Regisztráció Blogot indítok
Adatok
and.ferenczi

108 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A forráshiányos magyar önkormányzatok legnagyobb problémája a klímavédelem terén megfelelően szakképzett szakemberek, valamint az ehhez tartozó szaktudás hiánya – derült ki az Energiaklub által készített felmérésből, amely egy új projekt megalapozásához készült. Az Energiaklub vezetésével tervezett…..
Elég rossz időt mondanak a hétvégére, reméljük, nem jön be, de hogy még jobban elvegyük a kedvet az élettől, most csupa szomorú és ijesztő hírt gyűjtöttünk össze atom, klíma és energiahatékonyság témában. Na jó, ez nem teljesen igaz, mert a magyar zöldkötvényprogram lehet valami jónak kezdete…..
A magyarok nem mondanának le a húsról és a tejről, de nem túl divatos itthon a klímaszkepticizmus sem. A politikával szemben komoly zöld elvárásaik vannak, és a légszennyezettséget meg a hulladékkezelést tartják a legkomolyabb környezeti kihívásnak. Megmérték a magyarokat. Fotó: Pixabay Az Ipsos…..
A Matolcsy György irányítása alatt álló Magyar Nemzeti Bank mindig büszke volt az új, nem bevett monetáris megoldások kipróbálásra. Az unortodox módszerekkel ezúttal akár két legyet üthet egy csapásra: a járvány okozta akut és a klímaváltozás okozta krónikus válság hatásait is tompíthatja.  Extrém…..
Energiabox Sittből palota 2020.05.05 08:00:00
Magyarországon még mindig jellemzően a buldózer és a forint/m2 az úr – elég csak a Vágóhíd körüli beruházásra vagy a Szervita téri távbeszélő lerombolására gondolni az elmúlt időszakból. Norvégiában viszont már egy lépéssel előttünk járnak és olyan fenntartható építőipari megoldásokon dolgoznak,…..
Látszólag semmi köze a klímaváltozásnak és a koronavírus-járványnak egymáshoz. Azonban, ha összevetjük a két jelenség előfordulási mechanizmusát és esetleges megelőzési stratégiáit, akkor rengeteget tanulhatunk a járvány kezeléséből és közegészségügyi következményeiből. Voltak idők, még nagyon…..
Sztálin, tea, Dél-Oszétia, esetleg az új vendéglő az Andrássy úton. Nagyjából ezek azok a dolgok, amelyek az ember eszébe jutnak, ha valakinek azt mondjuk: Grúzia. A legkeletibb nyugati ország azonban most mással is kitűnik, ugyanis nemrégen olyan állami adatközlési szabályokat vezettek be, amelyek…..
A kormányzat egyik kedvenc kommunikációs ügynöksége, a Young and Partners nyerte a Zánka - Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság egyik projektjének (Ifjúság.hu a sikeres nemzedékért - Átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztés a…..
Ha hétfő, akkor Közgép. Ha pedig korrupcióellenes világnap, akkor is Közgép. A Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép, valamint konzurciumi társa, az A-Híd Építő Zrt. közösen nyerte el a 3-as számú főút hatvani vasúti felüljáró hídszerkezetének felújítási…..
Itt a friss, ropogós Közbeszerzési Értesítő, amelyben rövid keresgélés után két érdekes megbízásra bukkantunk. Gyakorlatilag nincs olyan nap, amikor ne lenne legalább egy bizonyíthatóan kormánypárti kötődésű nyertes cég valamelyik állami vagy önkormányzati tenderen. Íme a…..
Íme egy újabb lista, ahol Magyarország megint jó társaságba keveredett: ezúttal Oroszország és Kolumbia fog közre minket. Megelőzi az országot még Mauríciusz, Costa Rica és sok kelet-európai állam is. Mégis, miről szól ez a lista? A World Wide Web Foundation azt vizsgálta, hogy…..
New York alvállalkozókig lebontva nyilvánosságra hozza a közbeszerzések során elköltött közpénzeket. Az új rendszerben mind a 8,3 millió New York-i rákereshet arra, hogy ki, mikor, mennyiért végzett munkát a városnak. New York polgármestere, Michael Bloomberg és a városi…..
Ha vasúti hídfelújítás, akkor Közgép. A cég ismét a MÁV-nak dolgozik, több mint hétszázmillió forintért. A beszerzés hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt. A mai Közbeszerzési Értesítőben újabb Közgépes megbízásra lettünk figyelmesek. A cég ezúttal vasúti…..
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ma reggel küldte az alábbi sajtóközleményt. A közleményt kommentár nélkül közöljük. Kiemelés tőlünk. Együttműködés a korrupció ellen Magyarország és Kína közöttA Magyarország és Kína közötti korrupció ellenes…..
Úgy látszik, Simicska Lajos kiállítás- és rendezvény-szervező cége jól végezte a dolgát tavaly, amikor a magyar tájakat és a magyar kultúrát hirdette Dubajban és Kínában a Magyar Turizmus Zrt. számára, ugyanis most újabb munkával bízta meg őket az állami cég - derült ki a…..
K-Blog Kampánypénzek az EKG-n 2012.10.09 14:36:40
A kormánypártok néhány hete nyújtották be a választási eljárásról szóló törvényjavaslatukat, amely az előzetes regisztráció bevezetésével és az ajánlási szisztéma módosításával jelentős változásokat hoz majd a választási intézményrendszerben. A kampányfinanszírozás reformja azonban továbbra is várat…..
Olvasóink 12%-a találta el, hogy a Bell and Partners Kft. fogja végezni az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kommunikációs feladatait. Egy hónapja arra kértünk benneteket, hogy tippeljétek meg, melyik ügynökség nyerheti el az OHÜ tenderét. Akkor az IMG-re adtátok a…..
K-Blog Top10-ben a K-blog! 2012.09.18 13:22:14
A Goldenblog szakmai zsűrije pénteken a tíz legjobb szakmai blog közé választotta a K-blogot. Köszönjük nektek az eddigi bizalmat, a kommenteket és a lájkokat! Idén márciusban új életet kezdtünk. Új arculattal, új helyen és új témákkal folytattuk a K-Monitor…..
A Közbeszerzési Értesítő ma megjelent számában értesülhettünk a felcsúti mintagazdaság újabb sikereiről. Az Orbán Viktor nyaralójának és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is helyet adó település polgármestere, Mészáros Lőrinc cége nyert egy másfél milliárdos…..
Közbeszerzési kiírás a hosszú hétvége előtt egy nappal, határidő az ünnep után rögtön. A feladat az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kommunikációja. Hogy kié lesz a hétszáz milliós munka, még nem tudni. Rapid határidővel írt ki az Országos…..
K-Blog Obama sem csinál nyarat 2012.08.13 15:33:27
"A demokrácia elszámoltathatóságot, az elszámoltathatóság pedig átláthatóságot kíván" - kezdte a szövetségi kormányzatnak írt elnöki memorandumát Barack Obama, aki forradalmi hévvel vágott bele a kormányzati működés átláthatóságának javításába. Kevés sikerrel. A Washington Post és a Politico cikkei…..
K-Blog Nyíltan csinálják 2012.08.07 15:02:45
A crowdsourcing hasznos és szép, de azért dönteni tudni kell – foglalható össze az izlandi alkotmányírás finisbe érő történetének tanulsága. A reykjavíki parlament, az Althingi végül heves viták után döntött a több hónapos, online konzultációsorozattal készített jogszabálytervezet sorsáról.…..
K-Blog Karöltve tarol a Közgép 2012.07.23 12:56:00
A GYSEV Zrt. közbeszerzési pályázatot írt ki "pályaépítő és karbantartó nagymunkagépes feladatok ellátására”. A közbeszerzés két részét ugyanaz a Service-2014 Konzorcium nyerte meg, amelynek tagjai a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a KÖZGÉP Zrt. Az összesen 289 221 317…..
K-Blog Putyin figyel téged 2012.07.20 13:23:00
A K-blogon két hete írtunk arról, hogyan viszonyul az orosz vezetés az internetes politikai aktivizmushoz. Akkor úgy fogalmaztunk: "az orosz állam nem korlátozza kirívó módon az elektronikus véleménynyilvánítás szabadságát". Ezt a megállapítást vissza kell vonnunk, ugyanis az…..
K-Blog Vesztett a Közgép 2012.07.13 19:12:00
Ritka pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik a mai Közbeszerzési Értesítőt a kezükbe vették. Orosháza város csatornahálózatának és szennyvíztisztító telepének fejlesztését NEM a Közgép vezette konzorcium nyerte. A nettó 3.847.000.000 forint értékű beruházást az S-A…..