Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menőmano

0 bejegyzést írt és 6018 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
menőmano 2014.04.15 14:20:34
www.valasztasirendszer.hu/?p=1942758

Vagyis)

"Ez kellett a kétharmadhoz"

*****************

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megkerdojelezheto_a_magyar_valasztasi_eredmeny_the_new_york_times_.579963.html

" Jelenleg folynak az EU saját parlamenti választásai, az az európai parlamenti választások után azonban az uniós közösségnek el kell döntenie, hogy Magyarország még mindig olyan állam-e, amelynek helye van a klubban vagy sem."

Kemény szavak. Hát! mondjuk én picikét szomorú vagyok, hogy illlyen véleményeket kell olvasni.
menőmano 2014.04.16 18:41:47
www.pecsistop.hu/belfold/a-szabadsagharc-utan-mi-varhat-a-palinkafozokre/1232095

Véget ért a pálinka-szabadságharc Magyarországon, az Európai Bíróság ugyanis kötelezettségszegés miatt elkaszálta az adómentes "házi pálinka" főzését."

Hát! Ja! Mondjuk otthon nem fognak legalább némelyek pőrölni. Némely népek, akik tisztességesen főzették eddig is a pálinkát, minőségi pálinkát, azután is megteszik hivatalosan üzemeltetett főzdékben. s az adót is meg fogják fizetni, meg miegyebeket is. :)
Szóval nincs ebben semmi különös, s nincs ezzel olyan nagy probléma. Szerintem.

"Elkaszálta". Nem újdonság , ha nem tévedek már 2010-ben is kifogásolták) az "akcióterv ismertetésekor".

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/08/ez_orban_29_pontja/

Picike visszatekintés , olvasgatás, is lehet, hogyan is volt anno)
Szerintem.
:)
Egy mérés nem mérés, de kettő azért már valami: a Tárki után ma a Medián is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Utóbbinál a párt már az MSZP-t is beérte (bár a baloldali közös lista támogatottságától elmarad), s elnöke, Vona Gábor – hajszálnyival…..
Többször megírtam már itt a blogon is, hogy mennyire értelmetlennek gondolom a politikusi beszédek megszokott értelmezését. Unalomig ismételt kérdések (kiket szólított meg? sikeresen tematizált? tudott-e mobilizálni?), amelyekre tapasztalataim szerint csak azok tudnak magabiztosan…..
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
menőmano 2014.01.28 17:21:59
@tölgyes:

ez az Ön esetében túlságosan is magas követelmény"

Na? És? Oszt akkor mi?van?

Elnézést már! Ön téved, nem kicsit, hanem nagyot.
Nem Én írtam aranyom. A Kitekintő.(forrás)
Ja.
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
Bajnai Gordon ma – némileg váratlanul - újra elővette a közös lista – közös jelöltek – közös miniszterelnök-jelölt kérdését. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, de tény: a baloldali pártok közötti sajátos előválasztási küzdelem közel három hónappal a…..
menőmano 2014.01.08 21:33:09
menőmano 2014.01.08 21:38:37
@Balt:

A szegények, az elszegényedés ügye sokkal komolyabb attól, hogy ön folyamatosan szórakozzon nevetgéljen, mások nyomorán".
De csak tegye nyugodtan.
menőmano 2014.01.08 22:12:50
@Balt:

Persze, persze. Csak tegye. Mindenki azt értékel- és úgy ahogyan csak akar. S ez jó.
Én is ezt teszem.
A Fidesz ma sokkal jobban áll a felmérésekben annál, mint amit a párt számára mélypontot jelentő időszakban, 2012 közepén – a trendvonalakat meghosszabbítva - erről gondolni lehetett. Ezt a mondatot nem most, hanem 2013 januárjában írtam itt a blogon. Most azonban még inkább…..
menőmano 2014.01.02 13:03:48
@tölgyes:

" politikai előrejelző" Hát ők meg kicsodák, micsodák??

Én még illlyenről nem hallottam.
De ez nem is érdekes.

A Török Gábor kiváló politikai elemző.
menőmano 2014.01.02 13:20:43
www.hir24.hu/belfold/2014/01/02/ennyibe-kerult-a-magyarorszag-jobban-teljesit/

Elnézést már picikét sietek, s lefelejtettem, elfelejtettem mármint a linket.

Nehogy azt gondolják már némelyek, hogy csak úgy kitaláltam.
:(
Ahhoz képest, hogy a felek már évek óta az egekbe emelik a 2014-es választás tétjét, négy hónappal a voksolás előtt tartalmi értelemben szinte semmi sem utal a tavaszi eseményre. A pártok persze kampányolgatnak, a kormánypárti orgánumokban mindent elural a lassan egy éve…..
menőmano 2013.12.26 15:43:34
@aszekelyek:

Figyeljen már picikét! aranyom. Én nem tudom, hogy millllyen "dallam".
Elnézést! de a "tankönyv" téma már engem nem is érdekel.
Maradjunk csak ennyiben.
:(
Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
menőmano 2013.11.07 21:15:59
@aszekelyek:

Nem mondja, hanem írogatja. Tényleg nevetséges, hogy ön egyáltalán nem érti- mert nem akarja érteni-, hogy miről szól a cigaretta -s az un. trafikügy" történet. De mindegy.
Figyeljen csak picikét! Valódi munkahelyek kellenének, s nem az egekbe szökő élelmiszer árak, miegyebek, s akkor talán kevesebb lenne a szegény.

Menjen ön ételt osztani. ott a pont.
menőmano 2013.11.07 21:18:50
@aszekelyek:

Látom, itt van a kommentelő társa is. Önök együtt zseniális páros. Na!! csak írogassanak egymásnak. Ha kérhetem.
menőmano 2013.11.07 21:27:38
www.stop.hu/belfold/124-trafik-bukott-el-a-becsuletvizsgan/1191661/

Hát! Ja! Most gondoljunk csak bele. Mi lenne ha nem vásárolnának dohányterméket a népek??
Emlitettek, miből élnének??

:((
Okostojás blog Csoda történt! 2013.11.04 19:37:32
Sosem gondoltam volna, hogy helyeslően bólintgatok majd a Kedves Vezető szavai hallatán, de ma megtörtént a csoda! Kétszer is! Ma az azonnali kérdések órájában, több témában is személyesen válaszolt a Kedves Vezető a plenáris ülésen. A kérdéseket nem idézem, a válaszokból…..
Az utóbbi időben több hozzászólásban és levélben is felmerült, hogy illene az ötszázadik posztban túllépni a szokásos semmitmondó, felületes, unalmas, egyrész-másrészt jellegű, bülbülszavú elemzésen, és végre megírhatnám, hogy mit is gondolok "a" helyzetről. A finom…..
Csillámport akarnak a szemünkbe szórni - a Nézőpont Intézet vezetője fogalmazott így, amikor egy Kövér Lászlóval közös fórumon azokról beszélt, akik a kormánypártok kétharmados győzelméről gondolkodnak. Korábban már Orbán Viktor is óva intette a jobboldalt az…..
menőmano 2013.10.21 22:45:03
@Pinokkio:

Elnézést már! De a fotó zseniális. Szerintem.

:))))))))
menőmano 2013.10.21 22:51:31
@aszekelyek:

Tudtad, hogy a stadionok építői ott, ahol épül az, munkahelyen vannak? "

Hát! Ja! Hogyne persze, hogy vannak. De még mennyire, hogy vannak.
Rezsiharc, mondta tegnap Kötcsén Orbán Viktor, rezsiharc, mondta ma a parlamentben a rezsibiztos, rezsiharc, mondja holnap már mindenki, aki a Fidesz táborába tartozik. Miközben a kormány ellenzéke ironizál, az ötvenes évekkel példálózik, a Fideszt láthatólag senki és semmi sem…..
Hegyek vajúdtak, de hogy mi született, annak pontos leírásával és különösen megítélésével érdemes várni még pár hónapot. Az elemzők elmondtak már mindent, ami most látható a Bajnai-Mesterházy-megállapodással kapcsolatban. A megegyezéshez vezető rögös út és a nyilvános…..
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
  Egy centrista magyar kormány számára a hatékony és releváns politikai cselekvést biztosító határon túli politika célja a szomszédos országokban élő autochtón magyar közösségek továbbélésének és fennmaradásának biztosítása. Ez a cél a „hazahívás”…..
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
menőmano 2013.08.29 17:35:24
@Zénón:

Már ne is haragudjon! de Ön kicsoda? vagyis millllyen alapon tegeződik?
Nyugi, nyugi, majd a népek eldöntik kit támogatnak jobban és kit kevésbé.
Úgy látom, egyébként totálisan jól szórakozik. mondjuk nem gond.
menőmano 2013.08.29 18:01:58
@Zénón:

Nem kell elnézést kérni.

***
Mondjuk a "valódi" életemben nem szokott túlzottan zavarni, hogy tegez e valaki, avagy magáz, persze hozzá tenném, hogy azért elvárom a tiszteletet, s hogy legalább valamennyire ismerjük egymást.
Csak picike pontosítás. semmi több.
Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik. Lassan két és fél évtizede követhetjük figyelemmel pályáját, és bármit gondolunk is róla, céljairól és eredményeiről, ennek a korszaknak ő a…..
menőmano 2013.08.15 22:40:13
@6.Lenin:

Pontositok) Bajnai Gordon Magyarország volt miniszterelnöke.

Picike emlékeztető: valahogy így adta át az országot

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány. Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását. A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

osztjónapot! önnek.

Különben meg jut eszembe,) hagggggyon engem békében. Ha kérhetem.
köszönöm.
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
menőmano 2013.07.25 20:59:48
@aszekelyek:

Micsoda? elegancia. Ezt soha sem gondoltam volna, de most már ezt is tudom.
Még isteni szerencse, hogy nem engem minősít. maradjunk csak ennyiben.

Külön köszönet) legalább elgondolkodtat, hogy érdemes e az időmet illlyen emberekre? felhasználni) most nagyon finoman fogalmaztam.
Ne is válaszoljon, mert már így is égnek áll a hajam, attól amiket mindennap írogat.
Üzenőfüzet Bajnai elbukott 2013.07.15 13:23:45
Török Gábor a blogján megjelenő “minielemzéseiben” a lehető legritkábban szokott egyértelműen állást foglalni. Épp ezért akadt meg a szemünk pár nappal ezelőtti írásán: “Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami…..
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
menőmano 2013.07.11 20:48:40
@aszekelyek:

Tessék?!! Mi a gond??! Ja! semmi? akkor jól értettem.
Maradjunk csak ennyiben.
menőmano 2013.07.12 10:48:55
@aszekelyek:

Ja!?? Akkor már biztosan felpörgött a belső fogyasztás, dübörög a gazdaság, csúcson a gazdasági növekedés.
Elnézést, akkor én lemaradtam.
osztjónapot önnek!

"két neves közgazdász" gondolja, hogy csak úgy? nyilatkoznak össze-vissza?? ott a pont.
:(