Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitis blogoszféra

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
*** Forrás itt..
A Borkollégium havi rendszerességgel jelentkező mesterkurzusának újabb kóstolójához érkeztünk. Múlt héten egy Magyarországon őshonos fajta került bemutatásra: a juhfark. A februári kadarka mesterkurzus sikerét követően kíváncsian vártam ezt a kóstolót, hiszen legutóbb a…..
Idén először rendeztek a Pannon Bormustra szervezői közönségnapot. A pannonhalmi háromnapos borverseny díjazott borait a nagyközönség a patinás Gerbeaud Ház rendezvénytermeiben kóstolhatta, közvetlenül a díjátadó után. A közönségnap kissé kaotikusan indult. Ez főként…..
gasztro+bor Szajhák a palackban 2012.04.30 10:11:00
"Most hogy szűk körben vagyunk, remélem senkit sem botránkoztat meg, ha úgy fogalmazok: a pinot noir egy kényes kis ribanc..." - mondta K., majd összefoglalta mindazt, amit a törékeny királykisasszonyról tudni kell. A hatásvadász felütés a diákokat kissé váratlanul érte, és…..
gasztro+bor Laikusok 2012.04.23 20:39:00
Amint a minap az Oenovino-t olvasgattam, egy képregényről szóló cikkre bukkantam, amely tavaly év vége felé jelent meg a francia piacon, nem kis visszhangot kiváltva a sajtóban és a borkedvelők körében. Mivel a leírás felkeltette az érdeklődésem, úgy döntöttem, hogy beleásom…..
gasztro+bor Ha piknik, akkor quiche 2012.04.19 22:37:00
A madarak azt csiripelik, hogy Párizsban most indul a piknik szezon. Esténként baráti társaságok gyűlnek össze a Szajna partján. Fiatalok és idősebbek egyaránt fonott kosarakkal és pokrócokkal támadják meg a parkokat. Vannak teljesen improvizált piknikek, de gyakori az is, hogy a…..
gasztro+bor Szobaszervíz 2012.04.18 00:53:00
A napokban azt hallottam, hogy egy tisztességes pezsgő reklámnak kötelező kellékei egy gyönyörű nő/férfi, egy elegáns autó, értékes ékszerek, illetve más luxustárgyak. Minderről egy régi rövidfilm jutott eszembe, amely nem kevés iróniával reflektál a fenti klisére... …..
gasztro+bor Badacsony New Yorkban 2012.04.18 00:32:00
Megérkezett a tavasz, és ez egyre sűrűsödő boros rendezvényeket jelent Budapesten. A sor talán a márciusi VinCE szakkiállítással kezdődött, azóta azonban szinte minden hétre jutott egy promóciós célú boros esemény. Ilyennek bizonyult a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület…..
Eddig nem szerettem a hummereket kadarkát, de most megtört a jég. Február végén ugyanis olyan kóstolón vettem részt a Borkollégiumban, amelyen a bemutatott számos kadarka sokkal többet mutatott a fajta ismert jellemzőinél. Értsd: ízlett. A találkozás elgondolkodtatott. Már nem…..
gasztro+bor Bor és táj 2012.02.27 09:57:00
Bor és táj, Tokaj példája címmel szervezett beszélgetést a budapesti Francia Intézet február 16-án, csütörtökön, melyen több, a témában jártas személy folytatott párbeszédet a tájvédelemről, a borturizmus gyermekbetegségeiről és Tokaj kulturális örökségéről. Az…..
A mókuskerék bisztróban K. mindig a vin jaune-t emlegeti mostanában. A híres sárga bor, mely a francia Jura vidék legfontosabb borspecialitása, azonban igen nehezen beszerezhető Magyarországon. Egyik nap már azon tűnődtem, hogy miként teszek szert egy palackra az emlegetett…..
gasztro+bor A szeretet áradása 2012.02.11 21:05:00
"Ha jól végzitek a feladatotokat, akkor a vendégeknek felszolgált bor csodát tehet..." - mondta Vida Péter a reggeli eligazításon, majd nem sokkal ezután megkezdődtek a helyszíni előkészületek a Magyar Bor Akadémia gálaebédjére, melyen több mint háromszáz vendég ünnepelte…..
Ahogy azt nemrég megtudtuk, a Magyar Bor Akadémia 2011-ben Vida Péter szekszárdi borászt választotta az év bortermelőjének. Az elismerésért járó kitüntetést Vida Péter egy ünnepélyes gálaebéd alkalmával veheti át február 5-én, a budapesti Corinthia Hotel nagy…..
SOMM Documentary Trailer 1 from Forgotten Man Films on Vimeo. Várhatóan áprilisban mutatják be az Egyesült Államokban a SOMM című dokumentumfilmet, mely négy sommelier felkészülését mutatja be az amerikai sommelier-k legmagasabb rangú…..
gasztro+bor Hárslevelű január 2012.01.28 20:25:00
Még mielőtt megkezdődne a Furmint Február és a hazai bormarketing csatornáin keresztül elkezdene ömleni a furmint promóció, a héten az említett fajta kistestvérét, a hárslevelűt kóstoltam a Borkollégium tematikus kurzusán. A hárslevelű  a hazánkban termelt szőlőfajták…..
gasztro+bor Szép házak I. 2012.01.23 07:42:00
Nemrég interjút olvastam Edwin Heathcote-tal, a Financial Times építészetkritikusával, aki hosszú éveken keresztül élt Magyarországon, mielőtt a londoni napilaphoz szegődött volna. Heathcote a hg.hu Design Award 2011 zsűrijébe kapott meghívást Budapestre, és a hazai…..
  Néhány hónapja felfedeztem egy francia honlapot, az Obiwine-t, amely egyedülálló módon filmes riportokon keresztül mutat be egy-egy borrégiót, terroir-t vagy termelőt. Az oldal szerkesztői nem csak egy vlog-ot (értsd: video log-ot) hoztak létre: saját honlapjuk fejlesztése…..
Az In Vino Veritas borkereskedés legutóbbi promóciós rendezvényén egy izgalmas és előremutató borkóstoló mellett tanúja és megfigyelője lehettem egy, a sajtó által stigmatizált borász elhúzódó vívódásainak.     Vincze Béla borhamisítási ügye váratlan mértékben…..
Mogyorósi Gábor chef felügyelete alatt a hazai gasztronómia egy különleges műhelye működik a Hegedűs Gyula utcában. A Laci!Konyhát jó híre messze elkíséri, így a kiváncsiság által vezérelve a hétvégén családommal én is megtettem a kötelező első látogatást. Az étterem…..