egesz telen. :)
Micir 2011.08.14 20:25:49
@johanna-ne: Jol van... de en inkabb apamnak hiszek. :)
  Tökös-mákos, diós-meggyes és túrós-málnás - neked melyik a kedvenced?   Nekem általában a rétes, ha nekiállnék a felsorolásnak, kiderülne, hogy én vagyok a rétesek Gombóc Artúrja... Az más kérdés, elkészíteni melyiket szeretem jobban: a hagyományos rétestészta több kudarcélményt tartogat, ha…..
A Két Cica Konyhája L'ecsó 2011.08.08 11:18:00
  Azaz ratatouille - ahogy én szeretem.   A francia "lecsó" a magyarhoz hasonlóan az "ahány ház, annyi szokás" elvén készül, néhány elengedhetetlen hozzávaló felhasználásával. Egyedivé tételének pedig csak a hozzáférhető alapanyagok és fantáziánk szabnak határt. Én a klasszikus…..
Micir 2011.08.08 16:49:56
@Mr.Treeger: Oh... ezt nem is tudtam. De hat akkor is a legjobb. :)

Itt a kepeket nezve leginkabb a cukkini nem tetszik benne, amit egyebkent szeretek rantva vagy toltve. De igy... olyan mint a szottyos uborka.
Anna mindenekelőtt alaposan szemügyre vette a csokifigurákat, majd feltette velük kapcsolatos kérdéseit - csak ezt követően volt szabad megkóstolni a tortát.  Ha körülnézek itt a blogon (és magam körül), jól látszik, hogy mostanában többet vendégeskedem, mint főzök. De akármilyen esős,…..
   A bögrés sütiknél nincs egyszerűbb a Földön: ez a változat szinte elronthatatlan, és garantáltan készen van fél óra alatt. Friss gyümölccsel még nyáriasnak is tekinthető, bár kalóriaszegénynek a csoki és a mandula miatt semmiképpen. Én nyírfacukorral készítettem, hogy a legnagyobb…..
    Mert a puding nem fán terem - de nem is zacskóban!   Nemrégiben egy társaságban beszélgetve ébredtem rá, hogy sokaknak a pudingot a zacskóban kapható rettenet jelenti, és aki ezt vásárolja, háziasnak tekintheti magát azokhoz képest, akik a boltok hűtőjéből szerzik be az…..
  A gombás melegszendvics valamikor a ’80-as években került először a tányéromra: akkor még egy kétkilós kenyérből levágott emberes szeleten, jó sok besamellel, némi gombával, reszelt trappistával és ketchuppal - amivel szintén akkortájt ismerkedtünk. Két gimnazista meg tudott belőle…..
Micir 2011.07.29 20:37:46
  A nyár ajándékai nemcsak fán vagy bokron nőnek – a veteményesben is találhatunk néhányat. Egyik kedvencem a cukkini, különösen a zsenge, arasznyi „bébicukkinit” kedvelem, most ebből főztem…..
Micir 2011.07.26 16:13:10
@szepszonja: Meg is tolthetned, az olyan latvanyos. :)
Micir 2011.07.26 17:24:33
@szepszonja: En fasirtot toltottem bele, amiben a kivajt cukkini is benne volt persze. Tetejen sajt, csak a latvany miatt.
Lepenyes otlet igazan jol hangzik, csak lehet a levet ki kellene elobb facsarni. Sokkal nedvesebb mint a krumpli.
  Ez a piláf általában lazaccal készül, de mostanában megpróbálok figyelni arra, hogy lehetőség szerint magyar halat vásároljak. Nagy segítségemre van a Fény utcai piacon a halbolt nagyon kedves tulajdonosnője, aki készséggel egészíti ki ezzel kapcsolatos, meglehetősen hiányos ismereteimet. A most…..
  Rendhagyó reggeli: nem volt itthon kenyér, csak túró meg egy mélyhűtött leveles tészta, és kedvem sem volt kimenni az esőben, ezért inkább rétest sütöttem belőlük - ezt ettük zöldhagymával, mindenki teljes megelégedésére.       HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS   Szöveg és recept: Bezselics-Békési…..