Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YogaGirl

286 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap egy Líra könyvesboltban leltem rá erre a csodás kiadványra, melyben 396 gyakorlókártya található. Szerintem ez mindenkinek nagyszerű segítség lehet, akár kezdő oktatóként, akár otthoni gyakorlóként, hogy összeállítson egy gyakorlat sorozatot...
Jóga inspirációk Jógakerék 2018.08.27 10:21:47
Itthon még úgy vettem észre nem olyan elterjedt jóga eszköz a jógakerék, elvétve találtam 1-2 stúdiót, ahol már használják. Pár hónappal ezelőtt beszereztem egyet, mert nagyon szimpatikusnak tűnt a külföldi oldalakon, mennyi mindenre lehet használni, de végül a férjem kezei között kötött ki, aki…..
Egy jógaóra általában nyugodt, csendes, kikapcsoló, de néha belekeveredhetünk egy-egy kellemetlen, bosszantó helyzetbe, vagy akár mi magunk is kerülhetünk kínos szituációba. Velem az alábbiak szoktak, vagy történtek már meg. Más is megélt már hasonlókat?..
YogaGirl 2018.08.09 20:53:53
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Ahhoz még nem volt "szerencsém" ;)
Szvámi Ráma egy indiai bráhmana családban született jógi, aki Tibet és India sok nagy tiszteletnek örvendő tanítójával kapcsolatot tartott. Szellemi életének, ami döntően a hegyi remeteség jegyében telt, rengeteg csodás epizódjáról számol be Élet a Himalája Mestereivel című könyvében...
Az egyik fontos tanács, főleg kezdőknek, hogy ne foglalkozzanak mással jógaórán, csak magukkal. Ne a többieket lessék, hasonlítgassák magukat hozzájuk, hanem a saját mozdulataikra figyeljenek, a saját jelenüket éljék meg. A kezdeti felfedezések és néhány sikerélmény után ez már menni is szokott, de…..
YogaGirl 2018.07.29 18:55:28
@Alick: Ez jó, köszi! :D
Részlet Szvámi Ráma: Élet a Himalája mestereivel című könyvéből Egyedül a közvetlen tapasztalás számít "...Mesterem egy alkalommal megkért, hogy üljek le. Azt kérdezte: - Tanult fiúnak tartod magad? Hirtelen semmit sem tudtam válaszolni, noha felháborítónak éreztem a kérdését. Csakis…..
Korábban elmeséltem, hogy micsoda kálváriám volt, mire megtaláltam a számomra majdnem tökéletes jógamatracot. Mivel a fiaimat is bőszen magammal rángatom legalább egy héten kétszer jógázni, így a házban megsokasodtak a matracok, melyeket azért valahol tárolni is kell. Legtöbbször a kocsi…..
Amikor legelső alkalommal mentem jógázni, a sportcentrumban közös használatra kirakott matracok egyikét vettem igénybe, ami inkább valamilyen fitnesz edzéshez volt, mint jógázáshoz. Rövid volt és vastag, de legalább csúszott. Második alkalomra, amikor azért még nem voltam 100%-ban biztos, hogy ez…..
Éjjeli bagoly vagyok, elég későn fekszem, általában 1 óra után és így a nagyon korán kelés számomra egy kínszenvedés szokott lenni, ebből következik, hogy nálam a hajnali jógák ki vannak zárva. A napi dolgaim intézéséhez a délelőtti, kora délutáni időszak szokott lenni a legproduktívabb, késő…..
Jóga inspirációk Gayatri Mantra 2018.07.09 11:50:24
Az, hogy egy jógaórán szól-e zene, vagy nem, függ a jógaóra stílusától és a tanártól is, illetve az is változatos, hogy milyen zene megy a háttérben. Van aki halk slágereket indít el, van aki pedig inkább zenés mantrákat kapcsol be. Kedvenc Vinyasa Flow órámon mindig szól és van is egy zenés mantra,…..
Pár hete írtam róla, hogy milyen klassz jógastúdiót találtam, így már két helyre is tudok járni és a heti jógáim számát már 5-6-ra is fel tudtam emelni. Viszont az utóbbi időben kicsit frusztrált vagyok. A szuper jógastúdió valahogy nem nyújt semmi pluszt a gyakorlatokon kívül. Nincs egy…..
YogaGirl 2018.06.27 18:45:03
@encir: Köszönöm, a könyvét meg is találtam egyelőre :)
YogaGirl 2018.06.27 19:18:05
@retkeslaci: Jó esetben az angol tanárok a következő órán tovább lépnek a következő anyagra, vagy esetleg hangsúlyt fektetnek arra, amiről látják, hogy a diáknak nem megy, stb. Igen, itt is az alap ászanák ugyanazok bármilyen jógára mész, de a tanárok hozzáállása, odafigyelése más és más.
A jóga szerelmesei mások, mint a többiek. Furcsa szokásaik vannak, amiket a nem jógások nem érthetnek. Íme 10 tény, ami megmutatja, hogy már nem kezdő jógás vagy, hanem jógafüggő lettél! Üdv a klubban! ;) 1. Mindig mindenkit megpróbálsz rávenni, hogy jógázzon...
Ma elég sok időt töltöttem fejjel lefelé a jóga órán és sajnos sikerült úgy helyezkednem, hogy közben láttam az arcom a tükörben. Borzasztó látvány volt! :D Akinek nem ultra feszes az arcbőre, annak ilyenkor életbe lép a gravitáció és a bőr az ellenkező irányba "lefolyik" vagy fel, attól függ…..
Az egyik gyenge pontom a vállaim. Sok ászanánál a karokat mindenfelé kell csavargatni, de ehhez a vállnál kezdődik a mozdulat. Leginkább a hátra hajlított karoknál érzem, hogy a vállam nem enged. A bal még csak-csak, de a jobb nagyon kötött, beszűkült mozgásterű...
Jóga inspirációk Kilégzés 2018.06.10 20:55:51
Amikor kezdő jógásként túl voltam az első órákon és már nem lepődtem meg egy-egy ászanán, el tudtam kezdeni odafigyelni a légzésre. Persze még nem a teljes jógalégzésre, vagy a légzéssel tökéletes összhangban végzett gyakorlatokra, hanem egyszerűen a kilégzés és belégzés hatásaira a mozgásra.…..
Szívem szerint minden nap jógáznék! Erre a legjobb megoldás az lenne, hogy ha ezt itthon csinálnám, de egyelőre szükségem van arra, hogy egy jógatanár vezesse a gyakorlásom, segítsen, irányítson. Ehhez pedig egy jó hely kell! (vagy több...) Ha valaki nem Budapesten lakik, akkor azért eléggé…..
Életem első jógaóráin nagyon elveszett voltam. Másról sem szóltak az órák, minthogy forgattam a fejem, hogy mit is kellene csinálni. Ez néha elég nehézkes volt ráadásul, mert pl egy gyertyaállásban kimondottan nem szabad a fejet forgatni. :D Próbálod leutánozni a gyakorlatokat, megpróbálkozol a…..
Röpke 40 sportmentes, de legalább folyamatosan számítógép előtt töltött év után elkezdtek megjelenni a jelek, hogy baj lesz ebből. Fájdogált itt, feljött pár kiló plusz ott, kis megterheléstől elfogyó levegő amott. Mozogni kellene! Jó, de mit? Ritmikus ugrabugrák kizárva, spinningen leájulás a…..
Egy kis álmodozásra hívlak Titeket! Dőljetek hátra, nézzétek meg ezeket a mágikus helyeket és tegyetek egy képzeletbeli sétát a gyönyörű fás, virágos alagutakban. Függetlenül attól, hogy tényleg természetesen vagy tehetséges kertészek révén jöttek létre, mindegyik…..
Ezzel a szuper ötlettel akár Neked is lehet Kleopátra szandálod! Elegáns, különleges és pikk-pakk elkészíthető otthon! Mutatjuk hogyan... Amire szükséged lesz: - pántos magassarkú szandál - Színben hozzá illeszkedő (arany színű) metál festék spray (lehet más szín…..
Akik ismernek tudják, hogy elég sokat olvasok és bár mostanában egyre több e-könyvet, mégis a hagyományos kiadású könyvek is bőven helyet kapnak a lakásban. Viszont bármennyire is nem szép dolog, én vagyok az, aki a lapok sarkát behajtja. :( Egyszerűen képtelen vagyok vigyázni a…..
Pihenésben, szeretetben, finomságokban gazdag, Kellemes Ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak! ..
Egy egyszerű pulóvert szuper könnyen tehetünk a ruhatárunk trendi darabjává két tenyérnyi flitteres anyaggal! Semmi más segédeszközre nincs szükséged, mint tű, cérna, olló! Mutatom hogyan... Segítségnek papírból készíts sablont a jó méret kivágásához. Ha meg van, a…..
Ma egy kedves lakberendező kolléganőnk, Zai Viktória DIY ötletét hoztuk el Nektek, melyben csipkézett kaspóból készít szuper csillárt! Fogadjátok szeretettel és próbáljátok ki Ti is az ötletet, amihez részletes, fényképes segítséget is készített nekünk! Még nyáron…..
Lássuk be, mikor az átlag ember lánya meghívást kap a Kempinski Hotel új bárjába, a Blue Fox-ba, akkor igen kettős érzelmek uralkodnak el rajta. Először jön az ájuldozás, hogy hú, erre nagyon kíváncsi vagyok, és milyen menő, de ezt rögtön követi az ijedtség, hogy mit fogok…..