Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epidermis

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ukrajnában február 24 óta zajló háború esetleges eszkalálódása ma a legjelentősebb biztonságpolitikai kérdés (és kockázat) a világon. Jelenleg senki nem ismeri ugyanis Vlagyimir Putyin (vagy kiszemelt utódja) terveit. Az sem világos (még a katonai szakértők számára sem), hogy legyőzheti e…..
epidermis 2022.05.31 19:01:32
@fkv.118: Ukrajna nem a Krímért cserébe mondott le az atomfegyvereiről 1996-ban, hanem a Borisz Jelcin által ratifikált megnemtámadási szerződésért. Ezért nem hivhatja Putyin háborúnak a háborút, mert akkor "felrúgná" a szerződést. Ergo a saját "lelkiismeretét" is nyugtatja...
A Comedy Central április 1-jén 21 órától műsorra tűzi Bödőcs új stand-up estjét. Mi már láttuk, íme a dupla villámkritikánk. Szigorúak voltunk, de igazságosak. A laikus azt gondolná, a Trump-éra valóságos témakánaánt hozott a humoristák számára, de azóta többen elmondták, az egyre szürreálisabb…..
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
epidermis 2022.03.06 21:45:37
@gigabursch: talán most már tisztább képet kapunk arról, hogy Putyin miért azt a retorikát választja amit. Végtére is egy szerződést nem illik egyoldalúan felrúgni...
A súlyosbodó ellentétek ősrégiek. A Repubblica a 19.századi irodalomban, ezen belül Nyikolaj Gogol műveiben kers rájuk magyarázatot. A revizor, az Egy őrült naplója, a Holt lelkek szerzője 1809-ben született az ukrajnai Szorocsinciben, kisnemesi családban. Írói pályáját szülőföldjéről írt…..
epidermis 2022.03.03 20:04:51
@arthurthedent: a nyilasokról is küldenél linket? Akkor mi is nácik vagyunk?
epidermis 2022.03.04 11:27:15
@gigabursch: nem hiszem, hogy nekem kellene definiálnom. Hanem Putyinnak, aki ezt a retorikai kifejezést használja. Gondolom, akkor én is széles körben használhatom...
Mindenestre a Hegedűs a háztetőn az oroszok zsidók ellen irányuló pogromját is komolyan érinti
Bakancslistámon sok új hely, ország szerepel, ahová szeretnék eljutni. Ezek egyike volt Portugália. Januárban még azt írtam barátomnak, hogy 1-2 éven belül szeretnék ellátogatni oda. Aztán ahogy telt az év, és látszódott a járvány 3. hullámának vége, egyre inkább konkretizálódott bennem, hogy az…..
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Különösen nehéz volt összeválogatni a tíz legmeghatározóbb szatírát, ugyanis az angolszász országok esetében évente több is készül. Bár a britek mesterei a filmszatírának, az amerikai politika a világ legkönnyebb célpontja. A listában továbbá igyekeztünk olyan filmeket felsoroltatni, melyek…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
Relatíve termékeny „publicistának” számítok, és gyakran tartok előadásokat is az ülő életmód gyilkos hatásáról, így a szereplések kapcsán nap mint nap szegezik nekem a kérdést ismerősök, páciensek, hallgatók vagy olvasók: jó, jó, de mégis hogyan üljek helyesen? Nos, ilyenkor sarokba szorított vadnak…..
epidermis 2018.10.30 19:51:08
@gigabursch: ha téged kényszerítenek, akkor válts munkahelyet...
epidermis 2018.10.31 19:58:33
@gigabursch: máshol hol kényszerítenének? Otthon?
Szerinted van olyan munkahely, ahol ez kötelező?
Akkora baromságot írtál, hogy ez nekem fáj...
epidermis 2018.10.31 20:02:55
@ételizésítő: profi focista barátom eltörte a lábát. Miután levették a gipszet, fele akkora volt a lábának a vastagsága, mint a másik..
Ha nem bírod a piát, akkor ne igyál...
Szoftverválogatás notebook telepítéshez Aki az első laptopját vásárolja, meg nincs tisztában azzal, hogy milyen programokat, szoftvereket kellene telepítenie rá. Az első és legfontosabb az operációs rendszer, enélkül esélytelen, hogy a vadiúj gépet bármire is rávedd. A laptopot érdemes…..
Az idei Bajnokok Ligája döntő kapcsán mindenkinek három dolog jut eszébe: Karius "Lukasz Fabianski" díjas produkciója, Bale klasszis gólja, és nem utolsósorban, sőt, Ramos dobása, melyet Salah, az év (egyik) legjobb formában lévő játékosa ellen mutatott be - ami mellesleg a Nemzetközi Judo Szövetség…..
Praxis Hagyták meghalni a beteget 2017.11.30 06:00:00
Hát ezért tart itt a magyar egészségügy! Ilyen oktatás mellett milyenek lesznek a jövő orvosai? Tisztelt Praxis!  Egy közeli hozzámtartozóval történt ez az „eset”. Bár valószínű ebben az országban sok ilyen eset van és nem tud róla a közvélemény, de mégis úgy…..
epidermis 2017.11.30 21:22:15
@VaradiJanos: "...a műtétet egy egyetemi oktató kórház jó nevű főorvosa végezte".
Kiemelem, hogy megértsd: EGYETEMI OKTATÓ kórház.
Ha szövegértésből kettes alá vagy, inkább ne égesd magad...
epidermis 2017.11.30 21:33:41
@Jakab.gipsz: a soproni kórház, ha jól tudom privatizált. De hogy 15-20 is úgy nézett ki, mint egy nyugati az is biztos. Ott állapítottak meg nálam olyan légúti betegséget, amivel gyerekkorom óta küszködtem. A budapesti kórházakban (SZTK, Péterfy, stb) nem tudták megmondani. Egy hónap alatt kikúráltak belőle...
Sajnos azt látom, hogy aki érzi magában a fejlődési vágyat és akaratot, hogy bizonyítson, az kimegy külföldre. És teljesít. A slepp meg itt maradt. És ezt az építőiparban és belsőépítészet vonalon is tapasztalom. Nincs ember, aki meg van, az katasztrófa; a szakemberek kimentek (vagy vállalkoznak), a pancserek (alkeszek, képzetlenek, stb) maradtak
A floridai Angela King neonáciként élt, egy skinhead-csoport tagja volt, amíg egy jamaicai lány szerelme meg nem változtatta. Nem akármilyen történet következik...
Elsőre brutális bejelentés a Wizz Airtől, hogy napi járattal nyomul rá a Ryanair szintén napi Budapest-Berlin útvonalára, de jobban megnézve logikus és érthető a döntés: megindult az Air Berlin piacának újraosztása, aki hosszabb távon is ott akar lenni, jó, ha előre szalad. Frissítés: a járat jövő…..
epidermis 2017.09.06 23:31:52
@Golf2: a te megnyilvánulásod tipikus magyaros. Másik zsebében turkálni, irigykedni...
Strandjaink az emberi viselkedés izgalmas terepei. Ha nem is szorulunk annyira szűk helyre, mint a fókák vagy a pingvinek a maguk strandjain, mégis van valami hasonlatosság a két élethelyzet között. A territoriális - vagyis területvédő - viselkedés szép példáivá tudnak lenni a strandon néhány…..
epidermis 2017.07.01 18:04:58
A Corvin negyedi aluljárón mentem át, amikor arra lettem figyelmes, hogy a Pál utcai feljáróban egy hajléktalan férfi a fekvőhelyéhez közel a falnál áll. Láthatóan valami nehézsége, kellemetlensége volt, egyik lábáról a másikra állt. Két rendőr állt vele szemben, úgy…..
Még a közrádió kampányüzemmódba kapcsolt mikrofonállványa sem bírta ki kérdezés nélkül Orbán újabb hazugságcunamiját. A kormányfő azonban nem akadt meg, csak mondta tovább a valótlanságokat...
epidermis 2017.04.01 15:42:15
@Behajtó70: mi köze van a "ballib szarosoknak" az egészhez.
Ez egy - még - független egyetem. Pártoktól, világnézettől, vallástól.
Te érted, hogy ebben a sztoriban miről van szó egyáltalán? Jobbos agyhalott
Sőt, Ceausescuhoz és hasonlókhoz hasonlítja...
epidermis 2017.03.04 22:19:47
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: például az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Spanyolország, Svájc,... Ezek mind gyengék
epidermis 2017.03.05 11:58:35
@vajdasagi: akkor tényleg birka. Így K-val
Az már nem újdonság, hogy a szupermarketek különböző módszerekkel próbálnak beférkőzni a pénztárcánkba, legyen az személyes adatgyűjtés, célzott reklám, és még sorolhatnánk. Alapvetően nincs is ezekkel különösebb baj, amíg mi, vásárlók tisztában vagyunk ezeknek a…..
epidermis 2017.02.24 18:49:28
@Oh Dae Su: a különböző márkájú, de azonos fajtájú termékek forgalmazói között óriási lobbi megy, hogy melyik kerüljön szemmagasságba. Ez is biznisz a multiknak.
Rég megdőlt már az az elmélet, hogy egy kutya év hét emberi évnek felel meg. Ha 7 évvel számolnánk, sok kutya 150 éves embernek felelne meg, és csak két éves korára lenne ivarérett. Ráadásul az is köztudott, hogy a kistestű kutyák tovább élnek, mint nagyobb testű társaik. Az alábbi táblázatból…..
epidermis 2017.01.31 00:54:15
@bandigyerek: ekkora baromságot már rég olvastam.
Aki nem tud úszni, ne másszon a fára, mert elüti a villamos...
epidermis 2017.02.05 15:52:09
@bandigyerek: először is, anyád a baromarc.
Itt genetikáról és DNS-ről szól a cikk. Te meg idejössz a lakásban tartott meg háztáji kutyák közötti különbséggel. Annyira okos vagy, mint amennyire látszik. KIA hülye?...
epidermis 2017.02.15 19:31:27
@bandigyerek: Húgom párja állatorvos. És szerinte a nagytestű kutyák tovább élnek, mint a kisebbek. És a háztájiak is, mivel a szabad térben edzettebb és szívósabb lesz a szervezetük, mint a lakásban tartottaké. Szóval tényleg baromságot írtál. Ahogy már az elején említettem... Baromarc
A legokosabb kutyafajták rangsorát most egy pszichológus állította össze, mégpedig az alapján, hogy mennyire gyorsan és mennyire eredményesen képesek megtanulni egy új „parancsot” a különböző kutyafajták. Ez alapján a legokosabb kutyafajták közé a Golden retriever és a…..
epidermis 2017.02.02 21:00:47
@Csokis2: nekem az eredeti jobban tetszett :)
epidermis 2017.02.02 22:07:46
A vadászkutyák közül a Pointer a legértelmesebb.
A kuvasz egy idegbeteg f@sz. Szomszédunknak volt egy. Másfél évig bírták a hisztijeit, és hogy szétbarmolta a kertjüket. Majd ingyen meghirdették. Eljött érte egy zalai tehenészet. Pár hónap múlva megkérdeztem, hogy tudnak valamit a kutyáról. Erre mondja a szomszéd, hogy lent teljesen megváltozott a kutya. Történt ugyanis, hogy kezdte ott is a szokásos hisztijeit, mire a vezérkutya kétszer megtépte. Utána kezesbárány lett, és az egyik legjobb :)
Húgomnak goldija van, hihetetlenül okos. Miden hülyeségre megtanította unalmában: hempereg, fóka (két lába előre kettő hátra hason fekve), röhög (vicsorít és közben rázza a fejét), énekel (vonyítás), nyolcas (terpeszállásban vagy miközben a lábaid között 8-as alakot leírva folyamatosan kering), stb. És ezt mind az alapdolgok mellé: ül, fekszik, ugat, vigyázz, gyere, hol a helyed? cicccaaa, stb. És ezek javát tudja csak kézjelekre is!!! Szóval csak az a kérdés, hogy hogyan bánunk velük.
Ui: édesapámnak még az átkosban gyerekkorában németjuhásza volt. Ő volt a legjobb barátja. Mindenre megtanította. A rendőrség el szerette volna vinni (nem erőszakkal). Felajánlottak érte egy kisebb vagyont. Viszont nagymamám tudta, hogy ha a kutya elmenne tőlük, abba édesapám belebetegedne. Ezt a rendőrök is megértették, és végül Kosztos 16 évig volt apukámmal. Azt mondta nagymamámnak, hogy temesse el tisztességgel, de olyan helyen, hogy ő ne is tudjon róla :( Nem akart gyászolni
Martin Luther King beszéde a Selmában megdobogtatta a nézők szívét. Matthew McConaughey és Jared Leto átváltozása a Dallas Buyers Clubban ámulatba ejtette a közönséget, a dadogó VI. György angol király erőfeszítései beszédhibája megszüntetésére tiszteletet parancsoltak. Ezekben a filmekben közös,…..