Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HASHTAGCSAKAZÉRTIS

44 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#CSAKAZÉRTIS Gondolatok 2020.02.25 13:20:44
A mai edzésről szeretnék írni és talán szélesíteni is fogom a spektrumot az elmúlt pár hétre, aztán pár hónapra, végül majd 2019. szeptember-október-november körülre. Az is lehet, hogy visszafelé haladok, a múltból a jelenbe. Összegezni fogom, hogyan áramlanak a dolgok, főképpen a gondolatok és ezek…..
Jópár hónapja nem indultam futóversenyen. Augusztusig kényszerpihenőn voltam, azért nem tettem tiszteletemet sehol sem, most viszont úgy érzem, tök jót tesz egy kis csönd. Talán hosszúra húzom ezt a néma leventés időszakot, de olyan jólesik egyedül lenni és tisztára mosni a lelkem és a testem az…..
2019. június 23-án, 3 óra 58 perctől 5 óra 59 percig edzettem utoljára egy normálisat, leszámítva egy fél órás próbafutást, ami kudarcba fulladt a bal combomban továbbra is jelenlévő fájdalom miatt. Sajnos a bal lábamra nem tudok úgy terhelni, mint a jobbra. Ezért továbbra sem futhatok.  Sajnos…..
Szoktam olyat játszani - ha ez nevezhető játéknak-, hogy a hét főbűn közül kiválasztom azt, amely a jelenemben a legjobban megkísért engem. Ilyen pajkos mókázással leginkább akkor töltöm el az esti óráimat vagy üres tízperceimet, amikor a lelkem mélyén rohadtul érzem, hogy mindenhájjal megkent…..
  Május 12-én a 23. Győri Sri Chinmoy Futófesztiválon jó közérzettel futottam egy maratont, életem legszebb, legkiegyensúlyozottabb futása volt. Mindent megtettem a verseny előtti időszakban, hogy ez így alakuljon, evés, ivás, edzés, alvás terén, és a befektetett munka meghozta a gyümölcsét.  A…..
  Jöhet ide nagy fekete szemöldök festegetés, meg szem alá és szájra csíkhúzás, meg piros kopott körömlakk, meg plecsni nyakba... Nem lényeges... Nincs jelentősége ennek a külső cirkusznak. Néha nem is értem, miért csinálom... Feltűnési viszketegség talán... Mit tudom én...  Szombatra kivettem…..
A verseny előtti napokban hezitáltam azon, hogy induljak-e a versenyen. Ahogy már írtam, nem a félelem miatt, mert nem szoktam félni sportolással kapcsolatban semmitől. Inkább az eszem mondta azt, hogy kell-e ez a verseny, hiszen kb. egy éve csak sík területen futok. 800 méter szintemelkedés nekem…..
Bizony, úgy kívántam a banánt, mint vámpír a céklát... De erre még visszatérek.... Tavaly ilyenkor, vagyis 2018. március végén egészséges izgalommal készültem a debreceni Rotary Futófesztiválra, az évem első versenye volt. Férjemmel és a gyerekekkel már előző este leutaztunk. Ezek a versenyek…..
  2017. május első hete (újrakezdem a futást – az elmúlt 7 évben harmadszorra) Kellemes az idő, süt a nap, szélcsend van, csiripelnek a madarak. Itthon nyugalom van, férjem a kertben kertészkedik a fiammal, lányom olvas. Belenézek a tükörbe. Elégedetlen vagyok a külsőmmel és a lelkiállapotommal…..
2019. március 10-én vasárnap Szekszárdon jártam, a Sixárd 6 órás futóversenyen. Kicsit improvizatíve keveredtem le, valaha tervbe volt véve ez a verseny, de végül nem tudtam határidőre befizetni a nevezési díjat, így lemondtam róla. Eleve két héttel ezelőtt futottam 50 kilométert Tápiószelén, ami…..
Megmondom őszintén, ma reggel 4-kor felébresztett a Cilu macska. Erős kísértésbe estem, amikor a lábam rúgásra mozdult, de inkább megsimogattam és kiraktam a szűrét a szobából. Ekkor azonban Vilmos, az öreg ebünk kezdett el lihegni, de irtó hangosan, ami azt jelenti, hogy engedjem ki pisilni. Ekkor…..
  Elég hasznos dolognak tartom naplót vezetni a futásokról, akkor is, ha nincs tétje az edzéseknek, hanem csak úgy, szerelemből futkorászik az ember. Ezáltal felismerhető lesz a túledzettség vagy éppen a lustálkodás - ki melyik irányba hajlamos kilengeni.  A tavalyi évet Mag Erika edző (kiváló…..
Egy 50 kilométeres táv lefutása komoly felkészüléssel jár. Írhatnék most csupán erről a mai napról, de akkor az 50 kilométeres futásom élménybeszámolója nem lenne teljes.  Több fontos dolog van, ami meghatározza a teljesítményemet: Az egyik legfontosabb dolog az, hogy hiszek magamban. Elhiszem…..
Egyből rózsaszínben látom a világot, ha egy kicsit el merek lazulni és számomra eddig ismeretlen dolgokat emelek le a polcról a bioboltban vagy a közértben. Régebben irtóra szégyelltem azt, hogy egy lakótelepi proli vagyok származásomat tekintve. Soha nem tudtam, milyen a mangó, hogyan kell szépen…..
A férjem hazahozott egy, egy, egy mangót! Most mondják meg! Egy mangót! És ha már itt a mangó, akkor jöhet a mambó!  Hozzávalók:  1 db banán 2 db narancs 1  db mangó kis marék friss útifű levél ( elhagyható ) víz ( vagy rizstej )   Elkészítése: A gyümölcsöket hámozd meg, önts rá vizet,…..
  Az elmúlt két évben viszonylag sok könyvet olvastam a futásról. Nézegettem a futók blogbejegyzéseit is, rengeteg erőt merítetttem ezekből a bejegyzésekből és olvasmányokból. Főleg azért, mert úgy éreztem, nem vagyok egyedül azokkal az érzésekkel, amelyet a sport és ezen belül a futás ad…..
#CSAKAZÉRTIS Flashdance 2019.01.20 17:21:56
  Ma lemegyek a pincébe körülnézni. Üres beton, pókhálós falak várnak lenn. Itt erősítek. Felvettem a Flashdance ruhámat. Lenn van a kazettás magnóm. Megtaláltam az ugràlókötelet is. Azt mondják, sokat pattogok. Levezetem a feszültséget, ugrabugrálok kicsit. Aztán megeszem a…..
Az életem néha olyan, mint egy fekete-fehér némafilm, amiben a hősnő túljátsza a szerepét. Erősek a fehérek, erősek a feketék benne, átmenet nincs a kettő között. Ha már jön az érzelem, akkor jól pofáncsap mindenkit. Mindenkit. Mit számít, hogy ez önző dolog?  Miért kell az ultra? Miért akarok…..
#CSAKAZÉRTIS Make up - and down 2019.01.15 16:58:26
Ilyen vagyok reggel, miután felébredtem. A szemeim vékony csíkba rendeződve foglalnak helyet egymás mellett, se túl közel, se túl távol. Néha fáj kimászni a jó meleg ágyból, elképzelem magam, amikor kilépve az ajtón megcsapja az arcomat és az egész testemet a hideg, szinte fáj. Inkább maradok. Egy…..
#CSAKAZÉRTIS Hív az ismeretlen 2019.01.14 22:56:16
  Fiatalon egy csomó hülyeséget kipróbáltam. Az ismeretlen hihetetlen módon vonzott és mivel nem igazán figyeltek rám a felnőttek, ezért meg is tehettem sok dolgot, annak következményeit elviselve persze.  Amikor a lányom megszületett, ez a vágy eltompult, mondhatni megkomolyodtam, de a lelkem…..
  Fél éve nem tudtam sírni. Pedig próbálkozom. De olyan erősen véd valami a fájdalom ellen, hogy nem tudom áttörni a falat. Tavaly sokat veszítettem. Csak a futás tartotta bennem a lelket, és általa tudtam ritmusban maradni, túlélő üzemmódban működni. Még nincs vége ennek a folyamatnak. Az idő nagy…..
Nem mindig hisz bennem a külvilág és én erre különösen érzékeny voltam régen. Az első lenéző mosolyra, jogos vagy jogtalan kritikára feladtam. Megsirattam, továbbléptem, eltemettem, újba fogtam. Kiraktak a felvételin az első rostán, amikor a színész szakra jelentkeztem, hát beintettem magamnak és…..
Engem nem zavar, ha büdös a szám a hagymától. Sokkal komolyabb dolgok zavarnak az életben. Például zavar, ha futás közben direkt nekem jön egy szembejövő nő(!) és azt hiszi, hogy fel tudok mászni a kerítésre, hogy ő elfoglalhassa az egész járdát. Az is zavar, hogy mekkora az anyagi különbség a…..
  Tegnap éjjel véletlenül berúgtam itthon. Az esküvőm éjszakáján történt velem utoljára ilyen, annak is már 10 éve. Akkor emlékszem, na mindegy is... Szóval nem vagyok büszke magamra, de tényleg véletlen volt! Reggel nehezen ébredtem, de a csodaturmixom formába hozott, kell is, hiszen délután vár…..
  Alapvetően szinte minden területen az egyszerűséget keresem mostanában, mert úgy érzem, hogy a világban mindent túlbonyolítunk, tupírozzuk az élményeket. Én nem tudok és nem is akarok macerás ételeket készíteni, nem akarok extra helyeken nyaralni, nem akarok pöpec drága autót, nem akarok nagy…..